hrle1976 wrote:Citam brdo postova, pardon brdo komentara od strane strucnjaka oko Irana. Kako se ono fino kaze na akademskom jeziku: bdro hipotetike. Kao prvo, ljudi dragi u Iranu nije moguce otici ko normalan muskarac i popiti bunar piva, kakvu zenu za gu.z uhvatiti pogledati NBA ligu, na fejsbuku namignuti nekome i stisnutu "I LIKE", kupiti sljive u trgovini. Nisam za rat ali ako je nekome stalo da za komad prasine i malo ulja ratuje pa neka ratuje. Hoce Izralci da sa njima ratuje, pa nije ni cudo kad i onaj metar i zilet (zaboravi mu ime) valja gluparije kako bi trebalo Izrael smjestiti u po Njemacke. Dok su Sovjeti bili opasni Iran je bio sa Rezom Pahlivijem najblizi suradnik od US and A. Onda onaj Ayatollah uze kontrolu a Sadam bio covjek od rijece, za saku dollara marsiro odmah istih stopa u Iran. Naravno Jugoslavija nije bila neutralna, i nasi su po etici i moralu prodavali oruzije na obe strani da se krhaju posteno i junackijes Tito fio faca. Pomagao jednima i drugima mi se sunacali na moru ganjali ribe, znas ono hopa cupa, jeli okus sunca tj. cevape sa jos vise luka. A ovi se krhali, jel tada neko po koje kakvim sahovskim klubovima debatirao Iran i Irak? Jes al u K. Bilo precih i boljih stavri zivilo se ko u Monaku sto se danas zivi. E sada je slika drugacija. Rodili se veliki navijaci RUSA, TURAKA, IRANACA, NJEMACA i TADZAKISTANACA? Jel ima koga sto patriostki navija za Tadzakistan? Ako ne, daj da se omdah udruzimo i pocnemo njigovim zastavama da maseomo kad dobiju u fubdalu 27-0 porotiv nekog ostvra poput PALAU ako je ko cuo za to ostvro.
Pardom svim forumasima i forumasicama na mom vako direktnom deliktu ali pokusajem da docaram sliku realnosti. Da vam iskreno kazem kada bi imao ponudu da postanem "veliki" vjernik/fanaticar i da sam mjesecno placen od 1.000€ ili da povalim susjedovu zgodnu zenu te onu sa drugog sprata. Sami pogodite sta bi odabro
IRAN
- Platformas
#4651 Re: IRAN
-
Korisničkoime
#4652 Re: IRAN
Cijela situacija u Iranu bi se mogla riješiti da nije trenutnog režima pod tim i ne mislim prije svega na Ahmedinedžada nego na Vijeće čuvara revolucije (mislim da je to zvanični naziv) koje je sastavljeno od uleme tj. mula oni su ti koji u biti vedre i oblače u Iranu. Imaju pravo da precrtaju koga hoće i kako hoće sa izborne liste od pojedinaca do cijelih stranaka, da zabrane rad stranaka ili pojedinaca, da zabrane organizacije, upleteni su u zakonodavnu proceduru i sastavljenje vlade (iako mislim da ovdje imaju samo savjetodavnu funkciju). Oni se u biti biraju između sebe tj, narod građani nemaju nikakvog uticaja na to ko će biti u tom Vijeću.
Promjenama ustava koje bi ukinule ovo Vijeće kao i omogućivanjem slobodnih i poštenih izbora Iran bi dobio vladu i vlast kakvu zaista većina njezinih građana želi. Mislim da je 2009 ovaj režim definitivno izgubio pravo da kaže da je od naroda biran i da stoga zastupa i predstavlja iranski narod. Sa izmjenama ustava koje bi osiguravale slobodne i poštene izbore te novom vlašću koja bi zasigurno uslijedila i sam Iran bi se otvorio prema svijetu. Siguran sam da bi došlo i do postepenog ukidanja sankcija a time još većeg prosperiteta Irana te njegovog još većeg značaja ne samo u regionu nego i globalno. Time bi Iran mogao postati faktor stabilnosti u regionu kojem je ta stabilnost prijeko potrebna. Jednom Iranu koji ima demokratsku vlast i demokratski ustav koji je prosperitetan i faktor stabilnosti u regionu te otvoren ka svijetu niko ne bi zabranio razvoj nuklearne tehnologije u mirotvorne svrhe a vjerovatno bi se kasnije prešutilo i vojno korištenje te tehnoligije.
Iran ima ogromni potencijal da donese i svom narodu ali i cijeloj regiji stabilnost i mir, uređene međunarodne odnose što opet sve vodi prosperitetu i razvoju. Međutim sadašnji režim ne želi atomsku radi Irana ili radi svog naroda nego radi sebe i isključivo radi sebe jer im je to garancija da mogu još dugo ostati na vlasti bez obzira što njihov narod želio i htjeo. Sa unutrašnjim "neprijateljom" iranski režim je i više nego sposoban izaći na kraj što su i pokazali 2009,2010 i 2011. Umjesto prosperiteta i razvoja iranski režim se odabrao izolaciju, prkošenje svima čak i drugim muslimanskim zemljama, nebulozne parole i odluke, miješanje u unutarnje stvari kako Sirije tako i Libanona kao i Iraka, otvoreni antagonizam sa S. Arabijom, Katarom i drugim arapskim sunitskim zemljama, dovođenje zemlje naroda i kulture do komičnosti i ismijavanja odlukama kao što je zabrana crtanih filmova i dječji lutaka te treniranja ženskih nindža jedinica te na kraju će zemlju možda dovesti na rub rata a možda i dalje.
Ovdje se spominju neki od uspjeha Irana ali ni oni ne bi bili mogući bez strane pomoći, evo autoindustrija ozbiljan začetak iste se desio tek dolaskom francuskih proizvođača automobila sredinom 70-tih i formiranja joint venture kompanija, trenutno mislim da su skoro svi evropski proizvođači zastupljeni u Iranu kao i neki Kineski. Znači otvaranje prema svijetu je Iranu donijelo dobra, ovim ne umanjujem značaj i rezultat iranaca u razvoju svoje vlastite industrije ali ovo je samo jedan primjer kako zatvaranje i izolacija mogu biti pogubni.
