Torrent zavisi od broja ljudi od koji povlacih podatke, nije to direktno skidanje, skoro nikada torrent brzina nije jedna direktnom downloadu neke datoteke sa nekog servera.niho92 wrote:Pa na speedtest kod mene recimo pokazuje 11.2Mbps ...a kad uzmem test za skidanje fajla od 1GB nece da pređe 1MB/sing-ecc wrote:Mjerenje brzine na torrentu je uzaludni pos'o.Cop21 wrote:je li bilo neko unaprijeđenje brzine interneta u bh telecomu za koje nisam znao? skidam nešto s torrenta i brzina oko 900kB/s (a inače nikad nije prelazila 600).
Koliko znam 8Mbps je 1MB/s sad onih 3Mbps se negdje izgubi
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- _Reds_
#46726 Re: BHTelecom All About
-
jarobot
#46727 Re: RE: Re: BHTelecom All About
I ja pitam po forumu pa neko kaže treba netko ne treba , za sad zvao 1444 i kaže žena fino ne treba odjavljivati prestaje samo po promjeni sa mini 15 na moj mini 15.....Hyperthalamus wrote:Ja nisam odjavljivao...a mislim da i ne treba, jer taj paket od 250 vise ne postoji...ti si ga imao samo iz razloga akcije 200%. Kad istekne akcija, gasi ti se i taj paket...ako zelis neki novi dodatni paket za internet, morat ces ga ponovo aktivirati.jarobot wrote:Da li je potrebno odjaviti mojsurf 250 paket po isteku akcije 200% posto i prelasku na moj mini ili to ide po automatizmu. Kod mene još stoji da mi je aktivan mojsurf 250 .
-
AFEni
#46728 Re: BHTelecom All About
Koga da zovem da trazim informacije za moja tv,predala sam zahtjev za ukljucenje prije 10 dana,bila sam u njihovoj poslovnici na Dobrinji i cura koja radi tamo mi je bila beskorisna,kako mogu provjeriti dokle je to?
- Hyperthalamus
#46729 Re: RE: Re: BHTelecom All About
1444, pitas za tok realizacije.AFEni wrote:Koga da zovem da trazim informacije za moja tv,predala sam zahtjev za ukljucenje prije 10 dana,bila sam u njihovoj poslovnici na Dobrinji i cura koja radi tamo mi je bila beskorisna,kako mogu provjeriti dokle je to?
-
jarobot
#46730 Re: BHTelecom All About
Evo sad zavo isto zbog tog prijavio 17 juna i niko me nije kontaktirao . Kad sam nazvao 1444 fino žena uzela podatke provjerila i reče " Vi imate tehničku mogućnost i to je davno poslano u realizaciju " a mene niko nikad nije kontaktirao...tavustavus wrote:Ljudi..... Prijavio sam onaj paket 30+mbs ........ 16 Maja .... i nista![]()
.Je li ja to trebam traziti i stelu i za to???
Sad pitanje za Mirzu i inga kako to da sad imam tehničku mogućnost za 30+ a nisam imao mogućnost za 10+ . Meni to malo nelogično znam da je druga VDSL tehnologija meni to malo nelogično iste žice ista kuća sve isto a sporije ne može a brže može niđe logike ali gdje prestaje logika počinje Bosna
-
jarobot
#46731 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Svaki dan zovi drugačije nećeš dobiti .Hyperthalamus wrote:1444, pitas za tok realizacije.AFEni wrote:Koga da zovem da trazim informacije za moja tv,predala sam zahtjev za ukljucenje prije 10 dana,bila sam u njihovoj poslovnici na Dobrinji i cura koja radi tamo mi je bila beskorisna,kako mogu provjeriti dokle je to?
