Sirija

Locked
Kikibombona

#46501 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

budza wrote: zapanjujuce je (u pozitivnom smislu) koliko novih crkava ima u vecinski muslimanskom svetu, od sirije, preko egipta, bosne, kosova, palestine, azerbejdzana, palestine, jordana, irana.
nova koptska crkva u hurgadi (egipat) koja je otvorena pre par godina je najveca u tom delus sveta. takodje nova katedrala u pristini je najveca na balkanu. mnogi se trebaju ugledati na ovim primerima.
mogu reci samo: svaka cast muslimanima na toleranciji i suzivotu.
Naravno!

Svaka cast muslimanima!

Neka je sramota ISIL bagru i njima slicne sto bacaju ljagu na muslimane!
Co0l

#46502 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikijeva skala teizma po broju tekbira u minuti.Koma :D
Ammaar

#46503 Re: Sirija

Post by Ammaar »

Kikibombona wrote:
Avetinho wrote:
Ovi pobunjenici, sa zapadnjackom opremom, tekbiraju oko 100 puta u minuti, dok ciljaju neprijatelja 'krscanskim' oruzjem. :D

Paradoks! :lol:
Kod njih nema cega nema
Od marksista do ISIL-ovaca :lol:
I kod nas isto tako! :D
Zar oruzje ima vjersku pripadnost? Pa nece koristiti valjda "muslimansko oruzje"", nazalost muslimani danas nisu o stanju da naprave solidnu cokoladu a o oruzju, tehnici i tim stvarima da ne pricam. Zbog taga smo gdje i jesmo.
zrakomlat

#46504 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Kikibombona wrote:
budza wrote: zapanjujuce je (u pozitivnom smislu) koliko novih crkava ima u vecinski muslimanskom svetu, od sirije, preko egipta, bosne, kosova, palestine, azerbejdzana, palestine, jordana, irana.
nova koptska crkva u hurgadi (egipat) koja je otvorena pre par godina je najveca u tom delus sveta. takodje nova katedrala u pristini je najveca na balkanu. mnogi se trebaju ugledati na ovim primerima.
mogu reci samo: svaka cast muslimanima na toleranciji i suzivotu.
Naravno!

Svaka cast muslimanima!

:thumbup:
budza

#46505 Re: Sirija

Post by budza »

Kikibombona wrote:Naravno!

Svaka cast muslimanima!

nego, onaj nemac, novinar, sto je bio u ID-u zimus, u knjizi donosi mnogo argumenata da kurdi prodaju nemacko oruzje ID-u.
imas li ti kakvih informacija o tome? pisu li sta kurdski mediji?
insomnia78

#46506 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:Insominu placa Mosad!
Krvav je to lebac nema topli obrok, nema socijalno
sarajevoxxxx

#46507 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

budza wrote:
Kikibombona wrote:Naravno!

Svaka cast muslimanima!

nego, onaj nemac, novinar, sto je bio u ID-u zimus, u knjizi donosi mnogo argumenata da kurdi prodaju nemacko oruzje ID-u.
imas li ti kakvih informacija o tome? pisu li sta kurdski mediji?
To je mislim Omer Čečenac govorio još prije dvije godine, da su u Halebu kupovali oružje od FSA, još dok nije bio formiran isil.
solar7

#46508 Re: Sirija

Post by solar7 »

Kikibombona wrote:
DuckZz wrote:Po mojem iskustvu, 98% ljudi koji za sebe kažu da su ateisti su obično neki luzeri bez mnogo socijalne interakcije, a inače su najpametniji.
Kiki je ovde izuzetak. Šta se desilo, nije bingo prošo na kladari pa malo ovde provaljuješ ? :D
Tebi ako su provale Alahovi ajeti, onda neka ti bude. Nista pogresno nisam rekao. Ajet je veoma jasan i precizan, a moja kritika itekako logicna i smislena.

