SDP

Nadzorna_ploca

#46651 Re: SDP

Post by Nadzorna_ploca »

Ovo nije pobjeda SDPa vec poraz Arapcica.. ovaj Delic je svakako nezavisni koji je morao potpisati za nekoga. Sto je samo po sebi smijurija ali pisaj ga.
putokaz1

#46652 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Nadzorna_ploca wrote:Ovo nije pobjeda SDPa vec poraz Arapcica.. ovaj Delic je svakako nezavisni koji je morao potpisati za nekoga. Sto je samo po sebi smijurija ali pisaj ga.
On je NEZAVISNI LJEVIČAR nešto slično Šuhretu u Bihaću
vatrogasac

#46653 Re: SDP

Post by vatrogasac »

putokaz1 wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Ovo nije pobjeda SDPa vec poraz Arapcica.. ovaj Delic je svakako nezavisni koji je morao potpisati za nekoga. Sto je samo po sebi smijurija ali pisaj ga.
On je NEZAVISNI LJEVIČAR nešto slično Šuhretu u Bihaću
Zar nije Delić uzeo člansku SDP-a?
putokaz1

#46654 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Delić jest SDP i Šuhret je GS ali su Drugačiji od Nikšića i Bajrovića
cadburry

#46655 Re: SDP

Post by cadburry »

Stavise, Delic je predsjednik SDP-a Lukavac.
putokaz1

#46656 Re: SDP

Post by putokaz1 »

cadburry wrote:Stavise, Delic je predsjednik SDP-a Lukavac.
Prije njega su bili Seudin Hodžić(sda zet) I JOŠ NEKI
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#46657 Re: SDP

Post by malakh »

Chmoljo wrote:Navijam za sdp utoliko sto imaju najvise sanse da razjebu sijelo.

Prosli put su zajebali, i tada nisu imali moju podrsku. Ako i sada zajebu, isto ce biti, sa tim sto cu opet navijati na onim izborima poslije toga.

Stvar je u tome da se stvorila elita nedodirljivih koji su uvijek tu u vlasti i povlace konce. Dodik, Covic i SDA.

Namjerno ne kazem Bakir, jer prije je bio Tihic, a SDA kakva god da je, prevazilazi jednog covjeka. HDZ ne bas, SNSD je djl. Bez Dodika bi postali PDP u najboljem slucaju.

Uskracivanjem vlasti ovima, stvara se prostor za kaznjavanje barem necega loseg sto su pravili. Isto tako, SDPu se ne smije dozvoliti duze od dva mandata bez dobro opravdanog razloga, a tri ni tada.
i ja nekada navijam za sdp, kao npr. danas, ali je sdp daleko od toga da razjebe sijelo, pogotovo sa ovakvim potezima, kao što je posljednji prema denisu bećiroviću.

i 2010. sam im dao svoj glas na svim nivoima i nisam im toliko zamjerio koaliciju sa sda, već njihovu nesposobnost i katastrofalno kadroviranje, puno kleptomana i licemjera na apsolutno svim pozicijama. ti isti ljudi su i danas u sdpu. od direktora autocesta do direktora elektroprivrede.

jbt, kada se sjetim, pa sdp nije bio u stanju da formira ustavni sud i mi ovdje pričamo da oni mogu nekome sijelo da razjebu. ali o tom po tom.

slažem se sa tobom vezano za dodika i čovića i sda i to sam već i pisao. sda se može srušiti institucionalno, uz pošten rad i zalaganje kroz institucije, prvestveno kroz rad tužilaštva i sudova i političku zaštitu istih. hdz mogu srušiti tako što će im se konačno, jednom za sva vremena pokazati da institucija predsjedništva ne pripada isključivo njima, da im ne pripada aluminij, a ni elektroprvireda hzhb, eronet, ministarstvo financija etc.

i ovo zaista i jeste historijski trenutak da kompletna ljevica preuzme vlast i da stjeraju ove. pa čak i ovako rascjepkani, jer je situacija u taboru zelenih gora nego što je ikada bila, a bez zelenih i hdz dosta slabi, što se i pokazalo 2010. godine.

snsd je druga priča i za to ćemo još pričekati, to zna i predsjednik sdpa, pa se možda zato i sastaje sa dodikom.

i na kraju, sdp će dosta zavisiti od dfa i gsa, pa neka malo pripaze kakve odnose imaju ili žele imati sa njima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#46658 Re: SDP

Post by Chmoljo »

malakh wrote:i na kraju, sdp će dosta zavisiti od dfa i gsa, pa neka malo pripaze kakve odnose imaju ili žele imati sa njima.
ostalo sve pet, ali ovo...

:D

neinformisan si. a misliš da jesi :D nejse.

