Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mirza_15 wrote:
Ne ulazeci u ponudu za ultru ovo sa quad play paketima je super pametan poslovni potez telecoma. Bukvalno jedna usluga gura drugu, a korisnici koji se neckaju izmedju operatera za bilo koju uslugu na kraju prevagnu na bh telecom stranu zbog ovoga. Imas mojatv i razmisljas o operateru mobilne. Skontas da imas benefite kod bh telecoma. Imas mobilnu i razmisljas o operateru triple play usluga-opet ovo moze odnijeti prevagu. Ovo sve bez posebnog ulaska u analizu prepaida. Samo kazem da je potez bh telecoma sa davanjem benefita ako se objedine sve usluge odlican.
Slažem se.
Ovakvu konkurentnu prednost je trebalo iskoristiti i puno puno ranije.
Ja u drugu ruku zbog tih zavrzlama oko uvezivanja postpaida od supruge nisam ništa napravio. Dok je sin na Ultri zaradio 1 GB od MojaTV MojIzbor + bonus za odlikaše
Na kraju ću MojaTV prebaciti na suprugu da ne prebacujem na sebe njen broj koji ima preko 17 godina. Nepotrebna komplikacija
Fali tu dosta uštimavanja i finog poliranja da se stvari rješavaju onako kako bi trebalo, ali vide se i određeni pomaci na bolje
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sta bonus za odlikaše? Ja za to ne znam! Kakvi su uslovi, koja skola, je li samo osnovna ili srednja, je li bitan prosjek?
Osnovna i srednja. Prosje 5.0 i imas 5 x 500 MB mobilnog interneta.
mirza_15 wrote:
Ne ulazeci u ponudu za ultru ovo sa quad play paketima je super pametan poslovni potez telecoma. Bukvalno jedna usluga gura drugu, a korisnici koji se neckaju izmedju operatera za bilo koju uslugu na kraju prevagnu na bh telecom stranu zbog ovoga. Imas mojatv i razmisljas o operateru mobilne. Skontas da imas benefite kod bh telecoma. Imas mobilnu i razmisljas o operateru triple play usluga-opet ovo moze odnijeti prevagu. Ovo sve bez posebnog ulaska u analizu prepaida. Samo kazem da je potez bh telecoma sa davanjem benefita ako se objedine sve usluge odlican.
I opet dobri stari mirza , spomenes mu Ultru on se presalta na mojatv... NE zanima me mojatv , imam svog operatera i vise sam nego prezadovoljan s njima , mobilnu je citava moja porodica koristila i koristit ce i dalje bh telecom jer svi imamo stare brojeve koje svi znaju i ne pada mi na pamet da mijenjam broj niti da prebacujem na druge operatere , a posto vidim da je telecom napravio pozitivan pomak u tom pravcu onda imam pravo da od svog operatera trazim ono sto drugi imaju u normalnoj ponudi.
Dakle hocu kao ultra korisnik kada dopunim 10KM kredita da imam bar 200MB interneta na mjesecnoj bazi ! Razmisljao sam i o postpaidu ali sam ipak donio odluku da necu tu obavezu da svaki mjesec moram racun placat , zato i postoji ultra zar ne...
Postajes malo naporan i providan sa tim opravdanjima! Cuj sad mu problem sto svaki mjesec mora platiti racun
nemezis wrote:Možda je glupo pitanje ali za svaki slučaj, svašta je od telekoma (mnozina) očekivati, ako sam potpisao mnetmflat na 2 godine i dobio 4 GB, imam li tih 4 GB i nakon isteka ugovora?
Nažalost mislim da te vrati na početni paket.
U tvom slučaju mnetmflat1 paket. Tj 2 GB prometa pri ograničenoj brzini na 3.6 Mbps, uz produženje ugovora idu dodatni GB i puna brzina mreže, tako da ovisno o tvojim potrebama se isplati i produžiti ugovor te još pride uzeti MiFi router jeftino.