A kako mozes reci da su ateisti takvi. Pa ko bolan visi po kafanama, ko ganja zeMske, ko posjecuje kulturno-sportske manifestacije, ko se pojavljuje na razno-raznim zabavama i druzenjima ako ne ateisti? Vjernicima je dosta toga zabranjeno, zivot im je ogranicen. Ateisti imaju potpunu slobodu i samim tim vecu ponudu kako da si ispune vrijeme. Realno, ateisti i predani vjernici se ne mogu porediti sto se tice drustvenog zivota. Ateisti su neuporedivo aktivniji i imaju raznovrsnije aktivnosti. Tako da mi zaista nije jasno o cemu ti pricas. :shock:

A kladaru ne igram. Nisam vjernik, ne vjerujem ni u sta, pa tako ni u srecu. Ono sto inteligencijom i trudom mogu postici, to mi je to! :D

Nego, cimni kakav mail mudzahidima, mojne da ih Alah grdi na onom svijetu! :D
Poceo si pretjerivati i pricati kojesta i ajeti Jesu i precizni i tacni ali su tvoje kritike nelogicne.Drzi se ti komunjara Rojave to ti ide bolje
TT987

#46509 Re: Sirija

Post by TT987 »

Najjaca puška je,sto Kiki,koji ne vjeruje u Boga,citira dijelove Kur'ana..Druze moj napaceni,to je za one koji pameti imaju,ajeti nisu za svakog da ih tumaci i razvlaci kako mu naidje.Prava je sramota,da covjek,koji bi da pjanci,luduje,sad da sebi za pravo da tumaci Allahovu rijec..Svasta trpi ovaj internet!
Kikibombona

#46510 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Ammaar wrote: Zar oruzje ima vjersku pripadnost? Pa nece koristiti valjda "muslimansko oruzje"", nazalost muslimani danas nisu o stanju da naprave solidnu cokoladu a o oruzju, tehnici i tim stvarima da ne pricam. Zbog taga smo gdje i jesmo.
Nije akcenat na oruzju nego na PODRSCI. 'Ne uzimajte za zastitnike krscane i jevreje...'.

Amerika donira pobunjenicima opremu, obucava ih, pruza logisticku i vojnu podrsku. I budali je jasno da su prekrsili ajet. A vi nastavite Alahove ajete olako shvatati... :D

Slusate Alaha kao pubertetlija roditelje. :D
sarajevoxxxx

#46511 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Savjetnik predsjednika Abu Dabija:Sisijevi obavještajci insistiraju na ostanku Asada

Dr. Abdulhalik Abdullah je rekao kako postoji razilaženje između Saudije i Egipta oko Asada u budućim pregovorima, gdje Egipat insistira da Asad ostane na vlasti.

http://eldorar.com/node/77883

Image
Opetja033

#46512 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Ammaar wrote: Zar oruzje ima vjersku pripadnost? Pa nece koristiti valjda "muslimansko oruzje"", nazalost muslimani danas nisu o stanju da naprave solidnu cokoladu a o oruzju, tehnici i tim stvarima da ne pricam. Zbog taga smo gdje i jesmo.
Nije akcenat na oruzju nego na PODRSCI. 'Ne uzimajte za zastitnike krscane i jevreje...'.

Amerika donira pobunjenicima opremu, obucava ih, pruza logisticku i vojnu podrsku. I budali je jasno da su prekrsili ajet. A vi nastavite Alahove ajete olako shvatati... :D

Slusate Alaha kao pubertetlija roditelje. :D
Kiki, postajes vrlo bezobrazan sa ovim komentarima. Uzimas sebi za pravo da muslimanima tumacis kur'anske ajete i da im govoris gdje grijese. A deklarises se kao ateista. Vrlo bezobrazno i provokatorski sa tvoje strane, povuci rucnu malo jer prelazis granicu dobrog ukusa.
Ljudi citav zivot studiraju tumacenje kur'anskih ajeta i poruka i tvoje tumacenje upravo ovog ajeta je ravno onome sta Daesh radi. Ohladi malo, ismijavas bez ikakve potrebe kur'ansku poruku svojim nakaradnim "tumacenjima" koja sluze samo da bi provocirao nekoga. Opet bez potrebe.

