FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- tzipiripi
#46702 Re: FC Barcelona
Šia ga fula Sula
Na kraju će sam sebe za nogu ujest 
- tzipiripi
#46704 Re: FC Barcelona
Nešto nam Sule zadnjih par utakmica sikirli. Neće gol pa neće, plaho fula zicere.
Arda se brzo uklapa, biće od ove dvojice nešta.
Arda se brzo uklapa, biće od ove dvojice nešta.
- Distortion
#46705 Re: FC Barcelona
Rutinski odradjena Granada, utakmica za pozelit reklo bi se. Moglo je biti i vise da nije bilo fulanja zicera ali i to se desava. Mislim da su igraci skuzili da Granada ne moze da iznenadi. Vjerovatno su malo i stali a imam osjecaj da su ih mogli poniziti samk tako da sj htjeli. I nek nisu...
Lijepa partija novajlija, sasvim ok su odigrali i Lucho to fino tempira sa minutazom. Neki igraci su dobili odmor sto je dobro i sto treba. Mali Roberto je odigrao dobro na zadnjem veznom
stice samopouzdanje igrajuci sa najboljim i to mu zasad godi.
Igraci i dalje ne moraju putovati van Barcelone (osim dodjele zlatne lopte) sto je isto tako dobro.
Messiju ce puno znacit ova tri gola zbog samopouzdanja i mozda je ovo pocetak napada na vrh liste strijelaca.
Lijepa partija novajlija, sasvim ok su odigrali i Lucho to fino tempira sa minutazom. Neki igraci su dobili odmor sto je dobro i sto treba. Mali Roberto je odigrao dobro na zadnjem veznom
Igraci i dalje ne moraju putovati van Barcelone (osim dodjele zlatne lopte) sto je isto tako dobro.
Messiju ce puno znacit ova tri gola zbog samopouzdanja i mozda je ovo pocetak napada na vrh liste strijelaca.
-
Crvena Tifoza
#46706 Re: FC Barcelona
Arda će biti pun pogodak. Fina asistencija za prvi gol. Vidi se da mu puno znači to što dobiva minute i stvarno se trudi na terenu. Nova krv željna dokazivanja.
Messija da ne spominjem. Majstorski hattrick.
Suarez, kao što je neko iznad napisao, sam će sebe za nogu ujesti zbog promašenih zicera.
Valja opet u srijedu krpu derat sa onim mesarima. Samo da nekog ne povrijede.
Messija da ne spominjem. Majstorski hattrick.
Suarez, kao što je neko iznad napisao, sam će sebe za nogu ujesti zbog promašenih zicera.
-
LSD
#46707 Re: FC Barcelona
Zato treba poslati na teren Munira, Sandra, Matiju, Vermalena, Bartru, Adriana, Sampera i ostale rezerviste - pa nek njih udarajuCrvena Tifoza wrote:Arda će biti pun pogodak. Fina asistencija za prvi gol. Vidi se da mu puno znači to što dobiva minute i stvarno se trudi na terenu. Nova krv željna dokazivanja.![]()
Messija da ne spominjem. Majstorski hattrick.![]()
Suarez, kao što je neko iznad napisao, sam će sebe za nogu ujesti zbog promašenih zicera.![]()
-
kory_galaktikos
#46708 Re: FC Barcelona
dosao sam u miru majke mi moje
sa kim barsa treba odigrat onu utakmicu sto zaostaju ?
-
Crvena Tifoza
#46709 Re: FC Barcelona
LSD wrote:Zato treba poslati na teren Munira, Sandra, Matiju, Vermalena, Bartru, Adriana, Sampera i ostale rezerviste - pa nek njih udarajuCrvena Tifoza wrote:Arda će biti pun pogodak. Fina asistencija za prvi gol. Vidi se da mu puno znači to što dobiva minute i stvarno se trudi na terenu. Nova krv željna dokazivanja.![]()
Messija da ne spominjem. Majstorski hattrick.![]()
Suarez, kao što je neko iznad napisao, sam će sebe za nogu ujesti zbog promašenih zicera.![]()
Valja opet u srijedu krpu derat sa onim mesarima. Samo da nekog ne povrijede.![]()
Tako nešto i kontam da bi im najbolje bilo. Ali meni se čini da su ovi prvotimci željni osvete, pa će izaći sa ih nalupaju u rezultatskom smislu.
