Druže, sumjam da bi se tebi svidjela ta atmosfera. Prepoznao bi puno srvari koje liče na laziale. Sto se tice galame tu si u pravu, samo sto se radi o jednoj tekmi godišnje, kada se naspanuju.Romanista 101% wrote:
koji post, bravo
kakve veze ima sto zive u Barseloni znaci automatski moraju biti navijaci Barce
pa 100 puta bolja atmosfera na stadionu Espanyola nego na Nou Campu koji je dva puta veci
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#46601 Re: FC Barcelona
-
missko
#46602 Re: FC Barcelona
Da je hipoteticki gledano danas oko 20te min sviran penal i gol za Barcu. Dal bi bilo rutinski 3-0 i tri cetiri precke folovi golovi
-
LSD
#46603 Re: FC Barcelona
pa i bez penala su danas imali dva puta pogođen okvir gola, nije bilo srece...Messi iz slobodnjaka pogodi mjesto gdje se spajaju precka i stativa, a Suarez pogodi stativu sa metarmissko wrote:Da je hipoteticki gledano danas oko 20te min sviran penal i gol za Barcu. Dal bi bilo rutinski 3-0 i tri cetiri precke folovi golovi
a da se to desilo što pišeš, bila bi rutinska petarda do kraja - kao što npr. Real redovno trpa Espanyol ko kurave...ali eto, sudija je zakazao, nije ništa svirnuo na vakat
- Logovan
#46604 Re: FC Barcelona
Joj razmišljanja.p206 wrote:meni su zanimljivi ovi navijači...živiš u Barceloni, imaš priliku da svake sedmice gledaš možda i najbolju generaciju koja je igrala fudbal i ti navijaš za Espanjol
- ultima_palabra
#46605 Re: FC Barcelona
Vidi se da nikad nije navijao osim preko televizora.Logovan wrote:Joj razmišljanja.p206 wrote:meni su zanimljivi ovi navijači...živiš u Barceloni, imaš priliku da svake sedmice gledaš možda i najbolju generaciju koja je igrala fudbal i ti navijaš za Espanjol![]()
- p206
#46606 Re: FC Barcelona
Tako je, hvala vam na pažnji.
- Romanista 101%
#46607 Re: FC Barcelona
Ne branim ja njih, i ne znam na koga se furaju i koju politicku stranu drze jer veoma slabo poznajem navijacku scenu Spanije. Znam samo da Deportivovi navijaci furaju ljevicarski fazon i da su prijatelji sa navijacima Livorna i St. Paulija. Ono sto hocu reci da ne mozes nekoga optuzivati sto ne navija za Barcu, a zivi u tom gradu. Sigurno tamo ima i navijaca Reala, i drugih klubova. Ja znam npr. da u Rimu ima dosta navijaca Juventusa. I sta sad, treba ih proglasiti ratnim zlocincima? Pusti, neka navija ko za koga hoce ja cijenim svakog koji ima samo jedan klub u srcu, ali kad cujem nekog da navija za 3-4 kluba e to je vec za sprdnje, takve ne podnosim.skenderija04 wrote:Druže, sumjam da bi se tebi svidjela ta atmosfera. Prepoznao bi puno srvari koje liče na laziale. Sto se tice galame tu si u pravu, samo sto se radi o jednoj tekmi godišnje, kada se naspanuju.Romanista 101% wrote:
koji post, bravo
pa 100 puta bolja atmosfera na stadionu Espanyola nego na Nou Campu koji je dva puta veci
- skenderija04
#46608 Re: FC Barcelona
Naravno. Tu si u pravu i stvarno nista protiv tih ljudi. Naprotiv, njima cak i nije lako bitisati u gradu gdje su apsolutna manjina. Oni imaju svojih 30.000 ljudi koji su aktivni i dosta simpatizera i guraju kako mogu. Nije to Atletico, da ima masu i medijski prostor. Osim tih kretena brigadas blanquiazules, ostalo su ok likovi.Romanista 101% wrote:Ne branim ja njih, i ne znam na koga se furaju i koju politicku stranu drze jer veoma slabo poznajem navijacku scenu Spanije. Znam samo da Deportivovi navijaci furaju ljevicarski fazon i da su prijatelji sa navijacima Livorna i St. Paulija. Ono sto hocu reci da ne mozes nekoga optuzivati sto ne navija za Barcu, a zivi u tom gradu. Sigurno tamo ima i navijaca Reala, i drugih klubova. Ja znam npr. da u Rimu ima dosta navijaca Juventusa. I sta sad, treba ih proglasiti ratnim zlocincima? Pusti, neka navija ko za koga hoce ja cijenim svakog koji ima samo jedan klub u srcu, ali kad cujem nekog da navija za 3-4 kluba e to je vec za sprdnje, takve ne podnosim.skenderija04 wrote:Druže, sumjam da bi se tebi svidjela ta atmosfera. Prepoznao bi puno srvari koje liče na laziale. Sto se tice galame tu si u pravu, samo sto se radi o jednoj tekmi godišnje, kada se naspanuju.Romanista 101% wrote:
koji post, bravo
- BHF_Manijak
#46609 Re: FC Barcelona
A ko spada tu pod "gradski" klub?
