FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Vertig0
#46551 Re: FC Barcelona
1 trofej svakih 19 utakmica 
- tzipiripi
#46552 Re: FC Barcelona
Bravo, Alves, Mathieu, Mascherano,Vermaelen, Sergio, Rakitic, S. Roberto, Suárez, Messi, Neymar
Ter Stegen, Piqua, Iniesta, Bartra, Munir, Jordi Alba i Adriano
Ter Stegen, Piqua, Iniesta, Bartra, Munir, Jordi Alba i Adriano
-
missko
#46553 Re: FC Barcelona
Ja sega lige jbt. Samo rukaj penale za Barcu i Real
-
bosanska senzacija
#46554 Re: FC Barcelona
Sramotan penal za Barcelonu.
-
Crvena Tifoza
#46555 Re: FC Barcelona
Nije ovo bio penal. Glupa odluka sudije.
- skenderija04
#46556 Re: FC Barcelona
Ja ja.... I ti i ja znamo da je ovaj sviran da bi se medijski pokrila lakrdija od utakmice u Madridu. Naravno, sad su "svi isti i sudije im pomazu".missko wrote:Ja sega lige jbt. Samo rukaj penale za Barcu i Real
-
missko
#46557 Re: FC Barcelona
Al hajd sto penal odsvira al opet ne svira faul Rakitica na Westermanu samo sto mu nogu ne slomiskenderija04 wrote:Ja ja.... I ti i ja znamo da je ovaj sviran da bi se medijski pokrila lakrdija od utakmice u Madridu. Naravno, sad su "svi isti i sudije im pomazu".missko wrote:Ja sega lige jbt. Samo rukaj penale za Barcu i Real
- skenderija04
#46558 Re: FC Barcelona
Pa to ti kazem." pomogao" sudija Barsi u dvadesetoj minuti utaknice protiv Betisa kuci. To je napravljeno da se ne bi pricalo o pljacki u Madridu Naravno, sad je prica da i jednima i drugima podjednako pomažumissko wrote:Al hajd sto penal odsvira al opet ne svira faul Rakitica na Westermanu samo sto mu nogu ne slomiskenderija04 wrote:Ja ja.... I ti i ja znamo da je ovaj sviran da bi se medijski pokrila lakrdija od utakmice u Madridu. Naravno, sad su "svi isti i sudije im pomazu".missko wrote:Ja sega lige jbt. Samo rukaj penale za Barcu i Real
- alphonse kauders
#46559 Re: FC Barcelona
1. greška - nije bio penal, štaviše Messi je faulirao golmana;
2. greška - Rakitić ulazi u polukrug prije izvođenja penala;
3. greška - Rakitić udara po nogama Westermanna čime doprinosi da ovaj pošalje loptu u sopstvenu mrežu.
Pa ti se lafo bori nešto...
Isti k...c i Real i Barcelona, ovo se obrnuto nikad ne bi moglo desiti.
2. greška - Rakitić ulazi u polukrug prije izvođenja penala;
3. greška - Rakitić udara po nogama Westermanna čime doprinosi da ovaj pošalje loptu u sopstvenu mrežu.
Pa ti se lafo bori nešto...
Isti k...c i Real i Barcelona, ovo se obrnuto nikad ne bi moglo desiti.
-
Crvena Tifoza
#46560 Re: FC Barcelona
Čuj Messi faulirao golmana.
Išli su na loptu, ovaj ga nakauturao, ali nije bio penal.
Svaka čast Messi, lijep gol za 500. utakmicu.
Išli su na loptu, ovaj ga nakauturao, ali nije bio penal.
Svaka čast Messi, lijep gol za 500. utakmicu.
-
LSD
#46561 Re: FC Barcelona
samo da pitam ove moraliste, gdje ste bili danas da komentarišete ovu bruku od penala

https://cdn.streamable.com/video/mp4/rkxb.mp4
https://cdn.streamable.com/video/mp4/rkxb.mp4
- tzipiripi
- alphonse kauders
#46565 Re: FC Barcelona
Ko je stigao prvi do lopte? Golman.tzipiripi wrote:Čuj Messiev faul![]()
Nakon toga dolazi do sudara, a u tom slučaju Messi je kriv zbog toga što je "zakasnio" u duelu (tj golman je stigao prvi do lopte). To što nije bilo namjere i što je Messi loše prošao u svemu tome, nema nikakve veze - ovo je klasični faul nad golmanom, jer je isti prvi stigao do lopte.
Da je bilo obrnuto, bio bi penal, ali Messi nije lopte dotakao.
- skenderija04
#46566 Re: FC Barcelona
Nije penal druze, naravno da nije. Niti je gol regulara. Niko to ne tvrdi.
-
LSD
#46567 Re: FC Barcelona
Oca mi, Adan raznio Messia u ovom duelualphonse kauders wrote:Ko je stigao prvi do lopte? Golman.tzipiripi wrote:Čuj Messiev faul![]()
Nakon toga dolazi do sudara, a u tom slučaju Messi je kriv zbog toga što je "zakasnio" u duelu (tj golman je stigao prvi do lopte). To što nije bilo namjere i što je Messi loše prošao u svemu tome, nema nikakve veze - ovo je klasični faul nad golmanom, jer je isti prvi stigao do lopte.
btw.
https://cdn.streamable.com/video/mp4/6dot.mp4
kakva akcija i kakva asistencija Neymara kod zadnjeg gola
-
Crvena Tifoza
#46568 Re: FC Barcelona
Nebi ja rekao da je bez povrede. Slike što je Neymar postavio poslije utakmice sa Surezom i Messijem, Messijeva ruka zamotana.
