Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dr_Evil

#46526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

:skoljka:
DaysleepeR

#46527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

_BataZiv_0809 wrote: 27/10/2025 11:44
DaysleepeR wrote: 27/10/2025 11:28
_BataZiv_0809 wrote: 27/10/2025 11:27

Ako to glasaci SDP-a/Trojke tako budu smatrali, to ce biti kanafa.
Karte su tako podjeljene, jedni drugima ne kradu glasace, jedino sto SDA moze da uradi jeste da Trojkine glasace natjera u apstinenciju.
Meni se nekako čini da su prerano krenuli u ofanzivu.
Ofanziva je otkako je imenovana Vlada u aprilu 2023. Ne znam koliko si na twitteru, ali bukvalno od svega se pravi afera, rezu se izjave, radi se fotomontaza. Par twitter naloga simultano objavljuju iste stvari (pojedini ih ovdje "slucajno" obavljuju pod firmom ne znam je li ovo istina, nisam ja ni za jedne ni za druge, ali evo nek se nadje :lol: ).

Par portala im u tome asistira- Istraga, Patria, Slobodna Bosna, sad neki Odgovor portal ima, Vox, uz par analiticara tipa Reuf, Vahidin Preljevic, Sead Numanovic, onaj brko debeli sto je sinoc bio kod Avde, to name a few.... naravno sve to dalje dijele DF-ovci i SDA-ovci na svojim nalozima. Denis Grac ti ima hashtag #najgora vlast. A savjetnik Zeljka Komsica, inace veterinar po struci, je zaduzen za seksisticke i mizogine stavove o zenskim clanovima Trojke.

Uglavnom da povratis.

P.S. Vrlo je cudno da npr. Faktor jos nista nije objavio o ovome.
Manje više pratim tokom scrollanja, ne zadržavam se na tim accountima.
Dugarry

#46528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dugarry »

Styling wrote: 27/10/2025 12:23
Dugarry wrote: 27/10/2025 11:49 Ni jednu vlast od 1995. do danas nije krasio nepotizam i javasluk kao ovu sadasnju.

Od Rame Isaka, onog iz PDA, Kasumovica, do ovog danas. Iako kontrolisu skoro scve, od medija do tuzilastva, policije, opet isplivaju neke stvari, jer su ovi toliko bahati, da to rade bez imalo stida i bez da to previse skrivaju.

Prica da glasaci ovih stranaka nece glasati za druge stranke je smijsna. Naravno da ce glasati. Ti glasaci di odnekud dosli, i tu ce se i vratiti.

Ova vlast je gotova nakon sljedecih izbora!
SDA je doktorirala nepotizam, samo sto tada nismo imali drustvene mreze da saznamo i da se pise o tome. Osim toga, medije su uspjesno kontrolisali i cenzurisali informacije pa pojma nismo imali sta se desava i ko koga zaposljava i kako. Tek sada kada malo zarovis vidis koliko su familije i svojih ljudi navukli u institucije da i dan danas pokusavaju preko tih ljudi opstruirati sve sto mogu.
Znam da si jedna od onih sa ovog foruma, koja zivi od ove vlasti, i takvi ne mogu biti objektivni, ma o kojoj se strani radilo.

Ipak, nije mi problem odgovoriti. Moguce je da je SDA doktorirala nepotizam, ali su ga onda bolje krili. Ova sadasnja vlast je otvoreno kupovala ruke u parlamentu, pa smo zato dobili Ramu Isaka kao direktotra Policije. Zar ima veca sramota u historiji nase drzave?

Gledaj, SDA je vladala od 1995. ali od tada do kraja njihove vlasti postojali su mediji koji su ih kritikovali, Slobodna Bosna, Dani, Oslobodjenje, FTV, kasnije Avaz kad je promijenio stranu. Tako da se ne moze reci da su imali medije pod kontrolom.
Danasnja vlast ima mnogo vecu konrolu nad medijima, ali kao sto kazes, danas imamo internet.

