Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#4676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decerto »

i boga i internet i telemach.Sad pocinjem da razumijem sta je onaj fireman cijelo vrijeme govorio.Sad bi radije uzeo onih 5mbps od telekabela,nego ovih vasih 15 gdje mi svaku vece nestaje konekcije.

http://img255.imageshack.us/img255/4151/48231811.png
DON_eARL

#4677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,ne radi mi resiver,ne mogu promijeniti kanal niti bilo koja druga funkcija ne radi?
Vjerovatno si prebacio sa HDMI/SCART ulaza na AV ulaz koristeći daljinski od televizora.

@Decerto - Ili ti neko klonira MAC, pa se stvara konflikt ili je problem fizičke prirode na relaciji kabal-modem-mrežni kabal. Zovi 1430, rade u tri smjene.
Decerto

#4678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decerto »

DON_eARL wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,ne radi mi resiver,ne mogu promijeniti kanal niti bilo koja druga funkcija ne radi?
Vjerovatno si prebacio sa HDMI/SCART ulaza na AV ulaz koristeći daljinski od televizora.

@Decerto - Ili ti neko klonira MAC, pa se stvara konflikt ili je problem fizičke prirode na relaciji kabal-modem-mrežni kabal. Zovi 1430, rade u tri smjene.
ne vjerujem da je do modema/kabla jer se ovo desava samo navece...da ne kazem u isto vrijeme...po danu je normalno,ali od 6,7 sati...da ne govorim :x
Bryant 24

#4679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

Decerto wrote:
DON_eARL wrote:

ne vjerujem da je do modema/kabla jer se ovo desava samo navece...da ne kazem u isto vrijeme...po danu je normalno,ali od 6,7 sati...da ne govorim :x
Pokusaj na mreznu kartu (device manager-network adapter-desni klik-properties-advanced) u polje network address ukucati MAC adresu i sacuvati (klik na value - trenutno ti je na not present). Mozda to pomogne, i meni se desavalo samo navece da nestaje,a po danu perfektno, otkad sam to uradio nisam imao problem.
Decerto

#4680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decerto »

Pretpostavljam da je MAC adress ovo "physical adress" u network connection details.Stavio sam,bez crtica,u value,i evo opet prije par sekundi nestade.
DON_eARL

#4681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Kako se ponaša modem? Pratiš li to? Da li su sve lampice upaljene kada nestane konekcije?
Meni je prije 10tak dana bila slična situacija, odjednom padao modem offline, i ispostavilo se da su ukućani vratim oštetili kabal.

Provjeri i signal na modemu preko unutrašnje IP adrese. Vjerovatno je http://192.168.100.1/ ili 1.1 na kraju, pa pogledaj.
klaki

#4682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by klaki »

Imam pitanje.

Nedavno je telemach pruzio kablove do moje zgrade ( do ulaza ). Naravno bio sam sretan, jer zelim da uvedem trio paket. Na moju nesrecu otac je zvao telemach a ne ja, te je rekao kako su mu rekli da ce uvesti/spojiti zgradu samo ako 50% ili vise stanara iskaze zelju za prikljucenjem njihovih usluga. Sad ja to nikako ne mogu da vjerujem, ko ovde koga laze/zeza. Ovo je doba kapitalizma i nikako mi ne ide u glavu da odbijaju musterije, a vec su bacile desetine metara kablova i radnih sati da bi ih doveli do moje zgrade :?
kakavdanakneiskustvu

#4683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

DON_eARL wrote:

ne kontam ti ja to,upalio tv,pritisnuo AV i vidim da ne mogu daljinskim ništa
thepatriot

