Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#4651 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

zdruzdjo wrote:
Leon16v wrote:Da li bi mu se ista to odrazilo u voznji, neki simptomi prilikom voznje i sl?
Ja mislim da ne bi. Cesci kvar je definitivno dihtung. I izmedju njega i ostalih moguvih kvarova bi bilo najbolje da je bas taj.

Da mu nije gdje malkice zakucao sa temperaturom uz ivan?
:thumbup:
osjetio bi na punom gasu, ali to je toliko neprimjetno da je zanemarivo, znam da pritisak rashladnog sistema raste, to je sranje u svakom slucaju :cry:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#4652 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

Pojma nemam, kaze normalno je vozeno sve, kazaljka temperature uvijek bila zakucana na sredini, i eto maloprije slucajno pogledasmo kad ulje :-)

edit : u slucaju da je dihtung, koliko to dodje keša da se sredi, da ga pripremim da ga srce ne zvekne :lol:
Dzontra_Volta

#4653 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dzontra_Volta »

Možda je nasipao vodu u hladnjak iz masne boce. ;)
Je li čep gdje se nasipa ulje bijelkast?
Možda je lažna uzbuna.
sLLayer

#4654 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by sLLayer »

je li problem zamjeniti aksijalne lezaje amortizera kod clia 2? i da li je uzrok aksijalni lezaj ako postoji luft u hodu tocka gore dole kad je na dizalici
Leon16v

#4655 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

Dzontra_Volta wrote:Možda je nasipao vodu u hladnjak iz masne boce. ;)
Možda je lažna uzbuna.
Nema "majoneze" na cepu, a da je to sipao tako nije, bukvalno je ulje unutra, gurnuli neki metalni stapic u posudu, crn stapic :D
irconbih

#4656 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by irconbih »

Ima li neko za preporuciti gdje u Sarajevu servisirati klimu? Ne samo dopunjavanje, vec da ljudi mogu i znaju pregledati sistem i ustanoviti kvar, te otkloniti isti, ako postoji.
:sax:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#4657 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Romeo 80 »

Leon16v wrote:
Dzontra_Volta wrote:Možda je nasipao vodu u hladnjak iz masne boce. ;)
Možda je lažna uzbuna.
Nema "majoneze" na cepu, a da je to sipao tako nije, bukvalno je ulje unutra, gurnuli neki metalni stapic u posudu, crn stapic :D
Jeste li vi sigurni da je to ulje? Možda je samo star antifriz, a i nakupilo se razne prljavštine vjerovatno. Ako ne stvara majonezu, normalno pali, ne napuhuje puno crijeva rashladnog sistema kad je zagrijan i ne dimi bijelo ne bi trebalo biti problema. ;-)
zdruzdjo

#4658 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zdruzdjo »

irconbih wrote:Ima li neko za preporuciti gdje u Sarajevu servisirati klimu? Ne samo dopunjavanje, vec da ljudi mogu i znaju pregledati sistem i ustanoviti kvar, te otkloniti isti, ako postoji.
Klima servis u butmiru.
Samo moras ranije doci jer sad pocinje sezona i malo je reci da im je guzva.
Isto tako odmah pitaj za cjenu. Vise vole oglobiti nekoga iz dijaspore sa audijem iz 2015-e nego da nasu raju.
Dzevy

#4659 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dzevy »

Pozdrav, danas sam mjenjao prednje amortizere, i buduci da nemam iskustva kako treba da se ponasa cilindar amortizera volio bih iskusnije ovdje da pitam, naime prilikom postavljanja opruge sjajni dio amortizera pocne gravitacijom da se uvlaci prema dole, tj otpora na max izvucenom amortizeru skoro da nema, od polovine pa dalje ima ok otpor, dok prilikom izvlacenja je sasvim druga stvar amortizer pruza otpor, na drugom amortizeru nisam primjetio da se sipka sama uvlaci u cilindar ili nisam obratio paznju.
Jel to ok ponasanje ili je neka greska.?
Proizvođac Monroe, proizvedeni u njemackoj.
Unaprijed hvala na odgovorima.
LP
NediM17

