BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Cossack

#46501 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Benq wrote:
nemezis wrote: Kada su bile besplatne? Pričaš o Ultri?
Citav moj post je o Ultri jer sam Ultra korisnik. Uvijek su bili besplatni pozivi prema Naj brojevima samo se uspostava veze naplacivala jedno vrijeme 7 feninga , sad je poskupilo na 20kf.
Zar ima ikakvog smisla biti na Ultri nakon što M!5 ima ovakvu ponudu? :shock: Možda penzići kojim 500Mb interneta (+ neograničeno po smanjenoj brzini) ništa ne znači ali ostali...
Saka

#46502 BHTelecom All About

Post by Saka »

Zasto bi placao 20,55KM mjesecno za 1GB (mini15 17,55KM/500MB+3KM/500MB) kad mogu dobiti isto za 13KM? I za ostatak pricam po duplo boljoj obracunskoj na Ultri, uz punu kontrolu troškova.

Sent from my iPhone using Tapatalk
hladan.preminger

#46503 Re: BHTelecom All About

Post by hladan.preminger »

Benq wrote:
rovac13 wrote: Ne zadovoljan si ultrom.......ali ti ne pada na pamet nista mijenjati :? :? :?

Ne mozes telekom natjerat da snizi cijene tako sto mu redovno placas iako ti je nepovoljno........bilo koji telekom da je u pitanju.......ako ne gube musterije zasto bi obarali cijene........klasika,posao ako ide nahrani kerove i nista ne diraj :D
Ako se nista ne promijeni u narednom periodu svakako sad razmisljam o promjeni operatera , odnosno o prenosu broja, to sam bas maloprije poceo istrazivati, mada mi do danas to nije padalo na pamet. Sa telecomom sam zadovoljan sto se tice poziva , ali kad vidim da drugi operater za 10KM daje i internet i jos nesto , da ne nabrajam , zasto da placam telecomu.. Trosim izmedju 10 i 20KM mjesecno na ultru, nekad manje nekad vise zavisi , i naravno da cu traziti najbolju ponudu za te pare.

Dalje je do njih..
Pa predji na pretplatu, da vidis isplati li se. I ja sam tako. Ultra, pa midi 30, pa zavrsio na mini 15.
Benq

#46504 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

Cossack wrote: Zar ima ikakvog smisla biti na Ultri nakon što M!5 ima ovakvu ponudu? :shock: Možda penzići kojim 500Mb interneta (+ neograničeno po smanjenoj brzini) ništa ne znači ali ostali...
Ima smisla vjeruj mi , ako ne na telecomu onda na drugom mjestu , necu da prelazim ni na kakvu pretplatu i da se obavezujem sa placanjem, ovako imam slobodu da dopunim kredit kad hocu.
hladan.preminger wrote: Pa predji na pretplatu, da vidis isplati li se. I ja sam tako. Ultra, pa midi 30, pa zavrsio na mini 15.
Isto sto sam napisao kolegi iznad , znam koje su moje potrebe i koliko trosim mjesecno , hvala na sugestiji ali ne prelazim na pretplatu. Samo zelim da imam ono sto drugi operateri imaju u redovnoj ponudi, a to telecomu nije nikakav problem.
AFEni

#46505 Re: BHTelecom All About

Post by AFEni »

Prijavila sam se za moja tv,kaze za 5 do 7 dana da ce doci je li istina?

I jos nesto uzela sam Moja tv net plus dodatni paket 1,jer nemam neku potrebu za fixnim telefonom,zanima me sta dobijem od opreme kada dodju monteri,mislila sam to pitati tamo ali guzva bila,djeca sa mnom pa nisam stigla...
getriba

#46506 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by getriba »

Benq wrote:
Cossack wrote: Zar ima ikakvog smisla biti na Ultri nakon što M!5 ima ovakvu ponudu? :shock: Možda penzići kojim 500Mb interneta (+ neograničeno po smanjenoj brzini) ništa ne znači ali ostali...
Ima smisla vjeruj mi , ako ne na telecomu onda na drugom mjestu , necu da prelazim ni na kakvu pretplatu i da se obavezujem sa placanjem, ovako imam slobodu da dopunim kredit kad hocu.
hladan.preminger wrote: Pa predji na pretplatu, da vidis isplati li se. I ja sam tako. Ultra, pa midi 30, pa zavrsio na mini 15.
Isto sto sam napisao kolegi iznad , znam koje su moje potrebe i koliko trosim mjesecno , hvala na sugestiji ali ne prelazim na pretplatu. Samo zelim da imam ono sto drugi operateri imaju u redovnoj ponudi, a to telecomu nije nikakav problem.
Preneseš broj i vidiš kako će ti biti. Nećeš propasti za 3 mjeseca kada opet imaš pravo prenijeti broj.
Posebno ti je prijenos jednostavan jer si na ultri.
The Realist

#46507 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

Kad su telefoni u pitanju i ove rate sto se mogu uzeti kada koristi neko MojaTV, je li se to moze u svakom trenutku uzeti, ili samo prilikom potpisivanja novog ugovora (ugovor je potpisan u ponedjeljak)?
Cossack

#46508 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Saka wrote:Zasto bi placao 20,55KM mjesecno za 1GB (mini15 17,55KM/500MB+3KM/500MB) kad mogu dobiti isto za 13KM? I za ostatak pricam po duplo boljoj obracunskoj na Ultri, uz punu kontrolu troškova.