Last edited by Dady on 02/07/2016 15:14, edited 1 time in total.
nemezis wrote:Možda je glupo pitanje ali za svaki slučaj, svašta je od telekoma (mnozina) očekivati, ako sam potpisao mnetmflat na 2 godine i dobio 4 GB, imam li tih 4 GB i nakon isteka ugovora?
U tvom slučaju mnetmflat1 paket. Tj 1 GB prometa pri ograničenoj brzini na 3.6 Mbps, uz produženje ugovora idu dodatni GB i puna brzina mreže, tako da ovisno o tvojim potrebama se isplati i produžiti ugovor te još pride uzeti MiFi router jeftino.
Ne moze nikako biti 1 GB. 2 GB je bez ugovorne obaveze, 3 na godinu i 4 na dvije.
U tvom slučaju mnetmflat1 paket. Tj 1 GB prometa pri ograničenoj brzini na 3.6 Mbps, uz produženje ugovora idu dodatni GB i puna brzina mreže, tako da ovisno o tvojim potrebama se isplati i produžiti ugovor te još pride uzeti MiFi router jeftino.
Uslov za 4 GB je ugovor sa minimalnim trajanjem od 2 godine koji sam ja potpisao. Ja sam se pogrešno izrazio, ugovor nije istekao jer nije potpisan NA DVIJE GODINE, nego je ugovoreno minimalno trajanje ugovora.
Ne moze nikako biti 1 GB. 2 GB je bez ugovorne obaveze, 3 na godinu i 4 na dvije.
Uslov za 4 GB je ugovor sa minimalnim trajanjem od 2 godine koji sam ja potpisao. Ja sam se pogrešno izrazio, ugovor nije istekao jer nije potpisan NA DVIJE GODINE, nego je ugovoreno minimalno trajanje ugovora.
Ima li neko pouzdanu informaciju?
Razumio sam ja šta si rekao. Riječ je o klasicnom postpaid ugovoru. Ugovor traje do raskida ugovora. Obavezivanjem trajanja ugovora na 12 ili 24 mj. dobivaš ove dodatne pogodnosti vezane za dodatne GB i veću brzinu.
bumerangss wrote:
Postajes malo naporan i providan sa tim opravdanjima! Cuj sad mu problem sto svaki mjesec mora platiti racun
Haha naporan kad trazim nesto normalno , tipicno za telecom ! Ako nisi upoznat , Ultra sluzi da covjek ne razmislja hoce li moci platiti racun i kada ce ga platiti i koliko ce potrositi , nego koliko dopunis toliko potrosis i uz to imas kontrolu troskova, da prelazim na pretplatu - razmisljao sam i necu !
Tebi i tebi slicnima ako smetaju komentari vezani za ultru , slobodno preskocite !
The Realist wrote:Kad su telefoni u pitanju i ove rate sto se mogu uzeti kada koristi neko MojaTV, je li se to moze u svakom trenutku uzeti, ili samo prilikom potpisivanja novog ugovora (ugovor je potpisan u ponedjeljak)?
Ja mislim da ako si ugovor za MojaTV potpisao tek sad na 24 mjeseca da neces imati nikakav popust na kpovinu uredjaja dok ti ne istekne ta 24 mjeseca ali ti mozes uzeti na rate 12 ili 24 i da placas uz MojaTV ali ces placati puni iznos, dakle bez popusta sve dok ti ne istekne 24 mjeseca za MojaTV
AFEni wrote:Prijavila sam se za moja tv,kaze za 5 do 7 dana da ce doci je li istina?
I jos nesto uzela sam Moja tv net plus dodatni paket 1,jer nemam neku potrebu za fixnim telefonom,zanima me sta dobijem od opreme kada dodju monteri,mislila sam to pitati tamo ali guzva bila,djeca sa mnom pa nisam stigla...
Meni nisu došli ima mjesec dana
Zovi svaki dan 1444 po par puta i pitaj ih da li da zoveš šefa ili da tražiš štelu i odma ce ti doci. Ja sam tako zradio
Dady wrote:
Ima li neko pouzdanu informaciju?