Promjenama ustava koje bi ukinule ovo Vijeće kao i omogućivanjem slobodnih i poštenih izbora Iran bi dobio vladu i vlast kakvu zaista većina njezinih građana želi. Mislim da je 2009 ovaj režim definitivno izgubio pravo da kaže da je od naroda biran i da stoga zastupa i predstavlja iranski narod. Sa izmjenama ustava koje bi osiguravale slobodne i poštene izbore te novom vlašću koja bi zasigurno uslijedila i sam Iran bi se otvorio prema svijetu. Siguran sam da bi došlo i do postepenog ukidanja sankcija a time još većeg prosperiteta Irana te njegovog još većeg značaja ne samo u regionu nego i globalno. Time bi Iran mogao postati faktor stabilnosti u regionu kojem je ta stabilnost prijeko potrebna. Jednom Iranu koji ima demokratsku vlast i demokratski ustav koji je prosperitetan i faktor stabilnosti u regionu te otvoren ka svijetu niko ne bi zabranio razvoj nuklearne tehnologije u mirotvorne svrhe a vjerovatno bi se kasnije prešutilo i vojno korištenje te tehnoligije.
Iran ima ogromni potencijal da donese i svom narodu ali i cijeloj regiji stabilnost i mir, uređene međunarodne odnose što opet sve vodi prosperitetu i razvoju. Međutim sadašnji režim ne želi atomsku radi Irana ili radi svog naroda nego radi sebe i isključivo radi sebe jer im je to garancija da mogu još dugo ostati na vlasti bez obzira što njihov narod želio i htjeo. Sa unutrašnjim "neprijateljom" iranski režim je i više nego sposoban izaći na kraj što su i pokazali 2009,2010 i 2011. Umjesto prosperiteta i razvoja iranski režim se odabrao izolaciju, prkošenje svima čak i drugim muslimanskim zemljama, nebulozne parole i odluke, miješanje u unutarnje stvari kako Sirije tako i Libanona kao i Iraka, otvoreni antagonizam sa S. Arabijom, Katarom i drugim arapskim sunitskim zemljama, dovođenje zemlje naroda i kulture do komičnosti i ismijavanja odlukama kao što je zabrana crtanih filmova i dječji lutaka te treniranja ženskih nindža jedinica te na kraju će zemlju možda dovesti na rub rata a možda i dalje.
Ovdje se spominju neki od uspjeha Irana ali ni oni ne bi bili mogući bez strane pomoći, evo autoindustrija ozbiljan začetak iste se desio tek dolaskom francuskih proizvođača automobila sredinom 70-tih i formiranja joint venture kompanija, trenutno mislim da su skoro svi evropski proizvođači zastupljeni u Iranu kao i neki Kineski. Znači otvaranje prema svijetu je Iranu donijelo dobra, ovim ne umanjujem značaj i rezultat iranaca u razvoju svoje vlastite industrije ali ovo je samo jedan primjer kako zatvaranje i izolacija mogu biti pogubni.
-
zakonpera
#4653 Re: IRAN
Da, trebali bi da kleknu pred zapadnim korporacijama i lihvarima kao licemjerni Saudijski i emiratski vlastodrsci. Eto kao u SAD su regularni "demokratski" izbori i sve se desava voljom naroda..how yes no. Ti licemjeri i potlacitelji svijeta nemaju pravo da diktiraju politiku 10 000 kilometara daleko..kada ni svoju nisu sredili. Iran je jaka socijalna drzava, besplatno skolstvo i zdravstvo, obilata davanja sto jedan do guse u kreditima amer moze samo da sanja. Iran ima da gospodari svojim resursima i nece se desiti sto se desilo i nama pa su stranim lihvarima na konto razrusene zemlje prodavali velike i ugledne drzavne kompanije za 1 KM. Sto se tice iranski zena sto si gledao na CNN, aljaseri ili nekoj drugoj podanickoj TV..jesil znao da iranske zene za razliku od brojnih drugih u siroj regiji ne pokrivaju lice, biraju bracne partnere, posjeduju nekretnine, voze automobile, samostalno se krecu i imaju pravo glasa na izborima ?..hajd nadji kod Sauda ista od ove demokratije i prava. Zene čine 53% od ukupnog broja iranskih studenata. Iranke tvore 33% radne snage (od 25 milijuna). U zadnjih 10 godina, više je zena sudjelovalo u iranskom parlamentu, bilo je 12 zastupnica u prethodnom parlamentu, a u trenutnom parlamentu su 10 zastupnica.Korisničkoime wrote:Cijela situacija u Iranu bi se mogla riješiti da nije trenutnog režima pod tim i ne mislim prije svega na Ahmedinedžada nego na Vijeće čuvara revolucije (mislim da je to zvanični naziv) koje je sastavljeno od uleme tj. mula oni su ti koji u biti vedre i oblače u Iranu. Imaju pravo da precrtaju koga hoće i kako hoće sa izborne liste od pojedinaca do cijelih stranaka, da zabrane rad stranaka ili pojedinaca, da zabrane organizacije, upleteni su u zakonodavnu proceduru i sastavljenje vlade (iako mislim da ovdje imaju samo savjetodavnu funkciju). Oni se u biti biraju između sebe tj, narod građani nemaju nikakvog uticaja na to ko će biti u tom Vijeću.
Tako kada pocnes da pricas o tim glupostima iznesi konkretne cinjenice i podatke, izvore. Ja izvore kupim od vjerodostojnih podataka iranskog veleposlanstva u Hrvatskoj koje su javnosti predocene bas zbog te ostre propagande protiv iranskih zena i inace Irana. Svoju predodzbu i iskustvo o Iranu imam na osnovu boravka u Teheranu gdje sam vidio metropolu svjetsku a ne nesto sto se ovdje po medijima prica. Iranski narod je jako kulturan, gostoprimljiv i prijatan. Vole nasu zemlju i u ratu su nam pomogli ako ne i najvise bez ikakve uzvratne koristi kao sto su Saudi radili pa ubacili nam strane elemente i vehabije da nas ovdje uce vjeri i Islamu.
Sto se tice lutaka i zapadnih crtica..pa pogledaj malo po youtube i raspitaj se sta znace "subliminirane poruke" za malisane. Kako uticu na psihu i razvoj djeteta takvi crtani kao i lutke. Kada sve to proucis javi se na raspravu uz konkretne cinjenice a ne lupanje medijsko.
-
severin
#4654 Re: IRAN
pa ljudi dragi pricamo o perzijancima medju naj starijim narodom na planeti zemlji ti ljudi znaju sta rade i skim imaju posla i jednostavno su rekli ne imperijalizmu i americi ti ljudi vole svoju vjeru,domovinu i svoja nacela i tu amerika nema sta traziti mogu jedino da naprave genocid da bi nesto postigli...
