Kikibombona wrote:
Mozda je u tvom selu takav slucaj sa ateistima, stvarno ne znam... Biti ateista ne znaci nista. To je obican stav o vjeri. Nema tu nikakve dubine, nicega... Nema ljubavi, nema osjecaja pripadnosti. Ateizam je rinaka, da te malo zbunim za kraj.
Normalno da ne znaći, i ovde je situacija ista kao i u Sarajevu, 90% ljudi zaboli neka stvar za vjeru, ali pišem ti svoja mišljenja, od tih 90% znam desetoricu koji su željni pažnje pa se furaju da su "ateisti" .... a gledam slike po netu kako ljudi pokazuju takve likove (ako znaš šta je "meme slika").
Sve moje iznad se odnosilo na cijelu Siriju, osim na Damask, a ti baš o Damasku pišeš, valjda nisi vidio šta sam napisao. Ovaj Zahran je klasični cirkusant. U jednoj izjavi piše o nekakvom dzihadu i kako se treba borit protiv ISIL-a, a u drugim izjavama govori kako ne odbacuje demokratiju ako narod to stvarno želi, navodno oni su vojska a narod nek bira šta hoće, a po njemu šerijat nije loš itd ..... Dvoličnost, ništa drugo. Nešto slicno radi i Al Nusra u Alepu, samo cirkus prave.
Superhikk wrote:
Sve mi se čini da je osnova svega što zamjeraš Kikiju, to što se deklarisao kao ateista, a očigledno je da gajiš netrpeljivost prema takvima. Otuda i te etikete,luzer, željan pažnje. Otuda ti bode oči sve što on napiše. A on, koliko ispratih, piše sasvim korektno i rezonski u većini slučajeva. A s druge strane, gro ovih tvojih mudžahida su većinu svog života proveli kao ateisti,luzeri i izgubljeni ljudi pa su se tobož pronašli u tom nakaradnom pojmanju vjere. Čini mi se da za njih imaš više razumijevanja i simpatija.
Izgleda tebi su kristalno jasni religijski pogledi svakog člana,svake formacije tamo, kao da se oni prvenstveno po tome grupišu. I kao da i sam ne znaš koliko ih promijeni tabor. Religioznih fanatika ima u svim formacijama. Interesantno je kako se demaskirate svi vi sa agresivnim pojmanjem vjere, nije ni čudo što ste baš po tim preferencijama izabrali stranu za koju navijate ovdje. Ako vam je u životu bitnije ko kaže a ne šta kaže, bar nemojte ovdje prebrojavati krvna zrnca i diskvalifikovati bilo koga na osnovu intimne stvar svakog čovjeka kakva je religioznost.
Ništa ja ne zamjeram Kikiju kao forumašu već samo na određenim postovima, što ne znaći da imam stalno takvo mišljenje. Pošto ga ne znam, mogu realno napisat šta god hocu, a mislim da ono iznad nije bila nikakva uvreda jer sam iste stvari već ranije napisao a njega sam izbacio iz te mase ljudi, ovaj put sam valjda malo pretjerao. Nekad u svojim postovima stvarno pretjeruje, nekad i ja, ali jedna je stvar pisati o stvarima koje su se desila sada i ovde, i nekim drugim stvarima za koje nemaš neke dokaze već stavljaš svoje mišljenje, to je uredu, ali kod njega je tako da uvijek ima neke 100% tvrdnje, da je tako i nikako drugacije, a to me inace nervira kod ljudi opcenito, a nema veze o kojoj se temi govori, pa bilo o fudbalu ili u ovom slucaju nekim teroristima .... ne možeš brate 100k ljudi deklarisat u jednom postu, to je brate bolesno, ma o kome se god radilo. Branit ću svakoga, o kome se god radilo, a to ustvari pokazatelj da mi je svejedno o kojoj grupi se radi, nije kao da imam neku vezu sa njima, što neki korisnici ovde ne shvataju i prave se kao da imaju nekog interesa u nekim dešavanjima na BI.
Moj post ne trebaš previše shvatati ozbiljno. Govorim o današnjem društvu i mlađoj populaciji, i svojem iskustvu sa takvim likovima.Valjda mogu stavit svoje mišljenje bez da me napadne 10 likova, a već sam mu jednom napisao o ovome i izbacio ga iz ovog konteksta, sad sam zaboravio.