- Distortion
#46569 Re: FC Barcelona
Ima li neko link onog Neymarovog primanja lopte pred kraj utakmice? Kakvo primanje majstora, svaka cast za asistencije Messiju i Suarezu i steta sto nije dao bar jedam gol.
Odlicna utakmica za gledanje sa puno prilika i lijepih akcija i suteva. Steta za Messijeve slobodnjake, opet je pokazao da je odlican izvodjac slobodnih udaraca ali je Betis bas imao srece pored tog sto je Adan skidao veceras nekoliko odlicnih sansi.
Slazem se da penal nije postojao i to je odmah svima bilo jasno. Isto tako se slazem sa skenderijom koji je rekao sustinu vezanu za penal (izjednacavanje sa blamom u Madridu).
Rekord oboren, ekipa se malo rotirala i sad je na redu Espanjol. Dobra stvar je sto igraci nece morati putovati van Barcelone do 24.01.
Odlicna utakmica za gledanje sa puno prilika i lijepih akcija i suteva. Steta za Messijeve slobodnjake, opet je pokazao da je odlican izvodjac slobodnih udaraca ali je Betis bas imao srece pored tog sto je Adan skidao veceras nekoliko odlicnih sansi.
Slazem se da penal nije postojao i to je odmah svima bilo jasno. Isto tako se slazem sa skenderijom koji je rekao sustinu vezanu za penal (izjednacavanje sa blamom u Madridu).
Rekord oboren, ekipa se malo rotirala i sad je na redu Espanjol. Dobra stvar je sto igraci nece morati putovati van Barcelone do 24.01.
- alphonse kauders
#46570 Re: FC Barcelona
Golman ide isključivo na loptu, i stiže prvi do lopte, izbija je šakama i tu je kraj priče.LSD wrote:
Oca mi, Adan raznio Messia u ovom dueludobro je Lionel prošao bez neke ozljede...iako nije bilo penal, nije sigurno ni faul u napadu jer ga je ovaj pomeo...da ga yebeš - nije
btw.
https://cdn.streamable.com/video/mp4/6dot.mp4
kakva akcija i kakva asistencija Neymara kod zadnjeg gola
Messi pokušava stići do lopte, ali ne stiže, inercija radi svoje i čovjek ne koči na vrijeme i sudara se s golmanom. To što on sad glavom udara od njegove kuk ne čini ovo manje faulom.
Ponavljam, niti je Messi namjeravao koga da udari, niti pruža ruku/nogu da nekog udari - jednostavno kasni u duelu i udara u golmana koji je prije toga čisto izbio loptu.
Niko ne spori da je zaplatio i da se mogao gadno ozlijediti, ali golman je uradio sve po propisu - išao na loptu i stigao na nju čisto prije Messi-a.
Mislim, sudija je ovo zasr.ao, ne treba Barci pomoć da dobije Betis 2-3 razlike i tačno se vidjelo da su svi igrači Betisa klonuli odmah poslije primljenog gola.
- tzipiripi
#46571 Re: FC Barcelona
Dobra ti ta logika ko prvi đevojci moreš joj glavu odvalitalphonse kauders wrote:Ko je stigao prvi do lopte? Golman.
Da se prisjetimo izjave ćele Colline:
"Mišljenje mnogih je takvo da, ukoliko igrač prvo dodirne loptu, onda nema prekršaja. Moramo biti svjesni da, ako želite zaštititi igrače, onda startovi na loptu koji rizikuju sigurnost igrača, trebaju biti kažnjeni. Fudbal nije sve. Sigurnost je važnija od fudbala", kazao je Colina.
U ovom golmanovom startu na loptu je Messi mog'o fasovat pa nek priča ko šta 'oće.
Last edited by tzipiripi on 31/12/2015 07:41, edited 2 times in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#46572 Re: FC Barcelona
Nisam gledao, je li za ovo sviran penal?tzipiripi wrote:Čuj Messiev faul![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#46573 Re: FC Barcelona
U kojim je to minutama sviran penal u Madridu?skenderija04 wrote:skenderija04 wrote:
Pa to ti kazem." pomogao" sudija Barsi u dvadesetoj minuti utaknice protiv Betisa kuci. To je napravljeno da se ne bi pricalo o pljacki u Madridu Naravno, sad je prica da i jednima i drugima podjednako pomažu
Skendere, znas i ti biti subjektivan kad hoces
Cuj pljacka, ljudi izjednacili odmah na pocetku drugog i Real u finishu utakmice dosao do pobjede
Nek vam bude....vazda neke teorije zavjere....kad Barci navlace, onda navlace da pokriju Real
A niko da spomene Ronaldov volej
- tzipiripi
#46574 Re: FC Barcelona
Hebi ga vama 2 i jedan nedosuđen za Baskijce a nama jedan. Pa ti vidi.Tomahawk11 wrote:Nisam gledao, je li za ovo sviran penal?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#46575 Re: FC Barcelona
Samo pitam.tzipiripi wrote:Hebi ga vama 2 i jedan nedosuđen za Baskijce a nama jedan. Pa ti vidi.Tomahawk11 wrote:Nisam gledao, je li za ovo sviran penal?
Pa evo vidim gore covjek nabraja kamaru nekih greski sudije u korist Barce, a nije na strani Madrida.
Barca bi dobila Betis i bez toga, jasno. Kao sto bi Madrid Sociedada, al eto, da se nesto prica.