-Problem neplatiša
-Problem prekomjernog saobraćaja i zagađenja
evo nakon nekoliko mjeseci curenja vode niz ulicu pojavila se rupa...starii wrote:
u ulici sumbul avde kod restorana avlija tece cista voda iz asfalta cijelu zimu i niko jos nije dosao da popravi...eto toliko o vodovodu i brizi za vodu...
Naravno, nešto što potrošiš obično trebaš da platiš ali eto kod nas ljudi razmišljaju da ne treba platiti i pritom se pozivaju na pravo.tututuuuu wrote:joj koji debilizam. siguran sam da se to kosi s nekim osnovnim nacelima obveznog prava.calculator wrote:insaneinthebrain wrote:http://www.radiosarajevo.ba/novost/222532/Nesposobnost pravosuđa i javašluk ViK-a trebaju građani da ispaštajuAko ne platite vodu, nećete moći registrirati auto: Novi sistem naplate komunalija u KS-u![]()
Nevjerovatno
![]()
Ih, inace se svi vode tim rezonom....prvi taj vodovod, kod njih sve cvjeta, samo cekamo kad ce na sve strane puci, pa da Sarajevo pliva u vodi, Gras u kojem vazda nesto fali i koji i dan danas zivi na sadaki iz Japana i Turske, Sarajevogas koji svake godine salje saopstenja da mozda nece biti plina itd.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Naravno, nešto što potrošiš obično trebaš da platiš ali eto kod nas ljudi razmišljaju da ne treba platiti i pritom se pozivaju na pravo.
I kakve veze to ima sa tvojom ZAKONSKOM obavezom da platiš ono što potrošiš?Tomahawk11 wrote:Ih, inace se svi vode tim rezonom....prvi taj vodovod, kod njih sve cvjeta, samo cekamo kad ce na sve strane puci, pa da Sarajevo pliva u vodi, Gras u kojem vazda nesto fali i koji i dan danas zivi na sadaki iz Japana i Turske, Sarajevogas koji svake godine salje saopstenja da mozda nece biti plina itd.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Naravno, nešto što potrošiš obično trebaš da platiš ali eto kod nas ljudi razmišljaju da ne treba platiti i pritom se pozivaju na pravo.
Al najveci problem je u gradjanima koji sve to moraju da trpe i koji, konkretno, dobijaju nekad racune za tu istu vodu ko da imaju bazene ili ribnjake.
Naravno, za uredjenje sam, da sve bude kako treba, da svi moraju placati racuni, ali nek se i druga strana potrudi da sve bude funkcionalnije, a ne suplja prica o redukciji, a kad nekom treba voda iza 00:00, obicno moze da se slikapa popravite jebenu mrezu, pa da imamo vodu non stop
Pa evo citaj, ima ljudi kojima nestane vode u pola bijelog dana.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
I kakve veze to ima sa tvojom ZAKONSKOM obavezom da platiš ono što potrošiš?
Usput, u kakvoj to ptipizdini živiš da imaš još uvijek redukcije. U mom selu sigurno zadnja dva mjeseca nema noćnih redukcija.
Evo vidis, drvosjeco. I on zivi u nekoj pripizdini, kako ti kazes. Ili na 4. spratu, ko i jaEborg wrote:Meni je i dalje nejasno da u glavnom gradu jedne drzave na evropskom kontinentu vec skoro 2 godine nemam vode iza ponoci.
Kanisteri u kupatilu su mi postali svakodnevnica k'o '93.
Opet te vraćam na početak, kakve sve to veze ima sa plaćanjem računa?Tomahawk11 wrote:Pa evo citaj, ima ljudi kojima nestane vode u pola bijelog dana.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
I kakve veze to ima sa tvojom ZAKONSKOM obavezom da platiš ono što potrošiš?
Usput, u kakvoj to ptipizdini živiš da imaš još uvijek redukcije. U mom selu sigurno zadnja dva mjeseca nema noćnih redukcija.
Ti mora da si dobar s direktorom vodovoda, pa ti ne zavrceCekaj dok ugrije, zavrnuce on i tebi
![]()
Ima li kakva zakonska obaveza za isporucioce vode?
Redukcije vode su jedan par cipela, plaćanje računa drugi. Sasvim je normalno da platiš ono što potrošiš bez obzira na probleme koje realno imamo u vodosnadbijevanju. Mislim slažem se ja sa javašlukom tog JP ali evo da vidimo kako će ići ova rekonstrukcija vodovodne mreže što su najavili i izgleda nešto krenuli da popravljaju.Tomahawk11 wrote:Jbg, nikakve.
Ima veze sa ovcama i sisanjem vune.
Vidi, ono sto ja hocu reci, nije normalno da ja placam racun (a placam ga), a da se Vodovod izivljava na meni. Da mi baca suplju pricu, vani pliva od vode, ali ono je zavrne u 00:00. Nije normalno da se uvijek poteze neka socijala, nema se para, bla bla....hoce li neko nesto konkretno uraditi? Zavaljuje se u kredite da se isplate plate budzetlijama, ali se ne moze uzeti kredit da se sanira vodovodna mrezaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Redukcije vode su jedan par cipela, plaćanje računa drugi. Sasvim je normalno da platiš ono što potrošiš bez obzira na probleme koje realno imamo u vodosnadbijevanju. Mislim slažem se ja sa javašlukom tog JP ali evo da vidimo kako će ići ova rekonstrukcija vodovodne mreže što su najavili i izgleda nešto krenuli da popravljaju.Tomahawk11 wrote:Jbg, nikakve.
Ima veze sa ovcama i sisanjem vune.
Tita mi ja tebe ništa ne razumijem...eto.Tomahawk11 wrote:Vidi, ono sto ja hocu reci, nije normalno da ja placam racun (a placam ga), a da se Vodovod izivljava na meni. Da mi baca suplju pricu, vani pliva od vode, ali ono je zavrne u 00:00. Nije normalno da se uvijek poteze neka socijala, nema se para, bla bla....hoce li neko nesto konkretno uraditi? Zavaljuje se u kredite da se isplate plate budzetlijama, ali se ne moze uzeti kredit da se sanira vodovodna mrezaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Redukcije vode su jedan par cipela, plaćanje računa drugi. Sasvim je normalno da platiš ono što potrošiš bez obzira na probleme koje realno imamo u vodosnadbijevanju. Mislim slažem se ja sa javašlukom tog JP ali evo da vidimo kako će ići ova rekonstrukcija vodovodne mreže što su najavili i izgleda nešto krenuli da popravljaju.Tomahawk11 wrote:Jbg, nikakve.
Ima veze sa ovcama i sisanjem vune.nek se manu suplje price, nek rade nesto konkretno, ubjedjen sam da ce biti redovnije i placanja racuna. Dosta ljudi ne placa iz revolta (a sto takodje nije u redu i sto ce se morati platiti), ali stanje u kojem te jebu u zdrav mozak - e to odavno vise nema smisla.
Daj Boze, nije im puno trebalo da se maknu s mrtve tacke
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dogovore ... /160218056Dogovoreni detalji milionskog kredita: Očekuje se smanjenje redukcija vode i obnova vodovodne mreže u Sarajevu
Hajd ti to objasni Drvosjeci. Nama iz Vodovoda ne naplacuju uslugu nego vodu, tako ispadne.un1ted wrote:Da imam redukciju ja bih plaćao pola računa. Ko ih jebe kako oni tako ja. Da me prcaju u mozak i isporučuju djelomično uslugu i ja bih djelomično plaćao. Budala je onaj ko trci da plati cijelu uslugu iako je nije imao.
Da svi krenu na taj način plaćati brzo bi se vodovod opametio.
ne placas uslugu nego proizvod po potrosnji (ako izuzmemo dovod i odvod a i to je strogo vezano uz proizvod) i s te strane djelomicno placanje racuna ne prolazi... pa ili placaj cijeli racun ili placaj svaki drugi jer to polovicno te nece nigdje dovesti, dug ce ti ostati...un1ted wrote:Da imam redukciju ja bih plaćao pola računa. Ko ih jebe kako oni tako ja. Da me prcaju u mozak i isporučuju djelomično uslugu i ja bih djelomično plaćao. Budala je onaj ko trci da plati cijelu uslugu iako je nije imao.
Negdje sam prije čitao o ovome tunelu (nemam pojma gdje) Sa ovih slika ovo mi uopšte ne izgleda optimistično ali valjda kad ga očiste i srede, će da izgleda malo više higijenski.insaneinthebrain wrote:kad potece kroz tunel ima da bude vode na bacanje![]()
![]()
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodatne- ... /160510059
Nije ti primjer na mjestu. Vec sam ti napisao, bez ikakvog razloga ne isporučuju uslugu koju plaćam. Da, meni se obračunava potrošnja, ali sama usluga nije kompletna. Zbog toga, ne bih ni platio kompletan račun. Logično! Samo nije logično u čmarugi BIH neko vodi računa o tome.holowey wrote:ne placas uslugu nego proizvod po potrosnji (ako izuzmemo dovod i odvod a i to je strogo vezano uz proizvod) i s te strane djelomicno placanje racuna ne prolazi... pa ili placaj cijeli racun ili placaj svaki drugi jer to polovicno te nece nigdje dovesti, dug ce ti ostati...un1ted wrote:Da imam redukciju ja bih plaćao pola računa. Ko ih jebe kako oni tako ja. Da me prcaju u mozak i isporučuju djelomično uslugu i ja bih djelomično plaćao. Budala je onaj ko trci da plati cijelu uslugu iako je nije imao.
