Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- Point.
#46676 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Aaaa, to mi radite, Neeson je Tito. To bi se moglo gledati i u kinu, iako nisam ljubitelj kina.
- Nisrin
#46677 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Je li gledao ko THE MULE? Ne mogu naci...a cini se dobar 
- beni-bu-man
#46678 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ima na torrentu ali je snimak kao da ti se neko posro po ocimaNisrin wrote:Je li gledao ko THE MULE? Ne mogu naci...a cini se dobar
-
normala brate
#46679 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Dobar ovaj black kkk
- Nisrin
#46680 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
beni-bu-man wrote:Ima na torrentu ali je snimak kao da ti se neko posro po ocimaNisrin wrote:Je li gledao ko THE MULE? Ne mogu naci...a cini se dobar
Hahah samo 4K
- beni-bu-man
#46681 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
eh onda cekajNisrin wrote:beni-bu-man wrote:Ima na torrentu ali je snimak kao da ti se neko posro po ocimaNisrin wrote:Je li gledao ko THE MULE? Ne mogu naci...a cini se dobar
Hahah samo 4K
- johnnykola
#46682 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Otišao je Dušan Makavejev. Počivao u miru. Ako već niste pogledajte neki njegov film.
Toplo prepočujem W. R. - Misterije organizma i Ljubavni slučaj, ili tragedija službenice PTT-a,
a i ostale.
https://www.facebook.com/filmnatvu/vide ... 851378015/
Program Posvećeno je bio za njega na desetom SFF-u.
Jerga o Makavejevu na sljedećem linku.
Film na TV-u
-
RtrnOfSalisbury
#46683 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
lele kad hin liam sve poubija, i jedne i druge i trece, nema kod njeg jesi-nisiPoint. wrote:Aaaa, to mi radite, Neeson je Tito. To bi se moglo gledati i u kinu, iako nisam ljubitelj kina.
- video
#46684 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Point. wrote:Samo zbog sex scene koja će se @Karanani sigurno svidjeti.
-
BJB
#46685 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Hey, taman sam pregledala film i htjela isto to napisati..I imaju jos 2-3 extra scene..Kraj je mrvicu iznenadjujuci..video wrote:Point. wrote:Samo zbog sex scene koja će se @Karanani sigurno svidjeti.
I ovaj uopste nije los, samo se Karanani nece svidjeti jer nema sexa uopste..The Commuter with Liam Neeson
- johnnykola
#46686 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

RTS2 21.00.
Jučer je umro velikan Makavejev. Crno-bijeli je film njegov Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT i garant će vas gro odustati od gledanja odmah. Ali dajte mu šansu. U njemu ima više žara i akcije (istina, mentalne) no u svim filmovima o Emanueli. A i provala, pa i invetivnih momenata korištenja pegle i slike sa zida. Film je prikazan u okviru pograma Posvećeno Dušanu Makavejevu na desetom SFF-u 2004. godine. Koja je legenda Dule za pokazati dovoljan je bio njegov odgovor na moje pitanje u okviru Q&A sesije: “U ovom filmu (Misterije organizma, op.aut.) vidim momente slične onima u South Parku, jeste li možda gledali tu animiranu seriju?”, a odgovor je bio: “Znam za crtić, pogledao sam nekoliko epizoda na TV-u i smatram ih odličnim odgojnim i obrazovnim materijalom koji bi se trebao po školama prikazivati.”
FIlm na TV-u
-
last mohicans
#46687 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Kako nema u Polaru, imaju dvije, ali vrijedne. Karanana svakako pola filmova premota do određene scene.BJB wrote:Hey, taman sam pregledala film i htjela isto to napisati..I imaju jos 2-3 extra scene..Kraj je mrvicu iznenadjujuci..video wrote:Point. wrote:Samo zbog sex scene koja će se @Karanani sigurno svidjeti.
I ovaj uopste nije los, samo se Karanani nece svidjeti jer nema sexa uopste..The Commuter with Liam Neeson
-
corei3
#46688 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Aquaman. Ne ocekivati puno, prepustiti se efektima i uzivati
-
s@mson
#46689 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pogledati drugi pa i treci put, opustiti se i kao sto kaze procesor uzivati i grickati kokice...corei3 wrote:Aquaman. Ne ocekivati puno, prepustiti se efektima i uzivati
nece biti dosadno, sto je najvaznije....
- Brkooo
#46690 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
http://www.imdb.com/title/tt4701182/?ref_=nv_sr_1