Mozda si u pravu da ranije nismo mogli otkrivati nepotizam i kradje kao danas.....moguce. Ja samo pricam o onome sto vidim. Nemam koristi ni od jednih, ni od drugih.
Hakiz

#46529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

skupljac_zeljeza wrote: 27/10/2025 12:19 I dok se priča o Nerkinom 'trgovanju uticajem' Schmidt pripremio izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a: Važno je da se zabrana raspolaganja državnom imovinom BiH ublaži. I uvijek kada država zapadne u krizu tamo negdje se zaposli 30-40 ljudi iz stranke.
“Bosna i Hercegovina se našla u strukturnoj krizi, koja ima geopolitičke posljedice”, stoji u izvještaju.

“Iako je državno pravosuđe odlučno reagiralo na akcije poduzete u ime entiteta Republike Srpske, funkcionalnost drugih institucija bila je ugrožena. Koalicija na državnom nivou se raspala, pri čemu su stranke Trojke napustile savez sa SNSD-om, dok su HDZ i SNSD odolijevali restrukturiranju Vijeća ministara. Koalicija formirana nakon izbora 2022. godine, koja se oslanjala na potrebu za pronalaženjem kompromisa radi napretka na putu ka EU, nije mogla preživjeti ultimatumima i prijetnjama protiv države koje je iznosio SNSD. Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine ostala je paralizirana, dok rad Vijeća ministara nije donio očekivane rezultate”, navodi Schmidt.

“Pitanje državne imovine ističe se kao pitanje koje zahtijeva našu pažnju. Trenutna situacija, u kojoj je raspolaganje tom imovinom zabranjeno zbog odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, stavlja one koji poštuju pravila u nepovoljan položaj. Zbog višeg nivoa usklađenosti s odlukom Ustavnog suda i zabranom raspolaganja, Federacija Bosne i Hercegovine je izloženija negativnim ekonomskim posljedicama koje bi mogle dovesti do potpunog zastoja. U trenutnom političkom kontekstu, nerealno je očekivati da se na državnom nivou može postići sveobuhvatno rješenje o raspodjeli državne imovine uz saglasnost vlasti Republike Srpske. Međutim, za Bosnu i Hercegovinu je važno da se zabrana raspolaganja ublaži kako bi se osiguralo da vlasti koje poštuju vladavinu prava ne budu kažnjene i spriječene u pokretanju razvojnih projekata”, kazao je Schmidt.

“Ovo je posebno slučaj u Federaciji Bosne i Hercegovine, gdje vlasti ulažu napore da poštuju takozvanu zabranu raspolaganja državnom imovinom i relevantne odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, dok vlasti Republike Srpske nastavljaju otvoreno da ih krše. Zbog toga su se povećali pozivi domaćih vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine za brzim rješavanjem ovog hitnog pitanja, uključujući uvođenje izmjena u takozvanu zabranu raspolaganja državnom imovinom. Ove izmjene bi, kako se tvrdi, mogle omogućiti realizaciju brojnih trenutno blokiranih projekata i pomoći u ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica”, navodi Schmidt.
Da li će Dodik biti nagrađen ukidanjem sankcija, lakšem pristupu državnoj imovini ili sa oboje.
A čovjek bi rekao da je trojka uspjela isposlovati da ga sud osudi.
DaysleepeR

#46530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

NIje SDA ništa krila.
Samo ne treba biti zaboravan.
Dovoljno se sjetiti kako su uhljebljeni ljudi da bi Zahiragić postao zastupnik u Skupštini KS.
Gdje je Samra sletila da bi Zahiraga uletio.

Niko ništa.
dječak sa šibicama

#46531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Kad napises da od 1995 nije bilo ovakvog lopovluka, onda ili si SDA ili lupas bezveze.

Kako nije bilo, opljackali drzavu sest puta. Sve sto radi Nerko, radio je i Fadil, samo sto SDFA botovi kad pisu o Nerkinim egzibicijama u Igmanu, zaboravljaju Fadilove u Pretisu, i ostatku namjenske.

Zapravo ne zaboravljaju, nego su toliko bezobrazni da to samo presute.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#46532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

ništa bolje ne izofira neku vlast nego njeni lizači glOvića
Dugarry

#46533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dugarry »

DaysleepeR wrote: 27/10/2025 12:34 NIje SDA ništa krila.
Dovoljno se sjetiti kako su uhljebljeni ljudi da bi Zahiragić postao zastupnik u Skupštini KS.

