BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
AmirBaa

#46601 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

ivan-tz wrote:Ja ne mogu vjerovat kako ovi iz bh telecoma nas prave budalama. Kada sam potpisivao ugovor za studentski paket dobijao sam 11 maraka i mogao sam sa njima sta hocu da radim. Em sam mogo nekom slat kredit em sam ih mogao uloziti u sta hocu (tipa slanje za nagradne igre, glasanja, humanitarne brojeve i slicno). Sad hajd sto ne mozes nikome slati kredit nego sto ne mogu koristiti taj kredit ni za nagradne igre ili glasanje ili sta bilo na ovom svijetu osim za klasicno slanje smsa nekoj osobi. Pa wtf? Jel moguce da nas ovako prave budalama i rade sta hoce...

Poenta:
Jel zna neko ako ih se vec ne moze tuziti, koliko mjeseci moras biti njihiv korisnik prije nego to odjavis bez ikakvih problema da ti prave? Jel ima neko neka iskustva oko toga?
to je sve nekako i ok, ali da ne mozes izvan BiH trositi taj ,,kredit" je nenormalno !
AmirBaa

#46602 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

krakatoa wrote:Hajde dečko ohladi. Čuj tužiti :D. Ti plaćaš pretplatu i tu imaš bonus za pozive i poruke koje ti daje BH Telekom u visini pretplate. Nije ti to bankovni račun pa da na njega deponuješ svoja sredstva. Ti osim tog bonusa dobijaš i besplatne razgovore prema naj brojevima i 500 MB flat interneta i zato tišu. Davno bi ti prešao negdje drugo čim tako pišeš al je fazon što niko nema ni blizu povoljne pakete za studente kao BHT ;)

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
A sta dobijes kada hoces nekoga nazvati ili poslati poruku izvan BiH preko tog paketa :lol: :lol: vama da neko govno iz bhtelecoma donese vi bi rekli joj sto dobro mirise :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#46603 Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

dobijem 500 mega

prvi dan mi gugle + poždere 97

a uopće ga ne koristim niti imam račun :? :? :? :?

nikad na zelenu granu
krakatoa

#46604 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

Ne treba mi. Svi u mojoj porodici su u BiH i nisu pobjegulje u dijaspori da ih zovem. Svi kontakti su iskljucivo BHT mreza a kredit ne saljem nikome. Lakse mi da dopunim nekog na trafici nego one sifre da ukucavam. ;)

made_in_sarajevo

#46605 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Razumijem kad se desi kvar i nije problem to, problem je sto u petak cijeli dan nisam imao internet u firmi, jutros radio sat mozda i nestao opet. Nazovem kazu grupni kvar na centrali rade kolege. Ne radi bi adsl ni fiksni jutros. Fax ne mogu poslat, mailove mogu preko mobitela samo, prebaci sa kompa na mob pa posalji i slicno i sad jel toliki problem napraviti back up centralu koja kad je vamo kvar preuzme na sebe internet i telefon. Ako je grupni kvar onda pola rajlovca i reljeva nema uslugu koju koristi. Ne mora u 100% kapacitetu ali se prebaci da net radi na 1mb mozda, telefon bar jedna.linija da radi nesto,a ne kvar je i sad cekajte dok ne popravimo. Da je privatno lice pa hajd i nekako to ali ovo su firme sve, prvi ja od jutros usima masem fax ne mogu poslati, preko mobitela se zajebavam za mailove da prebacim na komp i slicno. Svi su ovakvi nije telekom samo i zalosno je to da je problem odraditi sistem kad je vamo kvar da se nastavi sa pruzanjem usluga

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
nightvision

#46606 Re: BHTelecom All About

Post by nightvision »

ivan-tz wrote:...Bukvalno samo potpisao taj studentski paket od 11.7 maraka mislim prvog mjeseca 2015te godine i to je sve.
A pitam za tuzbu cisto jer te namame pogodnostima i onda kada prodje par mjeseci likovi ti sve izmijene. Nije fazon u promjeni cijene nego cinjenici da ti likovi nesto dozvoljavaju a onda odjednom ukinu. Ne znam da li mogu bas takve stvari da rade.
Ako si pod obaveznim ugovorom do isteka istog ne smiju ti mijenjati uslove pod kojima si ga potpisao ali tebi je vjerovatno, da ne kazem sigurno, taj ugovor istekao i sad "pushis" prvi i placas vise. Ako ti je, a sigurno jeste, istekao obavezni ugovor, promijeni tarifu u drugi postpaid ili u ultru, ili prebaci broj u drugu mrezu.
gunner37

#46607 Re: BHTelecom All About

Post by gunner37 »

Evo ga I Konjic na Live cam.
emir_s

#46608 Re: BHTelecom All About

Post by emir_s »

Rade li Vama pozivi prema korisnickom centru 1444 sa 070 mojatv broja, meni javlja poruku vas poziv ne moze biti proslijedjen.
tandrli