Znam da je to u Minhenu npr. Minhen 1860, iako Bayern ima nemjerljivo vise navijaca ili Torino u Torinu, ono klub raje itd... 
-
LSD
#46610 Re: FC Barcelona
FGR navija za Espanyol, a muhadžiri i ovi sa strane za BarcuBHF_Manijak wrote:A ko spada tu pod "gradski" klub?Znam da je to u Minhenu npr. Minhen 1860, iako Bayern ima nemjerljivo vise navijaca ili Torino u Torinu, ono klub raje itd...
- skenderija04
#46611 Re: FC Barcelona
Izgubilo se to, Espanyol je vremenom sveden na najmanju mjeru. Ako se cjepidlaci, ovo vise i nije gradski derbi jer je Espanyol napustio grad,. Ipak, nekada je to bilo veliko rivalsrvo. Danas su to dva kluba sa potpuno drugim ciljevima. I socioloski je nemoguce napraviti podjelu. Klise je da je navijac Espanyola burzuj, iz bogatog kvarta, politički blizak desnici. I to se vremenom izgubilo.Danas su to ljudi kojima je Espanyol porodicna tradicija, a u zadnje vrijeme ima i jako puno kontrasa koji mrze podjednako Barcelonu i Real. Oni su sada u borbi za opstanak ali ne u ligi vec kao klub. Usli su u izgradnju stadiona, i računica i nije ispala kako su ovekivali. Osim ultra grupe koji su fašisti, ostalo je vise mit nego realnost. Espanyol i danas placa cijenu kada je kao jedini katalonski klub odbio da potpiše podrsku vladi koja je tridesetih proglasila nezavisnost. Stavili su se na drugu stranu. Od tada imaju etiketu frankista, bez obzira sto su recimo sada isto kao i Barsa podrzali odrzavanje referenduma za nezavisnost.BHF_Manijak wrote:A ko spada tu pod "gradski" klub?Znam da je to u Minhenu npr. Minhen 1860, iako Bayern ima nemjerljivo vise navijaca ili Torino u Torinu, ono klub raje itd...
- Distortion
#46612 Re: FC Barcelona
Bice interesantno vidjeti kako ce odigrati u kupu. Lucho je rekao da su ocekivali ovakvu igru Espanjola. Vjerovatno nije ocekivao da ce Gonzalez pustati grubu igru i udaranje od samog pocetka. Ovaj sudija je stvarno izgubio kompas i slag na tortu covjek nadoknadi samo 2 minuta na kraju utakmice.
Iako je Barcelona imala vise od igre, sa dobrim sansama, da je bilo 0:1 bilo bi zasluzeno apsolutno. Lucho je rekao da je i ovaj rezultat fer za obje ekipe.
Opet ponavljam, ne moze se igrati onako opusteno i lako cemo sa laganim dodavanjima kad Pique uzme loptu i dodaje se lagano sa Busquetsom a na semaforu 0:0. To nije ozbiljna igra i takva igra nece proci kad imas 0:0.
Espanjol je odigrao borbeno, ostro, muski i mora se priznat bezobrazno. Bili su nabrijani ali to se i ocekivalo. Takvoj ekipi zabijes u prvom i onda ih natjeras da malo napadnu i otvore prostor za ubojite kontre MSN.