Ne znam koji ti je kurac veceras ali ti dobronamjerno kazem da si podobro presao granicu dobrog ukusa. Nije smijesno.
budza

#46513 Re: Sirija

Post by budza »

sarajevoxxxx wrote:To je mislim Omer Čečenac govorio još prije dvije godine, da su u Halebu kupovali oružje od FSA, još dok nije bio formiran isil.

da. i fsa spominju.
oni ih uglavnom obskrbljuju sa municijom, a kurdi sa lakim naoruzanjem, novije proizvodnje-made in germany.
biznis cveta.
inace u redovima IDa ima jako puno (na desetinu), nemaca (autohtonih), akademskih gradjana (doktora, inzinjera) i bivsih biznisemna razicitog profila. u knjizi jurgena todenhofera ima i slika nekih od njih.
mnogi obnasaju i najvise pozicije.

ima jedan/vise znimljiv(ih) deo/lova u toj knjizi...

svabo, preko koga je j.todenhofer stigao u kalifat, u intervijuu koji se spominje u knjizi, na jedno od desetinu (ili stotinu) pitanja, a koje se dotice siija, kaze: oni imaju dve mogucnosti: 1. da konvertiraju u pravu veru 2. da budu svi pobijeni. novinar mu sugerise da ich ima 80 miliona i pita ga dali to znaci svih 80. ovaj mu kaze pa tako nekako. nekoliko stranica kasnije ponovo se novinar osvrce na siije i kaze mu da je malo rasgledao po internetu u vezi siija i da je nasao podatak da ih ima 200 miliona, pa ga pita da li je pri istom stavu. ovaj kaze da. ako bude potrebno, sviju cemo ih pobiti. i 200 i 500 miliona.
jurgen t. mu kaze da u tom trenutku (pripreme za put u ID), vec treci put cita Kuran i da je Kuran nesto sasvim drugo od onoga kako oni postupaju: da je milosrdan, pun ljubavi i tolerancije... a svabo mu odgovara da su i oni humani i milosrdni i navodi primer iz mosula kada su od 4700 zarobljenih irackih vojnika pobili "samo" 1700 (uglavnom siita), a da su 3000 postedili, nakon sto su se pokajali i prihvatili, kako on kaze istinsku veru.
za jezide i kriscane mosula kaze da su imali izbor placati dzizju i ostati tu da zive. oni se nisu slozili sa tim i otisli.
navodi jos (novinar potvrdjuje da je i sam imao razgovor sa tim ljudima) da u rakki zivi nekoliko hiljada hriscana. prihvatili su sistem, tj. placanje dzizje. on kaze da placaju samo oni imucni. hriscani iz rakke nisu vojni obveznici.
za ubijanje (klanje) zarobljenih vojnika i novinara ne opvrgava nijedan video. takav postupak opravdava sa tim da su oni zlikovci kojima je krv do lakata. jos navodi da nijedan tzv novinar (bivsi vojnici i aktivni spijuni stranih sluzbi) nebi bio pogubljen da su njihove vlade platile globu od milion evra. kaze da su neke familije same izdvajale novac. konkretno neki nemacki novianr za koga vlada u berlinu nije htela da da novac.
kada je rec o robinjama isto kaze da ih imaju, stim da napada zapadne medije da sire laze kada su one u pitanju. u jednom od odgovora i navodi kako to tacno sa robinjama funkcionise.
klanje i mucenje dece koje im se pripisuje, gde i postoje video "dokazi", kaze da je laz i da dolazi iz zapadnih kuhinja uz svesrdnu pomoc kurda.

pre puta u ID uz odobrenje sagovornika u nemackoj je posetio njegovu majku. majka potvrdjuje njegove reci iz prepiske sa novinarom da su ga nemacki BND (tajna sluzna) i drugi organi non stop proganjali. da su mu uzimali novac koji je skupljao za izgradnju dzamije i druge sadake i da mu to nikada nisu vratili. zaplenjivali su mu sve od tehnicke robe do jos nekih privatnih (licnih) stvari. i dan danas to cine: upadi u kucu u cik zore, prisluskivanje, progon i pretnje su svakodnevnica njegove majke u, "demokratkoj" nemackoj.
inace, svabo je u nemackoj imao privatan biznis. radio je nesto sa hardverima i softverima.

boravak jurgena todenhofera je on licno u direkciji kalifata organizovao i na insistiranje novinara, data mu je i dozvola (akreditacija) iz vrha.
Last edited by budza on 02/06/2015 01:21, edited 1 time in total.
Kikibombona

#46514 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: Kiki, postajes vrlo bezobrazan sa ovim komentarima. Uzimas sebi za pravo da muslimanima tumacis kur'anske ajete i da im govoris gdje grijese. A deklarises se kao ateista. Vrlo bezobrazno i provokatorski sa tvoje strane, povuci rucnu malo jer prelazis granicu dobrog ukusa.
Ljudi citav zivot studiraju tumacenje kur'anskih ajeta i poruka i tvoje tumacenje upravo ovog ajeta je ravno onome sta Daesh radi. Ohladi malo, ismijavas bez ikakve potrebe kur'ansku poruku svojim nakaradnim "tumacenjima" koja sluze samo da bi provocirao nekoga. Opet bez potrebe.