#46609 Re: BHTelecom All About

Post by tandrli »

gunner37 wrote:Evo ga I Konjic na Live cam.
pa da Konjic može (ne da imam šta protiv Konjica) a tuzla NEE MEE REE !!!

mislim da je to prava slika u neslici kod nas u TZ
Domy31

#46610 Re: BHTelecom All About

Post by Domy31 »

ivan-tz wrote:Ja ne mogu vjerovat kako ovi iz bh telecoma nas prave budalama. Kada sam potpisivao ugovor za studentski paket dobijao sam 11 maraka i mogao sam sa njima sta hocu da radim. Em sam mogo nekom slat kredit em sam ih mogao uloziti u sta hocu (tipa slanje za nagradne igre, glasanja, humanitarne brojeve i slicno). Sad hajd sto ne mozes nikome slati kredit nego sto ne mogu koristiti taj kredit ni za nagradne igre ili glasanje ili sta bilo na ovom svijetu osim za klasicno slanje smsa nekoj osobi. Pa wtf? Jel moguce da nas ovako prave budalama i rade sta hoce...

Poenta:
Jel zna neko ako ih se vec ne moze tuziti, koliko mjeseci moras biti njihiv korisnik prije nego to odjavis bez ikakvih problema da ti prave? Jel ima neko neka iskustva oko toga?
al zato imas moja tv moj izbor
ElRe

#46611 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

“Our first priority markets are the Balkans and the Middle East, particularly …

http://www.wsj.com/articles/turkcell-pl ... 1467293652

Za BH Telecom bi bilo bolje da je interesent Turk Telekom, ali i Turkcell je dobar partner.
Last edited by ElRe on 04/07/2016 19:35, edited 1 time in total.
made_in_sarajevo

#46612 Re: BHTelecom All About

Bolje se crnoj gori prodati nego turskoj.

ElRe

#46613 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

Zasto?
Turska nema drzavnog telekom operatora. Turkcell je u vlasnistvu Sonere, a Turk Telekom Oger Telekoma iz KSA.
Michaaa

#46614 Re: BHTelecom All About

Post by Michaaa »

Pozdrav, posto se bas ne razumijem previse u ovo, interesuje me sta neko strucniji kaze je li ovo ok, paket je MojaTvFull, a ovo je brzina sa ukljucenim STB-om, kad iskljucim onda to ode na otprilike 8-9, a upload je uvijek isti. Ja nekako mislim da bi barem ovaj upload trebao biti malo veci.

Image
Image
Cossack

#46615 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Michaaa wrote:Pozdrav, posto se bas ne razumijem previse u ovo, interesuje me sta neko strucniji kaze je li ovo ok, paket je MojaTvFull, a ovo je brzina sa ukljucenim STB-om, kad iskljucim onda to ode na otprilike 8-9, a upload je uvijek isti. Ja nekako mislim da bi barem ovaj upload trebao biti malo veci.

Image
Image
To ti je prilično malo, evo situacije kod mene sa uključenim jednim STB-om:

Image

Isto paket Moja TV Full.
made_in_sarajevo

#46616 Re: RE: Re: BHTelecom All About

ElRe wrote:Zasto?
Turska nema drzavnog telekom operatora. Turkcell je u vlasnistvu Sonere, a Turk Telekom Oger Telekoma iz KSA.
Losa iskustva sa turcima iz licnog i vise primjera,a inace cigani pravi, izvarati u sekundi nekoga. Slabo je ko sa turcima izasao na zelenu granu,a oni ce nas baska pripaziti ali malo sutra. Bolje bi nas svabo pripazio ali hajd, ako bake kaze turci ima da bude turcima :D

fare_mo

#46617 Re: BHTelecom All About

Post by fare_mo »

Ekioh-error loading page-unknown error

Prije 7 dana crkli modem, ruter i tv radi udara munje. U utorak dosli zamijenili modem, internet radi bez problema . STB kazu nisu mogli dok tv ne dodje, onda dolaze u petak i mijenaju STB-Albis i govore kad TV dodje sa popravke samo iskljuci STB iz struje i upali i to je to, oni su aktivirali STB u centrali. Veceras dosao TV, prvo jedno 10-ak puta probao gasit palit STB iz struje i ne pomaze, onda pokusao dvaput sa onom cakom oko modema, ugasit oboje, prvo upalit modem i cekat lampice te onda STB, ali ne pomaze ...

Ima li jos neka caka i da li mogu ovi na 1444 nesto resetovat tamo, jer od montera nema nista do cetvrtka sigurno, jer je Bajram....
Posmatrac_007

#46618 Re: BHTelecom All About

Post by Posmatrac_007 »

krakatoa wrote:Hajde dečko ohladi. Čuj tužiti :D. Ti plaćaš pretplatu i tu imaš bonus za pozive i poruke koje ti daje BH Telekom u visini pretplate. Nije ti to bankovni račun pa da na njega deponuješ svoja sredstva. Ti osim tog bonusa dobijaš i besplatne razgovore prema naj brojevima i 500 MB flat interneta i zato tišu. Davno bi ti prešao negdje drugo čim tako pišeš al je fazon što niko nema ni blizu povoljne pakete za studente kao BHT ;)

