Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

BarbaDue

#46701 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by BarbaDue »

Amerikanci su neprevaziđeni, spašavaju ruskog predsjednika... :lol: i to od rusa :mrgreen:

Ako na taj dio scenarija zažmurimo sve ostalo je TOP :thumbup:
normala brate

#46702 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by normala brate »

BarbaDue wrote:Amerikanci su neprevaziđeni, spašavaju ruskog predsjednika... :lol: i to od rusa :mrgreen:

Ako na taj dio scenarija zažmurimo sve ostalo je TOP :thumbup:

Taj i previše patetike..

Sve ostalo baš poprilicno originalno
ferratilis

#46703 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ferratilis »

Klasika. Dobra klasika.

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#46704 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

amar1994 wrote:nije los..drage su mi podmornice i ratni brodovi..

Image
ma dajte molim vas!? :roll:
kakavdanakneiskustvu

#46705 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

ferratilis wrote:Klasika. Dobra klasika.

Image
:thumbup: :thumbup:
beni-bu-man

#46706 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

medvjed23

#46707 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

I'm all right, and then everything stops, There's no warning, It's like a light switch going off. It happens that fast. Something has to happen to bring me back. A sound or a touch. And then I can move again, I'm okay again. It's not that it feels bad, It's just that it's nothing. I feel nothing, like I'm dead. Nothing. Gets to be like I'm no a person anymore. Just a collection of tics.
Image
johnnykola

#46708 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

HRT2 21.35.

Najbolji mi film u Aronofskog (unatrag vremena trajale su raspre o njegovom posljednjem filmu Majka!, s kojim je, realno, prno u šišu) (dobro, Crni labud je ublizu, a Requiem for a Dream je odličan).

Sportska drama. Priča o profesionalnom hrvaču Randyju Robinsu (M. Rourke), poznatom kao Ram Jam, čiji su dani slave i uspjeha u ringu davno iza njega. A sad mu je i zdravlje ozbiljno načeto. Danas plaća danak dugogodišnjim borbama u ringu i izvan njega. No, riskrirat će sve kako bi dokazao da ima snage za još jedan meč – ponovni susret u Madison Square Gardenu s Ajatolahom. Među brojnim nominacijama i nagradama spomenut ćemo nominacije za Oscara 2009. (najbolja uloga M. Rourke i najbolja spredna uloga M. Tomei). Iste godine M. Rourke dobio je nagradu BAFTA te Zlatni globus za najbolju ulogu. Na odjavnoj špici svira pjesma Brucea Springsteena Wrestler za koju je dobio Zlatni globus za najbolju originalnu pjesmu.

Film je prikazan u okviru Open air programa petnaestog SFF-a 2009. godine. Iz kataloga festivala:

Image

Veći prikaz

Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu C5:

Image

Film na TV-u
kakavdanakneiskustvu

#46709 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

medvjed23 wrote:I'm all right, and then everything stops, There's no warning, It's like a light switch going off. It happens that fast. Something has to happen to bring me back. A sound or a touch. And then I can move again, I'm okay again. It's not that it feels bad, It's just that it's nothing. I feel nothing, like I'm dead. Nothing. Gets to be like I'm no a person anymore. Just a collection of tics.
Image
filmcina
xoklix

#46711 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by xoklix »

Aquaman - za odvest djecu u kino :mrgreen:
commendatore

#46712 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by commendatore »

Peppermint je dobar jako ali je moglo bolje da se uradi.... film je dobar tematika dobra... malo isfurani vise karteli al ok.....

ista skoro fora je i John Wick s tim da je John Wick puno bolje uradjen film
commendatore

#46713 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by commendatore »

ako ko hoce gledat film o podmornicama brate Lov na Crveni Oktobar je antologija kao i K19
johnnykola

#46714 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

commendatore wrote:ako ko hoce gledat film o podmornicama brate Lov na Crveni Oktobar je antologija kao i K19
A tu je i Das Boot.
chakany

#46715 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by chakany »

Taksi Bluz

Poprilično zabavan i urnebesan film. Na par momenata se čovjek onako baš dobro nasmije.
zdruzdjo

#46716 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zdruzdjo »

https://www.imdb.com/title/tt1571234/?ref_=nv_sr_1
MORTAL ENGINES

Iako sam ga izbjegavao bas zbog pljuvanja sto raje, sto kriticara. |Vidim da mu ni ocjene nisu bog zna sta.