-
Marketa24
#4655 Re: IRAN
nisam citao sve ali na boldirano da ti odgovorimKorisničkoime wrote:Cijela situacija u Iranu bi se mogla riješiti da nije trenutnog režima pod tim i ne mislim prije svega na Ahmedinedžada nego na Vijeće čuvara revolucije (mislim da je to zvanični naziv) koje je sastavljeno od uleme tj. mula oni su ti koji u biti vedre i oblače u Iranu. Imaju pravo da precrtaju koga hoće i kako hoće sa izborne liste od pojedinaca do cijelih stranaka, da zabrane rad stranaka ili pojedinaca, da zabrane organizacije, upleteni su u zakonodavnu proceduru i sastavljenje vlade (iako mislim da ovdje imaju samo savjetodavnu funkciju). Oni se u biti biraju između sebe tj, narod građani nemaju nikakvog uticaja na to ko će biti u tom Vijeću.
u principu sve sto nadjes u zemljama koje zapad kritikujes samo upakovano u drugom fazonu
(po principu "da da imas slobode imas sva prava ali ih ne mozes iskoristit")
npr na zapadu ulogu vijeca cuvara revolucije igra novac - dakle on odredjuje ko se moze a ko ne moze kandidovati
a sa odlukom "Citizens United rulling - Corporations are people" i SuperPacovima je to i zapecaceno i ovjereno
NPR hocu se ja kandidovat za predsjednika i kazem raji ja cu se borit za vas a vi mi dajite donacije
I skupim recimo 100 000 000 $(sto ni blizu niko nikad nije skupio ko se kandidovao za dobrobit naroda al eto hajd - mastanja radi)
nasuprot mene se kandiduje John Doe i ode korporacijama i kaze jacu biti vas covjek i provodit cu zakone koji vama odgovaraju
Wall Street Oil Loby Military Loby .... tih mojih 100 000 000 $ jede za dorucak
Imas frisak primjer koliko pare utjecu na javno mijenje sa Floride
Cifre (% podrska) su po sjecanju mrsko mi trazit tacne ali nije ni bitno - skontaces
znaci stanje 7 dana pred glasanje (preliminaries) na floridi
Romney 31% - Gingrič 25%
Gingrič (superpac) dobiva 10 miliona od Adelsona i zene mu za negative ads po floridi
nakon dva dana stanje
Gingric 31 % - Romney - 25%
Romneyev pack trosi 20 miliona dolaza u negative ads i pobjedjuje
na Floridi
46 % 31 % cini mi se
znaci na zapadu Money = Iran Vijece Cuvara Revolucije
mozes ti sad pricat nije to isto - al djaba kad jest
-
Korisničkoime
#4656 Re: IRAN
@zakonpera
. Bez uvrede nije mi to namjera ali koji dio tvog posta se konkretno odnosi na ono šta sam napisao. Šta Iran briga za izbore u SAD ne znam kojom logikom se vodiš ako je Bush pokrao izbore u SAD i Ahmedinedžad treba isto, mora isto. Gdje navodim da SAD trebaju da diktiraju politiku Iranu (uostalom svi smo mi u Bosni Boga molili da SAD upravo to urade za vrijeme rata da diktiraju politiku Srbiji sad pak pametujemo kako to ne treba da rade ko je u ovom slučaju licemjeran, mi ili SAD). Ne znam odakle ti zaključak kakvo ja mišljenje imam o iranskim ženama mislio si na moj dio o nindžama on se odnosio na post drugog forumaša, znači nisam mislio na pokrivene žene kada sam rekao nindža. Gdje sam to spomenuo kako je stanje žena u S.Arabiji bolje nego u Iranu.
Izvini ali ništa od toga što si ti meni replicirao ja u biti nisam naveo, možda se jednostavno nismo razumjeli. Nadam se da je to u pitanju a ne razmišljanje tipa kako sam zadojen i indoktriniran zapadnim medijima i pun predrasuda samo na osnovu jednog posta.
Da pokušam pojasniti veoma kratko iranskom narodu je ovaj trenutni režim kamen o vratu i sve što rade rade isključivo iz vlastitog interesa kako bi sebe održali na vlasti. Izolacija kao krajnji cilj nije za dobro iranskog naroda nego za njihovo, ne znam koliko se star i da li si zapamtio naš prijašnji režim i strategiju unutrašnjeg i vanjskog neprijatelja radi učvršćivanja vlastitog režima. Nešto slično iranski režim radi. Druga stvar je ta da se ostavlja dojam da imaju samo dvije opcije izolacija i prkos do gorkog kraja ili prodaja zapadnim lihvarima i korporacijama što jednostavno nije istina to su dva ekstrema koji se mogu dogoditi ali uopšte ne moraju. Treću opciju da sami o sebi odlučuju mogu još imati jer je trenutno nemaju.
Sad da ti pokušam na nešto iz tvog posta odgovoriti je li postojala razvijena iranska autoindustrija koju si ti sam hvalio prije ulaska zapadnih kompanija - nije. Misliš li da bi iranska autoindustrija danas bila toliko napredan druga iza naftne industrije da se Iran u ovom pogledu nije otvorio prema svijetu. Jesu li se time Iranci prodali jesu li postali zapadnjačka kolonija - nisu. Što se naših tiče uglavnom se upropastilo ono što se našim prodalo, našim SDA perjanicama od kojih za Bajram namaz u džamiju ne možeš ući barem dok nisu dobili šta im je trebalo. U mojoj opštini jedina firma koja je prodana strancima radi dobro i jedino se tu poštuju radnička prava. Hoću reći onako ti je kako dopustiš ako dopustiš da te neko odere oderat će te i tvoj i lihvar ako ne dopustiš i neće. Otvaranje svijetu ne mora značiti nužno nešto negativno ako se ispravno učini izolacija pak definitivno znači negativno po narod.
Što se tiče lutki i Simpsonovih koji i nisu za djecu čak šta više djeci su potpuno ne zanimljivi smiješno je to da jedan narod, kulturu pogotovo tako veliku i staru može da ugrozi lutka i Homer Simpson. Na psihu i razvoj djeteta utiču roditelji i okolina u koju istu djecu puste. Problem zapada kao i naš je taj što ne posvećuju dovoljno vremena djeci jer su im druge stvari preče eh kad nešto krene po zlu neće reći mi smo krivi mi se nismo dovoljno starali nego će svaliti sve na TV, na filmove, serije ma na sve i svakog. Kratko nije Homer i Barby kriva ako se nečiji mali/la ne ponaša kako treba kriv je roditelj u 99% slučajeva.
Vjerodostojne podatke Iranske ambasade ma bravo sigurno će režim reći nešto loše o sebi to bi isto bila da ja tebi kažem kako vjerodostojne podatke o Siriji ili evo SAD prikupljam iz njihovih ambasada.
Imao bi jedno pitanje je li tebi stalo do iranskog naroda istog onog kojeg si lijepo i uvjeren sam istinito opisao ili ti je stalo do iranskog režima.
