LIBIJA

Post Reply
Man of steel

#4651 Re: LIBIJA

Post by Man of steel »

detroit-mercy wrote: A ko je Gadafi, to on svojim parama sto je zaradio izgradio zemlju :lol: :lol: :lol: :lol: . Ma bjazi, zasjeo 40 godina i jos nameracio i sina mu da i on izgradjuje zemlju, jer eto samo oni znaju :mrgreen: niko drugi. Hebote, covjek zaposjeo sa svojom porodicom resurse jedne zemlje i onda kazu on izgradio :lol: :lol: :lol: Pa mogao bi i ti tako ko Gadafi izgraditi.
Ima i Nigerija naftu pa im ljudi skapavaju u siromaštvu.

Imaju i Somalijci resurse pa eno bukvalno umiru od gladi, a nedavno su čak i "demokratizovani".

Vidiš da "imati resurse" bez Gadafija i sa Gadafijem nije isto.
Ringhio

#4652 Re: LIBIJA

Post by Ringhio »

.
Last edited by Ringhio on 28/06/2014 17:20, edited 1 time in total.
Tkd

#4653 Re: LIBIJA

Post by Tkd »

Libija sada nema te resurse što je nekoć imala :wink:

Koliko je bilo donacija u BiH ulice su mogle biti doslovno od zlata. Druga stvar što neko mora imati 3-4 zgrade, 5 stanova i 6 kuča na 7 spratova. Ne misle ljudi umirati.
em11r

#4654 Re: LIBIJA

Post by em11r »

semirizsvemira wrote:Neki zive u Kuvajtu a ljude tamo nazivaju orangutanima i majmunima . To govori o samom forumasima koji tamo zive
Da , muslimanima jeprekipjelo vise i ovo ce se sve vise dogadjati . Em sto nas ubijaju gdje stignu , em sto nas pljackasju gdje stignu i kad stignu , em sto nam djecu siluju , osakacuju i zene i starce ubijaju u svrhu takmicenja ko ce vise em sto nam crtaju karikature covjeka najvrijednijeg na svijetu i koji je ostavio duboki trag na ljudksi rod i ljudsku povijest kojeg su najveci filozofi i intelektualci slavili ( Tolstoj, Gete itd) nego sad i zidovcichi nakvi hoce da steknu slavu sa karikaturama i filmovima o tom istom covjeku , nasem Poslaniku s.a.w.s. . E nece moci vise . Doci ce dan kada cete krepavari ako Bog da i moliti za milost i traziti oprost za sva zla koja ste pocinili , od krstaskih ratova do okupacije Palestine koju je Salahudin Ayubi oslobodio od orangutana i zlocinaca koji su klali djecu i zene danima bez prestanka i kada su potoci krvi tekli , nesto slichno kao danas kada se bacaju bombe kad se nekom cefne da ubija muslimane i za najmanju sitnicu . Doduse tu su krivi i americki podanici i poslusnici ali padaju jedan po jedan i ako Bog da bit ce tu jos revolucija . Muslimani nece vise trpiti jaram . Sa vjerom u Allaha i jedinstvom muslimana muslimanske zemlje bit ce opet slobodne od zlocinackog jarma
Da ti ne serem ja:
http://www.arabtimesonline.com/Home/tab ... fault.aspx
http://news.kuwaittimes.net/

Procitaj malo ... svaki dan 5 silovanih, unakazenih sluga, filipinki, indijaca, kidnapovanih sluskinja, objesenih cistacica, itd itd itd i to tako svaki dan. Izvlace zene iz auta na semaforu, uhapse ih odu u policiju zagrle se habibi kefa halek zain tamam cmok cmok cmok 3 puta i odose kuci i opet tako sutra ... kao sto neko gore rece arapu samo picka i pare nisu haram ... znaci ako zivi neko u njemackoj mora se poistovjetiti sa hitlerom i ni u kom slucaju ga ne smatrati zlocincem ?
em11r

#4655 Re: LIBIJA

Post by em11r »