Niko ništa.
Ne znam nista o tome, ali vjerujem ti na rijec.

Ali ljudi dodjele poziciju direktora fucking policije Rami Isaku, kriminalcu? Ovaj zaposli sina za direktora najveceg zatvora u BiH.

Pa sta se moze usporediti sa ovim?
xoklix

#46534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by xoklix »

_BataZiv_0809 wrote: 27/10/2025 11:27
DaysleepeR wrote: 27/10/2025 11:01
Haris.ba wrote: 27/10/2025 11:00

Nije poenta sta zakon dozvoljava i sta je sda radila. Poenta je moze li trojka da prezivi da Nerko radi isto sto i Fadil?
Obzirom da twitter botovi ovo nazivaju navećom aferom ikad, mislim da nema šanse da prežive.
Ako to glasaci SDP-a/Trojke tako budu smatrali, to ce biti kanafa.
Karte su tako podjeljene, jedni drugima ne kradu glasace, jedino sto SDA moze da uradi jeste da Trojkine glasace natjera u apstinenciju.
Ma nije tačno, evo prvi ja i moji bližnji glasamo i za SDP/DF i za SDA/NiP,a siguran sam da nismo jedini, pogotovo ljudi što nemaju nikakve veze i štele niti ih to zanima.
Možda je bazen zajedničkih glasača između SDPa i SDA manji,ali je sigurno između NIPa i SDA ogroman i upravo će NIP najviše nadrljati na izborima zbog SDPa, tačnije Nikšića + ekonomska kriza u EU.
Ovo govorim po trenutnoj situaciji, hoće li se šta promijeniti, vidjet ćemo.
Danguba

#46535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

...pa ovo je i SDA radila. :mrgreen:

:run:
DaysleepeR

#46536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Dugarry wrote: 27/10/2025 12:41

Niko ništa.

Ali ljudi dodjele poziciju direktora fucking policije Rami Isaku, kriminalcu? Ovaj zaposli sina za direktora najveceg zatvora u BiH.

Nažalost živimo u državi gdje je uhljebljivanje rodbine stvar opšte kulture, nešto što šira familija očekuje od onog jednog koji je u mogućnosti.
I nažalost dolazimo do spoznaje da apsolutno niko nije imun na to, bez obzira na stranku iz koje dolazi.
Do kosti utisnuto u naš DNK.
jusuf maskovic

#46537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by jusuf maskovic »

moonco wrote: 27/10/2025 12:27
jusuf maskovic wrote: 27/10/2025 12:24
moonco wrote: 27/10/2025 12:11

Što sam ja u SDA?
Ja podržavam sve naše proBIH stranke koje su protiv Čovića i Dodika velikosrpske i velikohrvatske politike u BiH.
Tako da podržavam da se i muslimanski kriminalci amnestiraju ukoliko će štetu napraviti imigrantima iz komšiluka i susjedstva.
koji su to imigranti iz komšiluka zbog kojih treba da se amnestiraju muslimanski kriminalci?

kakva veze ima vjera s kriminalom?

dal su ponovo usvojeni rasni zakoni ?

Ne kontam
Moj Jusufe ja baš o njima pričam :D

E ovi što mrze BiH i većinski narod u njoj. Pa bi još i kapu da im kroje u komšiluku u susjedstvu preko svojih ispostava u BiH.
naći usvojeni rasni zakoni, arijevci i nearijevci i tako to ...
Danguba

#46538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Niko ništa.

Zaboravljeni asovi

https://avaz.ba/vijesti/bih/900523/amer ... za-slavlje
Dugarry

#46539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dugarry »

DaysleepeR wrote: 27/10/2025 12:43

Niko ništa.

Nažalost živimo u državi gdje je uhljebljivanje rodbine stvar opšte kulture, nešto što šira familija očekuje od onog jednog koji je u mogućnosti.
I nažalost dolazimo do spoznaje da apsolutno niko nije imun na to, bez obzira na stranku iz koje dolazi.
Dobro, ali imaju granice.