Kao prvo o čemu tiDa, trebali bi da kleknu pred zapadnim korporacijama i lihvarima kao licemjerni Saudijski i emiratski vlastodrsci. Eto kao u SAD su regularni "demokratski" izbori i sve se desava voljom naroda..how yes no. Ti licemjeri i potlacitelji svijeta nemaju pravo da diktiraju politiku 10 000 kilometara daleko..kada ni svoju nisu sredili. Iran je jaka socijalna drzava, besplatno skolstvo i zdravstvo, obilata davanja sto jedan do guse u kreditima amer moze samo da sanja. Iran ima da gospodari svojim resursima i nece se desiti sto se desilo i nama pa su stranim lihvarima na konto razrusene zemlje prodavali velike i ugledne drzavne kompanije za 1 KM. Sto se tice iranski zena sto si gledao na CNN, aljaseri ili nekoj drugoj podanickoj TV..jesil znao da iranske zene za razliku od brojnih drugih u siroj regiji ne pokrivaju lice, biraju bracne partnere, posjeduju nekretnine, voze automobile, samostalno se krecu i imaju pravo glasa na izborima ?..hajd nadji kod Sauda ista od ove demokratije i prava. Zene čine 53% od ukupnog broja iranskih studenata. Iranke tvore 33% radne snage (od 25 milijuna). U zadnjih 10 godina, više je zena sudjelovalo u iranskom parlamentu, bilo je 12 zastupnica u prethodnom parlamentu, a u trenutnom parlamentu su 10 zastupnica.
Tako kada pocnes da pricas o tim glupostima iznesi konkretne cinjenice i podatke, izvore. Ja izvore kupim od vjerodostojnih podataka iranskog veleposlanstva u Hrvatskoj koje su javnosti predocene bas zbog te ostre propagande protiv iranskih zena i inace Irana. Svoju predodzbu i iskustvo o Iranu imam na osnovu boravka u Teheranu gdje sam vidio metropolu svjetsku a ne nesto sto se ovdje po medijima prica. Iranski narod je jako kulturan, gostoprimljiv i prijatan. Vole nasu zemlju i u ratu su nam pomogli ako ne i najvise bez ikakve uzvratne koristi kao sto su Saudi radili pa ubacili nam strane elemente i vehabije da nas ovdje uce vjeri i Islamu.
Sto se tice lutaka i zapadnih crtica..pa pogledaj malo po youtube i raspitaj se sta znace "subliminirane poruke" za malisane. Kako uticu na psihu i razvoj djeteta takvi crtani kao i lutke. Kada sve to proucis javi se na raspravu uz konkretne cinjenice a ne lupanje medijsko.
Izvini ali ništa od toga što si ti meni replicirao ja u biti nisam naveo, možda se jednostavno nismo razumjeli. Nadam se da je to u pitanju a ne razmišljanje tipa kako sam zadojen i indoktriniran zapadnim medijima i pun predrasuda samo na osnovu jednog posta.
Da pokušam pojasniti veoma kratko iranskom narodu je ovaj trenutni režim kamen o vratu i sve što rade rade isključivo iz vlastitog interesa kako bi sebe održali na vlasti. Izolacija kao krajnji cilj nije za dobro iranskog naroda nego za njihovo, ne znam koliko se star i da li si zapamtio naš prijašnji režim i strategiju unutrašnjeg i vanjskog neprijatelja radi učvršćivanja vlastitog režima. Nešto slično iranski režim radi. Druga stvar je ta da se ostavlja dojam da imaju samo dvije opcije izolacija i prkos do gorkog kraja ili prodaja zapadnim lihvarima i korporacijama što jednostavno nije istina to su dva ekstrema koji se mogu dogoditi ali uopšte ne moraju. Treću opciju da sami o sebi odlučuju mogu još imati jer je trenutno nemaju.
Sad da ti pokušam na nešto iz tvog posta odgovoriti je li postojala razvijena iranska autoindustrija koju si ti sam hvalio prije ulaska zapadnih kompanija - nije. Misliš li da bi iranska autoindustrija danas bila toliko napredan druga iza naftne industrije da se Iran u ovom pogledu nije otvorio prema svijetu. Jesu li se time Iranci prodali jesu li postali zapadnjačka kolonija - nisu. Što se naših tiče uglavnom se upropastilo ono što se našim prodalo, našim SDA perjanicama od kojih za Bajram namaz u džamiju ne možeš ući barem dok nisu dobili šta im je trebalo. U mojoj opštini jedina firma koja je prodana strancima radi dobro i jedino se tu poštuju radnička prava. Hoću reći onako ti je kako dopustiš ako dopustiš da te neko odere oderat će te i tvoj i lihvar ako ne dopustiš i neće. Otvaranje svijetu ne mora značiti nužno nešto negativno ako se ispravno učini izolacija pak definitivno znači negativno po narod.
Što se tiče lutki i Simpsonovih koji i nisu za djecu čak šta više djeci su potpuno ne zanimljivi smiješno je to da jedan narod, kulturu pogotovo tako veliku i staru može da ugrozi lutka i Homer Simpson. Na psihu i razvoj djeteta utiču roditelji i okolina u koju istu djecu puste. Problem zapada kao i naš je taj što ne posvećuju dovoljno vremena djeci jer su im druge stvari preče eh kad nešto krene po zlu neće reći mi smo krivi mi se nismo dovoljno starali nego će svaliti sve na TV, na filmove, serije ma na sve i svakog. Kratko nije Homer i Barby kriva ako se nečiji mali/la ne ponaša kako treba kriv je roditelj u 99% slučajeva.
Vjerodostojne podatke Iranske ambasade ma bravo sigurno će režim reći nešto loše o sebi to bi isto bila da ja tebi kažem kako vjerodostojne podatke o Siriji ili evo SAD prikupljam iz njihovih ambasada.
Imao bi jedno pitanje je li tebi stalo do iranskog naroda istog onog kojeg si lijepo i uvjeren sam istinito opisao ili ti je stalo do iranskog režima.
- nikad_vise
#4657 Re: IRAN
@Korisničkoime
Znaci nikakvo ukidanje vijeca jer je ono i najveca snaga Irana i jedna od najtezih prepreka cionistima da nametnu svog covjeka.Koliko je zapad sklon pomagati arapima i muslimanima dovoljno govori da narod i dan danas pokusavaju na sve nacine otjerati diktatore koje su im nametnuli.Ti isti diktatori u bahreinu,arabiji,egiptu,tunisu i mnogim drugim zemljama danas ubijaju i mlate svoj narod uz amin amerike da se odrze na vlasti.I trebao bi sad iran gledati da im amerika vrati saha postavi na celo drzave i naftu pokloni kao milost.I odjednom bi tu zavladala prelijepa i blagoslovljena demokratija i iran bi postao centar svijeta.ne budi smijesan i budi svijestan da ako zapadna cizma pregazi iran da nas ceka neki novi Musaraf,Bin Alli,neki od onih despota arapskih banana drzava tipa katar,bahrein i slicno.Pa narod upravo s vlasti svrgava diktatore i masovno biraju islamiste u svim zemljama u kojima je pobjedila revolucija za vrijeme arapskog proljeca.Zar to nije dovoljan pokazatelj sta narod u arapskim zemljama zeli.Svakim danom sa svakim novim protestom oni nam govore da hoce da vrate svoje drzave u svoje ruke iz zapadnih ralja.
