meni treba rizha, pa ako je vidite, uputite je 'vamo
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- Not My Idea
#4651 Re: Trudnjače i porodilje online
sorry na offtopicu,
- otherside
#4652 Re: Trudnjače i porodilje online
haj' dobro, neka te tu al' nemoj panicitiCholina_Lokica wrote:Ja kontala moRem i 'vako davat podrskuNe budite diskriminatorke
- Cholina_Lokica
#4653 Re: Trudnjače i porodilje online
E fala, da odrzavam temu dok ne budem pozitivnaotherside wrote:haj' dobro, neka te tu al' nemoj panicitiCholina_Lokica wrote:Ja kontala moRem i 'vako davat podrskuNe budite diskriminatorke
- Alhemicarkaa
#4654 Re: Trudnjače i porodilje online
Sve te to čeka i bez bebe, samo je uz bebu ljepše. Neg se ti bacaj na posao, ne forumaj džabe.Cholina_Lokica wrote:otherside wrote:jes' vidjela moja ti.Cholina_Lokica wrote:Nije mi dobro kad vas citam, prekomplikovano to sve
'vamo sve tetose djecu, ljubav neizmjerna, oFo, oNo a jedva cekamo da se vratimo na posao![]()
![]()
![]()
![]()
Bjez ba, citam par strana ne bude mi dobro, pij onu kiselinu, vitamine, de ovo, de ono, i jos na kraju depresija, haj radi, haj nemoj radit, kukuuuu
- Cholina_Lokica
#4655 Re: Trudnjače i porodilje online
Alhemicarkaa wrote:
Sve te to čeka i bez bebe, samo je uz bebu ljepše. Neg se ti bacaj na posao, ne forumaj džabe.
-
acinoc
#4656 Re: Trudnjače i porodilje online
-
radenska
#4657 Re: Trudnjače i porodilje online
Pitanje za ove zene koje su vodile trudnocu na jezeru, od koje sedmice i koliko cesto se ide na ctg. Kad god odem na kontrolu bude masa zena na ctg-u
- CherryLips
#4658 Re: Trudnjače i porodilje online
Ne znam u koja doba ides ali znam da je do nekih 10 ujutro ctg za zene koje idu na carski,tj.za komisiju,tako sam cula prosli put. Ja skoro punih 39 sedmica,idem jednom sedmicno,bar do sada..
-
radenska
#4659 Re: Trudnjače i porodilje online
a kad si pocela ici, u kojoj sedmici. Ja sam 35 a znam da su one zene sto su lezale u bolnici nonstop isle na ctg. CIni mi se od 36 da pocinje
- LieToMe
#4660 Re: Trudnjače i porodilje online
To bi ti trebao tvoj doktor reci. Ja sam ove sedmice u 38 sedmici (danas 37+3) i tek u petak idem na prvi ctg. Onda ce mi Nakas opet reci kad treba i valjda sve tako do poroda. Nemas razloga da brines radenska, samo pitas doktora.
Ja sam skoro sve opeglala, jos danas neku sicu i onda da uzivam u nastupajucim praznicima i ovoj snjeznoj idili, iz topline stana
Ja sam skoro sve opeglala, jos danas neku sicu i onda da uzivam u nastupajucim praznicima i ovoj snjeznoj idili, iz topline stana
-
radenska
#4661 Re: Trudnjače i porodilje online
Ti se spremila, kod mene je sve poslozeno u kesama, sve mi nesto rano da peglam i perem. Kontala sam odgoditi do pred novu godinu
Onda cu biti 37 aBd, to mi nekako taman 
- CherryLips
#4662 Re: Trudnjače i porodilje online
Izgleda da je upucivanje na ctg individualno od dr do dr,ja prvi put radila u 36 sedmici,a prosli put na jezeru sa mnom u sobi bila zena koja je 39 sedmica i radila ga prvi put...ne sekiraj se zato radenska,samo slusaj dr...
A ja to pranje i peglanje obavila poodavno,jos sve kontala ma sta je ono popeglati,sve sitno ,malo,a Boga mi trebalo mi vise nego za nase stvari,valjda sto vise ima a malecno pa nikad kraja...
ovom se mom bebanu izgleda nikako ne izlazi na ovaj snijeg,po citav se dan premjesta sa jedne strane stomaka na drugu (ja kazem guzelja) 
Ove zadnje 2-3 sedmice su mi bas nekako tegobne,noge mi nenormalno oticu,ruke trnu da ih nekad i ne osjetim,dole sve boli,prepone i stidna kost ubise...
al hajd sve to ide u staz 
A ja to pranje i peglanje obavila poodavno,jos sve kontala ma sta je ono popeglati,sve sitno ,malo,a Boga mi trebalo mi vise nego za nase stvari,valjda sto vise ima a malecno pa nikad kraja...
Ove zadnje 2-3 sedmice su mi bas nekako tegobne,noge mi nenormalno oticu,ruke trnu da ih nekad i ne osjetim,dole sve boli,prepone i stidna kost ubise...
