Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bjelave wrote:Da ne bi ovog ciganluka oko karata iscupo bi zeljo danas bod. Strovali ih Siljkovih 5%.
Samo trebalo je to prije mjesec dana skontat.
Bas sam nesto kontao da je i ovo jedan vrlo vazan detalj koji im je presudio. Dobrano su se oni preracunali
Zeljo danas sa podrskom koja bi bas bila dobra, da je sve `kao nekad` sto se tice karata, vjerovatno ne bi izgubio...
armin071 wrote:Jebiga kolko god je nama bilo tesko nakon Listice tako je zeljovcima veceras haman duplo teze. Nije sto sam pitar ali ako cemo ruku na srce Sarajevo je najvise bilo zasluzilo da uzme titulu pa nije daleko bilo ni od duple ali kurko i drugi se pitaju. Realno Slavko me kao trener razocarao. Ipak je ovaj tim zelje imao par ekstra igraca za nase lige pa ni klupa nije losa, ali Slavko je izgleda na vi sa taktikom. Hvala vam sto ga mi ne dovedosmo. Penal Zrinjski u stilu ona dva za Zelju protiv Sirokog. Ova liga je bruka kao i drzava i sve ostalo. Ocekujem kantanje u Evropi od "velikana". I najsmjesniji su mi ovi sto se pozivaju na "bosnjastvo" u fudbalu. Ljudi ne ide sport sa vjerom, sa politikom, sport i jeste najsladji kada se bori Sarajevo protiv Zelje, Zeljo i Sarajevo protiv Slobode a ne bosnje kontra hrvata, tuzlaci kontra Sarajeva. Ako su kamenjari zatucani nemojte vi da razmisljate na njihovom nivou.
Tako smo govorili i 1992. pa nam j3base majku samo tako.
De banujte ovog baliju sdaovca. Usmrdio temu, a sad je najljepše
bjelave wrote:Da ne bi ovog ciganluka oko karata iscupo bi zeljo danas bod. Strovali ih Siljkovih 5%.
Samo trebalo je to prije mjesec dana skontat.
Bas sam nesto kontao da je i ovo jedan vrlo vazan detalj koji im je presudio. Dobrano su se oni preracunali
Zeljo danas sa podrskom koja bi bas bila dobra, da je sve `kao nekad` sto se tice karata, vjerovatno ne bi izgubio...
Ovako im dodje na naplatu u najgorem trenutku...
Jos Sloboda igra zadnje kolo u Mostaru i jedva ceka da im "vrati" za ispadanje iz PL.
bingov buraz wrote:Prijedlog sarajlijama da razmisle o fuziji njihova dva smijesna kluba jer jedino tako mogu pokusati konkurisati hercegovackim kriminalcima.
U ime svih onih kojima nije svejedno sto pehari i titule odlaze u legla fasizma.
Da je Zrinjski izgubio halal im bila pobjeda pa nek nas i deklasiraju. Ovako nam treba jos jedno 2-3 genocida i jedno jos 100000 ubijenih bošnja sa 10-tak hiljada djece u paketu pa da dođemo pameti. Pitanje i tada da li bi došli pameti. Proklet smo mi narod.
Ne izlazi mi iz glave utakmica Velež-Željo na grbavici prije par sezona kada "rođeni" skandiraju "biće Željo k.... šampion" i na kraju bi Zrinjski. Protjerao ih sa stadiona, sravnio im pola grada i opet oni nas samo da zajebu. I isto se i ovdje dogodilo danas. Samo dokazuje da smo mi narod koji ne zaslužuje da ima ni identitet ni državu. Fuj.
Ne izlazi mi iz glave utakmica polufinala kupa kada je velez vodio 2-0 i zeljo pobijedio 3-2. Od muke i nemoci je tada jedan igrac veleza dobio crveni u tunelu kad se islo na poluvrijeme. Tada je cijeli stadio ko jedan skandirao zrinjski-mostar. Pa kad tako navijaju za zrinju sto je problem kad velez gine za zrinju?
Maharadza wrote:
Znači novi klon uhljeba HDMI-a sa telecom teme...ali jeste nick izabrao, pravi BOŠNJAČKI!
Komunjaro, prvo jesam klon ali klon iz razloga što sam zaboravio šifru a ne taj koji ti spominješ. Opcija forget password ne radi.
Drugo, ako sam Bošnjak nisam nacionalosta. Volim Srbe i Hrvate kao i Bošnjake a poštujem ih više jer imaju svoje ja. Komuniste, ustaše i četnike mrzim.
