Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- johnnykola
#46726 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
I tako ispojla svima film ladno. S morem, po meni, grešaka. Sve ok, nemoj se toliko uzbuđivati, kao ti, imam i ja pravo na svoje mišljenje. Živio!
-
decembar2017
#46727 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ja tebe nisam napao vec argumentovano pisem o filmu .johnnykola wrote:I tako ispojla svima film ladno. S morem, po meni, grešaka. Sve ok, nemoj se toliko uzbuđivati, kao ti, imam i ja pravo na svoje mišljenje. Živio!
I koje su to greske ?
Sta nije tacno u ovome sto sam napisao ?
- johnnykola
#46728 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Gdje sam napisao da si me napao? Jesi ispojlao? Jesi. Ljudske strane znači nema? Pobilo mu, nema šanse da se on okrene pa kaže budem spasio nejač? U fikciji, na filmu pa i u lajfu?decembar2017 wrote:ja tebe nisam napao vec argumentovano pisem o filmu .johnnykola wrote:I tako ispojla svima film ladno. S morem, po meni, grešaka. Sve ok, nemoj se toliko uzbuđivati, kao ti, imam i ja pravo na svoje mišljenje. Živio!
I koje su to greske ?
-
decembar2017
#46729 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ali poenta citavog filma i reklame za njega je bas taj rat protiv droge, skinute rukavice i sada u ovom filmu on spasava kcerku covjeka koji je naredio ubistvo njegove familije a u prvom on hladnokrvno ubija djecu pred ocima njihovih roditeljajohnnykola wrote:Gdje sam napisao da si me napao? Jesi ispojlao? Jesi. Ljudske strane znači nema? Pobilo mu, nema šanse da se on okrene pa kaže budem spasio nejač? U fikciji, na filmu pa i u lajfu?decembar2017 wrote:ja tebe nisam napao vec argumentovano pisem o filmu .johnnykola wrote:I tako ispojla svima film ladno. S morem, po meni, grešaka. Sve ok, nemoj se toliko uzbuđivati, kao ti, imam i ja pravo na svoje mišljenje. Živio!
I koje su to greske ?
- johnnykola
#46730 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
I opet nastavljaš spojlati.
Umjetnost je to, ne moraš se pijan plota držati za naziv filma koji je Dan vojnika. Pa taj dan može biti proveden i na livadi uz miris poljskog cvijeća, može to biti i dan kad se u insanu prelomi, pa on skonta d bi mogao spasiti jedno ljudsko biće. Opusti se, ne sviđa ti se film, vozi dalje, gledaj drugi. Ha ja!
-
decembar2017
#46731 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ali nije samo naziv u pitanju vec citava poenta prezentacije i reklame filma i kako je taj film izveden i smisljen. To je isto kao da se napravila reklama za Kum 2 kao nastavak prvog dijela a ono Majkel Korleone shvatio da nasilje nije dobro za covjecanstvo i poceo da se bavi prodajom cvijecajohnnykola wrote:I opet nastavljaš spojlati.Umjetnost je to, ne moraš se pijan plota držati za naziv filma koji je Dan vojnika. Pa taj dan može biti proveden i na livadi uz miris poljskog cvijeća, može to biti i dan kad se u insanu prelomi, pa on skonta d bi mogao spasiti jedno ljudsko biće. Opusti se, ne sviđa ti se film, vozi dalje, gledaj drugi. Ha ja!
- johnnykola
#46732 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
'Ajde, *ebo Soldada, imaš li neki film za preporučiti?decembar2017 wrote:Ali nije samo naziv u pitanju vec citava poenta prezentacije i reklame filma i kako je taj film izveden i smisljen. To je isto kao da se napravila reklama za Kum 2 kao nastavak prvog dijela a ono Majkel Korleone shvatio da nasilje nije dobro za covjecanstvo i poceo da se bavi prodajom cvijecajohnnykola wrote:I opet nastavljaš spojlati.Umjetnost je to, ne moraš se pijan plota držati za naziv filma koji je Dan vojnika. Pa taj dan može biti proveden i na livadi uz miris poljskog cvijeća, može to biti i dan kad se u insanu prelomi, pa on skonta d bi mogao spasiti jedno ljudsko biće. Opusti se, ne sviđa ti se film, vozi dalje, gledaj drugi. Ha ja!