#4684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thepatriot »

kakavdanakneiskustvu wrote:
DON_eARL wrote:

promjeni baterije od daljinskog
kakavdanakneiskustvu

#4685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

DON_eARL wrote:

promjeni baterije od daljinskog[/quote]

rade baterije,ona lampica fercera na daljinskom
thepatriot

#4686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thepatriot »

uradi hard reset resivera
Decerto

#4687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decerto »

fercerala je i meni,ali nije htio prebacivat iako sam ugasio pa upalio resiver..zamijenuo baterije,radi bez problema.Vidis i sam da su te neke kineske ;-)
kakavdanakneiskustvu

#4688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Decerto wrote:

fercerala je i meni,ali nije htio prebacivat iako sam ugasio pa upalio resiver..zamijenuo baterije,radi bez problema.Vidis i sam da su te neke kineske ;-)

probaću
IcedFlame

#4689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by IcedFlame »

Decerto wrote:Pretpostavljam da je MAC adress ovo "physical adress" u network connection details.Stavio sam,bez crtica,u value,i evo opet prije par sekundi nestade.
Koja ti je mac adresa? Samo prvih 6 znakova. Prijatelj je imao Asrock plocu sa integrisanom mreznom koja je imala identicnu mac adresu kao i kod još 5-6 ljudi na istom Isp-u, I pravili su jedni drugima konflikt na mrezi. Koliko se sjećam bilo je nešto kao 00-00-6c-10-00-00.

Sent from my N1 using pirated Tapatalk
Magarece_godine

#4690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Ja umjesto 15/1,2 imam brzinu od 6/0,9 .. i to danima ... kako su povecali brzine, mojih 10/1 se smanjilo ...
van helsing

#4691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Telemach wrote:
van helsing wrote:Mene cesto drugovi,rodbina i sl. pitaju sljedece :
"Zasto telemach ne dozvoljava prikljucke na wireless mrezu ako nisam korisnik njihove mmds usluge? "
Ako moze odgovor.

Tapatalk 2
Nismo baš sigurni da smo najbolje razumjeli pitanje. Zašto ne mogu koristiti wireless ako nisu korisnici MMDS usluge?

Zato što nisu korisnici naših usluga. :)
Da,to je bilo pitanje.
A meni to malo nejasno,po meni je bolje imat korisnika pa makar i samo wireless usluge koristio.

Tapatalk 2
agent_zero

#4692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

@telemach

Imam dvije male zamjerke u vezi novih risivera:

1. Ako nestane struja ili ako se ručno resetuje risiver (obično to uvijek radim kad stigne obavijest o novim kanalima) sve postavke se resetuju na početne (default) i onda nemam titlove niti na jednom stranom kanalu.

Ovo se nije dešavalo na starim analognim risiverima.

2. S obzirom da novi daljinski od risivera podržavaju mogućnost da "zamijene" i daljinski od tv (dakle da bude jedan i za risiver i za tv), ukucao sam kod od lcd-a i sve radi, ali problem je što je paljenje/gašenje preosjetljivo, tako da se dešava da npr. upalim tv, a u isto vrijeme ugasi mi risiver i obrnuto. Nekad naravno upali oboje skupa, ali nekad jedno upali, drugo ugasi.

Mogu li se ove dvije tačke ikako u budućnosti ispraviti?
Myrna81

#4693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Myrna81 »

.
Last edited by Myrna81 on 05/03/2013 01:04, edited 1 time in total.
Myrna81

#4694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Myrna81 »