Ne mozes postaviti manijaka Isaka na takvu poziciju. Osim sto je bezobrazluk, to je je i totalno neodgovorno.

Ja licno ne mislim da su svi ljudi lopovi, i mislim da vecina nisu. Ove koje jesu, se mora kaznjavati....na izborima! Mislim na konkretno te osobe.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#46540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

U drugim vijestima:

I RS dize minimalac na 1000 KM.
DaysleepeR

#46541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Dugarry wrote: 27/10/2025 12:46

Ne mozes postaviti manijaka Isaka na takvu poziciju. Osim sto je bezobrazluk, to je je i totalno neodgovorno.

Ja licno ne mislim da su svi ljudi lopovi, i mislim da vecina nisu. Ove koje jesu, se mora kaznjavati....na izborima! Mislim na konkretno te osobe.
Apsolutno najgori i nikad prevaziđeni slučaj koji niko nadmašiti neće je postavljanje supruge člana Predsjedništva BiH na čelo KCUS-a.
To je bio najbezobrazniji, naočitiji i najgori mogući slučaj nepotizma kod nas.
Posebno što je prvo bila postavljena na čelo Opće Bolnice pa joj bilo malo.
To niko prekucati neće.

A to sve sa lažnom diplomom.
Dugarry

#46542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dugarry »

DaysleepeR wrote: 27/10/2025 12:48

Apsolutno najgori i nikad prevaziđeni slučaj koji niko nadmašiti neće je postavljanje supruge člana Predsjedništva BiH na čelo KCUS-a.
To niko prekucati neće.

Dobro. Sto se mene tice, ona je bila 100 puta vise kvalifikovana za taj posao, nego sto je ovaj za ministra unutrasnjih poslova.
yoyoyo96

#46543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by yoyoyo96 »

DaysleepeR wrote: 27/10/2025 12:48

To niko prekucati neće.

I kaznjeni su za taj bezobrazluk. Mozda ne zatvorom, ali narod ih je sit vise.
palermo

#46544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Niko ništa.

To je tacno. I zapravo onda dolazimo do cinjenice da je uvijek u pitanju mjera. Odnosno dokle mozes ici u tome. A Ramo I posebno njegov sin su prica o tome.kada prekardasis cak I nasu mjeru. Koju si ti dobro opisao.

Inace, citava ova prica oko Nerke mene podsjeca na Al Caponea I kako je pao zbog poreza. Tako I Nerko, da.padne zbog neke stele za posao, pored svih njegovih aferima (odnosno nesposobnosti) kao premijera vlade.
dr_Evil

#46545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Evo kraju sam sa ovom Avdinom konacno. Prvi dio oko namjestanja mjesta, smijesno zaista da se premijer spusta ovako nisko u sistem rokade. Realno gulit ce neko za ovo, od Nermina pa na dole, tesko da se mogu izvuci. Ovo drugo oko autocesta je za skinuti kapu - pogotovo jer su se dotakli i Lasica, mislim da SDA grijesi sto spominje ovo, steti im.

P.S. vjerovatno SDA gura ovo oko autocesta da zastiti svoje ljude, nisu nasli drugu mogucnost.
Dugarry

#46546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dugarry »

dr_Evil wrote: 27/10/2025 13:05 Evo kraju sam sa ovom Avdinom konacno. Prvi dio oko namjestanja mjesta, smijesno zaista da se premijer spusta ovako nisko u sistem rokade. Realno gulit ce neko za ovo, od Nermina pa na dole, tesko da se mogu izvuci. Ovo drugo oko autocesta je za skinuti kapu - pogotovo jer su se dotakli i Lasica, mislim da SDA grijesi sto spominje ovo, steti im.

P.S. vjerovatno SDA gura ovo oko autocesta da zastiti svoje ljude, nisu nasli drugu mogucnost.
Da li je Avdo SDA covjek?
N.N.