Razumio sam ja šta si rekao. Riječ je o klasicnom postpaid ugovoru. Ugovor traje do raskida ugovora. Obavezivanjem trajanja ugovora na 12 ili 24 mj. dobivaš ove dodatne pogodnosti vezane za dodatne GB i veću brzinu.
Hm, po toj logici bi trebalo i za MojaTV naplaćivati najam routera nakon dvije godine, a to se ne radi.
bumerangss wrote:
Ja mislim da ako si ugovor za MojaTV potpisao tek sad na 24 mjeseca da neces imati nikakav popust na kpovinu uredjaja dok ti ne istekne ta 24 mjeseca ali ti mozes uzeti na rate 12 ili 24 i da placas uz MojaTV ali ces placati puni iznos, dakle bez popusta sve dok ti ne istekne 24 mjeseca za MojaTV
Aha, ono što je na stranici vrijedi za ove koji obnavljaju ugovor, pa u zavisnosti šta odaberu.
bumerangss wrote:
Haha naporan kad trazim nesto normalno , tipicno za telecom ! Ako nisi upoznat , Ultra sluzi da covjek ne razmislja hoce li moci platiti racun i kada ce ga platiti i koliko ce potrositi , nego koliko dopunis toliko potrosis i uz to imas kontrolu troskova, da prelazim na pretplatu - razmisljao sam i necu !
Tebi i tebi slicnima ako smetaju komentari vezani za ultru , slobodno preskocite !
Ja tebe razumijem jer i ja imam ultru i iako imam MojaTv jos je necu uvezati jer imam par stotina KM kredita. To sam zaradio na nemoralan ali zakonit nacin. Bio sam jedna vrsta muške sponzoruše da ne pomislite ništa loše, nisam se ja... nego sam samo uzeo bezveze ultra start paket i dao oglas da tražim dame za sex a one dok im muževi spavaju me pocele zvati iz WC-a da malo... ono... hot-line i dopune mi kredita u znak zahvalnosti Bilo je svega...! Zašto ne, za dopunu sve i ja svaki mjesec prebacivao po maximalno dopuštenih 30 KM sa tog na svoj regularni broj. Bilo je ludo i nezaboravno ali i isplativo. Više to ne radim jer nisam balavac ali mi je godilo, uz ugodno i korisno. Kako su to bila lijepa vremena
I ja bih volio da je 1G 5 a ne 13 KM i da mi se sporije topi kredit
Dady wrote:
Hm, po toj logici bi trebalo i za MojaTV naplaćivati najam routera nakon dvije godine, a to se ne radi.
Isto tako akcija 200% je trajala samo dok si imao ugovor o obaveznom trajanju i morao si isti produživati da bi koristio akciju.
Za najam opreme se kaže da prestaje obaveza iznajmljivanja opreme trajno i nakon isteka ovog perioda obaveznog trajanja.
Nemam kod sebe svoje ugovore za mNet mFlat ali pogledam sutra.
Saka wrote:
Tako i koristim. To sam napisao jer si ti čovjeku tvrdio da nema smisla biti na Ultri kad na pretplati (koja košta 17,55KM) imaš 500MB interneta.
Ja ti pokazah da ne samo da ima smisla zbog kontrole troškova i nevezanosti, već je ista količina interneta (tvoj argument) duplo jeftinija na Ultri.
Opet on isto. Jeste ali već moraš plaćati 17,55, znači to plus dokup na 1GB te izađe 20,55KM svaki mjesec obavezno. A na Ultri to imaš za 13KM i ostane ti 7,55KM za priču po duplo povoljnijoj obračunskoj jedinici.
Na MojMini15 se znači isplati samo ako svaki mjesec sigurno pričaš za 10KM ili više.