Ne znam koji ti je kurac veceras ali ti dobronamjerno kazem da si podobro presao granicu dobrog ukusa. Nije smijesno.
A ova tema je inace olicenje dobrog ukusa? :D

Hajde, bjezi, ne zajebavaj. Koristis se terminologijom poput 'deratizacija', a meni ovdje drzis predavanje o dobrom ukusu. :D

Ako ajet kaze 'ne uzimajte krscane za zastitnike...', onda to nikako ne moze znaciti suprotno. Od jednostavne recenice pravite bauk. A u Kuranu fino pise da se radi o 'jasnoj uputi'.

Ne treba mi valjda sejh objasnjavati jednostavno koncipiranu recenicu. :-) Ima tu ponesto za sto treba objasnjenje upucenih, ali ima i sasvim jednostavnih postavki.

Nikoga nicim nisam uvrijedio. Vrijedja vas to sto mudzahidi tekbiraju dok su pod zastitom 'krscana' (bolje reci hijena, ali hajde...) i dok pucaju iz oruzja koje su im dali krscani da pucaju po drugim muslimanima. E to vas smeta, istina. A ja ovdje nista ruzno nisam rekao.
Opetja033

#46515 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote: Kiki, postajes vrlo bezobrazan sa ovim komentarima. Uzimas sebi za pravo da muslimanima tumacis kur'anske ajete i da im govoris gdje grijese. A deklarises se kao ateista. Vrlo bezobrazno i provokatorski sa tvoje strane, povuci rucnu malo jer prelazis granicu dobrog ukusa.

Hajde, bjezi, ne zajebavaj. Koristis se terminologijom poput 'deratizacija', a meni ovdje drzis predavanje o dobrom ukusu. :D

Ako ajet kaze 'ne uzimajte krscane za zastitnike...', onda to nikako ne moze znaciti suprotno. Od jednostavne recenice pravite bauk. A u Kuranu fino pise da se radi o 'jasnoj uputi'.

Ne treba mi valjda sejh objasnjavati jednostavno koncipiranu recenicu. :-) Ima tu ponesto za sto treba objasnjenje upucenih, ali ima i sasvim jednostavnih postavki.

Nikoga nicim nisam uvrijedio. Vrijedja vas to sto mudzahidi tekbiraju dok su pod zastitom 'krscana' (bolje reci hijena, ali hajde...) i dok pucaju iz oruzja koje su im dali krscani da pucaju po drugim muslimanima. E to vas smeta, istina. A ja ovdje nista ruzno nisam rekao.
Jah, eto musliman ce vjerovati tebi i tvom imbecilnom tumacenju kur'anskih ajeta. Tebi koji se deklarises kao ateista i koji veze sa Islamom nemas. A sa druge strane ce se oglusiti o "mainstreem" tumacenja tog i ostalih kur'anskih ajeta jer svestrani forumas je ekspert za sve. Ne znam samo da li si svjestan koliko patetican ispadas? Ali svakom svacije.
Ionako si dezurna luda i klaun ove teme i sluzis kao predmet zajebancije vecini forumasa koji su ovdje aktivni, ma koju stranu u sukobu podrzavali. Nema razloga da ne nastavis tim putem. :thumbup:
Kikibombona

#46516 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: Jah, eto musliman ce vjerovati tebi i tvom imbecilnom tumacenju kur'anskih ajeta. Tebi koji se deklarises kao ateista i koji veze sa Islamom nemas. A sa druge strane ce se oglusiti o "mainstreem" tumacenja tog i ostalih kur'anskih ajeta jer svestrani forumas je ekspert za sve. Ne znam samo da li si svjestan koliko patetican ispadas? Ali svakom svacije.
Ionako si dezurna luda i klaun ove teme i sluzis kao predmet zajebancije vecini forumasa koji su ovdje aktivni, ma koju stranu u sukobu podrzavali. Nema razloga da ne nastavis tim putem. :thumbup:
Ti si od onih koji se negativno naelektrisu kada ih istina pogodi. A ova istina ti nimalo ne odgovara.