živi bili pa vidjeli.
Maystor

#46659 Re: SDP

Post by Maystor »

Ma hajte, molim vas :D
nađite bar jednu osobu iz Konjica, koju respektujete (bez obzira na ideologiju koju baštini) i pitajte tu osobu šta misli o Nerki Nikšiću kao lideru :lol: :lol:

Iako mi je odvratna el-Baketova izjava da je općina Centar važnija od 10 drugih, činjenica je da je Sarajevo centar ove države, po svakom parametru. Ako SDP u Sarajevu nema boljeg od Igora Kamočaji-a, onda je to karina od stranke. Njihova najjača organizacija je KO Tuzla, koju vodi kriminalac, koji je pokrao ljudima stanove, koji se druži sa Kukićem (pa i ovo u Lukavcu je čist dokaz toga) i da ne nabrajam dalje.

Dok je SDP-a, SDA ne mora da brine :-)
putokaz1

#46660 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Maystor wrote:Ma hajte, molim vas :D
nađite bar jednu osobu iz Konjica, koju respektujete (bez obzira na ideologiju koju baštini) i pitajte tu osobu šta misli o Nerki Nikšiću kao lideru :lol: :lol:

Iako mi je odvratna el-Baketova izjava da je općina Centar važnija od 10 drugih, činjenica je da je Sarajevo centar ove države, po svakom parametru. Ako SDP u Sarajevu nema boljeg od Igora Kamočaji-a, onda je to karina od stranke. Njihova najjača organizacija je KO Tuzla, koju vodi kriminalac, koji je pokrao ljudima stanove, koji se druži sa Kukićem (pa i ovo u Lukavcu je čist dokaz toga) i da ne nabrajam dalje.

Dok je SDP-a, SDA ne mora da brine :-)
Našao sam 3 čovjeka iz Konjica koji vole Nikšića
Nermin Nikšić
Brat mu
Jedan anonimus kojeg imam na netu
Ko se druži s Kukićem,ustvari u pravu si Edin Delić se druži s Kukićem,Slavom Kukićem iz Mostara
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#46661 Re: SDP

Post by malakh »

Chmoljo wrote:
malakh wrote:i na kraju, sdp će dosta zavisiti od dfa i gsa, pa neka malo pripaze kakve odnose imaju ili žele imati sa njima.

živi bili pa vidjeli.
postoje velike šanse da df i gs zajedno imaju 5 mandata u skupštini kantona sarajevo i 15 u federalnom parlamentu, što dobro dođe kada se pravi većina i vlada. zar ne?

mada sumnjam da će i sam sdp ići preko 5 mandata u sarajevu.
Maystor

#46662 Re: SDP

Post by Maystor »

malakh wrote:
Chmoljo wrote:

živi bili pa vidjeli.
postoje velike šanse da df i gs zajedno imaju 5 mandata u skupštini kantona sarajevo i 15 u federalnom parlamentu, što dobro dođe kada se pravi većina i vlada. zar ne?

mada sumnjam da će i sam sdp ići preko 5 mandata u sarajevu.
Ako ima Kamočaji bude nosilac, pitanje je da li će imati svoj klub u SKS :?:
U Tuzli SDP može na vlast samo sa Kukićem, a to je najgore od SDA. Možda će Nerko opet raspisat referendum :)
putokaz1

#46663 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Kanton sarajevo teško je predvidjeti,nadam se da će Malakh bar u ovo složiti s mnom u KS prelaz praga očekuje 11 ili 12 stranaka
SDA SDP GS NS DF SBB NZBLOK NIP NBL BPS...Možda Boss i bar još jedna
Moji razlozi za ovih 10tak stranaka su sljedeći
SDA SDP DF SBB BPS BOSS i NS su već stalni učesnici KS
A Kifla ima ljude iza sebe,Blokovci će pokupiti svega i svačega,Hadžibajrić je jak bar u Starom Gradu,a i Boss uvjek preleti,Reuf vreba
A o brojevima mandata ću kasnije
putokaz1

#46664 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Koalicija s SDA ili Koalicija s PDA je samoubivstvo za SDP
Iako bi SDP na TK mogao biti najača stranka teško će formirati vladu
Najidealnija opcija je
SDP+NZBLOK+NBL+(sbb ILI sbih) koji su kao i SDA
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#46665 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Maystor wrote: Ako ima Kamočaji bude nosilac, pitanje je da li će imati svoj klub u SKS :?:
U Tuzli SDP može na vlast samo sa Kukićem, a to je najgore od SDA. Možda će Nerko opet raspisat referendum :)
Kamočaji je već poodavno istupio iz SDPa.
megaman4

#46666 Re: SDP

Post by megaman4 »

putokaz1 wrote:Kanton sarajevo teško je predvidjeti,nadam se da će Malakh bar u ovo složiti s mnom u KS prelaz praga očekuje 11 ili 12 stranaka
A Kifla ima ljude iza sebe,Blokovci će pokupiti svega i svačega,Hadžibajrić je jak bar u Starom Gradu,a i Boss uvjek preleti,Reuf vreba
SDA ce ostati samo Ilidza i Novi Grad. Ostale opstine ce izgubiti.
putokaz1