- Distortion
#46710 Re: FC Barcelona
Sporting Gijonkory_galaktikos wrote:dosao sam u miru majke mi moje![]()
![]()
-
kory_galaktikos
#46711 Re: FC Barcelona
ahaa, ok hvalaDistortion wrote:Sporting Gijonkory_galaktikos wrote:dosao sam u miru majke mi moje![]()
![]()
-
Vertig0
- MOSALJOZE
#46713 Re: FC Barcelona
-
Vertig0
#46714 Re: FC Barcelona
Ma dobro, pvi crnci su svakako nekako ludi sami od sebe, ali uz Lea ne idu ove stvari i one tetovaze. Bar meni.
- Saian
#46715 Re: FC Barcelona

pocjeti me
- Saian
#46716 Re: FC Barcelona
pazi ono sta ti nazivas puritanstvom neko bi nazvao pravilima, odn. okolnostima pod kojim se svira faul,Tomahawk11 wrote:
Saian, upravo to puritanstvo koje se potencira kad je Barca u pitanju - e, to je ono sto ne ide u isti kos sa fudbalom. Pa nije jbeni balet, nego je fudbal i naravno da bude i glumljenja i grubih startova i psovki, adrenalin radi, nisu roboti na terenu. Zato ne kontam sta bi pojedini dokazivali.
ono sto je stvarna kategorija je iznudjeni faul, kad dovedes protivnika, gradjenjem lopte ili driblingom, u situaciju u kojoj te moze samo po nozi udarit' manje ili vishe jako, faula na pocetku fudbala nije bilo, dok ljudi nisu ulagali vrijeme u razvijanje vjestine s loptom, tada su oni koji ili nisu ulagali vrijeme ili ih je bolio dzon za to poceli klepat ove sto jesu ne bi li nadoknadili svoju lijenost ili manjak talenta, tad je neko primijetio da je faul nesto neophodno da bi se igra zastitila od zakona dzungle i dopustio razvoj vjestine zbog koje ja iskreno i gledam i volim ovu igru, nije balet fudbal je potenciraju oni koji ne znaju ni balet (balet je fascinirajuca akrobatska vjestina i to povlacenje ove plemenite vjestine od strane bilo koga ko nije tinejdzer u ovakvom kontekstu je uvredljivo za zrtvu i trud koji ovi ljudi ulozhe da bi izveli sta izvode) ni fudbal, nego umiju dobro oshinut'
ja bih mjerio lazhne faule, to bi se dalo izmjeriti, ne bih mjerio broj faula na igracima Barcelone nego broj faula koji to nisu bili i jedino sto mi je palo na pamet kao surogat za to su zhuti za simuliranje, jer se Barcelonu najcesce optuzuje za to, cinjenica da njeni igraci ne cekaju udarac koji ce ih fizichki oborit' na travu nego poskoce i padnu kad ih se udari po nozi intenzitetom koji mozda nije za padanje (al je faul) mora biti prihvatljiv, jer sudije su nazalost, pogotovo kad nisu igrali lopte, suceptibilni samo na takve manifestacije faula, a da ne pricam o sudjenju u ove dvije s Espagnol-om zadnje, ono je smijesno bilo
-
Crvena Tifoza
#46717 Re: FC Barcelona
Dolce & Gabbana
Nosio bi i ja onakva odijela da i meni plaća D&G par miliona godišnje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#46718 Re: FC Barcelona
Dobro, fino napisano. Samo za balet, nije to potcjenjivanje baleta, nego je to figurativno kad je fudbal u pitanju. Isto ko i ona: udari je glavom, ne cuvas je za fakultetSaian wrote:pazi ono sta ti nazivas puritanstvom neko bi nazvao pravilima, odn. okolnostima pod kojim se svira faul,Tomahawk11 wrote:
Saian, upravo to puritanstvo koje se potencira kad je Barca u pitanju - e, to je ono sto ne ide u isti kos sa fudbalom. Pa nije jbeni balet, nego je fudbal i naravno da bude i glumljenja i grubih startova i psovki, adrenalin radi, nisu roboti na terenu. Zato ne kontam sta bi pojedini dokazivali.