Uvežeš M15 u Moja TV moj izbor i besplatno dobiješ tih 500MB. Možeš li na Ultri i dalje ići na internet nakon što potrošiš tu gigu?
Cossack

#46509 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

AFEni wrote:Prijavila sam se za moja tv,kaze za 5 do 7 dana da ce doci je li istina?

I jos nesto uzela sam Moja tv net plus dodatni paket 1,jer nemam neku potrebu za fixnim telefonom,zanima me sta dobijem od opreme kada dodju monteri,mislila sam to pitati tamo ali guzva bila,djeca sa mnom pa nisam stigla...
Meni su došli za 4-5 dana. Dobiješ besplatno njihov W-Fi modem i STB uređaj.
AFEni

#46510 Re: BHTelecom All About

Post by AFEni »

Hvala puno
rodjeni_95

#46511 Re: BHTelecom All About

Post by rodjeni_95 »

AFEni wrote:Prijavila sam se za moja tv,kaze za 5 do 7 dana da ce doci je li istina?

Meni nisu došli ima mjesec dana :run:
AFEni

#46512 Re: BHTelecom All About

Post by AFEni »

A gdje to?

Pa zovi ih :shock:
erotica

#46513 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by erotica »

The Realist wrote:Kad su telefoni u pitanju i ove rate sto se mogu uzeti kada koristi neko MojaTV, je li se to moze u svakom trenutku uzeti, ili samo prilikom potpisivanja novog ugovora (ugovor je potpisan u ponedjeljak)?
Možeš kad hoćeš samo što potpises da uzimas telefon na 24 ili 12 rata i automatski ti se produžuje ugovor

Sent from my HTC One using Tapatalk
rodjeni_95

#46514 Re: BHTelecom All About

Post by rodjeni_95 »

AFEni wrote:A gdje to?

Pa zovi ih :shock:
Mostar,

Zvao sam dosta puta, svaki put će doći neko a nikad iu nema. Dobio informaciju da mi je zahtjev još na ispitivanju tehničke mogućnosti, zato ih nazovem opet jučer, kažem im kakvo je stanje. Radnik koji se javio kaže mi isto gore napisano kao i to da će poslati e-mail kolegici u Mostaru da se to riješi, te da će me nazvati.
Ja mislim da od toga nema ništa, nego još malo vremena neka prođe i poništavam zahtjev. Stvarno je dosadilo :twisted:
AFEni

#46515 Re: BHTelecom All About

Post by AFEni »

Stvarno previse.

Ja sam u Sarajevu valjda ce ispostovati ono sto su rekli prilikom prijave 5-7 dana
Saka

#46516 BHTelecom All About

Post by Saka »

Cossack wrote:
Saka wrote:Zasto bi placao 20,55KM mjesecno za 1GB (mini15 17,55KM/500MB+3KM/500MB) kad mogu dobiti isto za 13KM? I za ostatak pricam po duplo boljoj obracunskoj na Ultri, uz punu kontrolu troškova.

Uvežeš M15 u Moja TV moj izbor i besplatno dobiješ tih 500MB. Možeš li na Ultri i dalje ići na internet nakon što potrošiš tu gigu?
Ne dobijem nista besplatno, nemam u sta da uvezem jer nisam korisnik MojaTV niti imam namjeru. Ako ti je uvezivanje argument mozes i Ultru uvezati pa dobijes 500MB, opet bolje.

Ne treba mi internet od 64kbs, nisam balavac kome je samo chat bitan, to je beskorisna brzina. Kako god okrenes giga interneta je skoro duplo jeftinija na Ultri nego na pretplati.

Last edited by Saka on 02/07/2016 13:28, edited 1 time in total.
irac300

#46517 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Ako si iz TK, mjesec do dva ti je čekati. I USK je kritičan.

Edit:
Sad vidjeh da si iz Sa, tako da će te vjerovatno ispoštovati u tom roku koji su ti rekli.
mirza_15

#46518 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Saka wrote:
Cossack wrote:

Ne dobijem nista besplatno, nemam u sta da uvezem jer nisam korisnik MojaTV niti imam namjeru. Ne treba mi internet od 64kbs, nisam balavac kome je samo chat bitan, to je beskorisna brzina. Kako god okrenes giga interneta je duplo jeftinija na Ultri nego na pretplati.

Ako tako razmisljas i ako ti treba samo internet onda uzmes mnetmflat. Na pretplati ima i razgovora i telefona na rate. Ti racunas samo internet. Onda uzmes mnetmflat, potpises na dvije godine i imas 4 GB za 11,70 KM.

Sent from my mobile phone using Tapatalk
Saka

#46519 Re: BHTelecom All About

Post by Saka »

mirza_15 wrote:Ako tako razmisljas i ako ti treba samo internet onda uzmes mnetmflat. Na pretplati ima i razgovora i telefona na rate. Ti racunas samo internet. Onda uzmes mnetmflat, potpises na dvije godine i imas 4 GB za 11,70 KM.