Krajnje neugodno iskustvo s telemachom. Epizoda pod naslovom " KO JE OVDJE LUD". :x
Nakon godina koristenja ovog operatera (pozitivnog) upala sam u trip tipa "ima slike nema tona ili vam obratno".
Prije par dana odlucim napokon da prosirim postojeci paket usluga (do tad bio D3 + prosireni i internet) pa da predjem s lihvarskog BHTelecoma na Trio paket Telemacha. Odem uredno u poslovnicu u BBI prijavim se, djevojka na salteru tad rece: "Trebace jedno 5-10 dana da vas prikljucimo". nije proslo ni 2 dana mene zovu eto nas da izvrsimo prikljucak. Ja se odusevim expeditivnoscu, svaka im cast. :thumbup: Taj dan dodje serviser, ukloni stari modem, postavi novi, WLAN router, sve podesi, sve radi ok.Telefon funkcionise, nazove centar da puste prosireni paket, oni puste, sve super (bitna napomena, POTPISEM UGOVOR SA UREDNO OZNACENIM OPCIJAMA). Jos je i mama kod mene bila, zena se odusevi kako su profesionalni, te se i ona odluci na uvodjenje TRIO paketa. Isto vece odemo i nju prijaviti u BBI.
Dan 1.
To vece pocinju problemi... ja se kuci vratim sve radi, SEM prosirenog paketa D3 - ukinuli mi kanale, meni ne bi mrsko odmah okrenem cuveni 1430 i prijavim gresku, covjek koji mi se javi uredno rece da on ne zna iz kojeg su razloga ukinuli, kad fino je naznaceno da trazim i dodatne kanale, te ce on izdati nalog da mi ujutru ukljuce.
Dan 2.
Nista se ne desava cijeli dan ne pustaju. Ja opet zovem 1430 uvece i kazu, izdat je nalog, pustiti ce ujutru.
Dan 3,
U medjuvremenu dolaze na 2 adresu donose opremu i pustaju obicni TRIO paket u funkciju.
Isto to vece meni ne bi mrsko opet ih nazvati i podsjetiti da me nisu prikopcali. Gospodja koja se tad javila bila je izrazito ljubazna i postena te mi rece da me ne laze, da mi nece prije ponedeljka moci pustiti dodatnu opciju u funkciju jer su praznici. Utjesim ja sebe, hajde ne budi snob, sacekaj! (jedina pozitivna stvar kad ih zoves s njihovog broja sto odmah ucitaju korisnicke podatke) :-)
Dan 5.
Praznik. Ne vrijedi ih ni zvati.
Dan 6.
Na 2 adresi uvece prestaje raditi D3. TOTALNO.
Dan 7.
Nakon detaljne provjere, znaci ukljuci, iskljuci, restartuj, provjeri jel sve dobro prikljuceno, bla,bla. Opret ja zovem da prijavim sad drugi kvar. Nakon krajnje iscrpljujuceg razgovora s operaterkom u trajanju od 20tak min, kojoj sam jedno 20 puta pokusala objasniti da nema D3 signala NIKAKO i koja me je konstanto ubjedjivala da je to prosto nemoguce, te paljenja i gasenja receivera i tv, gospodja se sazali pa izda nalog da neko dodje pogledati.U roku od 24-48 sati. D3 prosireni naravno ne moze prije ponedeljka :)
Dan 8.
Ja opet zovi 1430 da prijavim sad vec 2 greske/kvara, kad ono totalno ludilo nastaje.
1 problem - nemaju moj anex ugovora, koji moram potpisati, jer ne mogu mi pustiti nista dok to ne potpisem. Ja fino gospodji napomenem da sam ISTI potpisala na adresi, kad ona meni posaljite mi to faxom, kakvim crnim faxom, :? pitam za opciju slanja mailom-ono eto moze - ocito stajat ce negdje u inboxu, ko najbolje je dodjite vi fino u BBI, pa to donesite i potpisite novo?!?!? WTF!!!! :x Kazem istoj da mi je ovo vec jedno 100ti poziv i da mi to nikad niko nije spomenuo. Pitam sta je s popravkom na drugoj adresi, kaze gospodja izdat je nalog - OK rekoh, ali kad da ocekujemo posto tv signala nema nikako. Na to ce ona meni, ali kako nemate barem kablovsku? Gospodjo nemam je od kako su prikljucili TRIO paket!!!!