#46667 Re: SDP

Post by putokaz1 »

megaman4 wrote:
putokaz1 wrote:Kanton sarajevo teško je predvidjeti,nadam se da će Malakh bar u ovo složiti s mnom u KS prelaz praga očekuje 11 ili 12 stranaka
Nemojte tako
Ibro Berilo neda Trnovo
A Hadžići BPS najača opozicija
Maystor

#46668 Re: SDP

Post by Maystor »

megaman4 wrote:
Pa ništa im više i ne treba. U te dvije mogu imati 50 hiljada glasova ;)
Maystor

#46669 Re: SDP

Post by Maystor »

Chmoljo wrote:
Maystor wrote: Ako ima Kamočaji bude nosilac, pitanje je da li će imati svoj klub u SKS :?:
Kamočaji je već poodavno istupio iz SDPa.
E, to je već korak naprijed!
vatrogasac

#46670 Re: SDP

Post by vatrogasac »

putokaz1 wrote:Koalicija s SDA ili Koalicija s PDA je samoubivstvo za SDP
PDA je stranka za jednokratnu upotrebu. Treba Kukiću i ovima oko njega da završe neke poslove u naredne 4 godine. Sve su SDA direktore 'zavrtanjem ruku' natjerali da pređu kod njih.

Samo ne znam kako će biti moguće bez PDA formirati Vladu kada ni SDA ni SDP sa satelitima neće imati dovoljno.
putokaz1

#46671 Re: SDP

Post by putokaz1 »

vatrogasac wrote:
putokaz1 wrote:Koalicija s SDA ili Koalicija s PDA je samoubivstvo za SDP
PDA je stranka za jednokratnu upotrebu. Treba Kukiću i ovima oko njega da završe neke poslove u naredne 4 godine. Sve su SDA direktore 'zavrtanjem ruku' natjerali da pređu kod njih.

Samo ne znam kako će biti moguće bez PDA formirati Vladu kada ni SDA ni SDP sa satelitima neće imati dovoljno.
Ko će ti znat
Sveti trojac
SDP-SDA-PDA
Prije će biti SDA-PDA vlada s Kukićem na čelu
Svi podcjenjuju snagu NZBLOKA i eventualni prolaz NBL KALESIJA U LUKAVAČKOJ POBJEDI dio udjela pripada baš NBLOKU
megaman4

#46672 Re: SDP

Post by megaman4 »

Maystor wrote:
megaman4 wrote:
Pa ništa im više i ne treba. U te dvije mogu imati 50 hiljada glasova ;)
Dok je Efendica, Novi grad je njihov. Na Ilidzi ce biti krvava borba za naslijednika Memica.

SDA ce izgubiti Centar i mozda Novo Sarajevo, zbog debila Koldze.

U buducnosti bi trevao biti ovakav sastav nacelnika:
- Hadzici, Ilijas, Vogosca, Ilidza i Novi grad SDA
- Novo Sarajevo i Centar SDP
- Stari grad NEZAVISNI
- Trnovo??

To znaci da ce SDA biti jak jos jedino na periferiji, sem Novog grada, koji je dio grada Sarajeva.

Sto je jos vaznije, SDA ce polako gubiti vecinu na nivou Kantona Sarajeva i u gradskom vijecu.

Umjesto SDA, glavnu ulogu vlasti na Kantonu Sarajevo ce preuzeti Konakovicevi, NEZAVISNI i SDP.
putokaz1

#46673 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Trnovo Berilo dok je živ a poslije možda Sin ako ga ima
Nemoj SDP vraćat i Centar i NOVO sARAJEVO TU NS vreba
megaman4

#46674 Re: SDP

Post by megaman4 »

putokaz1 wrote:Trnovo Berilo dok je živ a poslije možda Sin ako ga ima
Nemoj SDP vraćat i Centar i NOVO sARAJEVO TU NS vreba
NS niti ima infrastrukturu kao SDP niti ima glasacku masineriju. Uz duzno postovanje prema strankama ljevice, jedina iole ozbiljna stranka, je SDP, unatoc tome, sto ih vodi odvratni Niksic. :twisted:

Ako je istina za Kamocaja da je odstupio, to je samo plus za crvene.
malakh

#46675 Re: SDP

Post by malakh »

igor kamocaji je prica za sebe. nije vise predsjednik sdpa u kantonu sarajevo, vec je drzavni sluzbenik, sa platom preko 3000 maraka u sluzbi za zaposljavanje kantona sarajevo. na tu poziciju je dosao zahvaljujuci sda, nakon sto im je omogucio da njihov kandidat za nacelnika pobijedi u opcini centar. odnosno nakon sto je omogucio da sda zavlada tom opcinom nakon skoro 20 godina.
Post Reply