Druga stvar je takodje da su protesti u Iranu bili zbog poraza opozicije a ne zbog zelje da se rusi cijelo drzavno uredjenje irana.Pa i u rusiji sad ima masovnih protesta i nezadovoljnih pobjedom putina al to ne znaci da neko zeli rusiti kapitalizam.
sto se tice arapa i ostalih arapskih beskicmenjackih tvorevina u regiji i oni ce zavrsiti na smetljistu u skorije vrijeme.
nebulozne parole i odluke,
Pa to i jest ono sto boli zapad i zasto sistem koji je uspostavljen poslije Islamske revolucije ne moze da se tako olako srusi s vana kao sto cionisti zele.Vec davno bi Ameri ubacili svog covjeka i putem pravljenja razdora nastojali destabilizirati Iran pa je stoga i postavljeno vijece koje ce svakog kandidata preispitati.Ako se ne varam i na zapadu svaka drzava ima tih nekih izbornih tijela koja odlucuju koji se kandidati mogu kandidirati a koji ne.U suprotnom neka mi neko objasni zasto i po kojem osnovu bi bilo zabranjeno ucestvovanje nacistickih stranaka.Zapad smatra da je to nesto sto narusava njihov sistem i zabranjuje a isto tako u iranu odredjeno tijelo smatra da nesto nije u skladu sa zakonom te drzave i zabranjuje.Ovo sto kazes da se samo biraju ljudi izmedju sebe mislim da je i smijesno ako pogledamo ko i kako kumi i caruje amerikom vec decenijama.Pa nekoliko ljudi drzi citavu jednu drzavu uz par izraelskih lobija i hocemo da pricamo kako u americi kao narod nesto bira a kad su sad izasli na ulice da protestvuju mlate ih ko kerove i sutaju po putu.Sto je najzalosnije to kad se desi u iranu kao zele se srusiti mule al kad se desi u americi nikom nista.Cijela situacija u Iranu bi se mogla riješiti da nije trenutnog režima pod tim i ne mislim prije svega na Ahmedinedžada nego na Vijeće čuvara revolucije (mislim da je to zvanični naziv) koje je sastavljeno od uleme tj. mula oni su ti koji u biti vedre i oblače u Iranu. Imaju pravo da precrtaju koga hoće i kako hoće sa izborne liste od pojedinaca do cijelih stranaka, da zabrane rad stranaka ili pojedinaca, da zabrane organizacije, upleteni su u zakonodavnu proceduru i sastavljenje vlade (iako mislim da ovdje imaju samo savjetodavnu funkciju). Oni se u biti biraju između sebe tj, narod građani nemaju nikakvog uticaja na to ko će biti u tom Vijeću.
Znaci nikakvo ukidanje vijeca jer je ono i najveca snaga Irana i jedna od najtezih prepreka cionistima da nametnu svog covjeka.Koliko je zapad sklon pomagati arapima i muslimanima dovoljno govori da narod i dan danas pokusavaju na sve nacine otjerati diktatore koje su im nametnuli.Ti isti diktatori u bahreinu,arabiji,egiptu,tunisu i mnogim drugim zemljama danas ubijaju i mlate svoj narod uz amin amerike da se odrze na vlasti.I trebao bi sad iran gledati da im amerika vrati saha postavi na celo drzave i naftu pokloni kao milost.I odjednom bi tu zavladala prelijepa i blagoslovljena demokratija i iran bi postao centar svijeta.ne budi smijesan i budi svijestan da ako zapadna cizma pregazi iran da nas ceka neki novi Musaraf,Bin Alli,neki od onih despota arapskih banana drzava tipa katar,bahrein i slicno.Pa narod upravo s vlasti svrgava diktatore i masovno biraju islamiste u svim zemljama u kojima je pobjedila revolucija za vrijeme arapskog proljeca.Zar to nije dovoljan pokazatelj sta narod u arapskim zemljama zeli.Svakim danom sa svakim novim protestom oni nam govore da hoce da vrate svoje drzave u svoje ruke iz zapadnih ralja.
Druga stvar je takodje da su protesti u Iranu bili zbog poraza opozicije a ne zbog zelje da se rusi cijelo drzavno uredjenje irana.Pa i u rusiji sad ima masovnih protesta i nezadovoljnih pobjedom putina al to ne znaci da neko zeli rusiti kapitalizam.
Pa trebali bi pustiti da im amerikanci postave nekog novog musarafa il nekom novom zapadnom despotu i odjednom bi zavladao mir stabilnost i prosperitet kao sto je zavladao u afganistanu,iraku i svakoj drzavi u koju je zapad donijeo demokratiju.Iranski narod ima pravo na koriscenje nuklarne energije i nema nikakvih dokaza da hoce izgraditi nuklarnu bombu.Medijski nas bombarduju tim glupostima isti oni koji su nas ubjedjivali da ameri idu u irak jer sadam ima oruzije za masovno unistenje.Povraca mi se iskreno i od same pomisli da neko pusi ovo zapadno medijsko smece od argumenata i dokaza.Iran ima ogromni potencijal da donese i svom narodu ali i cijeloj regiji stabilnost i mir, uređene međunarodne odnose što opet sve vodi prosperitetu i razvoju. Međutim sadašnji režim ne želi atomsku radi Irana ili radi svog naroda nego radi sebe i isključivo radi sebe jer im je to garancija da mogu još dugo ostati na vlasti bez obzira što njihov narod želio i htjeo.