Treće, tebi komunjaro ko god nosi Bošnjačko ime je nacionalosta. Ti i onaj retard Sanin Čepalo kao da ste jedna te ista osoba.
Četvrto, ko ima razuma shvatiće šta sam pisao na ovoj temi a ko je zatucan neće. Toliko od mene i pitarima čestitam titulu Zrinjskog. Okreću prase da proslave uz stihove Thompsona pa bujrum pridružite im se.
Najiskrenije čestitke Hrvatskim športskim kolektivima NK Zrinjskom i Nk Široki na osvjajanju titule, odnosno pobjednici Kupa. Možda im navijači baš i ne pate od viška patriotizma prema BiH, ali ipak su po svemu, šta god to podrazumjevalo, milion kilometara ispred sivila sarajevskog fubala. Pretpostavljam da će ove dvije ekipe uz banjalučki Borac voditi glavnuu riječ za odbranu osvojenih naslova i naredne sezone . Ugodan pozz svima!
Nisam navijač ni Želje ni Sarajeva ali Željo je odigrao odron od dvije odlučujuće utakmice, pogotovo ovaj derbi na Koševu.
Međutim imaju neki pravo koji prigovaraju mentalitet mahale Sarajevu, ja to govorim godinama.
Zrinjski i Široki nisu fudbalski klubovi, sportske organizacije, to su nacionalno-politički projekti i kao takvi se trebaju i promatrati.
Kada će i hoće li ikada nekome od vodećih ljudi tzv bosanskih klubova ta činjenica doći iz guzice u glavu ne znam ali bilo bi krajnje vrijeme ali ne samo njima nego i ljudima i izvan fudbala jer i projekti Zrinjski i Široki su u biti vođeni izvan fudbalskih krugova.
Zviždanje bh himni, povici mi Hrvati, ubi balije, Srbe, to je ono što se želi u biti postići, kohezija kroz sve moguće načine, sjedinjavanje, nacionalna svijest, okupljanje oko svojih to je cilj a najlakše se to postiže ako postoji taj tamo neko koji treba da predstavlja neprijatelja. Možemo mi balavit do sutra kako nismo nikome neprijatelji, određenim vodećim krugovima je potrebno da mi budemo neprijatelji i oni će nas takvima napraviti i održavati bez obzira šta mi htjeli. Mislim da li ovdje neko zaista vjeruje da se uboga kasaba od 30-tak hiljada decenijama održava u vrhu sporta u BiH, i košarka i fudbal. Može zvučati otrcano ali ona hljeba i igara i te kako ima smisla. Eh sada pitanje je kada ćemo se mi početi ponašati onako kako oni nas evo već decenijama gledaju kao jebeni neprijatelji.
Ne radi se o guranje Sarajeva, Želje, Slobode, Čelika ili nekog drugoga nego o sputavanja tih političko nacionalih projekata.
Ali meni je smiješno očekivati da to skontaju navijači, misli ko to treba da uvidi likovi popu @bjelave, @logovan, @maharadža ili sa druge strane @lendric, @blood, teško.ć
Mislim većina ovdje ali i u stvarnom svijetu ne vide kako treba preko svog nosa iz raznoraznih razloga, zbog svojih problema, zbog nezainteresovanosti ili zato što im je njihova mahala granica svijeta svejedno.
Sve dok ljudi koji zaista mogu nešto da pokrenu ne progledaju i ne počnu nešto da rade imat ćemo penale kao u Bijeljini, skandiranja kao na Pecari i nacionalno političke projekte koji kupuju, trampe, navlače, namještaju kao prvake države i osvajače kupova.
Vama neka bude 5% na derbiju top dostignuće ove i budućih sezona živite od stare slave sutra ili prekosutra ako se neko od vas nađe na dnu tabele sami sebi zahvalite.
Nismo zasluzili titulu, kraj price. Boli me kita kakav je penal sviran, ljudi su sa igracem manje napali minus od jednog gola, dok mi nismo centar presli. Jedino pozitivno je sto u Evropi imamo sanse da izvucemo nekog losijeg sada, inace bi "padali paketi, padali rekordi" protiv Bugara ili Izraelaca.
Korisničkoime wrote:
Ali meni je smiješno očekivati da to skontaju navijači, misli ko to treba da uvidi likovi popu @bjelave, @logovan, @maharadža ili sa druge strane @lendric, @blood, teško.ć
Momak, ostavi se mene, ne znam što sam ti ja zasmetao. Ne znam šta hoćeš od mene koji klinac. Mene ne prozivaj u vezi ovakvih stvari.