-
decembar2017
#46733 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nisam odavno pogledao neki film da mi se ono pravo dopao , u zadnje vrijeme pratim vise serije.johnnykola wrote:'Ajde, *ebo Soldada, imaš li neki film za preporučiti?decembar2017 wrote:Ali nije samo naziv u pitanju vec citava poenta prezentacije i reklame filma i kako je taj film izveden i smisljen. To je isto kao da se napravila reklama za Kum 2 kao nastavak prvog dijela a ono Majkel Korleone shvatio da nasilje nije dobro za covjecanstvo i poceo da se bavi prodajom cvijecajohnnykola wrote:I opet nastavljaš spojlati.Umjetnost je to, ne moraš se pijan plota držati za naziv filma koji je Dan vojnika. Pa taj dan može biti proveden i na livadi uz miris poljskog cvijeća, može to biti i dan kad se u insanu prelomi, pa on skonta d bi mogao spasiti jedno ljudsko biće. Opusti se, ne sviđa ti se film, vozi dalje, gledaj drugi. Ha ja!
Mogu da preporucim ”Le bureau des légendes”, francuska serija o tajnoj sluzbi, ni nalik nije holivudskim pre-se-ra.
Ili moze i ona australijska serija na osnovu "Mystery Road".
- johnnykola
#46734 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Hvala na preporukama.decembar2017 wrote:
Nisam odavno pogledao neki film da mi se ono pravo dopao , u zadnje vrijeme pratim vise serije.
Mogu da preporucim ”Le bureau des légendes”, francuska serija o tajnoj sluzbi, ni nalik nije holivudskim pre-se-ra.
Ili moze i ona australijska serija na osnovu "Mystery Road".
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#46735 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ima li naših srt-ova za ovo?decembar2017 wrote:
Nisam odavno pogledao neki film da mi se ono pravo dopao , u zadnje vrijeme pratim vise serije.
.
-
John Cleese
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#46737 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
i meni ovo jedino smeta. Ostalo je prilično OK ali ovo prethodno kvari priču. A mogao je biti "do jaja".decembar2017 wrote:Ovaj film je za razliku od prvog totalna glupost.beni-bu-man wrote:Blago receno
Scenario pun rupa kao da ga je pisao trumpov savjetnik za odnose sa javnoscu.
Akcione scene kopija iz prvog dijela.
Jedino sto ima reklamu i hajp iz prvog ali inace totalna glupost.
Ko nije gledao da dalje ne cita !
Samo cinjenica da Tora , od hladnokrvnog osvetnika napravise bejbi sitera za kcerku od narko bosa koji je odgovoran za ubistvo njegove familije dovoljno sve govori.
-
omar little
#46738 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
kakav spojlerski rasni seljakluk.
- Porodice Foht
#46739 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ashes in the snow. Vrlo solidan film, istinita prica o stradanju Litvanaca od Sovjeta.
https://www.imdb.com/title/tt3759298/me ... m595557888
https://www.imdb.com/title/tt3759298/me ... m595557888
- johnnykola
#46740 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Hapon.<3John Cleese wrote:
-
omar little
#46741 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
jel izasao dobar snimak onog filma o armstrongu sa gosslingom?
-
shandrprcSA
#46742 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
naravnoomar little wrote:jel izasao dobar snimak onog filma o armstrongu sa gosslingom?
- medvjed23
#46743 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
once more into the fray
into the last good fight I'll ever know
live and die on this day
live and die on this day

