FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- erik2
#4651 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ne idem odavno na utakmice, pa ne želim da pametujem puno na ovoj temi. Ali bordo boja je u krvi još uvijek. Bilo je i nekad davno sl. gorkih pilula kad smo nakon što smo bili prvaci one države izgubili od finskih amatera Kusisija u prvom kolu. Ogorčenje, tuga, razočarenje, ali i ponovno odlaženje na utakmice. Ono što mene boli kod aktuelnog stanja u FKS i zbog čega sam tužan, je nepostojanje vlastitog igračkog kadra. Ili je u pitanju nepružanje šansi ili nepovjerenju u taj kadar. Jako mi je žao navijača, jer sam i ja prebolov'o sinoćnju utakmicu. Zapravo nisam još.Ne želim da patetišem, ali se fakat nadam da će što prije stići rezultati koji će bar približno biti jednaki podršci navijača jer znam da se vi još više odričete nekih stvari nego mi u ono vrijeme, sve zbog ljubavi prema klubu.
- Pitarrr82
#4652 Re: FK Sarajevo - Europa League
erik2 wrote:Ne idem odavno na utakmice, pa ne želim da pametujem puno na ovoj temi. Ali bordo boja je u krvi još uvijek. Bilo je i nekad davno sl. gorkih pilula kad smo nakon što smo bili prvaci one države izgubili od finskih amatera Kusisija u prvom kolu. Ogorčenje, tuga, razočarenje, ali i ponovno odlaženje na utakmice. Ono što mene boli kod aktuelnog stanja u FKS i zbog čega sam tužan, je nepostojanje vlastitog igračkog kadra. Ili je u pitanju nepružanje šansi ili nepovjerenju u taj kadar. Jako mi je žao navijača, jer sam i ja prebolov'o sinoćnju utakmicu. Zapravo nisam još.Ne želim da patetišem, ali se fakat nadam da će što prije stići rezultati koji će bar približno biti jednaki podršci navijača jer znam da se vi još više odričete nekih stvari nego mi u ono vrijeme, sve zbog ljubavi prema klubu.
Nije bas da se nije davala pa i da se ne daje sansa igracima iz naseg pogona, Comor je najbolji primjer za to, da ne nabrajam gdje su ostali zavrsili a gdje bi i on zavrsio da se pita 95% navijaca
-
internazionale
#4653 Re: FK Sarajevo - Europa League
titula se vreba iz prikrajka, obzirom da kvalitet već godinama ne odlučuje o njoj nego neke druge stvaricaros wrote:Nije bitno je li igrač odluke ili ne, igrali smo sa jednim napadačem a ganjali rezultat, nema logike je li tako ? Njegovim ulaskom bi dobili više prostora u napadu i možda ne bi svaka "akcija" bila jebeni ubačaj. Al' jebo ovo sve sada, ispali smo i ćao. Čisto sumnjam da možemo do titule jer se ona ne uzima prosipanjem bodova kući, možda ganjati kup ali i to je lutrija svakako.internazionale wrote:haskić nije igrač odluke, igra kad i cijela ekipa igra
said koji je to trebao biti je bio mrtav za utakmicu sinoć pod onakvim uslovima
za ove "presudne" utakmice zna se ko je bio tata
ove utakmice kao ova sinoć su pokazatelj koji igrač vrijedi i na koga se možeš osloniti u presudnim momentima
najvažnije nam je probati srediti situaciju u klubu, to je ispred svega, 1. cilj
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4654 Re: FK Sarajevo - Europa League
Uhh...ako je Comor mjerilo nasih resursa, jao nam se.Pitarrr82 wrote:erik2 wrote:Ne idem odavno na utakmice, pa ne želim da pametujem puno na ovoj temi. Ali bordo boja je u krvi još uvijek. Bilo je i nekad davno sl. gorkih pilula kad smo nakon što smo bili prvaci one države izgubili od finskih amatera Kusisija u prvom kolu. Ogorčenje, tuga, razočarenje, ali i ponovno odlaženje na utakmice. Ono što mene boli kod aktuelnog stanja u FKS i zbog čega sam tužan, je nepostojanje vlastitog igračkog kadra. Ili je u pitanju nepružanje šansi ili nepovjerenju u taj kadar. Jako mi je žao navijača, jer sam i ja prebolov'o sinoćnju utakmicu. Zapravo nisam još.Ne želim da patetišem, ali se fakat nadam da će što prije stići rezultati koji će bar približno biti jednaki podršci navijača jer znam da se vi još više odričete nekih stvari nego mi u ono vrijeme, sve zbog ljubavi prema klubu.