Ukratko: Nije mi jasno njihovo bahato ponasanje, igranje gluhih telefona.Stvarno mi nije jasno da se ponasaju k'o drzavna firma, ako vec hoce da uzmu novac moraju se stvarno malo uozbiljiti i postati znacajno ljubazniji i fleksibilniji. Na sam rad Telemacha nemam nikakvu zamjerku (internet i TV su sasvim dobri, telefon OK), ali njihova administracija (koja je kao da udjes u opstinu da ovjeris neki dokument) je sramotna (mislim, ima i tamo normalnih ljudi, ali 90% ih je totalno nesposobno)...
Sutra ujutru fino u BBI sa svom opremom, vratiti istu, raskinuti ugovore, jer ako oni nece moj novac(2X60km minimalno), ne treba ni meni njihova polovicna usluga. Sreca pa imam i opciju Logosofta u haustoru...
Almich

#4695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Almich »

meni jos uvijek 5 MBs
BaDa

#4696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

Almich wrote:meni jos uvijek 5 MBs
iskljuci iz struje modem pa ponovo ukljuci :D
Bryant 24

#4697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

A ja frke kod Mirne,sva sreca pa kod mene od prvog dana sve extra radi :)
Telemach

#4698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Myrna81 wrote:Krajnje neugodno iskustvo s telemachom. Epizoda pod naslovom " KO JE OVDJE LUD". :x
Nakon godina koristenja ovog operatera (pozitivnog) upala sam u trip tipa "ima slike nema tona ili vam obratno".
Prije par dana odlucim napokon da prosirim postojeci paket usluga (do tad bio D3 + prosireni i internet) pa da predjem s lihvarskog BHTelecoma na Trio paket Telemacha. Odem uredno u poslovnicu u BBI prijavim se, djevojka na salteru tad rece: "Trebace jedno 5-10 dana da vas prikljucimo". nije proslo ni 2 dana mene zovu eto nas da izvrsimo prikljucak. Ja se odusevim expeditivnoscu, svaka im cast. :thumbup: Taj dan dodje serviser, ukloni stari modem, postavi novi, WLAN router, sve podesi, sve radi ok.Telefon funkcionise, nazove centar da puste prosireni paket, oni puste, sve super (bitna napomena, POTPISEM UGOVOR SA UREDNO OZNACENIM OPCIJAMA). Jos je i mama kod mene bila, zena se odusevi kako su profesionalni, te se i ona odluci na uvodjenje TRIO paketa. Isto vece odemo i nju prijaviti u BBI.
Dan 1.
To vece pocinju problemi... ja se kuci vratim sve radi, SEM prosirenog paketa D3 - ukinuli mi kanale, meni ne bi mrsko odmah okrenem cuveni 1430 i prijavim gresku, covjek koji mi se javi uredno rece da on ne zna iz kojeg su razloga ukinuli, kad fino je naznaceno da trazim i dodatne kanale, te ce on izdati nalog da mi ujutru ukljuce.
Dan 2.
Nista se ne desava cijeli dan ne pustaju. Ja opet zovem 1430 uvece i kazu, izdat je nalog, pustiti ce ujutru.
Dan 3,
U medjuvremenu dolaze na 2 adresu donose opremu i pustaju obicni TRIO paket u funkciju.
Isto to vece meni ne bi mrsko opet ih nazvati i podsjetiti da me nisu prikopcali. Gospodja koja se tad javila bila je izrazito ljubazna i postena te mi rece da me ne laze, da mi nece prije ponedeljka moci pustiti dodatnu opciju u funkciju jer su praznici. Utjesim ja sebe, hajde ne budi snob, sacekaj! (jedina pozitivna stvar kad ih zoves s njihovog broja sto odmah ucitaju korisnicke podatke) :-)
Dan 5.
Praznik. Ne vrijedi ih ni zvati.
Dan 6.
Na 2 adresi uvece prestaje raditi D3. TOTALNO.
Dan 7.
Nakon detaljne provjere, znaci ukljuci, iskljuci, restartuj, provjeri jel sve dobro prikljuceno, bla,bla. Opret ja zovem da prijavim sad drugi kvar. Nakon krajnje iscrpljujuceg razgovora s operaterkom u trajanju od 20tak min, kojoj sam jedno 20 puta pokusala objasniti da nema D3 signala NIKAKO i koja me je konstanto ubjedjivala da je to prosto nemoguce, te paljenja i gasenja receivera i tv, gospodja se sazali pa izda nalog da neko dodje pogledati.U roku od 24-48 sati. D3 prosireni naravno ne moze prije ponedeljka :)
Dan 8.
Ja opet zovi 1430 da prijavim sad vec 2 greske/kvara, kad ono totalno ludilo nastaje.
1 problem - nemaju moj anex ugovora, koji moram potpisati, jer ne mogu mi pustiti nista dok to ne potpisem. Ja fino gospodji napomenem da sam ISTI potpisala na adresi, kad ona meni posaljite mi to faxom, kakvim crnim faxom, :? pitam za opciju slanja mailom-ono eto moze - ocito stajat ce negdje u inboxu, ko najbolje je dodjite vi fino u BBI, pa to donesite i potpisite novo?!?!? WTF!!!! :x Kazem istoj da mi je ovo vec jedno 100ti poziv i da mi to nikad niko nije spomenuo. Pitam sta je s popravkom na drugoj adresi, kaze gospodja izdat je nalog - OK rekoh, ali kad da ocekujemo posto tv signala nema nikako. Na to ce ona meni, ali kako nemate barem kablovsku? Gospodjo nemam je od kako su prikljucili TRIO paket!!!!