Danas ga pogledah. Pa generalno film nije los. Onako zabavan a I samom idejom. Dobro znam da je po knizi. Vjerujem da je dosta toga ostalo neizreceno u odnosu na knjigu. Volio bih da sam knjigu procitao prvo pa da onda imam neku referentnu vrijednost kao sto recimo sam radio sa GOT serijalom.
Mozda sma ja malo I subjektivan posto mi film dosta ima steampunk stila koji ja bas onako volim, ali eto.
Naravno necemo sad traziti rupe u filmu I nelogicnosti ili slicne stvari. I mnogo jaci naslovi sa gomilama nagrada ih imaju.
Ali bas onako film koji je dosta zabavan. E jedino sto mi se ne svidja je Mr. Smith(matrix). Njega nikad nisam volio ni nacrtanog.
kakavdanakneiskustvu

#46717 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

zdruzdjo wrote:https://www.imdb.com/title/tt1571234/?ref_=nv_sr_1
MORTAL ENGINES

Iako sam ga izbjegavao bas zbog pljuvanja sto raje, sto kriticara. |Vidim da mu ni ocjene nisu bog zna sta.

Danas ga pogledah. Pa generalno film nije los. Onako zabavan a I samom idejom. Dobro znam da je po knizi. Vjerujem da je dosta toga ostalo neizreceno u odnosu na knjigu. Volio bih da sam knjigu procitao prvo pa da onda imam neku referentnu vrijednost kao sto recimo sam radio sa GOT serijalom.
Mozda sma ja malo I subjektivan posto mi film dosta ima steampunk stila koji ja bas onako volim, ali eto.
Naravno necemo sad traziti rupe u filmu I nelogicnosti ili slicne stvari. I mnogo jaci naslovi sa gomilama nagrada ih imaju.
Ali bas onako film koji je dosta zabavan. E jedino sto mi se ne svidja je Mr. Smith(matrix). Njega nikad nisam volio ni nacrtanog.

ja sve konto peter jackson ovo rezirao
shape of despair

#46718 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by shape of despair »

MORTAL ENGINES

Ja ga skoro stavih u "gledali ste ne preporucujete". Totalno upropastena originalna ideja. Moze se ubiti 2 sata
zdruzdjo

#46719 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zdruzdjo »

shape of despair wrote: Ja ga skoro stavih u "gledali ste ne preporucujete". Totalno upropastena originalna ideja. Moze se ubiti 2 sata
Pa ne kazem da je epic. Bas kako si i napisao ubiti 2 sata.
Ali koliko su ga pljuvali ocekivao sam smece od-do Mislim dovoljno mi je da mi film 2 sata drzi paznju i ne padam u vatru da kazem gasi nakon sat vremena, pa da kazem ok je.
A sto se tice ideje, vidim ja da tu ima materijala koji nije provucen kroz pricu a trebalo je. Ko da gledam ono metalno cudoviste ima pricu zestoku ili samo unistenje svega.
johnnykola

#46720 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Pink World Cinema 15.00.

Posvećen papi Ivanu XXIII., film prikazuje događaje iz života Isusa Krista opisane u Matejevu evanđelju, od navještenja i bijega iz Egipta, preko iskušenja u pustinji, propovijedi na gori i ulaska u Jeruzalem, do posljednje večere, smrti na križu i uskrsnuća. Ovdje film postavljam u sjećanje na don Renza Scapola <3 koji kad bi se križao činio je to u ime bratstva, slobode i jednakosti među ljudima. Svećenik, a komunist, kao što je to u Pasolinijevom filmu Isus – komunist, je l’ te.

Dosljedna vjernost tekstu evanđelja, kako na razini dijaloga (s izuzetkom dvaju mjesta preuzetih iz knjige proroka Izaije), tako i na razini narativne organizacije, zadržavajući elipse i fragmentarnost, te naglašavanje tematske na štetu kronološke koherentnosti, proizvodi na podlozi kanoniziranih interpretativnih obrazaca snažan učinak oneobičavanja. Pasolinijev film evanđelje dekanonizira Matejevo time što ga se u potpunosti pridržava. Realizam ne-filmskih fizionomija neprofesionalnih glumaca i autentičnih pretpovijesnih lokacija u Calabriji također podcrtavaju paradoksalnu nerealističnost realističnih prikaza. Po Pasolinijevim riječima, autentični kostimi i scenografija imali bi trivijalan komercijalni učinak koji sam nastojao izbjeći. Gruba crno-bijela fotografija, snimanje iz ruke, dugi kvazidokumentaristički kadrovi i krupni planovi lica, nesimetrične, provizoljne kompozicije grupnih scena, primitivni specijalni efekti u prikazu čuda, anakronizam odjeće i sirova gluma naturščika, u službi su razotkrivanja postupka, reducirajući prikazano na sklop tragova misterija koji je nepredočiv. Osim fabule i teksta evanđelja, i svi ostali aspekti filma naglašeno su citatni, u rasponu od kompozicijskih navoda Kurosawinih filmova, fresaka i slika Giotta, Ucella i Piera della Francesce, do muzke iz Ejzenštejnova Ivana Groznog, ruskih revolucionarnih pjesama i bluesa Motherless Child, te tvore jezik koji je svjesno artificijelan. Naglašena autoreferencijalnost prevođenja verbalnih u neverbalne znakove, pretvaranja pisane riječi u izgovorenu, a opisanoga u prikazano, suprotstavljanjem disparatnih elemenata ističe neizbježnost interpretativnog napora kako u iskazivanju tako i u razumijevanju.

Film se na mapi Movielanda nalazi kao remek-djelo u kvadrantu E3:

Image

Image

HRT2 21.00.

Maršal je filmska komedija potvrđenog autora prvijenca Kako je počeo rat na mom otoku Vinka Brešana, rađena u tandemu s ocem Ivom Brešanom, koja se prema povijesti odnosi s neobičnom kombinacijom podsmijeha i nostalgije. Radnja je smještena na mali usamljeni dalmatinski otok, gdje skupina staraca, svi bivši članovi SUBNOR-a, prisustvujući sprovodu svojega kolege, ugledaju nešto što ih je sve prestravilo i zateklo s izrazima iznenađenja i užasa na licu. Starci nakon sprovoda ni s kim iz mjesta ne komuniciraju. Glasine govore da se na otoku pojavio vampir. Stipan, mladi policajac na službi u Splitu, dobiva zadatak istražiti o čemu se radi i umiriti otočane. Glasine u mjestu također govore da se čudne pojave zbivaju oko stare hrvatske gradine iz srednjeg vijeka, gdje je klinika za duševne bolesnike i da je tamo viđen duh Josipa Broza Tita. Noću u preuređenom hotelu bivši komesar Marinko drži konspirativni sastanak sa svojim starim drugovima, uvjerava ih da je Tito živ i zarobljen na otoku, a na mjestu gdje je Titov duh zadnji put viđen nađeno je nekoliko ordena i jedna kubanska cigara.

Film Vinka Brešana Maršal u Hrvatskoj je vidjelo više od 100.000 gledatelja, nagrađen je na Pulskom festivalu 2000. godine Velikom zlatnom arenom, dobio je devet međunarodnih nagrada među kojima su i nagrade s festivala A kategorije u Berlinu i Karlovym Varyma.