Naravno da mi treba i telefon nekad nazvati neku instituciju koja koristi telefon. Fino sam napisao gore, giga neta za 13KM i 7KM price po obracunskoj jedinici od 15sec je mnogo bolje nego 20,55 za najjeftiniju gigu na pretplati plus razgovori po obracunskoj od 30sec. Doduse imas razgovora za 17,55 ali te tjera da trosis toliko svaki mjesec.
Cossack

#46520 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Saka wrote:
mirza_15 wrote:Ako tako razmisljas i ako ti treba samo internet onda uzmes mnetmflat. Na pretplati ima i razgovora i telefona na rate. Ti racunas samo internet. Onda uzmes mnetmflat, potpises na dvije godine i imas 4 GB za 11,70 KM.

Naravno da mi treba i telefon nekad nazvati neku instituciju koja koristi telefon. Fino sam napisao gore, giga neta za 13KM i 7KM price po obracunskoj jedinici od 15sec je mnogo bolje nego 20,55 za najjeftiniju gigu na pretplati plus razgovori po obracunskoj od 30sec. Doduse imas razgovora za 17,55 ali te tjera da trosis toliko svaki mjesec.
Pa eto onda. Ubjedio si se da je tako bolje pa tako i koristi! :thumbup:
Saka

#46521 Re: BHTelecom All About

Post by Saka »

Cossack wrote:
Saka wrote:

Pa eto onda. Ubjedio si se da je tako bolje pa tako i koristi! :thumbup:
Tako i koristim. To sam napisao jer si ti čovjeku tvrdio da nema smisla biti na Ultri kad na pretplati (koja košta 17,55KM) imaš 500MB interneta.
Ja ti pokazah da ne samo da ima smisla zbog kontrole troškova i nevezanosti, već je ista količina interneta (tvoj argument) duplo jeftinija na Ultri.
Cossack

#46522 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Saka wrote: Tako i koristim. To sam napisao jer si ti čovjeku tvrdio da nema smisla biti na Ultri kad na pretplati (koja košta 17,55KM) imaš 500MB interneta.
Ja ti pokazah da ne samo da ima smisla zbog kontrole troškova i nevezanosti, već je ista količina interneta (tvoj argument) duplo jeftinija na Ultri.
Koliko vidim dokup 500 MB je 3 KM.

https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M50c33c09a3f.html
Saka

#46523 Re: BHTelecom All About

Post by Saka »

Cossack wrote:
Saka wrote: Tako i koristim. To sam napisao jer si ti čovjeku tvrdio da nema smisla biti na Ultri kad na pretplati (koja košta 17,55KM) imaš 500MB interneta.
Koliko vidim dokup 500 MB je 3 KM.

https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M50c33c09a3f.html
Opet on isto. Jeste ali već moraš plaćati 17,55, znači to plus dokup na 1GB te izađe 20,55KM svaki mjesec obavezno. A na Ultri to imaš za 13KM i ostane ti 7,55KM za priču po duplo povoljnijoj obračunskoj jedinici.

Na MojMini15 se znači isplati samo ako svaki mjesec sigurno pričaš za 10KM ili više.
bumerangss

#46524 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Dady wrote:
mirza_15 wrote: Ne ulazeci u ponudu za ultru ovo sa quad play paketima je super pametan poslovni potez telecoma. Bukvalno jedna usluga gura drugu, a korisnici koji se neckaju izmedju operatera za bilo koju uslugu na kraju prevagnu na bh telecom stranu zbog ovoga. Imas mojatv i razmisljas o operateru mobilne. Skontas da imas benefite kod bh telecoma. Imas mobilnu i razmisljas o operateru triple play usluga-opet ovo moze odnijeti prevagu. Ovo sve bez posebnog ulaska u analizu prepaida. Samo kazem da je potez bh telecoma sa davanjem benefita ako se objedine sve usluge odlican.
Slažem se.
Ovakvu konkurentnu prednost je trebalo iskoristiti i puno puno ranije.
Ja u drugu ruku zbog tih zavrzlama oko uvezivanja postpaida od supruge nisam ništa napravio. Dok je sin na Ultri zaradio 1 GB od MojaTV MojIzbor + bonus za odlikaše :)
Na kraju ću MojaTV prebaciti na suprugu da ne prebacujem na sebe njen broj koji ima preko 17 godina. Nepotrebna komplikacija
Fali tu dosta uštimavanja i finog poliranja da se stvari rješavaju onako kako bi trebalo, ali vide se i određeni pomaci na bolje

Sta bonus za odlikaše? Ja za to ne znam! Kakvi su uslovi, koja skola, je li samo osnovna ili srednja, je li bitan prosjek?
nemezis

#46525 Re: BHTelecom All About

Post by nemezis »

Možda je glupo pitanje ali za svaki slučaj, svašta je od telekoma (mnozina) očekivati, ako sam potpisao mnetmflat na 2 godine i dobio 4 GB, imam li tih 4 GB i nakon isteka ugovora?
Locked