Nije bas da se nije davala pa i da se ne daje sansa igracima iz naseg pogona, Comor je najbolji primjer za to, da ne nabrajam gdje su ostali zavrsili a gdje bi i on zavrsio da se pita 95% navijaca
- Pitarrr82
#4655 Re: FK Sarajevo - Europa League
Jedini koji "igra" trenutno, imamo i malca na klupi ostali zavrsavaju u Prijedoru i slicno... talent do talenta 
- Arteta
#4656 Re: FK Sarajevo - Europa League
Onaj mali Boljevic sto je igrao na desnom krilu nema ni 17 godina.Tomahawk11 wrote:OK, ustanovilo se gdje skripi. Ne treba sad stati. Treba odmah poceti praviti ekipu za sljedeci izlazak u Evropu. Hoce Said da se proda? E, onda nek krv pisha, nema mu druge. To isto vazi i za ostale. Jbt, ona krila Zete sinoc lete, Zlatkovic na g.zicu pada od promaheJbg, ne moze se sve talentom, mora se malo i potrcati. Malo vise. A za to treba kuveta.
- erik2
#4657 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ako je Čomor najbolji primjer, onda jbg.Pitarrr82 wrote:
- Arteta
#4658 Re: FK Sarajevo - Europa League
Treba tom malcu dati priliku.Pitarrr82 wrote:Jedini koji "igra" trenutno, imamo i malca na klupi ostali zavrsavaju u Prijedoru i slicno... talent do talenta
- drndalo
#4659 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ja bih samo da se osvrnem na "neodmaranje" igraca... Koliko je trebalo da se odmaraju da bi mogli trcati 90 minuta ? 3 godine ? I u prvoj utakmici na Kosevu su trcali samo u prvom poluvremenu i to bez zadnjih 10 minuta, plus jos 10 minuta trcanja u drugom poluvrmenu... Ostalo je bilo vucaranje i setanje... Halo, igrali su sa Zetom u CETVRTAK, pa nije Celik bio u utorak...
Elem, fizicka sprema im je haman k'o u mene, dobro, vjerovatno 20% bolja... Sto je mozda dovoljno za PL, ali za vise vidimo kako je... Da se razumijemo, potpuno ista stvar je i kod Zelje, i sviju ostalih... Nama bi bilo puno i da se igra 2x 30 minuta...
Elem, fizicka sprema im je haman k'o u mene, dobro, vjerovatno 20% bolja... Sto je mozda dovoljno za PL, ali za vise vidimo kako je... Da se razumijemo, potpuno ista stvar je i kod Zelje, i sviju ostalih... Nama bi bilo puno i da se igra 2x 30 minuta...
- Pitarrr82
#4660 Re: FK Sarajevo - Europa League
erik2 wrote:Ako je Čomor najbolji primjer, onda jbg.Pitarrr82 wrote:
Nije bas da se nije davala pa i da se ne daje sansa igracima iz naseg pogona, Comor je najbolji primjer za to, da ne nabrajam gdje su ostali zavrsili a gdje bi i on zavrsio da se pita 95% navijacaIli jbg.
Pa to
-
caros
#4661 Re: FK Sarajevo - Europa League
Zamisli kakvi su ostali..
Dupovac fula čitavu loptu pred golom.
- Arteta
#4662 Re: FK Sarajevo - Europa League
Suljic,Dupovac?Pitarrr82 wrote:erik2 wrote:Ako je Čomor najbolji primjer, onda jbg.Pitarrr82 wrote:
Nije bas da se nije davala pa i da se ne daje sansa igracima iz naseg pogona, Comor je najbolji primjer za to, da ne nabrajam gdje su ostali zavrsili a gdje bi i on zavrsio da se pita 95% navijacaIli jbg.
Pa to, njega sam naveo jer je jedini koji (opet moram u navodnike staviti) "igra" trenutno
- hepekcina
#4663 Re: FK Sarajevo - Europa League
i tačno je tako i biloVešović: Sarajevo je prepotentno ušlo u meč
takav nam je na žalost pristup svim stvarima u životu, zato naši igrači jesu naj kada ih zapadne diktator poput Felixa Magatha
-
internazionale
#4664 Re: FK Sarajevo - Europa League
da bog da nam svi bili k'o dupovaccaros wrote:Zamisli kakvi su ostali..![]()
sarajevo i željo su "ubice" mladih igrača
koliko su talenata rastjerali
dok se to iz temelja ne promijeni teško ćemo na zelenu granu
- Pitarrr82
#4665 Re: FK Sarajevo - Europa League
Suljic dosao iz Hadzica, Dupovac je ako se ne varam a neka me neko ispravi ako je tako prije nego je dosao kod nas bio negdje vani, Francuska ili slicno...
Mislimo valjda na one koji su direktno iz mladjih kategorija usli u ekipu, to nije za ovu dvojicu slucaj...
Mislimo valjda na one koji su direktno iz mladjih kategorija usli u ekipu, to nije za ovu dvojicu slucaj...
- Pitarrr82
#4667 Re: FK Sarajevo - Europa League
caros wrote:Dupovac je naš
Eto onda, do mene ali ako je tako vidi se da je nas
-
caros
#4668 Re: FK Sarajevo - Europa League
Onaj autogol protiv Veleža ga je ubio psihički a vala mu je ubio i ono malo potencijala što je imao.