Poveo male rodjake u kino neki dan, i hajd rek´o da pogledamo sta bilo... kad ono ugodno iznenadjenje....
po meni u rangu prvog dijela Transformersa

Poveo male rodjake u kino neki dan, i hajd rek´o da pogledamo sta bilo... kad ono ugodno iznenadjenje....
po meni u rangu prvog dijela Transformersa
-
normala brate
#46691 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Widows ok, al' kakva bi to serija bila recimo umjesto filma
- johnnykola
#46692 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

RTS1 21.00.
Zamalo kao E.T. trideset godina poslije. Odličan.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu B5:

Film na TV-u
- medvjed23
- BarbaDue
- banjaluka078
#46695 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Definitivno.
-
omar little
#46696 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
prvi put klikam na link za taj green book i sve vec vidim i znam. nista nisam citala, ni reviews, ni komentare, samo taj opis. apsolutno predviljivo i lejm izgleda. rasista, sirovina, voza crnca, sofisticiranog pijanistu, kroz gnoj i smrad rasistickog juga sezdesetih i kroz dogadjaje na tom putu on se mijenja i postaje bolji covjek a njih dvojica dva dozivotna pajdosa. nikakve sofistikacije i nijanse u prikazu likova, naravno, sve u stereotipima i neonskim znakovima da slucajno neki kreten u publici ne bi promasio poentu ili da se, jos najnaravnije, neki povampireni, privilegirani, majmun ne bi nasao uvrijedjen manjkom identiy politics palete i , ofucanog i izlizanog, simplificiranog narativa. mortensen i ali, vjerojatno, vise nego korektno odradili posao.
jedino sto me iznenadilo ovdje je ime redatelja, on, koliko ja znam, citav zivot proveo praveci komedije za siroke narodne mase, kakav je ovo iskorak u dramu...doduse, ako je film kako mislim da je i nije neki iskorak, pravi isto samo u drugom zanru.
koliko sam off?
jedino sto me iznenadilo ovdje je ime redatelja, on, koliko ja znam, citav zivot proveo praveci komedije za siroke narodne mase, kakav je ovo iskorak u dramu...doduse, ako je film kako mislim da je i nije neki iskorak, pravi isto samo u drugom zanru.
koliko sam off?
-
normala brate
#46697 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
omar little wrote:prvi put klikam na link za taj green book i sve vec vidim i znam. nista nisam citala, ni reviews, ni komentare, samo taj opis. apsolutno predviljivo i lejm izgleda. rasista, sirovina, voza crnca, sofisticiranog pijanistu, kroz gnoj i smrad rasistickog juga sezdesetih i kroz dogadjaje na tom putu on se mijenja i postaje bolji covjek a njih dvojica dva dozivotna pajdosa. nikakve sofistikacije i nijanse u prikazu likova, naravno, sve u stereotipima i neonskim znakovima da slucajno neki kreten u publici ne bi promasio poentu ili da se, jos najnaravnije, neki povampireni, privilegirani, majmun ne bi nasao uvrijedjen manjkom identiy politics palete i , ofucanog i izlizanog, simplificiranog narativa. mortensen i ali, vjerojatno, vise nego korektno odradili posao.
koliko sam off?
Jesi li to vidio-vidjela komentare od brata pravog pijaniste.
Kaže film nema trunku istine u sebi da nikad nisu bili prijatelji ova dvojica i da je ustvari otpušten bodyguard.
Eto to vam je Hollywood i ona poznata " po istinitog prici ".
-
omar little
#46698 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
kao sto rekoh, prvi put cuh za film i vidjeh link, procitah samo te dvije recenice opisa.
ako je tako, nije iznenadjujuce.
-
normala brate
#46699 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
omar little wrote:kao sto rekoh, prvi put cuh za film i vidjeh link, procitah samo te dvije recenice opisa.
Na prste jedne ruke mozes nabrojati te koji su se promjenili, a i to jedino ako im je spasio život ili nešto slicno.
Ma eto stvarno ako je istina da nisi procitao pricu brata smijesno je koliko si pogodio glupave stereotip price.
- amar1994
#46700 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nije los..drage su mi podmornice i ratni brodovi..