krava mi daje slabo mlijeka, ja cu prestati da je hranim dok ne pocne davati vise...
rekla bih da je fora u plavom ......... jer građani plaćaju mnogo više nego što troše - i naravno da se onda lako odluče da ne plaćaju dok ne budu mogli platiti samo ono što potroše ......... hebe nam se za gubitke u mreži - od donacija su pravili crkve i džamije umjesto vodovoda, pa neka sada ganjaju crkve i džamije da im to plaćaju, a ne pošten svijet.Drvosjeca iz Dejcica wrote:I kakve veze to ima sa tvojom ZAKONSKOM obavezom da platiš ono što potrošiš?Tomahawk11 wrote:Ih, inace se svi vode tim rezonom....prvi taj vodovod, kod njih sve cvjeta, samo cekamo kad ce na sve strane puci, pa da Sarajevo pliva u vodi, Gras u kojem vazda nesto fali i koji i dan danas zivi na sadaki iz Japana i Turske, Sarajevogas koji svake godine salje saopstenja da mozda nece biti plina itd.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Naravno, nešto što potrošiš obično trebaš da platiš ali eto kod nas ljudi razmišljaju da ne treba platiti i pritom se pozivaju na pravo.
Al najveci problem je u gradjanima koji sve to moraju da trpe i koji, konkretno, dobijaju nekad racune za tu istu vodu ko da imaju bazene ili ribnjake.
Naravno, za uredjenje sam, da sve bude kako treba, da svi moraju placati racuni, ali nek se i druga strana potrudi da sve bude funkcionalnije, a ne suplja prica o redukciji, a kad nekom treba voda iza 00:00, obicno moze da se slikapa popravite jebenu mrezu, pa da imamo vodu non stop
Usput, u kakvoj to pripizdini živiš da imaš još uvijek redukcije. U mom selu sigurno zadnja dva mjeseca nema noćnih redukcija.
pa vidim da ne kontaš .............. sve gubitke is sistema se fakturiše građanima a ogromni su jer je mreža šuplja kao sito - zato plaćamo paušal i zato je obustavljena ugradnja pojedinačnih mjerila u stanove - a novac koji naplate jerbo svu vodu fakturišu - uglavnom ode političkim partijama a oni ovamo pričaju kako imaju dug zbog neplaćanja.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Tita mi ja tebe ništa ne razumijem...eto.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dogovore ... /160218056Dogovoreni detalji milionskog kredita: Očekuje se smanjenje redukcija vode i obnova vodovodne mreže u Sarajevu
Pa platiš svakako ono što potrošiš, ako nema vode onda i ne trošiš pa i ne plaćaš.Ne kontam te nikako ali nema veze ne trudi se dalje.
Nije dobar, nego je garant uposlenik, jer je ovo tipična forumska priča, kada niko nema pojma, a on je u pravu, jer radi tamo. Recimo BHTelecom tema je klasični primjer, samo ih ima malo više, a ne samo jedan.Tomahawk11 wrote: Ti mora da si dobar s direktorom vodovoda, pa ti ne zavrceCekaj dok ugrije, zavrnuce on i tebi
![]()
probaj vani negdje da ne platis pa ces vidjeti kako skacu oko tebe/po tebiun1ted wrote:Nije ti primjer na mjestu. Vec sam ti napisao, bez ikakvog razloga ne isporučuju uslugu koju plaćam. Da, meni se obračunava potrošnja, ali sama usluga nije kompletna. Zbog toga, ne bih ni platio kompletan račun. Logično! Samo nije logično u čmarugi BIH neko vodi računa o tome.holowey wrote:ne placas uslugu nego proizvod po potrosnji (ako izuzmemo dovod i odvod a i to je strogo vezano uz proizvod) i s te strane djelomicno placanje racuna ne prolazi... pa ili placaj cijeli racun ili placaj svaki drugi jer to polovicno te nece nigdje dovesti, dug ce ti ostati...un1ted wrote:Da imam redukciju ja bih plaćao pola računa. Ko ih jebe kako oni tako ja. Da me prcaju u mozak i isporučuju djelomično uslugu i ja bih djelomično plaćao. Budala je onaj ko trci da plati cijelu uslugu iako je nije imao.
krava mi daje slabo mlijeka, ja cu prestati da je hranim dok ne pocne davati vise...
Probaj vani negdje da dobiješ polovičnu uslugu, pa ćeš vidjeti kako skaču oko tebe