#4660 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Leon16v wrote:Maloprije kod prijatelja, cisti on auto i otvorimo haubu kad u posudi za vodu/antifriz ulje, on odma da je dihtung glave motora, vozio uvijek bez problema, maloprije dosao iz Mostara, auto normalno vuce, ide ok, ne dimi, ne pregrijava se, sve odlicno. Samo ulje u toj posudi, da li moze jos nesto prouzrokovati ulje u toj posudi, a da nije dihtung glave motora?
Radi se o puntu jtd, 2002 godina, zahvaljujem :-D
Pogledaj cep od ulja i cep od vode, vidi ima li emulzije. Takodjer upali auto i vidi puse li crijeva od vode. Ako mijesa vodu i ulje morala bi se pojaviti emulzija, i trebalo bi da opada/raste nivo vode i ulja.

Najbolja varijanta je samo dihtung glave, nesto losija blago pokrivljena glava i novi dihtung, jos gora da je ciknula glava, najgora moguca da je ciknuo blok.

Takodjer, imam i ja jedno pitanje. Valjaju li JapanParts plocice? Danas kupio komplet prednje i zadnje, valjda se nisam zajebao.
Dzontra_Volta

#4661 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dzontra_Volta »

NediM17 wrote:
Pogledaj cep od ulja i cep od vode, vidi ima li emulzije. Takodjer upali auto i vidi puse li crijeva od vode. Ako mijesa vodu i ulje morala bi se pojaviti emulzija, i trebalo bi da opada/raste nivo vode i ulja.

Najbolja varijanta je samo dihtung glave, nesto losija blago pokrivljena glava i novi dihtung, jos gora da je ciknula glava, najgora moguca da je ciknuo blok.

Takodjer, imam i ja jedno pitanje. Valjaju li JapanParts plocice? Danas kupio komplet prednje i zadnje, valjda se nisam zajebao.
Off topic:
hahaha
Ovaj prvi dio posta u odnosu na ovaj drugi me podsjetio na onaj vic:
Otišao Mujo da objavi u novinama da je Fata umrla.
Kažu mu da je oglas do 5 riječi besplatan.
Kaže Mujo:
- OK, napišite "Umrla Fata."
- Pa imate još 3 riječi besplatno.
- Dobro, onda ovako: "Umrla Fata. Prodajem golf dizel."
Leon16v

#4662 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

NediM17 wrote:
Leon16v wrote:Maloprije kod prijatelja, cisti on auto i otvorimo haubu kad u posudi za vodu/antifriz ulje, on odma da je dihtung glave motora, vozio uvijek bez problema, maloprije dosao iz Mostara, auto normalno vuce, ide ok, ne dimi, ne pregrijava se, sve odlicno. Samo ulje u toj posudi, da li moze jos nesto prouzrokovati ulje u toj posudi, a da nije dihtung glave motora?

Hvala puno u svakom slucaju, maloprije vozili u Blazuj dole onom brzom cestom nekih 120-130 sve, kasnije stali, otvorili haubu, crijeva vrela, logicno, al nisu tvrda, stavimo ruku na otvor ekspanzione posude nema pritiska, niti ima dole mjehurica, samo crna tecnost stoji i to je to. Uglavnom otici ce majstor i nadat se da nije dihtung :-D :thumbup: :thumbup:
dgL_

#4663 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

Leon16v wrote:
NediM17 wrote:

Hvala puno u svakom slucaju, maloprije vozili u Blazuj dole onom brzom cestom nekih 120-130 sve, kasnije stali, otvorili haubu, crijeva vrela, logicno, al nisu tvrda, stavimo ruku na otvor ekspanzione posude nema pritiska, niti ima dole mjehurica, samo crna tecnost stoji i to je to. Uglavnom otici ce majstor i nadat se da nije dihtung :-D :thumbup: :thumbup:
I kod mene je exp posuda prljava... Bukvalno crno se nesto pofatalo po zidovima posude i izgleda jako prljavo... Crvenkasta boja se nazire sa vana... Ali kad skinem cep unutra je cist roz antifriz... Tragovi ulja bi se vidjeli na povrsini (izdvojilo bi se) na vrhu rashladne tekucine... Tako da pazite i polako sa dijagnostikom...
Bernstein

#4664 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bernstein »