Meni ne treba tumaciti jednostavnu recenicu. Nisam pobrao svu pamet svijeta, daleko od toga, ali sam dovoljno razuman da shvatim jednostvno koncipirane recenice. 'Ne uzimajte u zastitu krscane...'. To je jasna naredba, nikakva filozofija. Isto kad djetetu kazes, 'makni ruku od uticnice'. To je naredba, nikakva dvosmislena mudrost.

Eto sta dogma napravi od covjeka. Odrastao i razuman covjek mora ici kod vjerskog autoriteta da mu potvrdi da li je mlijeko bijelo ako u opisu stoji 'mlijeko je bijelo'.

Pobunjenici u Siriji od kjafira dobijaju oruzje kojim ubijaju druge muslimane. I to je cijela istina.
Kikibombona

#46517 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Grupe u Rojavi :D

Image

Pobunjenici mole Ameriku da ih zastiti :D

http://www.mcclatchydc.com/2015/06/01/2 ... rikes.html
Howitzer

#46518 Re: Sirija

Post by Howitzer »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote: ...i dok pucaju iz oruzja koje su im dali krscani da pucaju po drugim muslimanima. E to vas smeta, istina. A ja ovdje nista ruzno nisam rekao.
Jest, a prije par stoljeća su muslimani krščanima dali znanje kako da sabiraju i množe pa su sad pušku napravili, haj sad razguli u toj svojoj bolesnoj mržnji prema islamu i muslimanima...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#46519 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

meni je kikija žao ... nije on kriv šta će
to je jače od njega
Challenger__

#46520 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Svjedoci smo napora "zapada" koji pokušava da kupi naklonost Kurda, ali, uzalud im posao:

Image

Hasaka: kurdska, sirijska i zastava Hezbollaha.

:arrow: LINK
cbrt

#46521 Re: Sirija

Post by cbrt »

Eno i u Kobaneu sve kliču Asadu...(ovde su se uzgred do skora tukli sa desetinama mrtvih)
Challenger__

#46522 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Assada nema na fotografiji, on je nebitan. Bitna je percepcija a ona ne ide na ruku tzv. "zapada", njegovih regionalnih satelita i njegovih "mudžahida".
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#46523 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

LonelyWolf wrote:
Šta je to tenkista sa posadom? Kakva je plata, plaćaju li poreze i doprinose, kakva je politika oporezivanja plate inače u Halifatu? Gdje si našao oglas, posao.ba? Hoćeš li se prijaviti?

Ti, xxx, havetinja, howitzer i cool možete aplicurati zajedno za jednu posadu. Zapravo cool može i avion vozati.
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» LonelyWolf

2 sedmice
Co0l

#46524 Re: Sirija

Post by Co0l »

Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote:

Jah, eto musliman ce vjerovati tebi i tvom imbecilnom tumacenju kur'anskih ajeta. Tebi koji se deklarises kao ateista i koji veze sa Islamom nemas. A sa druge strane ce se oglusiti o "mainstreem" tumacenja tog i ostalih kur'anskih ajeta jer svestrani forumas je ekspert za sve. Ne znam samo da li si svjestan koliko patetican ispadas? Ali svakom svacije.
Kiki je tekfirlija :D
asurbanipal

#46525 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

TT987 wrote:Najjaca puška je,sto Kiki,koji ne vjeruje u Boga,citira dijelove Kur'ana..Druze moj napaceni,to je za one koji pameti imaju,ajeti nisu za svakog da ih tumaci i razvlaci kako mu naidje.Prava je sramota,da covjek,koji bi da pjanci,luduje,sad da sebi za pravo da tumaci Allahovu rijec..Svasta trpi ovaj internet!

Kada mogu ISIL-ovci, može i @Kikibombona. S tim što ISIL-ovci tumače na radikalan i destruktivan način, a @Kiki je samo ukazao na sve paradokse koje muslimani danas imaju. Izgleda da je neke pogodio dobro u oko. :mrgreen:
Locked