semirizsvemira wrote:Neki zive u Kuvajtu a ljude tamo nazivaju orangutanima i majmunima . To govori o samom forumasima koji tamo zive
Da , muslimanima jeprekipjelo vise i ovo ce se sve vise dogadjati . Em sto nas ubijaju gdje stignu , em sto nas pljackasju gdje stignu i kad stignu , em sto nam djecu siluju , osakacuju i zene i starce ubijaju u svrhu takmicenja ko ce vise em sto nam crtaju karikature covjeka najvrijednijeg na svijetu i koji je ostavio duboki trag na ljudksi rod i ljudsku povijest kojeg su najveci filozofi i intelektualci slavili ( Tolstoj, Gete itd) nego sad i zidovcichi nakvi hoce da steknu slavu sa karikaturama i filmovima o tom istom covjeku , nasem Poslaniku s.a.w.s. . E nece moci vise . Doci ce dan kada cete krepavari ako Bog da i moliti za milost i traziti oprost za sva zla koja ste pocinili , od krstaskih ratova do okupacije Palestine koju je Salahudin Ayubi oslobodio od orangutana i zlocinaca koji su klali djecu i zene danima bez prestanka i kada su potoci krvi tekli , nesto slichno kao danas kada se bacaju bombe kad se nekom cefne da ubija muslimane i za najmanju sitnicu . Doduse tu su krivi i americki podanici i poslusnici ali padaju jedan po jedan i ako Bog da bit ce tu jos revolucija . Muslimani nece vise trpiti jaram . Sa vjerom u Allaha i jedinstvom muslimana muslimanske zemlje bit ce opet slobodne od zlocinackog jarma
I da ti nesto onako jaranski kazem, ti ako kao uzor brata muslimana uzimas ijednog arapa grdno se varas grdno.
Davno su oni od suneta odsetali. Kada sam prvi puta dosao u Kuvajt srce mi je bilo ko dzamija, osjecao sam se presretno biti musliman u muslimanskoj zemlji sve dok nisam upoznao ljude. Iako mozda nekim sto reis kaze "novim muslimanima" mi bosanski panevropski muslimani nismo pravi ... vjeruj mi za ove ovdje mi smo zhito!
semirizsvemira

#4656 Re: LIBIJA

Post by semirizsvemira »

amerikanci kulturan narod a i miroljubiv :lol: :lol: . Svasta ce covjek procitati ovdje . Prvo pobili Indijance , pa se dali na latinose , pa onda na zute pa na kraju na muslimane . I uglavnom napustaju sce te zemlje chichava repa . za sta ? da budu najjaca sila na svijetu . pa kesu li najjaca sila na svijetu . Ekonomski davno riknuli i samo ih pljacka odrzava da ne riknu kao i Evropu zapadnu . Vojno . Vijetrnam , kidanija , Somalija bjezte noge posra vas guzica , Irak napustili bez pobjede doduse muzu im naftu ali dokle . E samo jos da padne ona djubrad u Saudijskoj Arabiji . Bit ce i toga Inshallah . Zemlja koja se mrzi najvise na svijetu je USA , a to su pokazale i neke ankete .
occupylove

#4657 Re: LIBIJA

Post by occupylove »

jos jedna provokacija ili specijalna operacija ?
frka je pocela oko filma koji vrijedja na doista vulgaran nacin Islam ( necu da trazim film , tacnije na Youtube trejler )
sam autor tvrdi da mu je to i bila namjera , smatra Islam "rakom civilizacije "
zove se Sam Bacil i trenutno se krije u Kaliforniji
naziva sebe 'Jevrejom " i tvrdi da je oko 100 "uglednih 'Jevreja " finansiralo film
moramo se zapitati , zasto bas sada i sta su namjere ovakvih propagandnih akcija i provokacija , najvjevovatnije spijunskih sluzbi iz Izraela i da se to desi poslije obiljezavanja 11 godina od 9/11 ?

i kada je neslaganje oko USA i Izraela o napadu na Iran
vrlo opasne i prljave igre , neki krugovi extremista na svim stranama ne zele mirno rjesenje konflikata vec dolijevaju benzin na vatru
cijeli text ;
http://www.informationclearinghouse.inf ... e32425.htm
Last edited by occupylove on 12/09/2012 20:38, edited 1 time in total.
Ali Kemal

#4658 Re: LIBIJA

Post by Ali Kemal »

detroit-mercy wrote:Pa mogao bi i ti tako ko Gadafi izgraditi.
Ocigledno je da to nije tako.
Ko zna kada ce Libija uopste da dostigne stabilnost, a kamoli da se izgradjuje kao sto je Gadafi izgradjivao, tako da je konstatacija da svako moze da bude kao Gadafi jednostavno nije tacna, a dogadjaji to potvrdjuju iz dana u dan.
semirizsvemira

#4659 Re: LIBIJA

Post by semirizsvemira »

em11r wrote:
I da ti nesto onako jaranski kazem, ti ako kao uzor brata muslimana uzimas ijednog arapa grdno se varas grdno.
Davno su oni od suneta odsetali. Kada sam prvi puta dosao u Kuvajt srce mi je bilo ko dzamija, osjecao sam se presretno biti musliman u muslimanskoj zemlji sve dok nisam upoznao ljude. Iako mozda nekim sto reis kaze "novim muslimanima" mi bosanski panevropski muslimani nismo pravi ... vjeruj mi za ove ovdje mi smo zhito!
Nije to slucaj sa Kuvajtom nego sa skoro svim muslimanskim zemljama . I moj uzor je Muhammed s.a.w.s a ne nakvi kuvajcani koji me uopste ne tangiraju . Eno ih neki dan hodaju po vrelu Bosne ne znaju se ni obic pa su se zalili da nasi hoteli nisu bas najbolji ali d aimamo prirodu za razliku od njihove pustinje . Svugdje ima dobrih i losih muslimana i dobrih i losih ljudi . Ja ono lose volim preskociti a ono dobro pricati o tome i cesto spominjati
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4660 Re: LIBIJA