Pročitaj moj post iznad šta se meni dešava
- Hyperthalamus
#46732 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Pa kad zatrazis dodatni paket 1...oni te prebacuju na vdsl....prebacuju te i na drugi dslam, koji je blize tvojoj lokaciji nego sto si bio na adsl-u....tim priblizavanjem, popravlja se i tehnicka mogucnost.jarobot wrote:Evo sad zavo isto zbog tog prijavio 17 juna i niko me nije kontaktirao . Kad sam nazvao 1444 fino žena uzela podatke provjerila i reče " Vi imate tehničku mogućnost i to je davno poslano u realizaciju " a mene niko nikad nije kontaktirao...tavustavus wrote:Ljudi..... Prijavio sam onaj paket 30+mbs ........ 16 Maja .... i nista![]()
Sad pitanje za Mirzu i inga kako to da sad imam tehničku mogućnost za 30+ a nisam imao mogućnost za 10+ . Meni to malo nelogično znam da je druga VDSL tehnologija meni to malo nelogično iste žice ista kuća sve isto a sporije ne može a brže može niđe logike ali gdje prestaje logika počinje Bosna![]()
-
Dady
#46733 Re: BHTelecom All About
Tako bi trebalo biti, ali kod mene to nije bio slučaj. Data je TM ali su me ostavili na istoj centrali (D. Malta dužina parice 1.4 km) a nisu me spojili na DSLAM u centrali koja je 150 m od mene. Naravno kada su spojili VDSL modem nikakvog značajnog napretka u brzini nije bilo - jedva 15 Mbps. Onda je tek izašla ekipa na teren da mjeri paricu i naravno nema TM na tu dužinu i stanje linije. Na pitanje zašto me ne prebace na bližu centralu dobijem odgovor da je to teško izvodivo. Nakon 10ak dana dobio sam i službeni odgovor da nema TM da se ispuni moj zahtjev za dodatnim paketom.Hyperthalamus wrote:Pa kad zatrazis dodatni paket 1...oni te prebacuju na vdsl....prebacuju te i na drugi dslam, koji je blize tvojoj lokaciji nego sto si bio na adsl-u....tim priblizavanjem, popravlja se i tehnicka mogucnost.jarobot wrote:Evo sad zavo isto zbog tog prijavio 17 juna i niko me nije kontaktirao . Kad sam nazvao 1444 fino žena uzela podatke provjerila i reče " Vi imate tehničku mogućnost i to je davno poslano u realizaciju " a mene niko nikad nije kontaktirao...tavustavus wrote:Ljudi..... Prijavio sam onaj paket 30+mbs ........ 16 Maja .... i nista![]()
Sad pitanje za Mirzu i inga kako to da sad imam tehničku mogućnost za 30+ a nisam imao mogućnost za 10+ . Meni to malo nelogično znam da je druga VDSL tehnologija meni to malo nelogično iste žice ista kuća sve isto a sporije ne može a brže može niđe logike ali gdje prestaje logika počinje Bosna![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Sovex
#46734 Re: BHTelecom All About
Pozdrav ljudi,
Pokusavam na stranici nac onu mapu dostupnosti uredjaja po poslovnicama. To je ukinuto izgleda?
U Tz nigdje s7.ca kao da ih dzaba dijele
Pokusavam na stranici nac onu mapu dostupnosti uredjaja po poslovnicama. To je ukinuto izgleda?
- avaks
#46735 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Ma jok dzaba ali pogledaj na piku. Barem sam jabtako kupio, oficijelna garancija iz telekomaSovex wrote:Pozdrav ljudi,
Za obicnu raju nema izgleda...
Sent from my Haber Kutija using Tapatalk
-
niho92
#46736 Re: BHTelecom All About
Torrent zavisi od broja ljudi od koji povlacih podatke, nije to direktno skidanje, skoro nikada torrent brzina nije jedna direktnom downloadu neke datoteke sa nekog servera.[/quote]_Reds_ wrote: Pa na speedtest kod mene recimo pokazuje 11.2Mbps ...a kad uzmem test za skidanje fajla od 1GB nece da pređe 1MB/s
Koliko znam 8Mbps je 1MB/s sad onih 3Mbps se negdje izgubi
Pa nisam ni skidao sa torrenta, a uostalom ako je velik broj seedera na torentu brzina bi opet trebala prelaziti 1MB/s, sto se ne desava, znaci da ove brzine nisu realne
-
jarobot
#46737 Re: BHTelecom All About
Meni je ovo najbliži DSLM na kom sam sad ok 1 km udaljen .Dady wrote:Hyperthalamus wrote:Evo sad zavo isto zbog tog prijavio 17 juna i niko me nije kontaktirao . Kad sam nazvao 1444 fino žena uzela podatke provjerila i reče " Vi imate tehničku mogućnost i to je davno poslano u realizaciju " a mene niko nikad nije kontaktirao...jarobot wrote:Ljudi..... Prijavio sam onaj paket 30+mbs ........ 16 Maja .... i nista![]()
Pa kad zatrazis dodatni paket 1...oni te prebacuju na vdsl....prebacuju te i na drugi dslam, koji je blize tvojoj lokaciji nego sto si bio na adsl-u....tim priblizavanjem, popravlja se i tehnicka mogucnost.