#46547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by N.N. »

_BataZiv_0809 wrote: 27/10/2025 12:46 U drugim vijestima:

Donesoše pametniju odluku nego “naši”, vala. U FBiH pravi haos, s minimalnom platom su se izjednačili čistači, recimo, sa SSS kadrom u nekim firmama, a približili se i VSS-u. U RS su odmah uveli razrede i sve jasno definisali. FBiH se još uvijek grebu sa uredbama tipa: “ako hoćeš – daj, ako nećeš, i ne moraš” :D
dr_Evil

#46548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Dugarry wrote: 27/10/2025 13:09
dr_Evil wrote: 27/10/2025 13:05 Evo kraju sam sa ovom Avdinom konacno. Prvi dio oko namjestanja mjesta, smijesno zaista da se premijer spusta ovako nisko u sistem rokade. Realno gulit ce neko za ovo, od Nermina pa na dole, tesko da se mogu izvuci. Ovo drugo oko autocesta je za skinuti kapu - pogotovo jer su se dotakli i Lasica, mislim da SDA grijesi sto spominje ovo, steti im.

Da li je Avdo SDA covjek?
Da li si ti avdin covjek?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#46549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

N.N. wrote: 27/10/2025 13:13
_BataZiv_0809 wrote: 27/10/2025 12:46 U drugim vijestima:

Donesoše pametniju odluku nego “naši”, vala. U FBiH pravi haos, s minimalnom platom su se izjednačili čistači, recimo, sa SSS kadrom u nekim firmama, a približili se i VSS-u. U RS su odmah uveli razrede i sve jasno definisali. FBiH se još uvijek grebu sa uredbama tipa: “ako hoćeš – daj, ako nećeš, i ne moraš” :D
Tako je.
Nadam se da ce nasi prepisati za 2026.
Eh sad me bas zanimaju reakcije tamosnje privrede na ovo :mrgreen:
Styling

#46550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Dugarry wrote: 27/10/2025 12:32
Styling wrote: 27/10/2025 12:23
Dugarry wrote: 27/10/2025 11:49 Ni jednu vlast od 1995. do danas nije krasio nepotizam i javasluk kao ovu sadasnju.

Od Rame Isaka, onog iz PDA, Kasumovica, do ovog danas. Iako kontrolisu skoro scve, od medija do tuzilastva, policije, opet isplivaju neke stvari, jer su ovi toliko bahati, da to rade bez imalo stida i bez da to previse skrivaju.

Prica da glasaci ovih stranaka nece glasati za druge stranke je smijsna. Naravno da ce glasati. Ti glasaci di odnekud dosli, i tu ce se i vratiti.

Ova vlast je gotova nakon sljedecih izbora!
SDA je doktorirala nepotizam, samo sto tada nismo imali drustvene mreze da saznamo i da se pise o tome. Osim toga, medije su uspjesno kontrolisali i cenzurisali informacije pa pojma nismo imali sta se desava i ko koga zaposljava i kako. Tek sada kada malo zarovis vidis koliko su familije i svojih ljudi navukli u institucije da i dan danas pokusavaju preko tih ljudi opstruirati sve sto mogu.
Znam da si jedna od onih sa ovog foruma, koja zivi od ove vlasti, i takvi ne mogu biti objektivni, ma o kojoj se strani radilo.

Ipak, nije mi problem odgovoriti. Moguce je da je SDA doktorirala nepotizam, ali su ga onda bolje krili. Ova sadasnja vlast je otvoreno kupovala ruke u parlamentu, pa smo zato dobili Ramu Isaka kao direktotra Policije. Zar ima veca sramota u historiji nase drzave?

Gledaj, SDA je vladala od 1995. ali od tada do kraja njihove vlasti postojali su mediji koji su ih kritikovali, Slobodna Bosna, Dani, Oslobodjenje, FTV, kasnije Avaz kad je promijenio stranu. Tako da se ne moze reci da su imali medije pod kontrolom.
Danasnja vlast ima mnogo vecu konrolu nad medijima, ali kao sto kazes, danas imamo internet.

Mozda si u pravu da ranije nismo mogli otkrivati nepotizam i kradje kao danas.....moguce. Ja samo pricam o onome sto vidim. Nemam koristi ni od jednih, ni od drugih.
Nisi svjestan koliko si u krivu.
Post Reply