Post by Truba »

detroit-mercy wrote:Veoma interesantno je da veliki broj ljudi na ovom forumu podrzava razne diktatore, lunatike, idiote na vlasti u tim nekim zemljama, koji vladaju dozivotno pa onda nakon njih dodje mu sin ili unuk ili neki drugi lik iz familije :mrgreen:. A u isto vrijeme jednom Cericu ti isti npr razvlace majku na sve strane sto je uzurpirao jedan mandat vise u IZ :mrgreen: , Lagumdziji se majka pominje stalno sto je vec par godina prvi u stranci (koja uzgred receno povremeno ucestvuje u vlasti), a da Princ Izetbegovic npr. sebe proglasi dozivotnim predsjednikom ili da mu je to ucinio babo mu :mrgreen: revolucija bi izbila. Kako za nas vaze jedna pravila a drugima kako bude :mrgreen: .

ne potržavamo diktature nego smatramo da se demokracija ne može unijeti bombama izvana nego treba krenuti iznutra
kao pad komunizma i raspad istočnog bloka

dakle ne diraj zemlje i pusti ih da same prođu kroz sve stupnjeve demokratije

isto mislim i o libiji siriji iraku i t d
occupylove

#4661 Re: LIBIJA

Post by occupylove »

Black swan wrote:
detroit-mercy wrote:Veoma interesantno je da veliki broj ljudi na ovom forumu podrzava razne diktatore, lunatike, idiote na vlasti u tim nekim zemljama, koji vladaju dozivotno pa onda nakon njih dodje mu sin ili unuk ili neki drugi lik iz familije :mrgreen:. A u isto vrijeme jednom Cericu ti isti npr razvlace majku na sve strane sto je uzurpirao jedan mandat vise u IZ :mrgreen: , Lagumdziji se majka pominje stalno sto je vec par godina prvi u stranci (koja uzgred receno povremeno ucestvuje u vlasti), a da Princ Izetbegovic npr. sebe proglasi dozivotnim predsjednikom ili da mu je to ucinio babo mu :mrgreen: revolucija bi izbila. Kako za nas vaze jedna pravila a drugima kako bude :mrgreen: .

ne potržavamo diktature nego smatramo da se demokracija ne može unijeti bombama izvana nego treba krenuti iznutra
kao pad komunizma i raspad istočnog bloka

dakle ne diraj zemlje i pusti ih da same prođu kroz sve stupnjeve demokratije

isto mislim i o libiji siriji iraku i t d
tacno !
evo gdje je sada Libija , i sta dalje ?
gdje god se pojave "siritelji demokratije " ?
tu trava vise ne raste
ima dobra parola na anti-ratnim protestima ; " bombama do demokratije je kao doci jebanjem do djevicanstva " :D
bokakotorska

#4662 Re: LIBIJA

Post by bokakotorska »

Chisum wrote:Nevezano za ovaj dogadjaj, koji me, da budem iskren, zanima k'o lanjski snijeg, interesantne su mi dvije veoma oprecne struje na ovakvim temama...

S jedne strane ovi domaci Talibani koji sanjaju o nekakvom kalifatu - pa da u japankama, naoruzani bradom i neznanjem do neba, "zauzmu Rim", te sa druge strane ekipa koja uglavnom zivi negdje vani (obicno u Americi), kojoj je i dan-danas cudno kako to neko moze da zamisli da jedna Amerika - jedina istinska globalna sila danasnjice - moze da povlaci konce po raznim banana i "akobogda" drzavama.... :)

Preko Gvatemale i Arbenza, do Konga i Lumumbe, preko Kube I Batiste, pa do igara Lyndon Johnsona (od "Dovedite me na vlast i dacu vam taj vas rat koji zelite", preko krvavih spletki i operacija, poput "Fenix-a", pa do ispunjenja obecanja nakon incidenta u tonkinskom zaljevu...), od krvavih dogadjaja u Kambodzi, za vrijeme Nixona, pa do Allendea i njegovog Chilea..... itd... itd...

Zasto neko misli da je moguce da jedna jedina istinska globalna sila ne igra odlucujuce ulogu i ovdje, u previranjima izmedju ovih priglupim arapskih plemena?
Mene bi, da sam kakav Amerikanac, bilo sramota, donekle i strah - a uz to ne bih mogao stati sa iscudjavanjem - da se moja zemlja, koja pretenduje da bude najjaca i najutjecajnija na svijetu, ne ucestvuje, ako ne - i ODLUCUJE u manje vise svemu sto se desava na svijetu.... pogotovo u dijelovima koji spadaju u najuzu zonu interesa poput zemalja bogatih naftom itd....

Ovo nema veze sa glupim pricama o Masonima, Mosadu, Paji Patku i slicnim vicevima koji se daju cuti kada ove glupe vehabije bistre svjetsku politiku.... Ovo je jednostavno red stvari kakav je uvijek bio i bice. Onaj ko pozeli da se zove najjacim - on to mora biti, ma kakva da je cijena, svidjalo se to nekome ili ne.
Sad tek vidim da si stvarno odro guzove od jahanja.