Iranski rezim nebi bio u mogucnosti izaci na kraj s prosvjednicima da su oni krenuli u revoluciju kao sto se desilo u egiptu koji je priblizno slicno populacijski s iranom.U iranu sigurno ima nezadovoljnih sistemom al ima ih i na zapadu pun vrag koji su nezadovoljni sa ovim.Iranski narod nije odabrao izolaciju nego su ih izolorali isti oni koji godinama postavljaju svoje despote po regionu a posto u iranu nisu mogli upravo radi mula koje ti gore pominjes onda je pocelo sa izolacijom.Sa unutrašnjim "neprijateljom" iranski režim je i više nego sposoban izaći na kraj što su i pokazali 2009,2010 i 2011. Umjesto prosperiteta i razvoja iranski režim se odabrao izolaciju
Iran jedini ima izabranu vlast na izborima od svog naroda dok su ostale despotije tipa arabija i par banana drzavica cisto privatno vlasnistvo par porodica koji uz pomoc kupovanja americkog naoruzanja direktno se uvlace cionistima u nesto i na taj nacin dobijaju podrsku za tlacenje naroda.Iste te porodice da bi opravdale to kupovanje oruzija moraju naci nekog vanjskog neprijatelja a njega su odlucili naci u irancima koji posljednjih 300 godina nisu izveli invaziju ni na jednu susjednu drzavu ako se ne varam.prkošenje svima čak i drugim muslimanskim zemljama,
sto se tice arapa i ostalih arapskih beskicmenjackih tvorevina u regiji i oni ce zavrsiti na smetljistu u skorije vrijeme.
Hiljade građana Bahreina nastavili su okupljanje u mjestu Al Mukaša u blizini Maname glavnog grada te zemlje. Prema izvještaju novinske agecnije Fars, hiljade stanovnika Bahreina počelo je okupljanje u mjestu Al Mukaša u blizini Maname gdje će organizovati mirne prosvjede protiv vladajućeg režima
Građani istočnih djelova Saudijske Arabije ponovo su organizovali demonstracije protiv vladajućeg režima Al Sauda. Prema izvještaju Press tv, nezadovljni građani su okupljanjem u gradu Katif i Avamije izrazili protivljenje prema represivnim mjerama policijskih snaga u gušenje mirnih narodnih prosvjeda.
nebulozne parole i odluke,
A ne osudujes arabiju kad guse proteste po bahreinu i salju vojsku?U siriji su amerika i zapad naoruzavanjem militantnih grupa pokusali i dalje pokusavaju da prave nemire i nisi se udostojio da kazes odkud americi il zapadu pravo da se mijesa u unutrasnjost sirije al si se zapitao odkud iranu ciji je sirija prvi susjed i u kojoj zivi milionski iznos siita.Sto se tice libanona i iraka mislim da je to glupo i komentarisati.Pa libanonski hezbolah je jedina organizacija koja stoji izmedju zidovskih ralja za krvlju i libanonskog stanovnistva.Zalosno je da iran mora spasavati cast i obraz cijelom arapskom prodanom svijetu koji umjesto sto trose pare na neke picke materine i klubove bolje da su to ulozili kao izraelci u lobisticke agencije i danas bi imali mirno dvoriste u palestini.Isto tako i za irak.Iran se mijesa u unutrasnje poslove Iraka u kojem je nekim slucajem preko 60% i kusur siita a amerika dodje i sravni irak i nama je sporno unutrasnje mijesanje irana al nista ne vidis u totalnom egzodusu zemlje od strane zapada.miješanje u unutarnje stvari kako Sirije tako i Libanona kao i Iraka,
najvece smece od drzave na citavom svijetu koje ima najkorumpirani sistem na cijeloj planeti.Pa par porodica je prisvojilo drzavu.Odkud pravo tim nekoliko porodica da porobe nekoliko miliona arapa i zive na njihovoj grbaci. Nakon sto sam se zainteresovao za bliskoistocni region u zadnjih nekoliko godina uvidjeo sam da je ova tvorevina kolijevka svog zla za muslimanski narod.Prodali su palestinu i cijeli islamski umet da bi se vozali po zlatnim avionima,kupovali klubove i barili kurve po zapadu kao i bacali pare na mnoge mnoge gluposti a sve u ime islama i muslimana.Ta drzava je najveci krsitelj ljudskih prava i taj rezim je najvece zlo danasnjeg svijeta.Napravili su od arapa ovce i stoku za razliku od iranaca koji su danas sigurno jedna od najobrazovanih nacija koja daje doprinos na svjetskom nivou.Ni jedna drzava nije ni priblizna iranu u arapskom svijetu.antagonizam s arabijom
jos jedna porodicna drzava kojoj je pod hitno potrebna revolucija da bi se rijesili despota.Drzava inace poznata kao jedna klasicna banana ciji emir vlada uz naravno blagoslov majcice amerike a sve u ime Allaha.katarom i drugim sunitskim drzavama
O iranskoj kulturi se nasao pobornik americke politike,tj zemlje ciji kontinent jedva otkri neki zalutali mornar prije par stotina godina.Pa covjece sto se tice kulture historije kulture i umjestosti amerika se ne moze ni sa Bosnom poredit jer mi kad smo imali banovine oni su hodali ko majmuni po stablu i nisu znali sta je drustveno uredjenje a kamol tu saku jada poredit s Iranom.O Iranskoj kulturi,historiji i umjetnosti kad se prica treba da se pokloni i ne vidim na koji je ona nacin danas unistena jer su perzijanci poznati u svijetu kao jedan od najponosnih naroda na ono sto je njihovo.dovođenje zemlje naroda i kulture do komičnosti
Ovo je glupost i nije ni vrijedno komentarisati.Uostalom ne vidim sta je sporno ako se odredjen broj zena bavi nekom aktivnoscu na dobrovoljnoj bazi.Sigurno ih ne regrutuju ko spartanke pa sa pet godina u pelenama vode u dvorane da ispune svoj zivotni zadatak ninja zena.i ismijavanja odlukama kao što je zabrana crtanih filmova i dječji lutaka te treniranja ženskih nindža jedinica te na kraju će zemlju možda dovesti na rub rata a možda i dalje.
Iran je 30 godina pod sankcijama i sa zapada im je zabranjeno sve sto se moglo zabraniti.Pod svim pritiscima i sankcijama kao i nerijetkim ubijanjem iranskih naucnika i ucenjaka ta zemlja je uspjela da bude medju top 20 ekonomija svijeta a ti nastavi sad dalje al prije toga dobro promisli sta ces reci jer mi nekako naivno djeluje ovo dosad.Kad god vidim da je neko oslijepio od ovih zapadnih medija i pocne ovako naivno vjerovati njihovim glupostima sjetim se rata u iraku i tih famoznih nuklarni bombi,sjetim se gadafija,sjetim se onih britanskih spijuna sto su preruseni u arape pokusali da izvrse napad na site i svale na sunite i tako izazovu novo krvoprolice izmedju dvije sekte koje i onako imaju i suvise ekstremista na obje strane.sjetim se onog izvjestavanja zapadnih medija iz irana oko one nesretne djevojke nede a evo sta se presuti u tim istim medijima il se ne daje ni blizu onoliko prostora i pompe.Ovdje se spominju neki od uspjeha Irana ali ni oni ne bi bili mogući bez strane pomoći, evo autoindustrija ozbiljan začetak iste se desio tek dolaskom francuskih proizvođača automobila sredinom 70-tih i formiranja joint venture kompanija, trenutno mislim da su skoro svi evropski proizvođači zastupljeni u Iranu kao i neki Kineski. Znači otvaranje prema svijetu je Iranu donijelo dobra, ovim ne umanjujem značaj i rezultat iranaca u razvoju svoje vlastite industrije ali ovo je samo jedan primjer kako zatvaranje i izolacija mogu biti pogubni.