Film na TV-u
yoda82

#46721 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by yoda82 »

MORTAL ENGINES

Meni je film onako, ali bolji od očekivanog. Što se tiče rupa u radnji, ima ih puno manje nego npr. bumblebee...Film za ubiti 2 sata i zaboraviti na njega.
Donnie Smith

#46722 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Donnie Smith »

Manhunter, (1986), i jebiga :D tek kad se pojavi Allenova u filmu, skapiram da sam ga nekad ranije gledala. A ona s pojavi haman pred kraj :lol:
I od sinoć dumam, kako su oni njega uhapsili; po vozačkoj, našli njegovu adresu, idu tamo, a scena prije toga, on slijepu seku pratio do njene kuće, pokucao na vrata, ona ga pustila...u čijoj kući ga dakle zatekoše na kraju; da ga ne gledam treći put :lol:
decembar2017

#46723 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by decembar2017 »

beni-bu-man wrote:
johnnykola wrote:Image

Vrhunski.

Film na TV-u
Blago receno 8-)
Ovaj film je za razliku od prvog totalna glupost.

Scenario pun rupa kao da ga je pisao trumpov savjetnik za odnose sa javnoscu.

Akcione scene kopija iz prvog dijela.

Jedino sto ima reklamu i hajp iz prvog ali inace totalna glupost.

Ko nije gledao da dalje ne cita !

Samo cinjenica da Tora , od hladnokrvnog osvetnika napravise bejbi sitera za kcerku od narko bosa koji je odgovoran za ubistvo njegove familije dovoljno sve govori.
Last edited by decembar2017 on 01/02/2019 13:16, edited 1 time in total.
johnnykola

#46724 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

decembar2017 wrote:
beni-bu-man wrote:
johnnykola wrote:Image

Vrhunski.

Film na TV-u
Blago receno 8-)
Ovaj film je za razliku od prvog totalna glupost. Samo cinjenica da Tora , od hladnokrvnog osvetnika napravise bejbi sitera za kcerku od narko bosa koji je odgovoran za ubistvo njegove familije dovoljno sve govori.

Scenario pun rupa kao da ga je pisao trumpov savjetnik za odnose sa javnoscu.

Akcione scene kopija iz prvog dijela.

Jedino sto ima reklamu i hajp iz prvog ali inace totalna glupost.
Bojim se da si u grešci. :D

Film na TV-u
decembar2017

#46725 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by decembar2017 »

johnnykola wrote: Bojim se da si u grešci. :D

Film na TV-u

Ko nije gledao da dalje ne cita !!!

Mozes se bojati koliko hoces ali kada se glavni junak iz prvog filma, ciji je cilj osveta zbog ubistva njegove familije i koji u prvom dijelu hladnokrvno pobije citavu familiju, djecu , zenu i covjeka koji je bio u lancu komandovanja odgovornog za ubistvo njegove familje, pretvori u bejbi sitera razmazene tinejdzerke ciji je otac naredio ubistvo njegove familje onda je taj film smece, pogotovo jer je citava poenta bas ovog filma " dan vojnika, borba protiv narko kartela " a "rat " se sveo da tinejdzerku prebaci preko granice :-)

Ili kada se u scenariju predvidi da je sef narko klana, covjek koji je toliko pametan i sposoban da vodi organizaciju od nekoliko hiljada ljudi, koja radi sa stotinama miliona dolara , toliko glup da povjeruje da ce rivalski kartel da odluci da napusti sigurnost koju im pruza meksiko i prebaci njegovu kcerku u Ameriku ,i tako dadne sansu DIA da padne u njihove ruke :lol:

Da je scenario predvidio da narko karteli nisu tako stvarno opasni i krvolocni kada ubijaju na hiljade ljudi godisnje na najbestijalnije moguce nacine ili kada na stotine hiljada amerikanaca tone sve dublje i dublje u pakao droge , vec trebaju da ubace u film hipoteticku situaciju da ce dzihad ratnici da se raznesu u americkom trgovackom centru da bi se pokazalo kako su oni opasni za ameriku i amerikance :-)

Ili da je najvaznija akciona scena , onaj stand-off sa meksickim policajcima ustvari potpuna kopija stand-ofa iz prvog filma :-)

I zato je film totalna glupost, za razliku od prvog i to je ono zbog cega vecina i hvali ovaj film, zbog reklame i hajpa prvog ali kada se shvati sta se vidjelo ispadne glupost.
Last edited by decembar2017 on 01/02/2019 13:15, edited 3 times in total.
Post Reply