Ima logike da se za bonus sredstva ne može plaćati recimo parking ili pozivati humanitarne brojevi ali mi nema nikakve logike da za te bonus pare ne mogu dokupiti mobilni internet jer je to usluga BHT-a :?
Oni nemaju apsolutno nikakvu štetu ako ja umjesto na pozive novac potrošim na net, čak šta više povoljnije je po BHT da novac ne potrošim pozivajući recimo mrežu drugog operatera u BiH jer u tom slučaju jedan dio novca moraju dati tom operateru za interkonekciju, nego kada bih bonus potrošio na net gdje bi sav novac otišao BHT-u.
Ali šta je tu je :roll:
Laertes

#46619 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

Cossack wrote:
Michaaa wrote:Pozdrav, posto se bas ne razumijem previse u ovo, interesuje me sta neko strucniji kaze je li ovo ok, paket je MojaTvFull, a ovo je brzina sa ukljucenim STB-om, kad iskljucim onda to ode na otprilike 8-9, a upload je uvijek isti. Ja nekako mislim da bi barem ovaj upload trebao biti malo veci.

Image
Image
To ti je prilično malo, evo situacije kod mene sa uključenim jednim STB-om:

Image

Isto paket Moja TV Full.
Samo vam Bog i mirza_15 mogu pomoć' :-D
mirza_15

#46620 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

fare_mo wrote:Ekioh-error loading page-unknown error

Prije 7 dana crkli modem, ruter i tv radi udara munje. U utorak dosli zamijenili modem, internet radi bez problema . STB kazu nisu mogli dok tv ne dodje, onda dolaze u petak i mijenaju STB-Albis i govore kad TV dodje sa popravke samo iskljuci STB iz struje i upali i to je to, oni su aktivirali STB u centrali. Veceras dosao TV, prvo jedno 10-ak puta probao gasit palit STB iz struje i ne pomaze, onda pokusao dvaput sa onom cakom oko modema, ugasit oboje, prvo upalit modem i cekat lampice te onda STB, ali ne pomaze ...

Ima li jos neka caka i da li mogu ovi na 1444 nesto resetovat tamo, jer od montera nema nista do cetvrtka sigurno, jer je Bajram....
Nazovi ti 1444. Mozda moze nesto i remote da se uradi. A ima dezurni monter i vikendom i praznicima.

Sent from my mobile phone using Tapatalk
mirza_15

#46621 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Laertes wrote:
Cossack wrote:
Michaaa wrote: Samo vam Bog i mirza_15 mogu pomoć' :-D
Nemoj molim te mene i Boga u istu recenicu ;-)

Sent from my mobile phone using Tapatalk
ivan-tz

#46622 Re: BHTelecom All About

Post by ivan-tz »

nightvision wrote:
ivan-tz wrote:...Bukvalno samo potpisao taj studentski paket od 11.7 maraka mislim prvog mjeseca 2015te godine i to je sve.
A pitam za tuzbu cisto jer te namame pogodnostima i onda kada prodje par mjeseci likovi ti sve izmijene. Nije fazon u promjeni cijene nego cinjenici da ti likovi nesto dozvoljavaju a onda odjednom ukinu. Ne znam da li mogu bas takve stvari da rade.
Ako si pod obaveznim ugovorom do isteka istog ne smiju ti mijenjati uslove pod kojima si ga potpisao ali tebi je vjerovatno, da ne kazem sigurno, taj ugovor istekao i sad "pushis" prvi i placas vise. Ako ti je, a sigurno jeste, istekao obavezni ugovor, promijeni tarifu u drugi postpaid ili u ultru, ili prebaci broj u drugu mrezu.
nisam siguran na sta mislis. Ne vjerujem da ima dvije razlicite vrste ugovora. Svima je bio jedan te isti. Govorim o tom studentskom paketu koji sam uzeo. A sad koliko je obavezan iskreno i ne znam. Znam samo da navodno nakon 2g moras donijeti potvrdu da si i dalje student ili nemas pravo da koristis. Po toj nekoj logici ne bi mi smjeli mijenjati ugovor te 2g?
smartXL

#46623 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Ma smiju mijenjat ugovor a zato je dato korisniku da isti moze prekinut bez ikakvih posljedica ukoliko je potpisan na neki vremenski period npr zbog uzimanja telefona..
shiljak

#46624 Re: BHTelecom All About

Post by shiljak »

Šta je bilo sa uslugom lociranja mobitela preko mTu sam? Kao da sam čitao da su je ukinuli, a vidim sad ne radi. Postoji li neki novi način da provjeriš gdje ti se mobitel nalazi?
bumerangss

#46625 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

tandrli wrote:
gunner37 wrote:Evo ga I Konjic na Live cam.
pa da Konjic može (ne da imam šta protiv Konjica) a tuzla NEE MEE REE !!!

mislim da je to prava slika u neslici kod nas u TZ
Iako sam srajlija ali volio bih da ima Tz uzivo npr panonska jezera
Locked