I na kraju slag na tortu o uplitanjima u necije poslove:-Sigurnosone snage bahreinskog režima su bacanjem gasa suzavca na demonstrane ubili jednog od učesnika mirnih prosvjeda.
-Predsjednik Udruženja za odbranu ljudskih prava Bahreina, Jusuf Rabi'i danas je objavio kako je ubijena jedna djevojčica od strane režima Al-Halife.
-Pripadnici vojnih snaga izraelskog cionističkog režima su izveli napad na palestinske demonstrante na Zapadnoj obali rijeke Jorda.
-Dvije osobe u Bahreinu dostigle su stepen šehadeta uslijed udisanja otrovnog gasa koji je ispaljen od strane režimskih snaga Al Halife.
Koalicija 14. februar Bahreina je saopštila da će nastaviti borbu za legitimna prava naroda sve do konačnog svrgavanja vladajućeg režima a potom je upozorila SAD-e i Veliku Britaniju zbog nastavka podreške zločinačkom režimu Al Halife. Prema izvještaju Irne, Koalicija 14. februar je kritikovala politiku Bijele kuće koju vodi prema režimu Al Halife a potom je zatražila od zvaničnika iz Vašingtona da odustanu od podrške vladajućem režimu Bahreina i da osudi sistem u toj zemlji. Ako dužnosnici iz Bijele kuće ne promjenu stav protiv režima Al Halife, američka i britanska ambasada neće biti sigurne u Bahreinu, navodi se u saopštenju. Bahreinski narod smatra da se zločini režima Al Halife sprovode i nastavljaju uz zeleno svjetlo SAD-a i Velike Britanije, navodi se na kraju saopšenja Koalicije 14.februar.
- AlienBiH
#4658 Re: IRAN
nikad_vise wrote:...Povraca mi se iskreno i od same pomisli da neko pusi ovo zapadno medijsko smece od argumenata i dokaza.
Svaka cast care!!!najvece smece od drzave na citavom svijetu koje ima najkorumpirani sistem na cijeloj planeti.Pa par porodica je prisvojilo drzavu.Odkud pravo tim nekoliko porodica da porobe nekoliko miliona arapa i zive na njihovoj grbaci. Nakon sto sam se zainteresovao za bliskoistocni region u zadnjih nekoliko godina uvidjeo sam da je ova tvorevina kolijevka svog zla za muslimanski narod.Prodali su palestinu i cijeli islamski umet da bi se vozali po zlatnim avionima,kupovali klubove i barili kurve po zapadu kao i bacali pare na mnoge mnoge gluposti a sve u ime islama i muslimana.Ta drzava je najveci krsitelj ljudskih prava i taj rezim je najvece zlo danasnjeg svijeta.Napravili su od arapa ovce i stoku za razliku od iranaca koji su danas sigurno jedna od najobrazovanih nacija koja daje doprinos na svjetskom nivou.Ni jedna drzava nije ni priblizna iranu u arapskom svijetu.
- viva_castro
#4659 Re: IRAN
PotpisujemAlienBiH wrote:nikad_vise wrote:...Povraca mi se iskreno i od same pomisli da neko pusi ovo zapadno medijsko smece od argumenata i dokaza.Svaka cast care!!!najvece smece od drzave na citavom svijetu koje ima najkorumpirani sistem na cijeloj planeti.Pa par porodica je prisvojilo drzavu.Odkud pravo tim nekoliko porodica da porobe nekoliko miliona arapa i zive na njihovoj grbaci. Nakon sto sam se zainteresovao za bliskoistocni region u zadnjih nekoliko godina uvidjeo sam da je ova tvorevina kolijevka svog zla za muslimanski narod.Prodali su palestinu i cijeli islamski umet da bi se vozali po zlatnim avionima,kupovali klubove i barili kurve po zapadu kao i bacali pare na mnoge mnoge gluposti a sve u ime islama i muslimana.Ta drzava je najveci krsitelj ljudskih prava i taj rezim je najvece zlo danasnjeg svijeta.Napravili su od arapa ovce i stoku za razliku od iranaca koji su danas sigurno jedna od najobrazovanih nacija koja daje doprinos na svjetskom nivou.Ni jedna drzava nije ni priblizna iranu u arapskom svijetu.
![]()
![]()
- viva_castro
#4660 Re: IRAN
U pitanju je čista zapadna propaganda. Za razliku od većine muslimanskih zemalja u Iranu žene imaju veoma dobar i priznat položaj. Situacija nije kao u zapadnoj evropi ali je možda i bolja nego kod nas.simpozijum delirijum wrote:sa malo predahnemo od politike![]()
naletih na ovaj link o Iranskoj armiji Nindza zena !
ne nisu pripadnice vojske Irana , vec oko 3500 mladih ( i vrlo lijepih ) Iranki koje treniraju u sportskim klubovima ovu borilacku vjestinu i to po tvrdnjama experata vrlo ozbiljno
inace Iranske zene su nasle spas u atletici i borilackim vjestinama i slicnim sportovima kao lijek protiv segregacije u Iranskome drustvu
prve dvije alpinistice Muslimanke koje su se popele na Mount Everest su Iranke !
a jedine su uz Kineskinje koje osvajaju sampionske titule u borilackoj vjestini "Wushu"
pogledajte video ovih Iranki opakih ljepoticana ovome linku !
impresivno !
pazite kako se udvarate lijepim Irankama , da ne bi u bolnici slomljenih kostiju zavrsili![]()
http://www.washingtonpost.com/blogs/blo ... _blog.html
Iranci se i sami diče ovim djevojkama, a one lično smatraju da je ovo njihov doprinos revoluciji (Islamskoj revoluciji).
Znači spin samo takav, i to je jasno svakome ko je ikada bio u Iranu...
- viva_castro
#4661 Re: IRAN
Hajde da malo vidimo ono čega nas mediji štede 

- AlienBiH
#4662 Re: IRAN
@viva_castro
Lose slike prijatelju, nidje MeKdonaltSa tu, i KoKaKole.
Al fakat, selim se u Iran.
Lose slike prijatelju, nidje MeKdonaltSa tu, i KoKaKole.