- Arteta
#4669 Re: FK Sarajevo - Europa League
Gledam cijene na transfermarktu,skoro svima su opale i to vec danas.
Torlak,bilo 800 000,sad je 700 000
Bandovic,bilo 300 000,sad je 275 000
Suljic,bilo 300 000,sad je 275 000
Sesar,bilo 550 000,sad je 475 000
Husejinovic,bilo 350 000,sad je 300 000
Dupovac,bilo 350 000,sad je 300 000
Cijene nisu opale od igraca koji su igrali jedino Tatomirovicu i Karamaticu.
Torlak,bilo 800 000,sad je 700 000
Bandovic,bilo 300 000,sad je 275 000
Suljic,bilo 300 000,sad je 275 000
Sesar,bilo 550 000,sad je 475 000
Husejinovic,bilo 350 000,sad je 300 000
Dupovac,bilo 350 000,sad je 300 000
Cijene nisu opale od igraca koji su igrali jedino Tatomirovicu i Karamaticu.
- Pitarrr82
#4670 Re: FK Sarajevo - Europa League
caros wrote:Onaj autogol protiv Veleža ga je ubio psihički a vala mu je ubio i ono malo potencijala što je imao.
To sam negdje vec spomenuo ali ako je bas tako jbt ga onda, pa nije za samoubistva taj autogol jbt gledam ga kako se lose postavlja, kako u duele kao neki mis ulazi... ne znam..
Kakav transfermarkt, ko to gleda kao neku istinitu vrijednost igraca...
-
internazionale
#4671 Re: FK Sarajevo - Europa League
fizička sprema nije samo trčanje, fizička sprema ti je koncentracija i smirenostdrndalo wrote:Ja bih samo da se osvrnem na "neodmaranje" igraca... Koliko je trebalo da se odmaraju da bi mogli trcati 90 minuta ? 3 godine ? I u prvoj utakmici na Kosevu su trcali samo u prvom poluvremenu i to bez zadnjih 10 minuta, plus jos 10 minuta trcanja u drugom poluvrmenu... Ostalo je bilo vucaranje i setanje... Halo, igrali su sa Zetom u CETVRTAK, pa nije Celik bio u utorak...
said da je bio odmorniji iliti fizički spremniji bi sinoć zabio, im'o je prilika
-
vryzas
#4672 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ispali ste od slabije ekipe pa nek prica ko sta hoce. Cinjenica je da su ljudi iz 0 sansi dali dva gola iz nehata. Za razliku od utakmica sa Levskim, falilo je trke, svjezine, raspolozenih pojedinaca, promjene ritma s klupe itd. itd.
Steta zbog normalnih navijaca FKS, pogotovo onih koji su "klapnuli" do CG. Samo jos uvijek ne kontam neke "navijace"...
Sinoc odgledah kraj drugog poluvremena u drustvu nekoliko pitara i svi do jednog na kraju utakmice psuju i prozivaju od Jovica, preko igraca, do uprave
Do prije 10 dana ih dizali u nebo, a sad sve po spisku
...ima takvih "navijaca" na svakoj strani ali fakat ne kontam kako mozes da j... sve po spisku nekome ko se trudi, trci i gine ali jbg. nije majstor tipa debeli Said koji pretrci 2 kilometra za 90 min.
Elem, ako nista, bar ste "smanjili" dug za par miliJona
Steta zbog normalnih navijaca FKS, pogotovo onih koji su "klapnuli" do CG. Samo jos uvijek ne kontam neke "navijace"...
Sinoc odgledah kraj drugog poluvremena u drustvu nekoliko pitara i svi do jednog na kraju utakmice psuju i prozivaju od Jovica, preko igraca, do uprave
Do prije 10 dana ih dizali u nebo, a sad sve po spisku
Elem, ako nista, bar ste "smanjili" dug za par miliJona
-
El_comadante
#4673 Re: FK Sarajevo - Europa League
a Suljić je imao par odličnih prodora ali završni pas mu neide nikao. ja bi mu na treningu dodijelio trenera da samo do vježba jedno mjesec dana...
-
El_comadante
#4674 Re: FK Sarajevo - Europa League
Suljić je došao iz Butmira ne HadžićaPitarrr82 wrote:Suljic dosao iz Hadzica, Dupovac je ako se ne varam a neka me neko ispravi ako je tako prije nego je dosao kod nas bio negdje vani, Francuska ili slicno...
- Pitarrr82
#4675 Re: FK Sarajevo - Europa League
El_comadante wrote:Suljić je došao iz Butmira ne HadžićaPitarrr82 wrote:Suljic dosao iz Hadzica, Dupovac je ako se ne varam a neka me neko ispravi ako je tako prije nego je dosao kod nas bio negdje vani, Francuska ili slicno...
Eto neka vazna informacija