Iako je Barcelona imala vise od igre, sa dobrim sansama, da je bilo 0:1 bilo bi zasluzeno apsolutno. Lucho je rekao da je i ovaj rezultat fer za obje ekipe.
Opet ponavljam, ne moze se igrati onako opusteno i lako cemo sa laganim dodavanjima kad Pique uzme loptu i dodaje se lagano sa Busquetsom a na semaforu 0:0. To nije ozbiljna igra i takva igra nece proci kad imas 0:0.
Espanjol je odigrao borbeno, ostro, muski i mora se priznat bezobrazno. Bili su nabrijani ali to se i ocekivalo. Takvoj ekipi zabijes u prvom i onda ih natjeras da malo napadnu i otvore prostor za ubojite kontre MSN.
-
LSD
#46613 Re: FC Barcelona
mah cim je tu kruna na grbu - sljedbenici kraljeve krune i katalonski izrodi
samo ime Espanyol nije katalonsko, vec u prevodu španac....ti njihovi navijaci su pro-španski orijentisani....ma ima njih dosta sigurno i u gradu Barceloni, i u Kataloniji generalno ...to su oni koji svojim glasovima obaraju referendume o nezavisnosti
- tzipiripi
#46615 Re: FC Barcelona
Ja se ljetos vala i nisam nešto plaho nadao ovakom stanju na tabeli s obzirom da su najjače utakmice igrali u gostima. Da je moglo bolje, moglo je. Da je moglo gore, i to je moglo. Nekoliko prosutih bodova, s utakmicom manje 2 ispred Reala i 2 iza Atletica a svi dolaze na Camp Nou.
Čeka se srijeda i da vidimo Ardu veličanstvenog i Vidala, da vidimo na šta će to ličiti.
Čeka se srijeda i da vidimo Ardu veličanstvenog i Vidala, da vidimo na šta će to ličiti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#46616 Re: FC Barcelona
Barcelona je dobila rješenje o prestanku Fifine suspenzije pa je u jednom danu registrirala čak 77 igrača, među njima i Ardu Turana i Aleixa Vidala
-
sizifinho
#46617 Re: FC Barcelona
tu spadaju i djeca koja nisu mogla igrati ni za jednu selekciju, a budući da ima hejbet selekcija, nek u svakoj registruju pet šest dječaka i to je to.Tomahawk11 wrote:Barcelona je dobila rješenje o prestanku Fifine suspenzije pa je u jednom danu registrirala čak 77 igrača, među njima i Ardu Turana i Aleixa Vidala
- skenderija04
#46618 Re: FC Barcelona
Pa sva ona djeca. Ne znam da li se mogu kvalifikovati kao igraciTomahawk11 wrote:Barcelona je dobila rješenje o prestanku Fifine suspenzije pa je u jednom danu registrirala čak 77 igrača, među njima i Ardu Turana i Aleixa Vidala
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#46619 Re: FC Barcelona
Da, da, vidio sam da su to djeca, razne selekcije 
-
sizifinho
#46620 Re: FC Barcelona
bitno je napisat senzacionalan naslov...
gdje je ovo novinarstvo otišlo u pm
- DonEmir
#46621 Re: FC Barcelona
Navijao preko televizoraultima_palabra wrote:Vidi se da nikad nije navijao osim preko televizora.Logovan wrote:Joj razmišljanja.p206 wrote:meni su zanimljivi ovi navijači...živiš u Barceloni, imaš priliku da svake sedmice gledaš možda i najbolju generaciju koja je igrala fudbal i ti navijaš za Espanjol![]()
- HB_BHF
#46622 Re: FC Barcelona
Joj čekam ovu sutrašnju utakmicu ko da je finale Lige prvaka. Nadam se da će početi Arda i Vidal...
- mbenz
#46624 Re: FC Barcelona
I ja isto, sve odbrojavam od decembra mjeseca jos malo jos malo, i teze mi je ovo od nove godine vec citav prosli mjesec cekanja, i sad se lagano moze dres uzeti ARDA 7HB_BHF wrote:Joj čekam ovu sutrašnju utakmicu ko da je finale Lige prvaka. Nadam se da će početi Arda i Vidal...
Last edited by mbenz on 06/01/2016 09:39, edited 1 time in total.