BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
uvijekIInikadI

#46651 Re: BHTelecom All About

Post by uvijekIInikadI »

pepeljara wrote:Elem..

Mozel neko da mi pojasni mozda pogresno gledam :D

Na bhtelecom stranici:
https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 35ce2.html

na mini 15 paketu lg g3 pise sa pdv 577.10
Danas dolazi racun i ta stavka je 582.99

!??!
mislim nije neka cifra, al ovo se ne bi smjelo desavat, naplatili su mi po vecoj cijeni sada..?!
A sta je pisalo na fakturi i annexu kad si kupovao telefon?
pepeljara

#46652 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Morat cu provjerit kuci mi je racun, ovo sada skidoh racun, a cijena je bila ovakva i kad sam uzimao 100% na web-u.
Tako i skontah da je drugacije...
pepeljara

#46653 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

@Mirza

imal MojaTV kod vas CI kartice ? il sve treba preko recivera?
alphonse kauders

#46654 Re: BHTelecom All About

Post by alphonse kauders »

Pitanje (možda neko zna):

Po novim tarifama u postpaid paket midi 30 je uključeno 3 gige mobilnog interneta po max. brzini, a ostatak je po nižoj brzini:

Ipak, kada uđem u stanje računa vidim da mi je stanje 24 KM, od čega je 20 KM obračunat mobilni internet?

Ne kontam zašto mi uopšte obračunava vrijednost mobilnog interneta ako je isti uključen u paket??? Zar ne bi trebalo to sve biti 0 KM?
ing-ecc

#46655 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

1. Provjeri jesi li na Midi 30 ili na Moj Midi 30.
2. Obracun na portalu je informativnog karaktera i vjerovatno jos nije prilagodjen novim paketima
made_in_sarajevo

#46656 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

mirza_15 wrote:
Benq wrote:
Haha nece niko graknut na tebe :)

1. Ako u ugovoru stoji klauzula da operater ima pravo izmjene cjenovnika za vrijeme trajanja ugovora onda se tu malo sta moze uraditi , nisam nesto obracao paznju na taj dio ali svakako cu kasnije potraziti ugovor da vidim ima li igdje takva klauzula.
Mislim da zakon ne dozvoljava takvu mogucnost jer je stetna po korisnika. Sta bi u tom slucaju sprijecilo operatera da bas onako nemoralno poveca cijenu paketa? Tako nesto ne moze stajati u ugovoru, odnosno, u slucaju da operater poveca cijenu korisnik mora imati mogucnost da raskine ugovor na stetu operatera. Operateru ostaje mogucnost da korisnicima koji su pod obaveznim trajanjem ugovora ne dira cijenu dok taj period ne istekne. U protivnom korisnik mora imati mogucnost da raskine ugovor.

Sent from my mobile phone using Tapatalk
Zakon o telekomunikacijama mislim fino pise sto mirza rece, ako operater promje i cijene, uslove isporuke ili bilo sta drugo promjeni,a kontra je od ugovora i na stetu korisnika ide, korisnik ima pravo bez penala raskinuti ugovor. Ovo dobro znam kad je HS na foru pokusao prevariti djevojku mi i ugasili internet radi duga na telefonu i znam da sam ovo citao u zakonu. Isto tako ako su odvojene usluge, jedna usluga se ne smije iskljuciti radi druge usluge za koju se duguje. Paket je drugo to je ipak cjelina usluga. Zakon u telekomunikacijama bruku stvari ima koje su jasne i koje su na strani korisnika, samo treba iscitati to sve. Ja sam tek procitao kad je HS pokusao da.prevari mi djevojku i pisao sam to na HS temi, dok nismo sjeli pa procitali pravilnik rada HS i zakon pa kad smo crno na bijelo im desetak clanova zakona stavili gdje kaze da ni pod razno to ne smiju raditi onda su ukljucili eto.izvinite, eto greska bla bla bla. Nudili su kao da se djevojka tad vec sa telemachom dogovori oko nekog paketa u znak izvinjenja ali to je bilo 3x je nazvali u nekad 3 mjeseca mozda, djevojka se jednom javila druga dva puta nijs mogla i eto, brinu se sto su varalice pa su dosadjivali da se izvine...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
KurtaLN79

#46657 Re: BHTelecom All About

Post by KurtaLN79 »

Skoro sam pisao stavili mi innbox modem i očekivao veće brzine kad ništaaaa sa starim zte modemom brzina bila 8 mbps sa ugašeana 2 stb-a, sa inboxom ne može prebacit 1 mbps ljudi "monteri" svaka im čast dva dana dolazili nema šta nisu pokušali mjerenja vaka naka , drugi modem al neće da makne sa 1 mbps , navodno sad instalacije u zgradi nisu dobre što je i razumljivo stara je zgrada, al mi čudno kako je moglo bacat sa onim 8 mbps sa ovim innboxom ni da makne. Šta mi je radit pošto kažu u telekomu probaće još nešto ako ne može vrati će mi stari modem.?

nažalost baciću se na niži paket i uzet onda txt 25/2 internet jebiga.
P.Starck

#46658 Re: BHTelecom All About

Post by P.Starck »

Pitanje vezano za TOPTIM uslugu.

Image

Da li ovo znači da je svakom članu toptim grupe u startu dodijeljeno 500 Mb + 1,5/4/8/30 Gb ovisno o pretplati tj. da li je toptim 15/30/50/100?

Ako je tako čemu onda doplata od 20 i kusur odnosno 30 i kusur KM za ranije 2 Gb a sada 4 Gb odnosno 4/8 Gb?

I ovih 500 Mb je poboljšanje u odnosu na 70 Mb koje sam imao kao član grupe Tim30 sa pretplatom Toptim50, ali je opet smiješno šta se nudi drugim korisnicima (mimo Toptim usluge).

Ima li neko da ovo malo pojasni.
Quaresma

#46659 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

i meni isto, također sam član toptim usluge, kod mene je ovaj paket od 15km a prije godinu dana sam aktivirao mobilni internet od 13km 1GB, da li ce mi se to i dalje naplaćivati? i da li ce mi povecati sad sa 1gb na 1.5gb?
ing-ecc

#46660 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

U pitanju je povecanje mobilnog interneta i za TopTim clanove prema osnovnoj 'formuli' osnova+pripadajuci paket, tj. 500+1,5/4/... sto je i navedeno u odluci.
Placanje dodatnih MB do 01.08. je stvar korisnika i svakako sam odlucuje, iskljuci ili nastavi da koristi. Neko mozda hoce 500+1,5+1 ili 500+4+2 ...
Quaresma

#46661 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

čekaj, dakle od 1.8 cu imati ovaj mobilni internet što ide uz toptim, + ovaj što plaćam 13km 1gb ?

ovaj od 13km i 1g je tako bilo kad sam ja uzeo ovaj mobilni net, sad ne znam da li su se cijene dosad mjenjale i da li se mjenjao limit, posto je toptim i ne dobijam licno račun.

uglavnom, onda cu odjaviti ovaj mobilni internet sto sad imam
ing-ecc

#46662 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Quaresma wrote:čekaj, dakle od 1.8 cu imati ovaj mobilni internet što ide uz toptim, + ovaj što plaćam 13km 1gb ?

ovaj od 13km i 1g je tako bilo kad sam ja uzeo ovaj mobilni net, sad ne znam da li su se cijene dosad mjenjale i da li se mjenjao limit, posto je toptim i ne dobijam licno račun.

uglavnom, onda cu odjaviti ovaj mobilni internet sto sad imam
Po potrebi se odjavi taj stari dodatni paket. Na vrijeme se javiti menadžeru grupe i prenijeti vase zahtjeve.
jarobot

#46663 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Da li je potrebno odjaviti mojsurf 250 paket po isteku akcije 200% posto i prelasku na moj mini ili to ide po automatizmu. Kod mene još stoji da mi je aktivan mojsurf 250 .
doff

#46664 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Potrebno je odjavit
Hyperthalamus

#46665 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

jarobot wrote:Da li je potrebno odjaviti mojsurf 250 paket po isteku akcije 200% posto i prelasku na moj mini ili to ide po automatizmu. Kod mene još stoji da mi je aktivan mojsurf 250 .
Ja nisam odjavljivao...a mislim da i ne treba, jer taj paket od 250 vise ne postoji...ti si ga imao samo iz razloga akcije 200%. Kad istekne akcija, gasi ti se i taj paket...ako zelis neki novi dodatni paket za internet, morat ces ga ponovo aktivirati.
jarobot

#46666 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Hyperthalamus wrote:
jarobot wrote:Da li je potrebno odjaviti mojsurf 250 paket po isteku akcije 200% posto i prelasku na moj mini ili to ide po automatizmu. Kod mene još stoji da mi je aktivan mojsurf 250 .
Ja nisam odjavljivao...a mislim da i ne treba, jer taj paket od 250 vise ne postoji...ti si ga imao samo iz razloga akcije 200%. Kad istekne akcija, gasi ti se i taj paket...ako zelis neki novi dodatni paket za internet, morat ces ga ponovo aktivirati.
Ok .Hvala na odgovoru i vidim da je i naj brojeve izgleda potrebno nanovo aktivirati. 500 mb +500 moj izbor netreba dodatni zasada.
Quaresma

#46667 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

Moze li ko izracunati koliko je minuta potrebno da se predje limit od 50km? Ne znam ssd tacno cijene za uspostavu poziva i to.
Vidim ima ovaj nolimit usluga, 47.80km sa pdv.om placas, imas 4gb neta, 1.150minuta poziva i 1000sms poruka. I besplatan o-zone.