Tako bi trebalo biti, ali kod mene to nije bio slučaj. Data je TM ali su me ostavili na istoj centrali (D. Malta dužina parice 1.4 km) a nisu me spojili na DSLAM u centrali koja je 150 m od mene. Naravno kada su spojili VDSL modem nikakvog značajnog napretka u brzini nije bilo - jedva 15 Mbps. Onda je tek izašla ekipa na teren da mjeri paricu i naravno nema TM na tu dužinu i stanje linije. Na pitanje zašto me ne prebace na bližu centralu dobijem odgovor da je to teško izvodivo. Nakon 10ak dana dobio sam i službeni odgovor da nema TM da se ispuni moj zahtjev za dodatnim paketom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sve je to ok može nemože ne može , nego je druga priča nemarnost , odrade ljudi svoje izmjere daju saglasnost i onda ta odluka stoji po mjesec dana dok se neki šefić ne smiluje da pošalje montera da to realizuje ili izgube nalog..
Treba biti dosadan i stalno zvati
- pepeljara
#46738 Re: BHTelecom All About
@Mirza15
Daj mi provjeri imal za moju tv CI modula ? generalno u telekomu ?
-
neki
#46739 Re: BHTelecom All About
IPTV ne funkcionise preko CI modula..pepeljara wrote:@Mirza15
- pepeljara
#46740 Re: BHTelecom All About
Telecom preko iptva ide znaci
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
prelivoda
#46741 Re: BHTelecom All About
Mogli bi možda napraviti aplikaciju za smart TV, i androidneki wrote:IPTV ne funkcionise preko CI modula..pepeljara wrote:@Mirza15
-
kakaljin
#46742 Re: BHTelecom All About
Ali ti onda nebi trebao ci modul jer bi radio na acc kojim se registrujes na aplikaciju, a tv bi bio spojen lan kablom ili wifiem u zavisnosti sta ima tv.prelivoda wrote:Mogli bi možda napraviti aplikaciju za smart TV, i androidneki wrote:IPTV ne funkcionise preko CI modula..pepeljara wrote:@Mirza15
-
mirza_15
#46743 Re: BHTelecom All About
Postoji mojaTV web i mojaTV multiscreen, ali mislim da si pogresno shvatio pojam IPTV. Ako sam u pravu ti si pomislio na prenos TV signala putem interneta, a to nije isto sto i IPTV. IPTV je carrier grade usluga koja radi u izolovanim mrežama operatera i nema veze sa Internetom. (ne koristi internet za prenos sadrzaja). Koristi, na layer-u 3 internet protocol. Otud i naziv IP sto cesto ljudi poistovjete sa internetom kao globalnom mrezom, ali nije to to. Doduse, cesto se koristi naziv IPTV i za stream putem interneta, ali to nije precizan naziv (mada je i ovdje IP na trecem nivou). Obicno se pod pojmom IPTV podrazumjeva samo ovaj oblik kakav je kod BH Telecoma dok se ova druga obicno naziva internet TV. Znam da djeluje malo zbunjujuce, ali razlika je ogromna iako laiku to na prvi pogled izgleda slicno.prelivoda wrote:Mogli bi možda napraviti aplikaciju za smart TV, i androidneki wrote:IPTV ne funkcionise preko CI modula..pepeljara wrote:@Mirza15
-
prelivoda
#46744 Re: BHTelecom All About
Teoretski bi se mogla napraviti aplikacija za Moju TV na smartTV. Moja TV da radi recimo preko etherneta, a smart aplikacije preko wirelessa.mirza_15 wrote: Postoji mojaTV web i mojaTV multiscreen, ali mislim da si pogresno shvatio pojam IPTV. Ako sam u pravu ti si pomislio na prenos TV signala putem interneta, a to nije isto sto i IPTV. IPTV je carrier grade usluga koja radi u izolovanim mrežama operatera i nema veze sa Internetom. (ne koristi internet za prenos sadrzaja). Koristi, na layer-u 3 internet protocol. Otud i naziv IP sto cesto ljudi poistovjete sa internetom kao globalnom mrezom, ali nije to to. Doduse, cesto se koristi naziv IPTV i za stream putem interneta, ali to nije precizan naziv (mada je i ovdje IP na trecem nivou). Obicno se pod pojmom IPTV podrazumjeva samo ovaj oblik kakav je kod BH Telecoma dok se ova druga obicno naziva internet TV. Znam da djeluje malo zbunjujuce, ali razlika je ogromna iako laiku to na prvi pogled izgleda slicno.
