TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arhivasvega

#4676 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by arhivasvega »

Sta mislite da li je previse 65" za udaljenost 3.5 4m ? Ima u domodu akcija sony iz 2016 sa androidom 4k xd75 serija...
drug_profi

#4677 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by drug_profi »

arhivasvega wrote:Sta mislite da li je previse 65" za udaljenost 3.5 4m ? Ima u domodu akcija sony iz 2016 sa androidom 4k xd75 serija...
ma jašta je. Tu će ti i HD slika biti mutna.
zlo zlo

#4678 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zlo zlo »

arhivasvega wrote:Sta mislite da li je previse 65" za udaljenost 3.5 4m ? Ima u domodu akcija sony iz 2016 sa androidom 4k xd75 serija...
nije :D ja na 3,30 imam 55 i malo je mali ali valja :mrgreen:
typeOnegative

#4679 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

CooK wrote:Nije iskljuceno da ce opet platiti licencu, imali su je ranije. Oni najbolje znaju sta rade i sta je najbolje za njih.
Upravo tako, kao i mi kupci.
PlusSA

#4680 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Slobodno kupi :thumbup:

Prije 3x mjeseca uzeo 55" koji mi je bio velik dan dva sad je kao mobitel oci se navikle :lol:

Sljedeci ce biti 65-75" pa nek gori hala :mrgreen:
CooK

#4681 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Lost_Found wrote:https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 9a7v-3682/

kakva su iskustva sa ovim TV-om 2.399 km, povoljna cijena za OLED, vrijedi li dati 300 Km vise ili uzeti Sony 55XE85 seriju

https://drtechno.ba/televizori/sony-55- ... id-tv.html

dilema je prisutna, misljenje i savjet svaki dobrodosao
Ako ti ne treba 4K uzmi OLED, bez dileme.
CooK

#4682 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Zavisi koja je rezolucija sadrzaja kojeg ces gledati. Za 4K i 1080p nije previse ali 720p i SD sadrzaj ce sa te udaljenosti na tolikom televizoru izgledati uzasno(blago receno).
zlo zlo

#4683 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zlo zlo »

PlusSA wrote:
Slobodno kupi :thumbup:

Prije 3x mjeseca uzeo 55" koji mi je bio velik dan dva sad je kao mobitel oci se navikle :lol:

Sljedeci ce biti 65-75" pa nek gori hala :mrgreen:
trebalo mi je 15 minuta da se naviknem na 55, i još pet da kažem mogao je i veći :lol: :lol:
NediM17

#4684 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by NediM17 »

Ja krenuo sa 32'', pa se digao na 42'', sad sam na 49'', sljedeci ce biti makar 55''. Sto kaze raja prevelik je samo 5 minuta...

Udaljenost sa koje ja gledam oko 3m.
c_g

#4685 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by c_g »

zlo zlo wrote:trebalo mi je 15 minuta da se naviknem na 55, i još pet da kažem mogao je i veći :lol: :lol:
Ja kad sam kući donio TV, dok smo ga izvadili iz kutije i stavili na komodu stari govori, ovo je malo. :mrgreen: :lol:
CooK

#4686 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Image
Najprodavaniji televizori srednje i visoke klase 2017-te godine u Hrvatskoj sa osnovnim specifikacijama. Sve su LED televizori i samo se jedan OLED nasao na spisku(LG). Ko se ne razumije u ove brojeve, sto je zelenije polje u tabeli to je bolje a sto je crvenije to je losije. Philipsov dio pretezno rumen kao i ovaj LG LED serije 8 a Samsung, Sony i Panasonic najbolji. Zao mi samo sto nisu ukljucili i nisku klasu sa ovim kineskim i turskim televizorima pa da vidimo koliko crvena moze biti jaka. :)
zomri

#4687 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

CooK wrote:Image
Najprodavaniji televizori srednje i visoke klase 2017-te godine u Hrvatskoj sa osnovnim specifikacijama. Sve su LED televizori i samo se jedan OLED nasao na spisku(LG). Ko se ne razumije u ove brojeve, sto je zelenije polje u tabeli to je bolje a sto je crvenije to je losije. Philipsov dio pretezno rumen kao i ovaj LG LED serije 8 a Samsung, Sony i Panasonic najbolji. Zao mi samo sto nisu ukljucili i nisku klasu sa ovim kineskim i turskim televizorima pa da vidimo koliko crvena moze biti jaka. :)
:thumbup: :thumbup:
e kad sam ljudima govorio zašto ne preporučujem philips, smijali mi se. evo zašto, najviše se kvare. kinez pod philips markom :roll:
CooK

#4688 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

zomri wrote:
CooK wrote:Image
:thumbup: :thumbup:
e kad sam ljudima govorio zašto ne preporučujem philips, smijali mi se. evo zašto, najviše se kvare. kinez pod philips markom :roll:
Dobro, to za Philips se vise-manje znalo, ova tabela to samo potvrdjuje. Pravi kosooki momak koji se ozenio holandjankom i od nje uzeo prezime pa se sad predstavlja kao holandjanin. :D
typeOnegative