ono sto je stvarna kategorija je iznudjeni faul, kad dovedes protivnika, gradjenjem lopte ili driblingom, u situaciju u kojoj te moze samo po nozi udarit' manje ili vishe jako, faula na pocetku fudbala nije bilo, dok ljudi nisu ulagali vrijeme u razvijanje vjestine s loptom, tada su oni koji ili nisu ulagali vrijeme ili ih je bolio dzon za to poceli klepat ove sto jesu ne bi li nadoknadili svoju lijenost ili manjak talenta, tad je neko primijetio da je faul nesto neophodno da bi se igra zastitila od zakona dzungle i dopustio razvoj vjestine zbog koje ja iskreno i gledam i volim ovu igru, nije balet fudbal je potenciraju oni koji ne znaju ni balet (balet je fascinirajuca akrobatska vjestina i to povlacenje ove plemenite vjestine od strane bilo koga ko nije tinejdzer u ovakvom kontekstu je uvredljivo za zrtvu i trud koji ovi ljudi ulozhe da bi izveli sta izvode) ni fudbal, nego umiju dobro oshinut'
ja bih mjerio lazhne faule, to bi se dalo izmjeriti, ne bih mjerio broj faula na igracima Barcelone nego broj faula koji to nisu bili i jedino sto mi je palo na pamet kao surogat za to su zhuti za simuliranje, jer se Barcelonu najcesce optuzuje za to, cinjenica da njeni igraci ne cekaju udarac koji ce ih fizichki oborit' na travu nego poskoce i padnu kad ih se udari po nozi intenzitetom koji mozda nije za padanje (al je faul) mora biti prihvatljiv, jer sudije su nazalost, pogotovo kad nisu igrali lopte, suceptibilni samo na takve manifestacije faula, a da ne pricam o sudjenju u ove dvije s Espagnol-om zadnje, ono je smijesno bilo
Faul, simuliranje....sve je to sastavni dio ove igre. Sudije su u ove dvije utakmice poprilicno sankcionisale Espanyol, pogotovo ovu kup utakmicu, dobro, bilo je propusta, progledavanja kroz prste za pojedine zestoke startove, ali kad pogledas u onoj kup utakmici 10-ak zutih i 2 crvena, onda se ne moze reci da su sudije skroz bile off.
- tzipiripi
#46719 Re: FC Barcelona
Veći problem je nastao poslije utakmice kad je Suarez kažnjen s dvije utakmice zbog svađe s protivničkim igračima, a lik koji je pokušao namjerno ozlijediti Messia ništa.
Dok za neke igrače godinama nikad nema kazne, vidio sudija incident ili ne.
Dok za neke igrače godinama nikad nema kazne, vidio sudija incident ili ne.
-
Vertig0
#46720 Re: FC Barcelona
Pa zar mora biti ovako sa nekim tufnama ili sta ja znam?Crvena Tifoza wrote:Dolce & Gabbana![]()
-
Crvena Tifoza
#46721 Re: FC Barcelona
Sve je to umjetnost.Vertig0 wrote:Pa zar mora biti ovako sa nekim tufnama ili sta ja znam?Crvena Tifoza wrote:Dolce & Gabbana![]()
Valjda
-
Crvena Tifoza
#46722 Re: FC Barcelona
Šta ovo nema teme za Balon d'Or? 
- Distortion
#46723 Re: FC Barcelona
Mislim da je ArmaniCrvena Tifoza wrote:Dolce & Gabbana![]()
Krune po odijelu...
-
Crvena Tifoza
#46724 Re: FC Barcelona
Meni se čini da je već izašla fotka večerašnjeg odijela ali bez kruna.Distortion wrote:Mislim da je ArmaniCrvena Tifoza wrote:Dolce & Gabbana![]()
Nosio bi i ja onakva odijela da i meni plaća D&G par miliona godišnje.![]()
Krune po odijelu...
http://m.goal.com/s/en/news/1785/ballon ... -suits-at-