Kaze da su prva godina roda i berbu pocinje u nedelju.
Ovo je nesto najpozitivnije sto sam vidio u zadnju godinu dana
Moderator: anex

posula sam cimetom, na sve par mjesta stavila flase sa b.lukom unutra, preliveno vodom, valjda je to onda sok. a rekli su mi i da smutim u vodi kvasac i secer sa flasom prerezanom kao za ono uzgajanje rasada, pa cu javiti efekat, hvalaSenći wrote:Ratarka pospi cimet po mravinjaku i malo po putu kud se kreću mravi i mravi će nestati, a cimet nevole ni komarci.
Komarci nevole ni lavandu,kadulju,metvicu,ružmarin, a dobar je bijeli luk isjeckaj sitno i napravi kao sok u neku posudu i stavi u plastenik, možeš prerezat čehnu bijelog luka i namazat se po koži neće ti komarac prići.
ma ja sam na "licu mjesta" pa mi je net na onaj mobilni hepek, skroz je to slabasno pa samo nekad moze da se stavi slika, pokusacu sutra preko dana kad bude "manji promet"armin_jocker wrote:hvala Ratarko, jest, iscvjetao krastavac, al nesto skroz slabo napreduje, bas me brine, i paradajz cvjeta uveliko, samo se slabo vidi na slikama, a gdje su tvoje slike iz plastenika??
Ma i kod mene patlidzan lose, evo slika patlidzana, ovo desno su patlidzani..Ratarka wrote:ma ja sam na "licu mjesta" pa mi je net na onaj mobilni hepek, skroz je to slabasno pa samo nekad moze da se stavi slika, pokusacu sutra preko dana kad bude "manji promet"armin_jocker wrote:hvala Ratarko, jest, iscvjetao krastavac, al nesto skroz slabo napreduje, bas me brine, i paradajz cvjeta uveliko, samo se slabo vidi na slikama, a gdje su tvoje slike iz plastenika??)
a kod tebe su krastavice super u odnosu na moje, kod mene tu i tamo listic... a patlidzan se jos stoumi da li da prezivi ili da odustane, jedino paradajz solidno izgleda, sem salate koju smo skoro pojeli

meni se cini da ce se moj i osusiti, pa cu zato okolo posijati blitvu, da mi prostor ne ostane neiskoristensafran wrote:Dajte patlidžanu još vremena - hladno mu je.
dobro, sutra slijedi projekat izmisljanja jos jedne lijehicesafran wrote:Nisam probala raštiku u plasteniku ali nju mnogo ljube razne bube - kao ustalom i druge kupušnjače pa bih ja nju radije vani.
Ljudi sutra 1.06. - ja tikve na vriježi još nisam posadila - jesam 5 komada - jedna nikla a ove 4 bestragom nestale. Nisam pobola ni papriku ni kupušnjače - godina katastrofa.

Okolokole lijehe luka - tamo je vazda bilo mjesto za raštikuRatarka wrote:dobro, sutra slijedi projekat izmisljanja jos jedne lijehicesafran wrote:Nisam probala raštiku u plasteniku ali nju mnogo ljube razne bube - kao ustalom i druge kupušnjače pa bih ja nju radije vani.
Ljudi sutra 1.06. - ja tikve na vriježi još nisam posadila - jesam 5 komada - jedna nikla a ove 4 bestragom nestale. Nisam pobola ni papriku ni kupušnjače - godina katastrofa.
ili mozda da nju posadim izmedju tikvica? ili izmedju paradajza? sa strane uz buraniju? cime da je zastitim od tih ljubibuba?
Joooo Hercegovca što nas loži ..... neka, neka, ugrijaće i s ove strane Ivana .....dogodineSenći wrote:Evo malo sličica i od mene![]()
Ama za raštiku ti ne treba lijeha - ta nije kupusRatarka wrote:senci ne izazivaj, ovo je sve ljepse od ljepseg, prosto cu sutra otkazat sve zadate akcije (pa i stence) i blenucu u ove slike, grozni ste!!!!
safran(ka), e dje nadje lijehu luka, jedino luk sam pobola na mjestimicno za mladog (skoro pa i smazan)! buranije posijala ko da samo nju jedemo, paradajza skoro sto sadnica sto tamo sto vamo, paprika i vise - vidim ja da ce se meni za dogodine sve istumbat, pa ce paprika i paradajz ostat samo u plasteniku a sve ostalo vani, nemam ti ja mjesta kako god okrenes!
ampak cu da smislim neko vanjsko rjesenje za rastiku, ne da se ines!
pa nisi neuka - sve si dobro uradila - još samo nađi mjesto za 10-ak raštika i sve za 10Ratarka wrote:jooooj! e joj bas! a kadifice sam MAKSUZ rasadila MEDJU povrce ( a neven je kao redic uz grasak, pa vamo dragoljub, pa vamo neznamimenestabrotivbaja, nisu mi ni kadifice "cjelina". a zacinsko mi je u onim linafo gredicama drvenim, pogusto...
e vidis ti, da sam jos toliko citala - ostah neuka, ima da nabodem tu rastiku dje god sam ubola kadifu, pa da vidimo onda ko ce sarmu (ljepse pojo nisi) smotat!

Evo još malo ložionesafran wrote:ložiš, ložiš .... eno snijeg na Čemernom ....