live and die on this day
live and die on this day
-
omar little
#46744 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
bez hard coded korejskih titlova?shandrprcSA wrote:naravnoomar little wrote:jel izasao dobar snimak onog filma o armstrongu sa gosslingom?
- johnnykola
#46745 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
medvjed23 wrote:once more into the fray
live and die on this day
live and die on this day
Si gledao iza odjavne špice?
- suad-sarajevo
#46746 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
A Bronx Tale (1993)

Mnogo više od gangsterskog filma "Priča iz Bronxa" ima zanimljivu, slojevitu priču i psihološki dorađene likove. Iako ima dosta nasilja, naglasak je na odnosima između Calogera, Lorenza i Sonnyja. Priča je ispričana u prvom licu, iz perspektive odraslog Calogera. Zanimljivo je da je scenarij za film prema vlastitoj drami napisao glumac Chazz Palminteri, te da ga je režirao Robert De Niro. Bio je to prvi De Nirov redateljski posao.
Sinoć odgledah po ko zna koji put. Tako jednostavno ispričano a tako dobro.
9/10

Mnogo više od gangsterskog filma "Priča iz Bronxa" ima zanimljivu, slojevitu priču i psihološki dorađene likove. Iako ima dosta nasilja, naglasak je na odnosima između Calogera, Lorenza i Sonnyja. Priča je ispričana u prvom licu, iz perspektive odraslog Calogera. Zanimljivo je da je scenarij za film prema vlastitoj drami napisao glumac Chazz Palminteri, te da ga je režirao Robert De Niro. Bio je to prvi De Nirov redateljski posao.
Sinoć odgledah po ko zna koji put. Tako jednostavno ispričano a tako dobro.
9/10
-
shandrprcSA
#46747 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
bez HComar little wrote:bez hard coded korejskih titlova?shandrprcSA wrote:naravnoomar little wrote:jel izasao dobar snimak onog filma o armstrongu sa gosslingom?
- pirmin
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#46749 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Kakav ARMIRANI BETON

Mislim da bolji film nisam pogledao u zadnjih brat bratu dvije godine
I nanovo sam sam sebe podsjetio zasto volim evropske filmove.
Kakva ljudska prica

Mislim da bolji film nisam pogledao u zadnjih brat bratu dvije godine
I nanovo sam sam sebe podsjetio zasto volim evropske filmove.
Kakva ljudska prica
- suad-sarajevo
#46750 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Forgotten (2017)

https://www.imdb.com/title/tt7057496/?ref_=rvi_tt
Idilična i sretna obitelj doseljava se u svoju novu kuću. Nedugo nakon, stariji sin biva otet, te se neobjašnjivo vraća nakon 19 dana. Nitko u obitelji ne primjećuje ništa čudno, osim mlađeg sina, koji uviđa kako je njegov brat, osoba kojoj se čitav život divi, zapravo netko drugi.
Ovo je osnovna radnja koja stoji u opisima, i tek je mali dio filma koji je poput koktela – počinje kao film jeze s potencijalom na home invasion, nastavlja se kao čistokrvni mystery/thriller otmice, da bi na koncu morfirao u mindfuck najviše klase.
Kakav mind fuck od filma bokte. KoreA je majka filmografije.
9/10

https://www.imdb.com/title/tt7057496/?ref_=rvi_tt
Idilična i sretna obitelj doseljava se u svoju novu kuću. Nedugo nakon, stariji sin biva otet, te se neobjašnjivo vraća nakon 19 dana. Nitko u obitelji ne primjećuje ništa čudno, osim mlađeg sina, koji uviđa kako je njegov brat, osoba kojoj se čitav život divi, zapravo netko drugi.
Ovo je osnovna radnja koja stoji u opisima, i tek je mali dio filma koji je poput koktela – počinje kao film jeze s potencijalom na home invasion, nastavlja se kao čistokrvni mystery/thriller otmice, da bi na koncu morfirao u mindfuck najviše klase.
Kakav mind fuck od filma bokte. KoreA je majka filmografije.
9/10