Ukratko: Nije mi jasno njihovo bahato ponasanje, igranje gluhih telefona.Stvarno mi nije jasno da se ponasaju k'o drzavna firma, ako vec hoce da uzmu novac moraju se stvarno malo uozbiljiti i postati znacajno ljubazniji i fleksibilniji. Na sam rad Telemacha nemam nikakvu zamjerku (internet i TV su sasvim dobri, telefon OK), ali njihova administracija (koja je kao da udjes u opstinu da ovjeris neki dokument) je sramotna (mislim, ima i tamo normalnih ljudi, ali 90% ih je totalno nesposobno)...
Sutra ujutru fino u BBI sa svom opremom, vratiti istu, raskinuti ugovore, jer ako oni nece moj novac(2X60km minimalno), ne treba ni meni njihova polovicna usluga. Sreca pa imam i opciju Logosofta u haustoru...
Ljubazno Vas molimo dostavite nam tačne korisničke podatke u inbox, provjerićemo i korigovati sve što je potrebno u najkraćem roku.
Telemach

#4699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Magarece_godine wrote:Ja umjesto 15/1,2 imam brzinu od 6/0,9 .. i to danima ... kako su povecali brzine, mojih 10/1 se smanjilo ...
Molimo Vas dostavite nam tačne korisničke podatke u inbox, provjerićemo sve što je potrebno.
Telemach

#4700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

klaki wrote:Imam pitanje.

Nedavno je telemach pruzio kablove do moje zgrade ( do ulaza ). Naravno bio sam sretan, jer zelim da uvedem trio paket. Na moju nesrecu otac je zvao telemach a ne ja, te je rekao kako su mu rekli da ce uvesti/spojiti zgradu samo ako 50% ili vise stanara iskaze zelju za prikljucenjem njihovih usluga. Sad ja to nikako ne mogu da vjerujem, ko ovde koga laze/zeza. Ovo je doba kapitalizma i nikako mi ne ide u glavu da odbijaju musterije, a vec su bacile desetine metara kablova i radnih sati da bi ih doveli do moje zgrade :?
Molimo Vas dostavite nam adrene podatke u inbox kako bismo provjerili da li postoje tehničke mogućnosti za realizaciju priključenja naših usluga na Vašoj adresi.
Locked