Ili da se naštimaju DNS serveri, pa da sve ide preko etherneta.
-
r_faruk
#46745 Re: BHTelecom All About
koliko dugo traje prebacivanje sa paketa na paket. prebacili su mi mini 15 u moj mini 15 i uvezali sa moja tv, radi onih megabajtOVa.. medjutim i dalje sam na mini 15! pretpostavljam da ce sa sljedecim racunom biti moj mini 15?
takodjer, da li je potrebno nesto dodatno podesavati za data internet?
takodjer, da li je potrebno nesto dodatno podesavati za data internet?
-
batara
#46746 Re: BHTelecom All About
Koliko je para mjesecno moja tv paket, internet +iptv kanali ?!
-
kakaljin
#46747 Re: BHTelecom All About
http://www.mojatv.ba/net-paket.htmlbatara wrote:Koliko je para mjesecno moja tv paket, internet +iptv kanali ?!
36 KM ti je mjesečno paket sa sa brzinom interneta do 25
-
jarobot
#46748 Re: BHTelecom All About
De bolan prestanite više bacati patku o tom internetu do 25 Mb/s . Ko prebaci 10 Mb/s sa upaljenim jednim STB_om treba sam sebe nabiti nogom u guzicu. Izgleda da je svima globalno podešeno da imaju 10-11 Mb/s sa ugašenim STB_om . Rijetki su sretnici koji mogu i imaju više odnosno kojima se preko štele odčepi malo česma.kakaljin wrote:http://www.mojatv.ba/net-paket.htmlbatara wrote:Koliko je para mjesecno moja tv paket, internet +iptv kanali ?!
36 KM ti je mjesečno paket sa sa brzinom interneta do 25
Ja prvi da ima 10 Mb/s sa upaljenim STB_om udario bi se nogom u guzicu...
Sad će me napadati ali to je istina , koristim uslugu i ima još masa postova koji pišu kao i ja ,
I sad pazi ovo 36 km je za onog ko ima recimo 20 Mb/s i za onog ko ima 10 Mb/s.
Zar se nije mogao napraviti nekakav cjenovnik do 10 Mb/s za 25 km , do 15 Mb/s 30 KM , a do 25 Mb/s 36 km pa bi vidio kao bi svako dobio maksimum da se više naplati.
-
jarobot
#46749 Re: BHTelecom All About
Može li mi netko reći kako se odeđuje Tehnička Mogućnost recimo za dodatni paket 1 na mojojtv. Jeli to na osnovu udaljenosti od DSLM_a ili na osnovu nekakvih mjerenja stanja parice....
Čitao sam post kolege kome su rekli da može i odobrili a kad su ljudi izašli na teren neide ni blizu. Ko je u toj situaciji zajebo svar ???
Čitao sam post kolege kome su rekli da može i odobrili a kad su ljudi izašli na teren neide ni blizu. Ko je u toj situaciji zajebo svar ???
-
ing-ecc
#46750 Re: BHTelecom All About
1. kriterij jeste udaljenostjarobot wrote:Može li mi netko reći kako se odeđuje Tehnička Mogućnost recimo za dodatni paket 1 na mojojtv. Jeli to na osnovu udaljenosti od DSLM_a ili na osnovu nekakvih mjerenja stanja parice....
2. kriterij jeste kvalitet parice
U slucaju kolege vjerovatno je (pogresna) odluka donesena iako se nisu sagledali svi bitni faktori.