Dalek je put od Titovog pionira do apologete J.P. Morgana & Co

Dusebriznice stari uteho bogatih :D
occupylove

#4663 Re: LIBIJA

Post by occupylove »

TV vijesti u USA su naravno zaokupljene pogibijom njihovih diplomata u Bengaziju , te jurisu demonstranata u Kairu na USA ambasadu
demonstracije su bile i u jos par drzava na bliskome istoku i dalje ..
i tek se zakuhava , jer sve vise TV stanica u Islamskim zemljama sada prikazuje taj film !! ( sto im nije pametno ne treba zakuhavati !)
par stvari je cudno ;
USA konzulat u Bengaziju su cuvali samo Libijski cuvari , koji su brzo savladani od 20 tesko naoruzanih napadaca
gdje su bili Marinci da stite Ambasadora i njegovi tjelohranitelji u Libiji koja je u haosu
druga stvar po TV USA ;
ko je poslao taj uvredljivi film o Islamu , sa prevodom na Arapski lokalnoj TV stanici u Kairu ? pitaju se Americki novinari
pokusavajuci naci doticnoga Sam Bacila " Jevreja i gradjevinskoga poduzetnika " koji je rezirao film i postao ga na Youtube
nikakvih informacija o njemu , i novinari se pitaju dali uopste postoji osoba pod tim imenom ?
i analiza i shok Amerikanaca da se to desi u drzavi koju su "oslobodili dikatora i uveli im demokraciju " :lol:
izvinjavam se sto se smijem , i saucesce nesretnim diplomatama , smijem se tako jeftinoj propagandi
i pitanja da li se Arapsko proljece okrenulo protiv USA politike i Amerikanaca i jeli ta politika USA na Bliskome Istoku dozivjela totalnu propast ?
jedinice Marinaca a i FBI krecu ka Libiji , naravno ratni brodovi u Mediteranu i avijacija i ostala mashinerija je vec u pokretu
Predsjednik Obama je obecao da ce pohvatati ( tacnije pobiti ) napadace i koristice sva sredtsva
e pa bas 'lijepo " :roll: ja mislim da je ovo sada sedmi rat za USA u deceniji , , ovaj put u Libiji , koju su 'oslobodili "
vidjecemo sta ce donijeti sljedeci dani i 'cestitka " Izraelskim operativcima koji su ponovo zrtvovali Americke i ostale zivote za svoje ciljeve ..i zakuhali do jaja i opet !
bokakotorska

#4664 Re: LIBIJA

Post by bokakotorska »

occupylove wrote:TV vijesti u USA su naravno zaokupljene pogibijom njihovih diplomata u Bengaziju , te jurisu demonstranata u Kairu na USA ambasadu
i tek se zakuhava , jer sve vise TV stanica u Islamskim zemljama sada prikazuje taj film !! ( sto im nije pametno ne treba zakuhavati !)
par stvari je cudno ;
USA konzulat u Bengaziju su cuvali samo Libijski cuvari , koji su brzo savladani od 20 tesko naoruzanih napadaca
gdje su bili Marinci da stite Ambasadora i njegovi tjelohranitelji u Libiji koja je u haosu
druga stvar po TV USA ;
ko je poslao taj uvredljivi film o Islamu , sa prevodom na Arapski lokalnoj TV stanici u Kairu ? pitaju se Americki novinari
pokusavajuci naci doticnoga Sam Bacila " Jevreja i gradjevinskoga poduzetnika " koji je rezirao film i postao ga na Youtube
nikakvih informacija o njemu , i novinari se pitaju dali uopste postoji osoba pod tim imenom ?
i analiza i shok Amerikanaca da se to desi u drzavi koju su "oslobodili dikatora i uveli im demokraciju " :lol:
izvinjavam se sto se smijem , i saucesce nesretnim diplomatama , smijem se tako jeftinoj propagandi
i pitanja da li se Arapsko proljece okrenulo protiv USA politike i Amerikanaca i jeli ta politika USA na Bliskome Istoku dozivjela totalnu propast ?
jedinice Marinaca a i FBI krecu ka Libiji , naravno ratni brodovi u Mediteranu i avijacija i ostala mashinerija je vec u pokretu
Predsjednik Obama je obecao da ce pohvatati ( tacnije pobiti ) napadace i koristice sva sredtsva
e pa bas 'lijepo " :roll: ja mislim da je ovo sada sedmi rat za USA u deceniji , , ovaj put u Libiji , koju su 'oslobodili "
vidjecemo sta ce donijeti sljedeci dani i 'cestitka " Izraelskim operativcima koji su ponovo zrtvovali Americke i ostale zivote za svoje ciljeve ..i zakuhali do jaja i opet !
Brate jesi ti kad krocio u Tunis ne u Libiju ?

Koji bre marinci u arapskim zemljama. Pa u Bagdadu nema 1, a ti bi te seke u Bengazi :D

Marince gledas na TVu kako cirkaju kafu ili u nekoj nocnoj akciji kako ubijaju zene i decu po Avganistanu i Pakistanu.

Marinci su ti u tim zemljama locirani u pustinjama, na sigurnom i odatle nosa ne promaljaju. Bunkeri ba.

Avijacija radi svoj demokratski posao.

Obezbedjenje je svuda lokalno i vrlo low profile drze.

Ne beri brige sad ce oni da ozidaju Tripoli kao i Bagdad sto su, a mrski teroristi nema druge nego da im buckaju

granate minobacacem. Vec vidjeno, novosti su samo na CNNu, kod baba Kristine :D
jefferson

#4665 Re: Ubiše ambasadora

Post by jefferson »

Man of steel wrote:
jefferson wrote: Ne trebaju njima amerikanci da se ubijaju medjusobno!
Ja s njima radim i to sa vrlo obrazovanim ljudima koji dolaze u SAD na godinu dana na dodatno skolovanje, na vrlo dobrim poziijama u svojim drzavama.
Takvog nemorala i takve arogancije rijetko se moze igdje sresti. Kada je u pitnju nemoral mislim da bi ispred ljudi koje konstantno srecem iz tih drzava vec sedam godina stavio bio koju osobu iz red light distrikta u Amesterdamu!
I ja sam prošle godine u Mcdonaldsu naletio na jednog pretilog Amerikanca kojem će holesterol kao i većini njegovih sugrađana doći glave.

U razgovoru sa njim sam zaključio da je izuzetno glup i neuk, kao i većina Amerikanaca.

O sexu nismo govorili ali sam stekao dojam da se radi o izuzetno nastranoj osobi tipičnoj za američku holivudsku kulturu.

Ja uobičajno nisam sklon generalizovanju, ali si me ti potakao na to.
Ja nisam rekao da sam upoznao jednog ili 10, imao sam priliku u zivotu povelik broj arapa sresti i raditi s njima. Cast izuzecima, ali njima fakat niko nije potreban da se biju medju sobom i konstantno deevoluiraju!
Arturo B

#4666 Re: LIBIJA

Post by Arturo B »

Nekima je nazalost trajno ostecen mozak, a ova antiamericka histerija je valjda dozivjela svoj vrhunac
occupylove

#4667 Re: LIBIJA

Post by occupylove »

Arturo B wrote:Nekima je nazalost trajno ostecen mozak, a ova antiamericka histerija je valjda dozivjela svoj vrhunac
ne vidim da je ovdje je iko u histeriji , vec se histericno brane postupci koji nemaju veze sa mozgom
u Kairu i dalje silovite i krvave demonstracije ispred ambasade USA
dva ratna broda USA su vec ispred Libije
tajnoviti autor Anti-Islamskoga filma koji je kostao zivota nekoliko Amerikanaca i Libijaca do sada se krije
po zadnjim vijestima nije Jevrej vec porijeklom Egipatski Kopt ( pranje ruku i dezinformacije na sve strane )
zapitajmo se i odmaknimo se od slijepoga patriotizma
kome odgovara ovakva frka i krvoprolice u ovom momentu ?
i na godisnjicu 9/11? zasto je film poslat TV stanici u Kairu bas tada ?
sada kada se otvoreno govori o neslaganjima izmedju USA i Izraela oko napada na Iran ?
kao i u slucaju oko karikatura Muhameda u Danskim novinama ili Holandskoga rezisera koji je zbog slicnoga filma platio glavom ?
iz jednoga izvora , nije teorija zavjere i odgovor je; Mossad ili slicne sluzbe Izraela ili njegov lobi u USA !
tacnije PNAC ( imate o njima u linku ispod i ko placa i organizuje ovakve "umjetnicke izrazaje " protiv Islama )
cilj je ponovo prikazati Arape i Muslimane kao fanatike , okrenuti pogotovo USA javnost u korist NATO intervencije u Siriji te dobiti podrsku za napad na Iran
pogledao sam par minuta doticnoga filma i jako amaterski napravljen , cisto smece , i uvredljiv i rasisticki jeste
ako je u USA i samome predsjedniku Obami ostalo pravde i casti i patriotizma ?
FBI bi morao pronaci likove iza ove specijalne operacije , uhapsiti ih i optuziti za "Hate crime " ( zlocin sirenja mrznje , jasno definisano zakonom u USA a ako neko strada ? tada je smrtna kazna )
odvaliti sankcije Izraelu
naravno ? samo u pustim snovima
par fanatika i izdajica Americkoga ustava nas guraju u globalnu katastrofu
koriste svaku priliku da vec zakuhanu atmosferu jos vise pogorsaju

http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=56220
jefferson

#4668 Re: LIBIJA

Post by jefferson »

occupylove wrote:
Arturo B wrote:Nekima je nazalost trajno ostecen mozak, a ova antiamericka histerija je valjda dozivjela svoj vrhunac
ne vidim da je ovdje je iko u histeriji , vec se histericno brane postupci koji nemaju veze sa mozgom
u Kairu i dalje silovite i krvave demonstracije ispred ambasade USA
dva ratna broda USA su vec ispred Libije
tajnoviti autor Anti-Islamskoga filma koji je kostao zivota nekoliko Amerikanaca i Libijaca do sada se krije
po zadnjim vijestima nije Jevrej vec porijeklom Egipatski Kopt ( pranje ruku i dezinformacije na sve strane )
zapitajmo se i odmaknimo se od slijepoga patriotizma
kome odgovara ovakva frka i krvoprolice u ovom momentu ?
i na godisnjicu 9/11? zasto je film poslat TV stanici u Kairu bas tada ?
sada kada se otvoreno govori o neslaganjima izmedju USA i Izraela oko napada na Iran ?
kao i u slucaju oko karikatura Muhameda u Danskim novinama ili Holandskoga rezisera koji je zbog slicnoga filma platio glavom ?
iz jednoga izvora , nije teorija zavjere i odgovor je; Mossad ili slicne sluzbe Izraela ili njegov lobi u USA !
tacnije PNAC ( imate o njima u linku ispod i ko placa i organizuje ovakve "umjetnicke izrazaje " protiv Islama )
cilj je ponovo prikazati Arape i Muslimane kao fanatike , okrenuti pogotovo USA javnost u korist NATO intervencije u Siriji te dobiti podrsku za napad na Iran
pogledao sam par minuta doticnoga filma i jako amaterski napravljen , cisto smece , i uvredljiv i rasisticki jeste
ako je u USA i samome predsjedniku Obami ostalo pravde i casti i patriotizma ?
FBI bi morao pronaci likove iza ove specijalne operacije , uhapsiti ih i optuziti za "Hate crime " ( zlocin sirenja mrznje , jasno definisano zakonom u USA a ako neko strada ? tada je smrtna kazna )
odvaliti sankcije Izraelu
naravno ? samo u pustim snovima
par fanatika i izdajica Americkoga ustava nas guraju u globalnu katastrofu
koriste svaku priliku da vec zakuhanu atmosferu jos vise pogorsaju

http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=56220
Kad ti zavrsio pravo u americi?
Na svim temama se pozivas na ustav a sada bi krsio prvi amandman! De se odlucio sta hoces? Ti bi malo ustava kada ti odgovara a kada ti ne odgovara ne bi ustav. To ej isto da neko rokne nekoga jer je obukao kostim paje patka i nasao to uvredljivo, i onda odes i uhapsis autora crtanog.
Jaro, frajer je napravio fil koji granici sa mentalnom retardiranoscu. Ali ustav mu to garantira kao sto tebi garantira da stalno siris dezinformacije a da ti niko ne pokuca na vrata. Jarane, na jendoj temi pises kako ce te neko ubiti i poslati predator, a sada bi ti isto to radio drugima. E pa ne moze to tako!
Intimus

#4669 Re: LIBIJA

Post by Intimus »

Možda im diplomate nisu ni bile meta, već domaće snage sigurnosti?
Kako se ono kaže, kolateralna šteta.
occupylove

#4670 Re: LIBIJA

Post by occupylove »

opet niko da odgovori zasto se takvi 'umjetnicki sadrzaji " pojavljuju tako tempirano ? za godisnjicu 9/11
sa prevodom na Arapski odjednom se film za koji niko nebi niti znao pojavio na lokalnim TV stanicama u Egiptu i dalje ?
i sve slucajnost ?
"umjetnicka sloboda " ? takvih filmova i smeca po internetu ima koliko hoces , i bas taj film sada da se pojavi sve sa prevodom i distribuira se masovno ?
finansirano od strane obavjestajnih sluzbi ?
i glavom plate Americke diplomate ( sa samo dva tjelohranitelja a konzulat je bio i prije napadnut bombom u Junu :?: )
cijeli frka oko konzulata je trajala 5 sati , ponavljam 5 sati su demonstranti bili okolo
za sudbinu Ambasadora se nije znalo satima ( uz svu modernu i satelitsku tehnologiju i dronove i sva cuda )
niti sa jednoga ratnoga broda USA u Mediteranu ( 15-20 minuta leta helikopterom ) nije poslata pomoc USA komandosa ?
5 sati su pod napadom i izvukli su tijelo Ambasadora i ostalih sljedeci dan ???
sve su ovo rekli na udarnim vijestinma Americki novinari i traze odgovore
mnogo smrdi oko ovoga ..mnogo !
i opet se Americki patriotizam dize na noge , bombarderi i rakete su spremni opet da pobiju na hiljade nevinih civila , opet histerija i paranoja ( od koje su i mnogi probudjeni Amerikanci vise umorni;" pa sta vise ? hocemo li zapoceti vise III svjetski rat vise , pa kome obojci pa kome opanci ")
kome je to u interesu ?
uglavnom, naoruzani napadaci su se odjednom pojavili ( TV vijesti u USA tvrde Alkaida ,) medu demonstrantima , uletili u konzulat i zapalili ga
sve je nejasno jos , ali ovo je tipican primjer specijalnih operacija , ima otiske obavjestajaca da smrdi do neba ..
dok inicijative za mir se guraju u stranu i dize se ratna histerija ( jer ovome sistemu osim ratova i nema drugoga spasa da prezivi jos jednu sezonu )
uglavnom ?
ponovo ce stradati nevini , ponovo ce sela i gradovi biti zasuti bombama i raketama od pola tone , ponovo ce Obama se pojaviti na TV i reci : 'mi smo simbol slobode i pravde "
zeludac milionima ljudi se okrece i od njega i slicnih 'pravednika "
jefferson