Last edited by CherryLips on 18/12/2012 09:42, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#4663 Re: Trudnjače i porodilje online
nalazi bris vagine cerviksa na klamidiju,mikoplazma,ureoplazma,zna li ko mogu li se i gdje uraditi u zenici ili sarajevu?
- LieToMe
#4664 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma ja sam ubrzala proceduru zbog Bozica i Nove Godine
nisam jos ni kolace pocela praviti... Bilo me strah vise hoce li kolica i krevetic stici na vrijeme da ne bi bilo zameteni u snijegu sa trudovima a nemamo krevetic
Ti imas vremena ali s obzirom da cim udjes u 9ti mjesec mozes se poroditi svaki dan i nije lose spremiti sve ranije. Cisto da se oslobodis pritiska.
-
Arminaa
#4665 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam ih radila na Jezeru u Sarajevu, za Zenicu ne znam. Oni uzmu briseve, a ti ih odneses na DIP na mikrobiologiju. Treba ti samo uputnica za Jezero za briseve, ja sam je uzela od dr. opste prakse.kakavdanakneiskustvu wrote:nalazi bris vagine cerviksa na klamidiju,mikoplazma,ureoplazma,zna li ko mogu li se i gdje uraditi u zenici ili sarajevu?
Last edited by Arminaa on 18/12/2012 10:42, edited 1 time in total.
-
safran
#4666 Re: Trudnjače i porodilje online
U Sarajevu na DIP-u uz uputnicu a može i uz plaćanje. Privatno može i u Nalaz-u na Grbavici. Za Zenicu ne znam.kakavdanakneiskustvu wrote:nalazi bris vagine cerviksa na klamidiju,mikoplazma,ureoplazma,zna li ko mogu li se i gdje uraditi u zenici ili sarajevu?
-
bizet
#4667 Re: Trudnjače i porodilje online
sve briseve mozes normalno uraditi kod nas u bolnici, treba ti samo nalaz od ginekologa koji to trazi na osnovu kojeg ces dobiti uputnice kod svog doktora opce prakse....jedino zna ne biti markera, sto je bio slucaj kod mene pa nisam uradila bris na ureaplazmu i mikoplazmu....pricam o Zenici naravno...kad ides ovom linijom, a nema tu cekanja niti narucivanja, sem kod doktora opce prakse mozda (zavisi od ambilante do ambulante i raspolozenja sestara), nalazi su ti besplatni, sem mozda 5-7-KM za pregled sto platis....najbolje je otici na mikrobiologiju i pitati prvo imaju li potrebne markere i kad ce ih dobiti ako nemaju...ja kad sam radila nalaze meni ciko tamo rece da ce dobiti druga dva na pocetku mjeseca....mozda ti budes nafakalikakavdanakneiskustvu wrote:nalazi bris vagine cerviksa na klamidiju,mikoplazma,ureoplazma,zna li ko mogu li se i gdje uraditi u zenici ili sarajevu?
- Alhemicarkaa
#4668 Re: Trudnjače i porodilje online
danak, ubosti situaciji da imaju agense na DIPu je ravno dobitku na lutriju. Ja sam mjesecima zvala i pitala i na kraju otišla privatno u SANASu na Grbavici, nije bilo nešto skupo, ne sjećam se tačno koliko.
safran, je li Nalaz laboratorija ili? Je li moraš ići posebno uzeti bris kod ginekologa ili kako to fercera?
safran, je li Nalaz laboratorija ili? Je li moraš ići posebno uzeti bris kod ginekologa ili kako to fercera?
-
Arminaa
#4669 Re: Trudnjače i porodilje online
Moja je prijateljica prije 3 sedmice radila sve pomenute briseve i imali su na DIP-u agense i podloge za sve. Jel' se u medjuvremenu nesto promijenilo, ne znam.Alhemicarkaa wrote:danak, ubosti situaciji da imaju agense na DIPu je ravno dobitku na lutriju. Ja sam mjesecima zvala i pitala i na kraju otišla privatno u SANASu na Grbavici, nije bilo nešto skupo, ne sjećam se tačno koliko.
Sto se tice laboratorije Nalaz, oni primaju vec uzet uzorak, jer su samo laboratorija, znaci kako god, treba posebno otici kod ginekologa da isti uzme taj bris. Miko i ureaplazma su u Nalazu 45,00 KM, a za ostalo ne znam.
- Alhemicarkaa
#4670 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam te nalaze ganjala prije dvije godine, tako da moguće da su u međuvremenu popravili situaciju. Ako se ide privatno, onda je bolje ići u SANASu, jer tamo uzima ginekolog briseve i odmah analiziraju, pa izađe jeftinije. Ovako bi morao platiti ginekologu da uzme bris, pa plus analizu.