#4689 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Janez "garfield " je strasan sto se tice marketinga za Philips haha , ne bi onako pa da mi je tatin :-D
B6Redhell

#4690 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by B6Redhell »

lg oledb6 55" druga generacija oled tv od lg, :thumbup: beton.. ne znam za b7 koliko su napredovali I jesu li sta bolji..
slika na staklu

Image
CooK

#4691 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

typeOnegative wrote:Janez "garfield " je strasan sto se tice marketinga za Philips haha , ne bi onako pa da mi je tatin :-D
Lik ocito ima nekog interesa od prodaje Philipsa, mozda mu je tata, amidza, tetak ili nesto tako uvoznik Philipsa za Hrvatsku. :) Banovan kao Dodik u SAD-u ali cim prodje ban opet pocne pisati pa kroz par mjeseci opet popusi ban i sve tako u krug. :D
CooK

#4692 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

B6Redhell wrote:lg oledb6 55" druga generacija oled tv od lg, :thumbup: beton.. ne znam za b7 koliko su napredovali I jesu li sta bolji..
slika na staklu

Image
Ovo polovan uzeo?
typeOnegative

#4693 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

CooK wrote:
typeOnegative wrote:Janez "garfield " je strasan sto se tice marketinga za Philips haha , ne bi onako pa da mi je tatin :-D
Lik ocito ima nekog interesa od prodaje Philipsa, mozda mu je tata, amidza, tetak ili nesto tako uvoznik Philipsa za Hrvatsku. :) Banovan kao Dodik u SAD-u ali cim prodje ban opet pocne pisati pa kroz par mjeseci opet popusi ban i sve tako u krug. :D

Pa realno , to mi je jedino i logicno da ima neki interes , inace bi bio psihijatrijski slucaj . Mada , bar na bug-u, kategoricki odbija da ima ista od toga sve vrijeme . Kako god , slabo mi je jasan :)
zomri

#4694 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Oled je sadašnjost i budućnost televizije, vrh vrhova stvarno. Mane svedene na minimum.
Jedino bi mu poziciju mogao ugroziti ovaj microLED sad predstavljen na sajmu, ali on ima veliku manu a to je veličina pixela koja je vidljiva golim okom sa relativno velike udaljenosti. Ako to unaprijede tek onda, a do tad OLED je san snova svakog AV entuzijasta.
CooK

#4695 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

typeOnegative wrote:
CooK wrote:

Pa realno , to mi je jedino i logicno da ima neki interes , inace bi bio psihijatrijski slucaj . Mada , bar na bug-u, kategoricki odbija da ima ista od toga sve vrijeme . Kako god , slabo mi je jasan :)
Jah, brani Philips kao rodjenu mater i ko god trazi neku preporuku za TV on samo Philipse preporucuje, to moras biti lud da ne skontas da ima neki interes. 99% ljudi tamo ne pada na njegovu pricu i znaju da je subjektivan ali ima i onih 1% sto se tamo kratko zadrze samo radi preporuke TV-a pa popuse pricu. Bila im tema skroz zamrla radi njega pa ga administratori, ko zna koji put, bili poslali na hladjenje i sad je pomalo poceo preporucivati i druge brendove ali je opet po njemu Philips najbolji i najveci proizvodjac televizora u svijetu. :D
CooK

#4696 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

zomri wrote:Oled je sadašnjost i budućnost televizije, vrh vrhova stvarno. Mane svedene na minimum.
Jedino bi mu poziciju mogao ugroziti ovaj microLED sad predstavljen na sajmu, ali on ima veliku manu a to je veličina pixela koja je vidljiva golim okom sa relativno velike udaljenosti. Ako to unaprijede tek onda, a do tad OLED je san snova svakog AV entuzijasta.
Osim trenutnog problema sa microLED-om koji si ti naveo problem bi mogao predstavljati i trosak za izradu jednog takvog TV-a u 4K rezoluciji, koja je sad postala standard, jer treba ogroman broj malih LED "sijalicica" i to ne moze biti jeftino nikako.
Mislim da OLED ostaje najbolji a cijene polako idu dole pa ce biti i pristupacniji.
typeOnegative

#4697 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

haha da , neki dan je bas bio "epski momenat " kad je preporucio Samsunga ako se ne varam . Vjerovatno nam je zato ovako fino vrijeme haha . Kako god ofiran do bola , skonto ga i Bog i narod
MTV

#4698 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

CooK wrote: ali je opet po njemu Philips najbolji i najveci proizvodjac televizora u svijetu. :D
Dobro da nije "njemacki" Telefunken :mrgreen:
typeOnegative

#4699 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

ili "japanski " Sharp :-D
typeOnegative

#4700 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

zomri wrote:Oled je sadašnjost i budućnost televizije, vrh vrhova stvarno. Mane svedene na minimum.
zomri , koji je ono kod tebe model , jel 910V ? Pitam jer znam da ima 3D , a to mi je jako bitna stavka
Post Reply