#4671 Re: LIBIJA

Post by jefferson »

occupylove wrote:opet niko da odgovori zasto se takvi 'umjetnicki sadrzaji " pojavljuju tako tempirano ? za godisnjicu 9/11
sa prevodom na Arapski odjednom se film za koji niko nebi niti znao pojavio na lokalnim TV stanicama u Egiptu i dalje ?
i sve slucajnost ?
"umjetnicka sloboda " ? takvih filmova i smeca po internetu ima koliko hoces , i bas taj film sada da se pojavi sve sa prevodom i distribuira se masovno ?
finansirano od strane obavjestajnih sluzbi ?
i glavom plate Americke diplomate ( sa samo dva tjelohranitelja a konzulat je bio i prije napadnut bombom u Junu :?: )
cijeli frka oko konzulata je trajala 5 sati , ponavljam 5 sati su demonstranti bili okolo
za sudbinu Ambasadora se nije znalo satima ( uz svu modernu i satelitsku tehnologiju i dronove i sva cuda )
niti sa jednoga ratnoga broda USA u Mediteranu ( 15-20 minuta leta helikopterom ) nije poslata pomoc USA komandosa ?
5 sati su pod napadom i izvukli su tijelo Ambasadora i ostalih sljedeci dan ???
sve su ovo rekli na udarnim vijestinma Americki novinari i traze odgovore
mnogo smrdi oko ovoga ..mnogo !
i opet se Americki patriotizam dize na noge , bombarderi i rakete su spremni opet da pobiju na hiljade nevinih civila , opet histerija i paranoja ( od koje su i mnogi probudjeni Amerikanci vise umorni;" pa sta vise ? hocemo li zapoceti vise III svjetski rat vise , pa kome obojci pa kome opanci ")
kome je to u interesu ?
uglavnom, naoruzani napadaci su se odjednom pojavili ( TV vijesti u USA tvrde Alkaida ,) medu demonstrantima , uletili u konzulat i zapalili ga
sve je nejasno jos , ali ovo je tipican primjer specijalnih operacija , ima otiske obavjestajaca da smrdi do neba ..
dok inicijative za mir se guraju u stranu i dize se ratna histerija ( jer ovome sistemu osim ratova i nema drugoga spasa da prezivi jos jednu sezonu )
uglavnom ?
ponovo ce stradati nevini , ponovo ce sela i gradovi biti zasuti bombama i raketama od pola tone , ponovo ce Obama se pojaviti na TV i reci : 'mi smo simbol slobode i pravde "
zeludac milionima ljudi se okrece i od njega i slicnih 'pravednika "
Ja ne znam vise jesil ti pravnik general, protestant, ili bi se bacao, pardon, druge bacao, pod tenkove?
mO k3

#4672 Re: LIBIJA

Post by mO k3 »

bokakotorska wrote:
occupylove wrote:TV vijesti u USA su naravno zaokupljene pogibijom njihovih diplomata u Bengaziju , te jurisu demonstranata u Kairu na USA ambasadu
par stvari je cudno ;
druga stvar po TV USA ;
Brate jesi ti kad krocio u Tunis ne u Libiju ?

Koji bre marinci u arapskim zemljama. Pa u Bagdadu nema 1, a ti bi te seke u Bengazi :D

Marince gledas na TVu kako cirkaju kafu ili u nekoj nocnoj akciji kako ubijaju zene i decu po Avganistanu i Pakistanu.

Marinci su ti u tim zemljama locirani u pustinjama, na sigurnom i odatle nosa ne promaljaju. Bunkeri ba.

Avijacija radi svoj demokratski posao.

Obezbedjenje je svuda lokalno i vrlo low profile drze.

Ne beri brige sad ce oni da ozidaju Tripoli kao i Bagdad sto su, a mrski teroristi nema druge nego da im buckaju

granate minobacacem. Vec vidjeno, novosti su samo na CNNu, kod baba Kristine :D
Pa koliko sam "upucen " teritorija na kojoj se nalazi ambasada bilo koje zemlje ,ta "teritorija" "pripada" toj zemlji/drzavi
STo se tice marinaca ,bas i mene zanimaju gdje su bili , koliko sam tu upucen ambasada nema samo tjelohranitelje ,nego i marice koji cuvaju amabasadu
Chisum

#4673 Re: LIBIJA

Post by Chisum »

bokakotorska wrote:
Chisum wrote:Nevezano za ovaj dogadjaj, koji me, da budem iskren, zanima k'o lanjski snijeg, interesantne su mi dvije veoma oprecne struje na ovakvim temama...