Golf 4 1.9 TDI , katalizator uklonjen i iz auspuha se cuje pistanje. Jel razlog taj sto nemam katalizatora ili moze da bude i do turbine, naprijed u motoru se ne cuje nista nego zvuk dolazi iz auspuha i koliko je stetno za auto sto nema katalizatora.
Optimist

#4665 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Optimist »

Kakvi stetno, pravi si potez napravio. Sad ce puno bolje ici i motor ce normalno disati. Nus pojava ce biti malo vise dima al jebo ekologiju. :evil:

P.S. Vidjoh danas u hrasnom crnu Alfu, cini mi se Brera. Nazad sva crna od garezi. Nevjerovatno koliko dimi kad je krenuo sa semafora. Neki stariji covjek vozi.
amar1994

#4666 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Optimist wrote:Kakvi stetno, pravi si potez napravio. Sad ce puno bolje ici i motor ce normalno disati. Nus pojava ce biti malo vise dima al jebo ekologiju. :evil:

P.S. Vidjoh danas u hrasnom crnu Alfu, cini mi se Brera. Nazad sva crna od garezi. Nevjerovatno koliko dimi kad je krenuo sa semafora. Neki stariji covjek vozi.
:evil: :lol: :lol:
newklear

#4667 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by newklear »

irconbih wrote:Ima li neko za preporuciti gdje u Sarajevu servisirati klimu? Ne samo dopunjavanje, vec da ljudi mogu i znaju pregledati sistem i ustanoviti kvar, te otkloniti isti, ako postoji.
Mene ovo isto zanima samo za Mostar. Prošle godine napunio u Unitrade i zamijenili mi neke gumice gdje je navodno curilo, tako radilo nekih 7-10 dana i nema više hlađenja. Sada mi treba preporuka nekoga ko će to sve baš detaljno pregledati, naći gdje (stvarno) pušta i servisirati to da valja...
klaki

#4668 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by klaki »

Bernstein wrote:Golf 4 1.9 TDI , katalizator uklonjen i iz auspuha se cuje pistanje. Jel razlog taj sto nemam katalizatora ili moze da bude i do turbine, naprijed u motoru se ne cuje nista nego zvuk dolazi iz auspuha i koliko je stetno za auto sto nema katalizatora.
jeste uvijek fijuće kad se skine, nije stetno za auto
Leon16v

#4669 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

Jest da sam dosadan oko ovog dihtunga, ali covjek nema mjesec uzeo auto i belaj.
Sto se tice crijeva hladnjaka, kada je auto hladan nisu tvrda, ali kada se vozi, radna temperatura, nekih 20ak minuta, crijeva malo postanu tvrđa, nije sad ko kamen, malo tvrđa, ali i dalje se mogu pritisnuti sa dva prsta, je li to normalno tako? :-D
undefined007

#4670 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by undefined007 »

Mehaničari gdje je najbolje u gradu očistiti turbinu? Ne treba ništa reparacija i ostalo, sam čišćenje i koliko $ ?
sve na kvadrat

#4671 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by sve na kvadrat »

undefined007 wrote:Mehaničari gdje je najbolje u gradu očistiti turbinu? Ne treba ništa reparacija i ostalo, sam čišćenje i koliko $ ?
Gabeljić, u Hotonju. ;) http://www.olx.ba/artikal/13303171/turb ... -gabeljic/
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4672 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

undefined007 wrote:Mehaničari gdje je najbolje u gradu očistiti turbinu? Ne treba ništa reparacija i ostalo, sam čišćenje i koliko $ ?
60 KM, turbo centar Gabeljic, hotonj. Procedura traje oko 90 minuta, al' oni ne rade demontazu/montazu.
amar1994

#4673 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
60 KM, turbo centar Gabeljic, hotonj. Procedura traje oko 90 minuta, al' oni ne rade demontazu/montazu.
imal tih podloski ba :mrgreen: :mrgreen:
MrRango

#4674 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by MrRango »

Moze li preporuka za koju radnju autodijelova u Tuzli da je povoljna.
Imate li kakva iskustva sa "Krle" autodijelovi u Tuzli takodjer, povoljno, pouzdani??
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4675 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:
imal tih podloski ba :mrgreen: :mrgreen:
Nas'o sam rijesenje, trajno, prodajem!!!!!! :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply