Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#4651 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by O'zone »

Jednim udarcem riješavaju se dva problema:

-Problem neplatiša
-Problem prekomjernog saobraćaja i zagađenja

:mrgreen:
starii

#4652 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by starii »

starii wrote:

u ulici sumbul avde kod restorana avlija tece cista voda iz asfalta cijelu zimu i niko jos nije dosao da popravi...eto toliko o vodovodu i brizi za vodu...
evo nakon nekoliko mjeseci curenja vode niz ulicu pojavila se rupa... :D

http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lok ... alt/225363
Drvosjeca iz Dejcica

#4653 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

tututuuuu wrote:
calculator wrote:
Ako ne platite vodu, nećete moći registrirati auto: Novi sistem naplate komunalija u KS-u
Nesposobnost pravosuđa i javašluk ViK-a trebaju građani da ispaštaju :shock: :? Nevjerovatno :( :(
joj koji debilizam. siguran sam da se to kosi s nekim osnovnim nacelima obveznog prava.
Naravno, nešto što potrošiš obično trebaš da platiš ali eto kod nas ljudi razmišljaju da ne treba platiti i pritom se pozivaju na pravo. :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4654 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Naravno, nešto što potrošiš obično trebaš da platiš ali eto kod nas ljudi razmišljaju da ne treba platiti i pritom se pozivaju na pravo. :roll:
Ih, inace se svi vode tim rezonom....prvi taj vodovod, kod njih sve cvjeta, samo cekamo kad ce na sve strane puci, pa da Sarajevo pliva u vodi, Gras u kojem vazda nesto fali i koji i dan danas zivi na sadaki iz Japana i Turske, Sarajevogas koji svake godine salje saopstenja da mozda nece biti plina itd.
Al najveci problem je u gradjanima koji sve to moraju da trpe i koji, konkretno, dobijaju nekad racune za tu istu vodu ko da imaju bazene ili ribnjake.
Naravno, za uredjenje sam, da sve bude kako treba, da svi moraju placati racuni, ali nek se i druga strana potrudi da sve bude funkcionalnije, a ne suplja prica o redukciji, a kad nekom treba voda iza 00:00, obicno moze da se slika :roll: pa popravite jebenu mrezu, pa da imamo vodu non stop :skoljka:
Drvosjeca iz Dejcica

#4655 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Tomahawk11 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Naravno, nešto što potrošiš obično trebaš da platiš ali eto kod nas ljudi razmišljaju da ne treba platiti i pritom se pozivaju na pravo. :roll:
Ih, inace se svi vode tim rezonom....prvi taj vodovod, kod njih sve cvjeta, samo cekamo kad ce na sve strane puci, pa da Sarajevo pliva u vodi, Gras u kojem vazda nesto fali i koji i dan danas zivi na sadaki iz Japana i Turske, Sarajevogas koji svake godine salje saopstenja da mozda nece biti plina itd.
Al najveci problem je u gradjanima koji sve to moraju da trpe i koji, konkretno, dobijaju nekad racune za tu istu vodu ko da imaju bazene ili ribnjake.
Naravno, za uredjenje sam, da sve bude kako treba, da svi moraju placati racuni, ali nek se i druga strana potrudi da sve bude funkcionalnije, a ne suplja prica o redukciji, a kad nekom treba voda iza 00:00, obicno moze da se slika :roll: pa popravite jebenu mrezu, pa da imamo vodu non stop :skoljka:
I kakve veze to ima sa tvojom ZAKONSKOM obavezom da platiš ono što potrošiš?

Usput, u kakvoj to pripizdini živiš da imaš još uvijek redukcije. U mom selu sigurno zadnja dva mjeseca nema noćnih redukcija. :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4656 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Usput, u kakvoj to ptipizdini živiš da imaš još uvijek redukcije. U mom selu sigurno zadnja dva mjeseca nema noćnih redukcija. :oops:
Pa evo citaj, ima ljudi kojima nestane vode u pola bijelog dana.
Ti mora da si dobar s direktorom vodovoda, pa ti ne zavrce :oops: Cekaj dok ugrije, zavrnuce on i tebi 8-)

Ima li kakva zakonska obaveza za isporucioce vode?
Tomahawk11
Globalni moderator

#4657 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Eborg wrote:Meni je i dalje nejasno da u glavnom gradu jedne drzave na evropskom kontinentu vec skoro 2 godine nemam vode iza ponoci.

Kanisteri u kupatilu su mi postali svakodnevnica k'o '93.
Evo vidis, drvosjeco. I on zivi u nekoj pripizdini, kako ti kazes. Ili na 4. spratu, ko i ja :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#4658 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Tomahawk11 wrote:

Usput, u kakvoj to ptipizdini živiš da imaš još uvijek redukcije. U mom selu sigurno zadnja dva mjeseca nema noćnih redukcija. :oops:
Pa evo citaj, ima ljudi kojima nestane vode u pola bijelog dana.
Ti mora da si dobar s direktorom vodovoda, pa ti ne zavrce :oops: Cekaj dok ugrije, zavrnuce on i tebi 8-)

Ima li kakva zakonska obaveza za isporucioce vode?
Opet te vraćam na početak, kakve sve to veze ima sa plaćanjem računa? :cry:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 10/05/2016 09:34, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4659 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Jbg, nikakve.
Ima veze sa ovcama i sisanjem vune.
Drvosjeca iz Dejcica

#4660 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Tomahawk11 wrote:Jbg, nikakve.
Redukcije vode su jedan par cipela, plaćanje računa drugi. Sasvim je normalno da platiš ono što potrošiš bez obzira na probleme koje realno imamo u vodosnadbijevanju. Mislim slažem se ja sa javašlukom tog JP ali evo da vidimo kako će ići ova rekonstrukcija vodovodne mreže što su najavili i izgleda nešto krenuli da popravljaju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4661 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Redukcije vode su jedan par cipela, plaćanje računa drugi. Sasvim je normalno da platiš ono što potrošiš bez obzira na probleme koje realno imamo u vodosnadbijevanju. Mislim slažem se ja sa javašlukom tog JP ali evo da vidimo kako će ići ova rekonstrukcija vodovodne mreže što su najavili i izgleda nešto krenuli da popravljaju.
Vidi, ono sto ja hocu reci, nije normalno da ja placam racun (a placam ga), a da se Vodovod izivljava na meni. Da mi baca suplju pricu, vani pliva od vode, ali ono je zavrne u 00:00. Nije normalno da se uvijek poteze neka socijala, nema se para, bla bla....hoce li neko nesto konkretno uraditi? Zavaljuje se u kredite da se isplate plate budzetlijama, ali se ne moze uzeti kredit da se sanira vodovodna mreza :-) nek se manu suplje price, nek rade nesto konkretno, ubjedjen sam da ce biti redovnije i placanja racuna. Dosta ljudi ne placa iz revolta (a sto takodje nije u redu i sto ce se morati platiti), ali stanje u kojem te jebu u zdrav mozak - e to odavno vise nema smisla.
Daj Boze, nije im puno trebalo da se maknu s mrtve tacke :roll:
Drvosjeca iz Dejcica

#4662 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Tomahawk11 wrote:
Vidi, ono sto ja hocu reci, nije normalno da ja placam racun (a placam ga), a da se Vodovod izivljava na meni. Da mi baca suplju pricu, vani pliva od vode, ali ono je zavrne u 00:00. Nije normalno da se uvijek poteze neka socijala, nema se para, bla bla....hoce li neko nesto konkretno uraditi? Zavaljuje se u kredite da se isplate plate budzetlijama, ali se ne moze uzeti kredit da se sanira vodovodna mreza :-) nek se manu suplje price, nek rade nesto konkretno, ubjedjen sam da ce biti redovnije i placanja racuna. Dosta ljudi ne placa iz revolta (a sto takodje nije u redu i sto ce se morati platiti), ali stanje u kojem te jebu u zdrav mozak - e to odavno vise nema smisla.
Daj Boze, nije im puno trebalo da se maknu s mrtve tacke :roll:
Tita mi ja tebe ništa ne razumijem...eto.
Dogovoreni detalji milionskog kredita: Očekuje se smanjenje redukcija vode i obnova vodovodne mreže u Sarajevu
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dogovore ... /160218056