S jedne strane ovi domaci Talibani koji sanjaju o nekakvom kalifatu - pa da u japankama, naoruzani bradom i neznanjem do neba, "zauzmu Rim", te sa druge strane ekipa koja uglavnom zivi negdje vani (obicno u Americi), kojoj je i dan-danas cudno kako to neko moze da zamisli da jedna Amerika - jedina istinska globalna sila danasnjice - moze da povlaci konce po raznim banana i "akobogda" drzavama.... :)

Preko Gvatemale i Arbenza, do Konga i Lumumbe, preko Kube I Batiste, pa do igara Lyndon Johnsona (od "Dovedite me na vlast i dacu vam taj vas rat koji zelite", preko krvavih spletki i operacija, poput "Fenix-a", pa do ispunjenja obecanja nakon incidenta u tonkinskom zaljevu...), od krvavih dogadjaja u Kambodzi, za vrijeme Nixona, pa do Allendea i njegovog Chilea..... itd... itd...

Zasto neko misli da je moguce da jedna jedina istinska globalna sila ne igra odlucujuce ulogu i ovdje, u previranjima izmedju ovih priglupim arapskih plemena?
Mene bi, da sam kakav Amerikanac, bilo sramota, donekle i strah - a uz to ne bih mogao stati sa iscudjavanjem - da se moja zemlja, koja pretenduje da bude najjaca i najutjecajnija na svijetu, ne ucestvuje, ako ne - i ODLUCUJE u manje vise svemu sto se desava na svijetu.... pogotovo u dijelovima koji spadaju u najuzu zonu interesa poput zemalja bogatih naftom itd....

Ovo nema veze sa glupim pricama o Masonima, Mosadu, Paji Patku i slicnim vicevima koji se daju cuti kada ove glupe vehabije bistre svjetsku politiku.... Ovo je jednostavno red stvari kakav je uvijek bio i bice. Onaj ko pozeli da se zove najjacim - on to mora biti, ma kakva da je cijena, svidjalo se to nekome ili ne.
Sad tek vidim da si stvarno odro guzove od jahanja.

Dalek je put od Titovog pionira do apologete J.P. Morgana & Co

Dusebriznice stari uteho bogatih :D
Gdje li u svemu nadje apologetu J.P. Morgana.... Jos pogotovo nakon sto na nekoj od proslih stranica napisah koliko bi mi pucao kurac sve i da ih k'o drva slazu... i jedne i druge. Ove prve - jer su nadrkani imperijalisti, pa imaju ovakvih glinenih golubova na bacanje.... a ove druge - jer su toliko glupi, a kao takvi sami po sebe najopasniji, da mi ih vec odavno vise nije ni zao.

Nego, znam... ukljucio si se u temu dok je Zaga jos uvijek nije nakalemila na Libiju - dok je jos uvijek nosila kovacevicevski naziv "Ubise (nam) ambasadora"... priznaj, je l' bilo trzanje? Barem na sekundu... stare rane...

- "Ubise nam Kralja!"

- "Opet?" (dobro, ovo bi vec bilo s Kovacevica na Basaru)

Te drz'-nedaj....

Kad ono n'akav americki ambasador... :-D
Cracked

#4674 Re: LIBIJA

Post by Cracked »

KAd prestanete zagovarati jedino neke velike zavjere jel se ikad zapitate do kada ce nevini ljudi presati ginuti radi filmova i crteza s kojima oni ama bas nista nemaju? Znaci ako neki majmun snimi neki antiislamski film u BiH i postavi na Youtube ocekujemo ubijanje nasih zaposlenika po ambasadama? Zar je lakse ignorisati i pravdati ovo divljastvo zavjerama i ciljanom propagandom. Iste gluposti su ljudi govorili za karikature, potpuno ignorisuci pa cak i pravdajuci paljenja i ubijanja.
AleksoMKD

#4675 Re: LIBIJA

Post by AleksoMKD »

Marinci su valjda bili u ambasadi u Tripoliju. U Bengaziju je konzulat i tu su lokalni strazari, valjda.

Koliko sam razumeo napadaci su iskoristili protest ispred konzulata (relativno miran) i napali i ubili ambasadora.

Sto se tice zabrane ovakvih debilnih folmova to je nemoguce jer zakon i ustav to garantiraju. Meni nije jasno kako moze neko napadati celu Dansku zbog karikatura koje su nacrtali par ljudi?
Ili celu Ameriku abog "filma" koji je napravljen od strane par ljudi?

Da ne spominjem da su medju karikature koje su rezultirale protestima u Arapskom svetu i smrti u stampedima 10-ak nevinih ljudi (pre svega muslimana) ubacene slike koje nemaju veze sa karikaturama. Slike ubacene od strane imama kako bi jos veci bes izazvali.

Ili ova "informacija" da je Kopt iza ovog filma. Sta je to nego poziv na progon Kopta?

A reakcije oko filma su otprilike da meni kao ateistu Musliman kaze da sam prljava nemoralna zivotinja pa ja odem i ubijem Hindusa jer i on vjeruje u nesto.
Post Reply