-
kakavdanakneiskustvu
#4671 Re: Trudnjače i porodilje online
bizet wrote:sve briseve mozes normalno uraditi kod nas u bolnici, treba ti samo nalaz od ginekologa koji to trazi na osnovu kojeg ces dobiti uputnice kod svog doktora opce prakse....jedino zna ne biti markera, sto je bio slucaj kod mene pa nisam uradila bris na ureaplazmu i mikoplazmu....pricam o Zenici naravno...kad ides ovom linijom, a nema tu cekanja niti narucivanja, sem kod doktora opce prakse mozda (zavisi od ambilante do ambulante i raspolozenja sestara), nalazi su ti besplatni, sem mozda 5-7-KM za pregled sto platis....najbolje je otici na mikrobiologiju i pitati prvo imaju li potrebne markere i kad ce ih dobiti ako nemaju...ja kad sam radila nalaze meni ciko tamo rece da ce dobiti druga dva na pocetku mjeseca....mozda ti budes nafakalikakavdanakneiskustvu wrote:nalazi bris vagine cerviksa na klamidiju,mikoplazma,ureoplazma,zna li ko mogu li se i gdje uraditi u zenici ili sarajevu?...nije problem otici do Sarajeva uraditi nalaz, ali po ovom vremenu se truckati...ne znam...idi pitaj prvo, neka ti nije mrsko...mirkobiologija ti je iznad transfuziologije, odmah onom stazicom preko puta ugrgentnog, kad se popnes na stepenice desno...malo je zavucena
kad si bila u bolnici i radila te nalaze?,briseve,mojoj supruzi juče na mikrobiologiji rekli da nigdje u zenici ne može uraditi te nalaze,briseve,navodno nemaju markera,ne znaju kad će doći
-
funeral blues
#4672 Re: Trudnjače i porodilje online
Je li neka od vas koristila nistatin vaginalete tokom trudnoće? Meni ih dr. propisala, ali pročitah u uputstvu da se ne preporučuju u trudnoći, pa sam sad malo u dilemi
.
-
bizet
#4673 Re: Trudnjače i porodilje online
i ne moze se uraditi nigdje drugdje nego u bolnici kod nas....bila sam sredinom proslog mjeseca i receno mi je da bi trebali doci oko prvog...cak mi rekao ciko da pitam kad budem dolazila po nalaz za clamidiju i cervikalni bris..bris na clamidiju i obicni cervikalni bris sam normalno uradila, valjda moze barem ova dva, zuhar je...samo za druga dva nije bilo markera...ako je bila juce i rekli joj da ne znaju kad ce doci onda ih nema....nema cak ni na clamidiju i obicni taj neki cervikalni bris???...malo je to bezobrazluk, zene svakodnevno rade te briseve, pogotovo kod nas u Zenici gdje stopa steriliteta raste, cini mi se, rapidnokakavdanakneiskustvu wrote: kad si bila u bolnici i radila te nalaze?,briseve,mojoj supruzi juče na mikrobiologiji rekli da nigdje u zenici ne može uraditi te nalaze,briseve,navodno nemaju markera,ne znaju kad će doći
oni te markere narucuju vjerujem redovno, pitanje je samo ko odlucuje koji su neophodniji iduci mjesec za nabaviti...imamo dobrih doktora, imamo nesto opreme koja bi trebala biti daleko bolja, ali sta je tu je i imamo skoro pa nehumanu politiku upravitelja zdravstvenih ustanova prema covjeku
par puta sam lezala u bolnici...kaze nemamo lijekove, neka vam neko kupi i donese injekcije i mi cemo vam ih dati i uredno ti propisu terapiju koja ti je neophodna...u prvi mah mi bilo tesko, a onda vidim da se mahom i doktori pate jer nemaju ni oni, svi, uslove za normalan rad...pa tako antibiotike i potrebne lijekove za bolesnike cuvaju za one hitne slucajeve, mahom ljudi koji nisu iz naseg grada i koji nemaju nikog da im kupi potrebnu terapiju ili nemaju sredstava...tesko je to gledati...cak sam prisutvovala sceni kad jedna doktrica vice da ce dati otkaz ako napokon ne kupe nove plahte, jer se krv sa aman koliko starih vise ne moze oprati...mislis da su je poslusali?...prestrasne su to stvari za jednu ustanovu kakava je bolnica, koja uvijek treba da je na prvom mjestu tu da pomogne
-
radenska
#4674 Re: Trudnjače i porodilje online
Zene drage boli me zub. Sestica, cini mi se da ce se ovvo pretvoriti u upalu zivca. Sta preporucujete, kojeg zubara u slucaju da postane neizdrzivo, cisto sumnjam da ce mi sad neko htjeti cistiti kanale onim iglama, 
-
affidavit
#4675 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja imam svoju dr., u pitanju je dr. Alisa, radi na Grbavici, i na pocetku trudnoce sam bila kod nje cisto da potvrdim da je sve OK, rekla mi je da u prva tri mjeseca obicno ne rade nista sa anestezijom a kasnije moze. Hoces njen broj? Inace je super zena.radenska wrote:Zene drage boli me zub. Sestica, cini mi se da ce se ovvo pretvoriti u upalu zivca. Sta preporucujete, kojeg zubara u slucaju da postane neizdrzivo, cisto sumnjam da ce mi sad neko htjeti cistiti kanale onim iglama,