Nekako mi to primamljivo i bolje zvuci od midi50 paketa.

Sent from my E6653 using Tapatalk
made_in_sarajevo

#46668 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Quaresma wrote:Moze li ko izracunati koliko je minuta potrebno da se predje limit od 50km? Ne znam ssd tacno cijene za uspostavu poziva i to.
Vidim ima ovaj nolimit usluga, 47.80km sa pdv.om placas, imas 4gb neta, 1.150minuta poziva i 1000sms poruka. I besplatan o-zone.

Na nolimit dobijes barem 1000min vise za pricati, samo ima 50min za druge mreze zavisi jel pricas sa njima. Ovo 50min potrosis pa ti dodatno po cjenovniku racunaju na onih 46km sto placas

Strasan je problem objaviti osnovne informacije na stranici, tipa kad otvorim mojmidi30 da pise obracunska, da pisr cijena minute poziva. Mora komplikovano biti

cole_dobrinja

#46669 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by cole_dobrinja »

jarobot wrote:
Hyperthalamus wrote:
Ok .Hvala na odgovoru i vidim da je i naj brojeve izgleda potrebno nanovo aktivirati. 500 mb +500 moj izbor netreba dodatni zasada.
Trebaš odjaviti krajem mjeseca jer ti je paket 250 promjenjen u 500 i naplaćuje ti se po cjenovniku od 01.07.16

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Quaresma

#46670 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

made_in_sarajevo wrote:
Quaresma wrote:Moze li ko izracunati koliko je minuta potrebno da se predje limit od 50km? Ne znam ssd tacno cijene za uspostavu poziva i to.

Na nolimit dobijes barem 1000min vise za pricati, samo ima 50min za druge mreze zavisi jel pricas sa njima. Ovo 50min potrosis pa ti dodatno po cjenovniku racunaju na onih 46km sto placas

Strasan je problem objaviti osnovne informacije na stranici, tipa kad otvorim mojmidi30 da pise obracunska, da pisr cijena minute poziva. Mora komplikovano biti

ma retardirana im je stranica vazda bila, a otkako sam u toptimu i ne pratim više dešavanja, šta mjenjaju i nadopunjuju, udjem samo kad telefon biram, a danas bio u telekomu i rekose mi za ovaj nolimit.
made_in_sarajevo

#46671 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About

Quaresma wrote:
made_in_sarajevo wrote:

ma retardirana im je stranica vazda bila, a otkako sam u toptimu i ne pratim više dešavanja, šta mjenjaju i nadopunjuju, udjem samo kad telefon biram, a danas bio u telekomu i rekose mi za ovaj nolimit.
Ako se vrtis u 50min prema drugim mrezama onda ti je no limit bolji. Doduse preracunaj se koliko pricas sa drugim mrezama, mozda sa doplatom opet doguras oko 50KM,a vamo 25h imas da pricas sa telekom mrezom :D

heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#46672 Re: BHTelecom All About

Post by heat »

Je li dovoljan Mini paket sa 500MB za Viber i WhatsApp tipkanje ?
escobar__

#46673 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

heat wrote:Je li dovoljan Mini paket sa 500MB za Viber i WhatsApp tipkanje ?
Jašta nego dovoljan.
rodjeni_95

#46674 Re: BHTelecom All About

Post by rodjeni_95 »

Ovako ljudi,

Živim u kući u kojoj postoji telefonsko kablo. Kada je vlasnik odselio ono je ostalo jer je koristio telefon. Poslije se u kuću doselila jedna žena i na to isto kablo je priključila sebi svoj broj, dakle to je bio drugi telefon priključen na tom kablu. Međutim kratko se zadržala ali nije plaćala nikako pa je nabila oko 400 možda i više KM duga. Ima od tada otprilike 2 godine.
Sad pošto to kablo postoji i bila su 2 telefona priključena od 2 različite osobe, ja konto da priključim Moja TV Net paket, znaci bez fixnog telefona. Ali oni onda meni kažu da to kablo nije ispravno a 2 telefona bila prije toga. Još je taj vlasnik odselio ima 14 godina a kad se ta žena doselila sve radilo. Vjerovatno ono radi ali neće da priključe jer hoće 3000 KM da bi ekipa došla i iskopala novu liniju.

Kao drugo, ima li neka opcija u Telecomu čiji sam ultra korisnik (imam 4 broja) da se nekako uvežu ovi brojevi naravno uz neku mjesečnu nakanadu, ali bez da sam korisnik Moja TV. I naravno, da imam neograničeno korištenje i download.
skafiskafsnjak

#46675 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Moze li se NajBroj na pretplati promjenuti na neki drugi nacin osim da ih zovem ?

Zovem 1444... kaze, sistem preopterecen hahahah jasta..
Locked