Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
shandrprcSA
#4651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a ima kante s lijeve strane
valjda mu lakse ovako

- muha_sa
#4652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne nervira me više neg se ibretim da ljudi ne znaju krenut u brdu pa stanu u ravnici cekajuci da se upali zeleno
#4653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ali zato itekako znaju kako sVirenu stisnut' i pritom mahati rukama k'o da im puno avto muha kad im se privalis ispred u prazan prostor koji po default-u pripada njima jer su, Boze moj, oni ipak prvi u koloni. 
- muha_sa
#4654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to pod obavezno radim, samo pazim da neko ne ide s tranzita dole---do sad mi nisu svirali a svaki dan idem tom trasom. rijetko naletim na nekog ko je stao u brdusemirsar wrote:ali zato itekako znaju kako sVirenu stisnut' i pritom mahati rukama k'o da im puno avto muha kad im se privalis ispred u prazan prostor koji po default-u pripada njima jer su, Boze moj, oni ipak prvi u koloni.
prvi stane u ravnici-kako koji dolazi stane iza i naprave idioti kolonu
-
tempuser
#4655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U gro slucajeva znaju al stede lamelu. U Ljubljanskoj osim sto stede lamelu to rade da ovi sto skrecu sa Tranzita u Ljubljansku imaju prostora da smotaju.muha_sa wrote:ne nervira me više neg se ibretim da ljudi ne znaju krenut u brdu pa stanu u ravnici cekajuci da se upali zeleno![]()
lokacijaiznad viktorke ukljucenje na tranzit
-
direstraits0078
#4656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
+1tempuser wrote:U gro slucajeva znaju al stede lamelu. U Ljubljanskoj osim sto stede lamelu to rade da ovi sto skrecu sa Tranzita u Ljubljansku imaju prostora da smotaju.muha_sa wrote:ne nervira me više neg se ibretim da ljudi ne znaju krenut u brdu pa stanu u ravnici cekajuci da se upali zeleno![]()
- relax11
#4657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
JEDIno ako svi vozaju slepera 
-
tempuser
#4658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne vozim neki veliki auto, nisam bas levat za volanom, ali iskreno mi drago ako ne moram da cicam u milimetar kad skrecem sa Tranzita u Ljubljansku, a u kontra smjeru, osim sto stedim lamelu, kad ne moram da strahujem hoce li me neko zakaciti.relax11 wrote:JEDIno ako svi vozaju slepera
- dadoka84
#4659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Plus sto je onima sto skrecu u ljubljansku iz pravca vraca lakse skrenuti 
-
direstraits0078
#4660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vise puta sam svjedocio kacenju ovih sto stanu pri samom vrhu i to se jos odmaknu od kraja svoje trake ulijevo, pa realno i nema puno prostora za skrenuti bez kacenja, kakav god vozac bio. Jednom zaplati zuti taxo, i to pretekao nas 2-3 auta koji smo uredno stajali ispod, a njega zakaci Klasov dostavnjak. I da vidis ljepote i galame i frke.
- O'zone
- Globalni moderator
#4661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je to. Uvijek i u Ljubljanskoj i kod Viktorke stanem na ravnijem dijelu i bruku puta se desilo da sa tranzita skreće kamion ili veće vozilo a lola se nabio gore na vrhu.tempuser wrote:U gro slucajeva znaju al stede lamelu. U Ljubljanskoj osim sto stede lamelu to rade da ovi sto skrecu sa Tranzita u Ljubljansku imaju prostora da smotaju.muha_sa wrote:ne nervira me više neg se ibretim da ljudi ne znaju krenut u brdu pa stanu u ravnici cekajuci da se upali zeleno![]()
- sparky
#4662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To mi je redovna ruta, ali ne praktikujem to odmicanje. Ako sam prvi, ostavim prostora za jednoO'zone wrote:To je to. Uvijek i u Ljubljanskoj i kod Viktorke stanem na ravnijem dijelu i bruku puta se desilo da sa tranzita skreće kamion ili veće vozilo a lola se nabio gore na vrhu.tempuser wrote:U gro slucajeva znaju al stede lamelu. U Ljubljanskoj osim sto stede lamelu to rade da ovi sto skrecu sa Tranzita u Ljubljansku imaju prostora da smotaju.muha_sa wrote:ne nervira me više neg se ibretim da ljudi ne znaju krenut u brdu pa stanu u ravnici cekajuci da se upali zeleno![]()
auto. Svakako sa tranzita u ljubljansku ne skreću veliki kamioni, a za sa ostale ima mjesta. Ovi sto fol štede lamelu, gdje onda čekaju zeleno u dalmatinskoj? Možda kod dva ribara
- muha_sa
#4663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sparky wrote: lokacijaiznad viktorke ukljucenje
To mi je redovna ruta, ali ne praktikujem to odmicanje. Ako sam prvi, ostavim prostora za jedno
auto. Svakako sa tranzita u ljubljansku ne skreću veliki kamioni, a za sa ostale ima mjesta. Ovi sto fol štede lamelu, gdje onda čekaju zeleno u dalmatinskoj? Možda kod dva ribara
moguce kod Koga stanu pa se zalete
Ozon me razocaro
doduše ja sam ucio na fici kad su izmedju ostalog pod obavezno bili casovi kretanja pod rucnom.
-
tempuser
#4664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U svakom slucaju kad skreces sa Tranzita u Ljubljansku iz pravca S. Grada ako ti nije prvi na semaforu ostavio mjesta tj. ako je stao na crtu neces lako proci kao sto neki tvrde.
- supercali
#4665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ajd eto to za ljubljanski i ima smisla al kod viktorke nema smisla da ga jebes
I ovi lamelasi gdje je rucna izbacivanje iz brzine i sl?
I ovi lamelasi gdje je rucna izbacivanje iz brzine i sl?
-
tempuser
#4666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
EDIT: Ja ne vidim sta je toliko lose ako ljudi pokusavaju da pristede i sebe i auto pa krecu sa ravnijeg dijela ceste ako je moguce? Nece svijet propast za tih 4m prazne ceste koliko si dalje od semafora i nema veze sa znanjem kretanja pod rucnom.tempuser wrote:U svakom slucaju kad skreces sa Tranzita u Ljubljansku iz pravca S. Grada ako ti nije prvi na semaforu ostavio mjesta tj. ako je stao na crtu neces lako proci kao sto neki tvrde.
Na kraju krajeva, gro auta danas ima aktivne zamajce, nije to vise vrijeme prenituj lamelu kod Irfana i sve izadje stoja ipo sa rukama, nije to vise ni vrijeme klacicnog seta kvacila od tri ipo stoje, sad kad za set treba da kehnes milju ipo - dvije za set kvacila itekako gledas kako da ga sacuvas.
- muha_sa
#4667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kod viktorke ako staneš u ravnici na zeleno možeš ti i možda još dva auta proc ako krenu na vrijeme.tempuser wrote:EDIT: Ja ne vidim sta je toliko lose ako ljudi pokusavaju da pristede i sebe i auto pa krecu sa ravnijeg dijela ceste ako je moguce? Nece svijet propast za tih 4m prazne ceste koliko si dalje od semafora i nema veze sa znanjem kretanja pod rucnom.tempuser wrote:U svakom slucaju kad skreces sa Tranzita u Ljubljansku iz pravca S. Grada ako ti nije prvi na semaforu ostavio mjesta tj. ako je stao na crtu neces lako proci kao sto neki tvrde.
Na kraju krajeva, gro auta danas ima aktivne zamajce, nije to vise vrijeme prenituj lamelu kod Irfana i sve izadje stoja ipo sa rukama, nije to vise ni vrijeme klacicnog seta kvacila od tri ipo stoje, sad kad za set treba da kehnes milju ipo - dvije za set kvacila itekako gledas kako da ga sacuvas.
- insomnia78
#4668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ono, nije ni auto za svakogtempuser wrote:EDIT: Ja ne vidim sta je toliko lose ako ljudi pokusavaju da pristede i sebe i auto pa krecu sa ravnijeg dijela ceste ako je moguce? Nece svijet propast za tih 4m prazne ceste koliko si dalje od semafora i nema veze sa znanjem kretanja pod rucnom.tempuser wrote:U svakom slucaju kad skreces sa Tranzita u Ljubljansku iz pravca S. Grada ako ti nije prvi na semaforu ostavio mjesta tj. ako je stao na crtu neces lako proci kao sto neki tvrde.
Oni sto kilometar prije semafora pocnu usporavati, kaze stede pakne
Voze sestom 40 na sat
Bio je onaj jedan sto nije koristio, jel ono trecu bi, kaze vise ustedi
I opcenito naprave toliko guzve i nervoze...
- muha_sa
#4669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zafura se pa ga ubaci u ler da gorivo štedi 
- supercali
#4670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A dok se zafuro potrosio pola rezervoaramuha_sa wrote:zafura se pa ga ubaci u ler da gorivo štedi
- Optimist
#4671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad prodjem semafor u Kulovica onda ga naberem da stignem na zeleno u Dalmatinskoj. Ali pocesto se nadje neko ispred mene ko razvuce tako da predstoji cekanje.sparky wrote: lokacijaiznad viktorke ukljucenje
To mi je redovna ruta, ali ne praktikujem to odmicanje. Ako sam prvi, ostavim prostora za jedno
- O'zone
- Globalni moderator
#4672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
muha_sa wrote:
Ozon me razocaroznaci Ozone i ti staniš u ravnici kod viktorke
samo da znaDEš kad god prodjem i vidim poredane u ravnici jebem vam instruktora koji vas je ucio vozit
![]()
![]()
doduše ja sam ucio na fici kad su izmedju ostalog pod obavezno bili casovi kretanja pod rucnom.
Muha biraj brdo sa ručnom ili bez nje meni svejedno
Ja sam rekao zašto stanjem u ravnijem dijelu i uvijek cu stajati i nemoj bolan da mi instruktor stuca ne znam ni Jel živ
- Nabucco
#4673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vozio sam gotovo po svim ulicama u sarajevu, i najgore brdo u kojem se mora krenuti je u ulici Kraljice Jelene ( od Otoke, ispod Suda prema ulici Safeta Hadžića) . I to kada je suho stanem, i krenem bez problema. Ali jednom sam nabelaio kad je kiša padala. Stanem ja pred sami semafor, ( ima ja msm 45 stepeni nagib
) , da krenem auto ni da mrdne. Šlajdra. Jedva sam ja uz to izasao, znam dobro da sam sje*o gume, da mi je auto mjesec dana smrdilo na poderane gume, i da sam ih odma sutradan otišao zamjeniti
. Doduše gumama( Neki GoodYear ne znam model, dimenzija 17/45/235 ) bila je 4ta sezona, mada su imale ekstra šaru, jer malo vozim.
- sparky
#4674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sa debelim drotom od kojeg se fico nagne na desnu stranumuha_sa wrote:sparky wrote: lokacijaiznad viktorke ukljucenje
auto. Svakako sa tranzita u ljubljansku ne skreću veliki kamioni, a za sa ostale ima mjesta. Ovi sto fol štede lamelu, gdje onda čekaju zeleno u dalmatinskoj? Možda kod dva ribara![]()
![]()
![]()
![]()
moguce kod Koga stanu pa se zalete![]()
Ozon me razocaroznaci Ozone i ti staniš u ravnici kod viktorke
samo da znaDEš kad god prodjem i vidim poredane u ravnici jebem vam instruktora koji vas je ucio vozit
![]()
![]()
Edit
Vozi li iko onda po mahalama? Ako je problem kod vbubnja, ljubljanska i sl, sta onda bude u s gradu
- Danguba
#4675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kada spominjete rucnu, na ovim novijim autima ona dugmetara.
Sto rece @muha, mi koji smo na fici polagali to nam je bilo osnovno stivo.
...ali mene zanima, kada stanes u brdu moras stati na kocnicu da bi otpustio rucnu a kada vec stanes na kocnicu i ne treba ti rucna izuzev ako se dugo stoji. ovdje dolazi do izrazaja refleks jer drugacije ne mozes krenuti.
imam takvo auto 6-7 god. pa sam navikao ali za nekog pocetnika, sigurno je problem.
p.s. bas smo se smijali prije neki dan u jednoj garazi gdje se uhvatila kolona i vecina ih stoji u ravnici. oni koji stoje u brdu ili su dobri vozaci ili imaju automatik pa mogucnost laganog kretanja...i svakih par minuta cujes ono gas do daske jer se neko pogubio...svi se okrecu, smiju jer vec znaju o cemu se radi.
Sto rece @muha, mi koji smo na fici polagali to nam je bilo osnovno stivo.
...ali mene zanima, kada stanes u brdu moras stati na kocnicu da bi otpustio rucnu a kada vec stanes na kocnicu i ne treba ti rucna izuzev ako se dugo stoji. ovdje dolazi do izrazaja refleks jer drugacije ne mozes krenuti.
imam takvo auto 6-7 god. pa sam navikao ali za nekog pocetnika, sigurno je problem.
p.s. bas smo se smijali prije neki dan u jednoj garazi gdje se uhvatila kolona i vecina ih stoji u ravnici. oni koji stoje u brdu ili su dobri vozaci ili imaju automatik pa mogucnost laganog kretanja...i svakih par minuta cujes ono gas do daske jer se neko pogubio...svi se okrecu, smiju jer vec znaju o cemu se radi.