Pa platiš svakako ono što potrošiš, ako nema vode onda i ne trošiš pa i ne plaćaš. :oops: Ne kontam te nikako ali nema veze ne trudi se dalje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4663 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Ma ja, to bi trebala biti olakotna okolnost, ustedim jer mi zavrnu vodu preko noci :-)
A sta ako mi treba voda, da se slikam?!
Ko da pricam japanski, pa da me ne kontas :roll:
Uopste se ne trudim da ti objasnim, ostavio sam komentar, al tebi to iz nekog razloga ne odgovara.

OK, dogovorili kredit....dokle su radovi? Jesu li uopste poceli? Kad pocinju? Zalijepis mi clanak u kojem nema ni jednog konkretnog datuma i sad bi to trebalo biti nesto.
Ne znam koliko se sjecas, ali Vodovod je vec uzimao kredit za rekonstrukciju vodovodne mreze....sta su od njega napravili?
Drvosjeca iz Dejcica

#4664 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

OK sretno.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4665 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by un1ted »

Da imam redukciju ja bih plaćao pola računa. Ko ih jebe kako oni tako ja. Da me prcaju u mozak i isporučuju djelomično uslugu i ja bih djelomično plaćao. Budala je onaj ko trci da plati cijelu uslugu iako je nije imao.

Da svi krenu na taj način plaćati brzo bi se vodovod opametio.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4666 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Tomahawk11 »

un1ted wrote:Da imam redukciju ja bih plaćao pola računa. Ko ih jebe kako oni tako ja. Da me prcaju u mozak i isporučuju djelomično uslugu i ja bih djelomično plaćao. Budala je onaj ko trci da plati cijelu uslugu iako je nije imao.

Hajd ti to objasni Drvosjeci. Nama iz Vodovoda ne naplacuju uslugu nego vodu, tako ispadne.
A sto je ta usluga nekompletna i poprilicno neuredna....sta sad, ne mora imati vode non stop. Nema je ni u Sahari, pa se zivi nekako.
holowey

#4667 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by holowey »

un1ted wrote:Da imam redukciju ja bih plaćao pola računa. Ko ih jebe kako oni tako ja. Da me prcaju u mozak i isporučuju djelomično uslugu i ja bih djelomično plaćao. Budala je onaj ko trci da plati cijelu uslugu iako je nije imao.

ne placas uslugu nego proizvod po potrosnji (ako izuzmemo dovod i odvod a i to je strogo vezano uz proizvod) i s te strane djelomicno placanje racuna ne prolazi... pa ili placaj cijeli racun ili placaj svaki drugi jer to polovicno te nece nigdje dovesti, dug ce ti ostati...
krava mi daje slabo mlijeka, ja cu prestati da je hranim dok ne pocne davati vise... :bih:
insaneinthebrain

#4668 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by insaneinthebrain »

kad potece kroz tunel ima da bude vode na bacanje :izet: :oops:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodatne- ... /160510059
Tomahawk11
Globalni moderator

#4669 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Voda i mlijeko....tu je to negdje :roll:
Vodovod jedino sto kultivise tu vodu da bude upotrebljiva za pice i moze tu uslugu naplacivati.
Vodu....hm, trebalo bi onda da neko i zrak pocne naplacivati i njega disemo, a nismo nikog pitali.

insane, ma ne moze sarajevskom vodovodu zaleci da je ko Dunav. Suplje na sve strane ko da je Sarajevo na Trebisnjici.
O'zone
Globalni moderator

#4670 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by O'zone »

insaneinthebrain wrote:kad potece kroz tunel ima da bude vode na bacanje :izet: :oops:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodatne- ... /160510059
Negdje sam prije čitao o ovome tunelu (nemam pojma gdje) Sa ovih slika ovo mi uopšte ne izgleda optimistično ali valjda kad ga očiste i srede, će da izgleda malo više higijenski.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4671 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by un1ted »

holowey wrote:

ne placas uslugu nego proizvod po potrosnji (ako izuzmemo dovod i odvod a i to je strogo vezano uz proizvod) i s te strane djelomicno placanje racuna ne prolazi... pa ili placaj cijeli racun ili placaj svaki drugi jer to polovicno te nece nigdje dovesti, dug ce ti ostati...
krava mi daje slabo mlijeka, ja cu prestati da je hranim dok ne pocne davati vise... :bih:
Nije ti primjer na mjestu. Vec sam ti napisao, bez ikakvog razloga ne isporučuju uslugu koju plaćam. Da, meni se obračunava potrošnja, ali sama usluga nije kompletna. Zbog toga, ne bih ni platio kompletan račun. Logično! Samo nije logično u čmarugi BIH neko vodi računa o tome.

Probaj vani negdje da dobiješ polovičnu uslugu, pa ćeš vidjeti kako skaču oko tebe :)
eluna

#4672 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by eluna »

Tomahawk11 wrote:

Usput, u kakvoj to pripizdini živiš da imaš još uvijek redukcije. U mom selu sigurno zadnja dva mjeseca nema noćnih redukcija. :oops:
rekla bih da je fora u plavom ......... jer građani plaćaju mnogo više nego što troše - i naravno da se onda lako odluče da ne plaćaju dok ne budu mogli platiti samo ono što potroše ......... hebe nam se za gubitke u mreži - od donacija su pravili crkve i džamije umjesto vodovoda, pa neka sada ganjaju crkve i džamije da im to plaćaju, a ne pošten svijet.
eluna

#4673 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by eluna »

Tita mi ja tebe ništa ne razumijem...eto.
Dogovoreni detalji milionskog kredita: Očekuje se smanjenje redukcija vode i obnova vodovodne mreže u Sarajevu
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dogovore ... /160218056

Pa platiš svakako ono što potrošiš, ako nema vode onda i ne trošiš pa i ne plaćaš. :oops: Ne kontam te nikako ali nema veze ne trudi se dalje.
pa vidim da ne kontaš .............. sve gubitke is sistema se fakturiše građanima a ogromni su jer je mreža šuplja kao sito - zato plaćamo paušal i zato je obustavljena ugradnja pojedinačnih mjerila u stanove - a novac koji naplate jerbo svu vodu fakturišu - uglavnom ode političkim partijama a oni ovamo pričaju kako imaju dug zbog neplaćanja.

Naravno - efektom grudve problem je narastao dotle da ih ni višemilionski krediti neće pokriti. Krediti koje će vraćati naša djeca. Al' bitno da nam djeca imaju vjeronauku u obdaništu i obavezu da su redovni u bogomoljama .....
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4674 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Velkoski »

Tomahawk11 wrote: Ti mora da si dobar s direktorom vodovoda, pa ti ne zavrce :oops: Cekaj dok ugrije, zavrnuce on i tebi 8-)
Nije dobar, nego je garant uposlenik, jer je ovo tipična forumska priča, kada niko nema pojma, a on je u pravu, jer radi tamo. Recimo BHTelecom tema je klasični primjer, samo ih ima malo više, a ne samo jedan.

Pripizdina u kojoj živim je Općina Centar, jebene Bare, pet minuta od Titove, i svejedno mi često nestaje vode po noći, a posljednjih dana je pritisak takav da ne mo'sh ni ruke oprati.

Sad će juni, juli i avgust, tri sveta mjeseca posta od vode po noći. Jer suša.
Last edited by Velkoski on 10/05/2016 15:58, edited 1 time in total.
holowey

#4675 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by holowey »

un1ted wrote:
holowey wrote:

Nije ti primjer na mjestu. Vec sam ti napisao, bez ikakvog razloga ne isporučuju uslugu koju plaćam. Da, meni se obračunava potrošnja, ali sama usluga nije kompletna. Zbog toga, ne bih ni platio kompletan račun. Logično! Samo nije logično u čmarugi BIH neko vodi računa o tome.

Probaj vani negdje da dobiješ polovičnu uslugu, pa ćeš vidjeti kako skaču oko tebe :)
probaj vani negdje da ne platis pa ces vidjeti kako skacu oko tebe/po tebi
Post Reply