Kakve ti gluposti pričaš to je čudo jedno. Ko te tjera da svaki mjesec dokupljuješ 500 MB ako su ti povečali brzinu sa 32 na 64kb? Ti eto ne pričaš ni skim ali ti je bitna ta giga?! Pošteno. Napiši BHT-u jedan mail, možda te ispoštuju s nekim paketom koji samo tebi odgovara!
bumerangss wrote:
Ja tebe razumijem jer i ja imam ultru i iako imam MojaTv jos je necu uvezati jer imam par stotina KM kredita. To sam zaradio na nemoralan ali zakonit nacin. Bio sam jedna vrsta muške sponzoruše da ne pomislite ništa loše, nisam se ja... nego sam samo uzeo bezveze ultra start paket i dao oglas da tražim dame za sex a one dok im muževi spavaju me pocele zvati iz WC-a da malo... ono... hot-line i dopune mi kredita u znak zahvalnosti Bilo je svega...! Zašto ne, za dopunu sve i ja svaki mjesec prebacivao po maximalno dopuštenih 30 KM sa tog na svoj regularni broj. Bilo je ludo i nezaboravno ali i isplativo. Više to ne radim jer nisam balavac ali mi je godilo, uz ugodno i korisno. Kako su to bila lijepa vremena
I ja bih volio da je 1G 5 a ne 13 KM i da mi se sporije topi kredit
Cossack wrote:Kakve ti gluposti pričaš to je čudo jedno. Ko te tjera da svaki mjesec dokupljuješ 500 MB ako su ti povečali brzinu sa 32 na 64kb? Ti eto ne pričaš ni skim ali ti je bitna ta giga?! Pošteno. Napiši BHT-u jedan mail, možda te ispoštuju s nekim paketom koji samo tebi odgovara!
Jedini koji mlati gluposti ovdje si ti. Ja ti kazem jedno ti drugo, pa kad ti se i to dokaze onda trece. Ne tjera me niko ali 64kbs je za mene beskorisno isto kao i 32, to je glupost argument. Moze biti dovoljno za djecurliju kojima samo treba dopisivanje preko Vibera. Ne treba mi nikakav paket kad je Ultra povoljnija od pretplate. Duplo bolja obracunska jedinica, niko te ne tjera da trosis i plus je jeftinija ta giga. I 500MB je jeftinije, dobijes ih za 10KM a na pretplati za 17,55. Prema tome ne ubjedjuj nekoga da je besmisleno imati Ultru pored pretplate kad je pretplata duplo nepovoljnija upravo za internet koji si ti spomenuo, nisam ja.
Zovi svaki dan 1444 po par puta i pitaj ih da li da zoveš šefa ili da tražiš štelu i odma ce ti doci. Ja sam tako zradio
Zvao sam ali kad su bezobrazni, da ne kažem nešto vulgarnije...
A jeli - guguču li dame?
Stenju! A šta sam dobio MMS-ovaaa... socnih, vrucih... zaocekivati je da u 40-oj dobijem karcinom mozga od silnog zracenja jer mi je brojac bio, ne sjecam se dobro ali ovako nekako: primljeni SMS 12345 poslane sms 2300 ( neke su htjele samo vruci sms) primljene MMS poruke 4500, poslane MMS poruke 300 (za cenera su tražile i moju tj njegovu fotku) a tek razgovori, dolazni pozivi 130 h 15 min 6s a odlazni pozivi 0
To je bilo prije 4 5 godina, prije vibera
Probaj i ti, dadni oglas u (ne smijem reklamirati, stampani oglasi izlaze petkom i utorkom)
Vidim da se u bht moze kupiti mob bez obaveznog ugovornog trajanja.
Zanima me mozes li provjeriti da li je u tom slucaju mobitel otkljucan ili zakljucan? Meni je jako bitno da mogu ubaciti karticu drugog operatera posto putujem cesto pa kupujem prepaid kartice na putovanjima.
Zanima me mozes li provjeriti da li je u tom slucaju mobitel otkljucan ili zakljucan? Meni je jako bitno da mogu ubaciti karticu drugog operatera posto putujem cesto pa kupujem prepaid kartice na putovanjima.