Al fakat, selim se u Iran.
-
zakonpera
#4664 Re: IRAN
A visoke i prelijepe iranke. Jos to da stavite, kakav primjer da se zna 
- AlienBiH
#4665 Re: IRAN
UPOZORENJE!!!zakonpera wrote:A visoke i prelijepe iranke. Jos to da stavite, kakav primjer da se zna
Zbog slika koje su prikazane na sledecem videu,
mole se vjernici da se suzdrze od klanjanja podne namaza, i da isti naklanjaju na ikindiju,
te da se abdest, obavezno uzme poslije gledanja videa.
Hvala!!
-
kratak_spoj
#4666 Re: IRAN
Iran drugi proizvođač anti-karcinogeni nano-lijekova u svijetu
IRIB – Iran je postao drugi proizvođač anti-karcinogeni nano-lijekova u svijetu. Prema izvještaju Irne, anti-karcinogeni lijek "doxorubicin liposomal" proizveden je po prvi put uz upotrebu nano-tehnologije u Iranu. Lijek je proizvela kompanija Sobhan Ankoloži. Lijek "doxorubicin liposomal" se može korisititi u liječenju različitih vrsta karcinoma.
http://bosnian.irib.ir/vijesti/nauka-i- ... -u-svijetu
http://bosnian.irib.ir/vijesti/nauka-i-kultura
-
etovidis
#4667 Re: IRAN
I Neda Agha-Sultan je bila lijepa ali je svejedno ubijena; super je rezim koji to radi svojim nenaoruzanim gradjanima.zakonpera wrote:A visoke i prelijepe iranke. Jos to da stavite, kakav primjer da se zna
-
kratak_spoj
#4668 Re: IRAN
etovidis wrote:I Neda Agha-Sultan je bila lijepa ali je svejedno ubijena; super je rezim koji to radi svojim nenaoruzanim gradjanima.zakonpera wrote:A visoke i prelijepe iranke. Jos to da stavite, kakav primjer da se zna
-
etovidis
#4669 Re: IRAN
Mozda je ubistvo neduzne djevojke nekome smijesno; meni fakat nije.
Rezim koji to radi ne moze se nazvati civiliziranim.
- alibegoa
#4670 Re: IRAN
Ali zato nemaju para za rižu.kratak_spoj wrote:
IRIB – Iran je postao drugi proizvođač anti-karcinogeni nano-lijekova u svijetu. Prema izvještaju Irne, anti-karcinogeni lijek "doxorubicin liposomal" proizveden je po prvi put uz upotrebu nano-tehnologije u Iranu. Lijek je proizvela kompanija Sobhan Ankoloži. Lijek "doxorubicin liposomal" se može korisititi u liječenju različitih vrsta karcinoma.
-
kratak_spoj
#4671 Re: IRAN
to ne može biti smiješno, ali je smiješno kako cijeli jebeni svijet zna za Nedu a zaboravlja 400 ubijene djece tokom izraelskog napada na Gazu !! reci mi iskreno znaš li ( bez da googlaš) ime onoga palestinskog dječaka kojeg su izraelski vojnici snajperisti ubili pred tv-kamerama dok ga je otac pokušavao sakriti iza sebe !?etovidis wrote:Mozda je ubistvo neduzne djevojke nekome smijesno; meni fakat nije.
znaš li ime one iračke djevojčice od 14 godina čiju porodicu su američki demokratski osloboditelji pobili, nju prvo silovali a onda i nju ubili te ih potom sve zapalili u kući !?
znaš li ime ijednog ubijenog palestinskog djeteta???
znaš li možda ime one starice od 80 godina (bez da googlaš!) koju su demokratski američki policajci pošpricali suzavcem tokom protesta u USA !?
shvataš li možda šta ti pokušavam reći !?
Last edited by kratak_spoj on 08/02/2012 12:52, edited 1 time in total.
-
kratak_spoj
#4672 Re: IRAN
što će im riža, nek američi guzni jarani tajlandđanska bijeda jede rižu...Iranci su gospoda....alibegoa wrote:Ali zato nemaju para za rižu.kratak_spoj wrote:
-
hAZNADAR
#4673 Re: IRAN
To i jeste cilj ove krize i moguceg sukoba,... samo paravan za genocid u Palestini. Mogu oni mozda Iran rasturiti iz zraka, ali nisu ludi da salju kopnene snage u zemlju nekoliko puta vecu od Iraka i Afganistana i sa sloznijim narodom.kratak_spoj wrote:to ne može biti smiješno, ali je smiješno kako cijeli jebeni svijet zna za Nedu a zaboravlja 400 ubijene djece tokom izraelskog napada na Gazu !! reci mi iskreno znaš li ( bez da googlaš) ime onoga palestinskog dječaka kojeg su izraelski vojnici snajperisti ubili pred tv-kamerama dok ga je otac pokušavao sakriti iza sebe !?etovidis wrote:Mozda je ubistvo neduzne djevojke nekome smijesno; meni fakat nije.
znaš li ime one iračke djevojčice od 14 godina čiju porodicu su američki demokratski osloboditelji pobili, nju prvo silovali a onda i nju ubili te ih potom sve zapalili u kući !?
znaš li možda ime one starice od 80 godina (bez da googlaš!) koju su demokratski američki policajci pošpricali suzavcem tokom protesta u USA !?
Bitno je sta se dogada u pozadini svjetske javnosti o iranskom ratu,.. a to je izraelski interes koji ce rezultirati etnicki cistim jerusalemom i novu redukciju Palestinaca sto zivotima sto dovodjenjem u situaciju da se moraju iseliti.
Da znaju itekako upotrijebiti momenat, pokazalo se dan poslije 11.09, kada su izvezli tenkovkse jedinice i napravili rusvaj po zapadnoj obali. Sta boli briga cioniste, ako su u stanju pokrenuti rat gdje ginu muslimani i Ameri zarad svojih interesa, oni ce to uraditi.
- viva_castro
#4674 Re: IRAN
Potpiskratak_spoj wrote:to ne može biti smiješno, ali je smiješno kako cijeli jebeni svijet zna za Nedu a zaboravlja 400 ubijene djece tokom izraelskog napada na Gazu !! reci mi iskreno znaš li ( bez da googlaš) ime onoga palestinskog dječaka kojeg su izraelski vojnici snajperisti ubili pred tv-kamerama dok ga je otac pokušavao sakriti iza sebe !?etovidis wrote:Mozda je ubistvo neduzne djevojke nekome smijesno; meni fakat nije.
- viva_castro
#4675 Re: IRAN
Veze ti sine nemaš o Iranu.alibegoa wrote:Ali zato nemaju para za rižu.kratak_spoj wrote: