ma mene je vise izivcirala barsa, pepa onu loptu pa pepa, sutajte centrirajte u kazneni po trista puta, mjenjajte nesto, sta se vrtite oko sesnesterca, ali jok oni navikli tako i hoce kroz sredinu hoce u 16 da se usetaju, a ovi pametno zgusnuli se u sredinu i brane se. na kraju su odradili dvije kontre i trijumfovali, ali gledljiva tekma... kud drogbi ona ne udje kakav bi to go bio hahahahabela.ba wrote:Dobra tekma sinoc. Chelsea se branio i to me jako zivciralo ali valjda to tako treba protiv Barce. Sto se tice sudije, on je sve dobro odradio, crveni je opravdan, penal je postojao. Barca je sama kriva sto ovo nisu uspjeli zavrsiti.
S druge strane drago mi je zbog Di Mattea, covjek je preporodio ovu ekipu. Imaju priliku da osvojd 2 pehara, vec su u finalima, a u ligi igraju fino.
Champions League 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
oridjidji
#4651 Re: Champions League 2011/12
-
oridjidji
#4652 Re: Champions League 2011/12
kakav bi to dernek bio hahaha al opali mangupskiLSD wrote:Ovo se pamti....ovakvi nastupi i borba...odbi se ona nejac Cuenca kao od stijenejust principe wrote:koji kralj[![]()
![]()
![]()
e još da ga je zabio sa centra.
-
oridjidji
#4653 Re: FC Barcelona
ma plavci su masine. mozda nisu tehnicki najsposobnija ekipa, ali sto su jaki to je malo reci. ako se budu sa realom sastali u finalu to ce biti opci pokolj, jer i jedni i drugi imaju fizicki jaku ekipu, cvrstu na nogama, prgave igrace i dovoljno individualaca da jedni drugima otezaju posao do titule i osvoje je, a ako se budu sastali sa bajernom i ta utakmica ce imati svojih drazi samo mislim da bi tu englezi i njemci utakmicu odveli do penala.ultima_palabra wrote:Ma nije plavcima ni trebao trener... oni su kao banda koja ide da obavi zadnji posao prije penzijedon vito wrote:Imala bi Barca problema sa Kozarom da promasi 5-6 zicera u gostima a protivnik jednom predje centar i zabije gol. Rekao sam vec, ovo je najgori tim Celzija u zadnjih 15 godina, kakav Di Mateo trener ne budite smijesni. Barca nije stvorila sveukupno 2-3 sanse u 2 utakmice protiv Hidinkovog Celzija koji se "aktivno branio", dok je protiv ovog Di Mateovog bilo najmanje 12 mrtvih sansi iako su se 180 minuta branili sa 10 igraca u 16-ercu. Druga je stvar sto danas Barca ima odbranu ko svajcarski sir pa im penzioneri tri puta prednju centar i daju tri gola, a bunker protivnika treba probijati Alexis koji je realno nivo napadaca Levantea ili Grenade.ultima_palabra wrote:Iskreno, mislim da bi se Barca poigrala sa Bayernom... Bayern nema odbranu, disciplinu i fiziku da se brani kao Chelsea, bez obzira što je kvalitetnija ekipa od njih.
Ja sam i prije ovih mečeva govorio da će Barca imati problema sa Chelseajem... to što se oni muče sa Wiganom i Stokeom nema nikakve veze u ovakvim mečevima gdje iskustvo i inspiracija dolaze ispred forme i kvaliteta.Barca je mogla ući u mirne vode u prvoj utakmici, a i sinoć poslije drugog gola. Kad je bilo stani-pani, ovi su sa stavom autsajdera i hladnijom glavom provukli se dalje... ni prvi ni zadnji put u fudbalu.
-
alenthekiller
#4654 Re: FC Barcelona
Da se smijem Mesiju ili tebi sto si postavio ovo da se smiju ostali? BeEntropio wrote:
-
Chuckie
#4655 Champions League 2011/12
2-0 plus igrac vise cijelu utakmicu i ispadnu, kakvi ublehashi. Utakmica je bila fantasticna, nisam odavno gledao bolju utakmicu. 
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Gandalf
#4656 Re: FC Barcelona
Ako Real uđe u Finale, Chelsea nema šta da traži - Mourinjo je stvorio onaj ragbijaško bunkeraški stil igre Chelsea, on će ih i rastvoriti bez teškoća - ne samo da ima bolju ekipu, već i naravno zna kako rastaviti na faktore Chelsea, pogotovo bez kartoniranih odbrambenih strvina Chelsea - kako god nadam se da Chelsea neće osvojiti titulu - to bio sumrak fudbala, identičan onom kada je Grčka osvojila EP - koliko god mi Mourinjo bio odvratan, koliko god ne simpatišem Real, opet bih volio da one starudije ala Drogba, Lampard, Terry, tenkista i kompanija sa velike scene LP-a siđu k'o gubitnici, nebitno da li će ih ojadit' Real ili Bayern.
- kokuz_sa
#4657 Re: Champions League 2011/12
treba chelsea odat pocst za trku,borbenost i izdrzavanje onog pritiska
a s druge strane
jebo ti i utakmicu i ekipu koja igra sa golmanom, 7 igraca u odbrani i 2 vezna
ono sinoc je bio anti fudbal..prava mourinjo taktika, nema ljepote nema niceg..
garant su se i italijani sinoc stidili utakmice i toga sto su zacetnici igranja bunkera u fudbalu
koga god cekzi saceka u finalu nejebat ce ali bas..hem nemaju pola ekipe za finale a jos real ili bajern ne zna se ko je jace i ko im vise ne lezi
prije je celzi u gostima kod barselone imao muda da dobro odigra a sada(utakmica kad je igrao tore andre flo,zola,gudjonsen)..
a s druge strane
garant su se i italijani sinoc stidili utakmice i toga sto su zacetnici igranja bunkera u fudbalu
koga god cekzi saceka u finalu nejebat ce ali bas..hem nemaju pola ekipe za finale a jos real ili bajern ne zna se ko je jace i ko im vise ne lezi
prije je celzi u gostima kod barselone imao muda da dobro odigra a sada(utakmica kad je igrao tore andre flo,zola,gudjonsen)..
-
leo karan
#4658 Re: Champions League 2011/12
Uvijek sam volio polufinala, to su epske utakmice.
Ovo sinoc je bilo stvarno nevjerovatno. Utakmica koja ce se pamiti zauvijek.
Pa ja jednostavno ne mogu da vjerujem sta se sve izdesavalo.
evo jedan citat:
Barcelona ni devetu utakmicu za redom nije uspjela pobijediti Chelsea, a Bluesi ostaju jedina momčad koju Pepe Guardiola nije uspio pobijediti u svom stažu na Nou Campu. Posljednji čavao u lijes Pepeove Barcelone zabio je Fernando Torres nekoliko sekundi prije isteka vremena. Sam je španjolski napadač gotovo 50 metara vukao loptu prema Valdesu, lagano ga zaobišao i potvrdio čudesan rasplet prve polufinalne utakmice...

Ovo sinoc je bilo stvarno nevjerovatno. Utakmica koja ce se pamiti zauvijek.
Pa ja jednostavno ne mogu da vjerujem sta se sve izdesavalo.
evo jedan citat:
Barcelona ni devetu utakmicu za redom nije uspjela pobijediti Chelsea, a Bluesi ostaju jedina momčad koju Pepe Guardiola nije uspio pobijediti u svom stažu na Nou Campu. Posljednji čavao u lijes Pepeove Barcelone zabio je Fernando Torres nekoliko sekundi prije isteka vremena. Sam je španjolski napadač gotovo 50 metara vukao loptu prema Valdesu, lagano ga zaobišao i potvrdio čudesan rasplet prve polufinalne utakmice...

- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#4659 Re: FC Barcelona
Svi ismijavaju ovog jadnog Torresa
boli njega on je pare uzeo 
-
oridjidji
#4660 Re: Champions League 2011/12
cuj antifudbal... care moj nek barsa malo losije igra pa im se druge ekipe nece morati prilagodjavati igrom, zavrli oni da imaju 70 % posjeda u svakoj utakmici i kazu igrajte napadacki sa nama... pa niko nije lud da ganja loptu i umara se i siri svoje redove dok oni napadaju, kako bi barsa mogla davati golove...kokuz_sa wrote:treba chelsea odat pocst za trku,borbenost i izdrzavanje onog pritiska
a s druge strane
govorili su da ce najebati i protiv barse, pa je izbacise. pazi da se ne ugrizes za jezik.
prije ni barsa nije igrala ovako, pa se sa njom i moglo normalno igrati... ovako brani se da neprimis go, ako zabijes odlicno je
jedino se inter s njima nadigravao jedno poluvrijeme i to kad su barsu dobili 3-1, ali i tada su vrlo lako mogli da sami sebi zapecate sudbinu, ali srecom nisu.
- Lakat Jebić
#4661 Re: Champions League 2011/12
koja je razlika izmedju toga da ti ekipa ne da loptu da zabijes go, i toga da ti ekipa ne da prostora da zabijes go? i jedno i drugo je katanačo 
- ultima_palabra
#4662 Re: Champions League 2011/12
Teorija obrnutog katanačaLakat Jebić wrote:koja je razlika izmedju toga da ti ekipa ne da loptu da zabijes go, i toga da ti ekipa ne da prostora da zabijes go? i jedno i drugo je katanačo
Svakako da je Barcelona imala uspjeha sa ovakvim stilom igre, ali će ga morati osvježiti u budućnosti... sa pokojim novim igračem i novom idejom, a to uključuje da nekad daš i protivniku malo loptu kako bi ga izvukao sa svoje polovine.
- Lakat Jebić
#4663 Re: Champions League 2011/12
upratio sam da se pricalo o aroganciji barce. najveci pokazatelj te arogancije jeste ne postojanje plana B.
- and
#4664 Re: Champions League 2011/12
ma jedino malo na odbrani poraditi,a napad funkcioniše i zabija i pored 10 protivničkih igrača u 16.ultima_palabra wrote:Teorija obrnutog katanačaLakat Jebić wrote:koja je razlika izmedju toga da ti ekipa ne da loptu da zabijes go, i toga da ti ekipa ne da prostora da zabijes go? i jedno i drugo je katanačo![]()
Svakako da je Barcelona imala uspjeha sa ovakvim stilom igre, ali će ga morati osvježiti u budućnosti... sa pokojim novim igračem i novom idejom, a to uključuje da nekad daš i protivniku malo loptu kako bi ga izvukao sa svoje polovine.
stvarno je nevjerovatno kuda i kako provlače loptu.
-
Baudelaire
#4665 Re: Champions League 2011/12
Koliko zabija? Chelsea zabio više iz 3 prilike nego Barcelona iz 15.and wrote:ma jedino malo na odbrani poraditi,a napad funkcioniše i zabija i pored 10 protivničkih igrača u 16.ultima_palabra wrote:Teorija obrnutog katanačaLakat Jebić wrote:koja je razlika izmedju toga da ti ekipa ne da loptu da zabijes go, i toga da ti ekipa ne da prostora da zabijes go? i jedno i drugo je katanačo![]()
-
oridjidji
#4666 Re: FC Barcelona
klasicno podcjenjivanje. murinjo je strucnjak boli glava, ali postoji uvijek faktor iznenadjenja. real je ekipa koja ima vrhunske individualce, ali ko tim jos moraju raditi da bi se doveli do savrsenstva, oni jesu bolji od celzija kao i barsa. medjutim celzi je mentalno jaka i disciplinovana ekipa, kojoj je trebao neko ko ce pustiti najiskusnije igrace da nose tim. villa boas je bio u sukobu sa mnogim igracima u celziju, zato je i celzi bio u oscilacijama ove sezone sto se tice igara. njemu su ponekad na klupi bili i drogba i lampard, a zna se da su oni uzdanice ekipe. di mateo ih je pustio da budu to sto jesu. svi kljucni igraci su za razliku kod villa boasa na terenu. igraju i nose tim. celzi je izgubio samo jedan mec od kad ih je preuzeo di mateo i to od citya cini mi se. celzi ima hiljadu mana, ali izuzetno cvrstu i kompaktnu ekipu i ko god misli da oni nemogu preko reala i bajerna do titule vara se.Gandalf wrote:Ako Real uđe u Finale, Chelsea nema šta da traži - Mourinjo je stvorio onaj ragbijaško bunkeraški stil igre Chelsea, on će ih i rastvoriti bez teškoća - ne samo da ima bolju ekipu, već i naravno zna kako rastaviti na faktore Chelsea, pogotovo bez kartoniranih odbrambenih strvina Chelsea - kako god nadam se da Chelsea neće osvojiti titulu - to bio sumrak fudbala, identičan onom kada je Grčka osvojila EP - koliko god mi Mourinjo bio odvratan, koliko god ne simpatišem Real, opet bih volio da one starudije ala Drogba, Lampard, Terry, tenkista i kompanija sa velike scene LP-a siđu k'o gubitnici, nebitno da li će ih ojadit' Real ili Bayern.
naravno nece im biti lako jer fale ramires, ivanovic, teri i meireles, ali sa tvrdom igrom i ovakvom kontrom. mogu i protiv najboljih.
zasluzile su starudije da uzmu lp. pogotovo nakon sinocnje utakmice na nou kampu. odbraniti se i remizirati sa barsom sa igracem manje je vrijedan podvig. oni nisu nadigrali baru, ali su pokazali hladno svima kako se igra na rezultat i u svome naumu su uspijeli.
-
oridjidji
#4667 Re: Champions League 2011/12
davno rekoh kako su im kontre smrtand wrote:ma jedino malo na odbrani poraditi,a napad funkcioniše i zabija i pored 10 protivničkih igrača u 16.ultima_palabra wrote:Teorija obrnutog katanačaLakat Jebić wrote:koja je razlika izmedju toga da ti ekipa ne da loptu da zabijes go, i toga da ti ekipa ne da prostora da zabijes go? i jedno i drugo je katanačo![]()
realizacija im je u kontrama neprkoslovena...
benfika tako izbacena, barselona sinoc..
ko ce u finalu tako biti nakautiran vidjecemo...
- kokuz_sa
#4668 Re: Champions League 2011/12
kako ces porediti celzijeve 3 prilike kad u odbrani barse imas golmana i jos 1 ili 2 igraca u zadnjoj linijiBaudelaire wrote:Koliko zabija? Chelsea zabio više iz 3 prilike nego Barcelona iz 15.and wrote: ma jedino malo na odbrani poraditi,a napad funkcioniše i zabija i pored 10 protivničkih igrača u 16.
i barsinih 15 prilika gdje u celzijevom 16-cu stoji 10 igraca koji igraju odbranu
-
Ali_G
#4669 FC Barcelona
A po cemu su zasluzili da uzmu titulu? Svaka cast sto sinoc izbacise Barcu, al konstantno igraju grozan fudbal.
- Lakat Jebić
#4670 Re: Champions League 2011/12
to je valjda bila replika da im napada funkcionise uprkos tome sto je u kaznenom 10 odbrambenih igraca
- and
#4671 Re: Champions League 2011/12
kontre su smrt,ali ovakve utakmice nisu baš česte,ali se dešavaju.
bih-španija 1:1,španija-švajcarska 0:1.....
čelzi je imao sreću i u londonu i barceloni da ne primi više golova,borili su se na jedini mogući način i zasluženo idu u finale.
bih-španija 1:1,španija-švajcarska 0:1.....
čelzi je imao sreću i u londonu i barceloni da ne primi više golova,borili su se na jedini mogući način i zasluženo idu u finale.
- Acheron
#4672 Re: Champions League 2011/12
...i sta kazu...propala engleska liga...samo jedan klub u cetvrtfinalu...

Cestitke Chelseau. Ekipa koja je uvijek imala meni gotivnih igraca, tipa J.F. Hasselbainka i Lamparda.
Ako je iko zasluzio titulu, onda je to Chelsea. Bice tesko u finalu, al' niko im nije davao sanse ni protiv Barcelone. Cahill i Luiz ce morat odigrat utakmicu zivota.
Barceloni je sinoc falio igrac tipa Rivalda. Neko ko ce sa distance ugroziti gol. Onako, sve se svelo na igranje sheve i trazenje mrve prostora....Nije islo, zbog fantasticne odbrane Cheslea.
Messi je trebao preci na krilo, ugusili su ga u sredini. Klupa im je ocajna.

Cestitke Chelseau. Ekipa koja je uvijek imala meni gotivnih igraca, tipa J.F. Hasselbainka i Lamparda.
Ako je iko zasluzio titulu, onda je to Chelsea. Bice tesko u finalu, al' niko im nije davao sanse ni protiv Barcelone. Cahill i Luiz ce morat odigrat utakmicu zivota.
Barceloni je sinoc falio igrac tipa Rivalda. Neko ko ce sa distance ugroziti gol. Onako, sve se svelo na igranje sheve i trazenje mrve prostora....Nije islo, zbog fantasticne odbrane Cheslea.
Messi je trebao preci na krilo, ugusili su ga u sredini. Klupa im je ocajna.
-
oridjidji
#4673 Re: FC Barcelona
zato sto u zadnjih 6 godina su igrali 4 polufinala i jedno finale koje su nesretno izgubili.Ali_G wrote:A po cemu su zasluzili da uzmu titulu? Svaka cast sto sinoc izbacise Barcu, al konstantno igraju grozan fudbal.
zato sto su izbacili kvalitetnije protivnike do finala od reala i bajerna.
zato sto su poslje 16 mjeseci prvi koji su barseloni nanjeli poraz u ligi prvaka.
zato sto se bore do zadnje sekunde na terenu.
zato sto su i pored gadne sezone u premier ligi, uspijeli da se izdignu iznad svojih problema u koje ih je zavio villa boas.
zato sto drogba, lampard, terry i ostali momci su to zasluzili svojim dosadasnjim igrama u lp i ove i proslih sezona.
- hrle1976
#4674 Re: Champions League 2011/12
Najbitnije da su cigici ispali
Mogu komotno po tima staviti na licitaciju i siguran sam da nebi ih niko od jacih timova pogledo.
Ko se brani taj se i odbrani stara poslovica, i uvijek tacna! Sama izjava Pepeta pred mec "ne pamtim kad sam zadnji put usao u mec, a da sam mislio da necemo moci pobjediti" sa drugim rijecima oni su deklasirali Celsi ko ono "ma damo im tri gola i to bilo to".
Imam osjecaj de ce Uefolona (Barcelona) i sljedecu rundu u La Ligi ispusiti.
FINALE Champions lige: Bayern - Chelsea!
Ko se brani taj se i odbrani stara poslovica, i uvijek tacna! Sama izjava Pepeta pred mec "ne pamtim kad sam zadnji put usao u mec, a da sam mislio da necemo moci pobjediti" sa drugim rijecima oni su deklasirali Celsi ko ono "ma damo im tri gola i to bilo to".
Imam osjecaj de ce Uefolona (Barcelona) i sljedecu rundu u La Ligi ispusiti.
FINALE Champions lige: Bayern - Chelsea!
- cyprus
#4675 Re: Champions League 2011/12
vejza00 wrote:smijesno je kako ljudi pricaju kako je bila losa utakmica i kako se nije moglo gledat, al meni je bilo zanimljivije gledat sinocnju utakmicu gdje se chelsea branio i nije se znalo do posljednjeg trenutka ko ce proci nego kad je igrala barca sa leverkusenom i kad se znalo u svakom trenutku ko dalje ide samo se ceko krajnji rezultat. po meni je zanimljivije gledat napetu utakmicu nego izivljavanje jedne ekipe na drugoj