Meni je licno drago kad cujem, da ima neko pozitivno iskustvo...dzipalo wrote:Naravno da najvise blebetaju ovi koji imaju najmanje iskustva
Tako je uvijek bilo.
Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4651 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
-
isx
#4652 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pa vidim, pišaš uz vjetar.konektovan wrote:Hvala Bogu nikakva....isx wrote:Nije tacno, moje vozilo 4 godine staro, sa onom opremom, je jeftinije cca 25K KM od onoga u salonu.konektovan wrote:Pošto se u kramaru prodaju vozila, cijenom ko i nova, ja bi ocekivso bar sezonu dvije da posluze,.....ali opet, ti si dobro prosao...
Kakva ti iskustva imas sa Kramarom?
-
dzipalo
#4653 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ocigledno.konektovan wrote:Meni je licno drago kad cujem, da ima neko pozitivno iskustvo...dzipalo wrote:Naravno da najvise blebetaju ovi koji imaju najmanje iskustva
Tako je uvijek bilo.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4654 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Naravno, misliš ja sjedim u kuci i molim Boga da se nekome desi loše iskustvo sa autom i trgovcem?!dzipalo wrote:Ocigledno.konektovan wrote:Meni je licno drago kad cujem, da ima neko pozitivno iskustvo...dzipalo wrote:Naravno da najvise blebetaju ovi koji imaju najmanje iskustva
Tako je uvijek bilo.
-
preludezalude
#4655 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Nije bio Kramar u pitanju. Naveo sam samo primjer "garancije".isx wrote:I Kramar tempirao kad ce mu crknuti xenoni, pa mu ga uvalio 5 dama pred crkavanje?preludezalude wrote:Moj prijatelj nedavno kupio audi 6 star 6 godina i iskesirao 45 000, dobio garanciju godinu dana. Kroz 5 dana crkne ksenon. Ode u servis i tamo mu nasli jos da treba mijenjati prednje diskove i da mu servis mjenjaca dolazi za 3000 kilometara. Jbt... iskesiras 45 000 i osmah u startu ga treba popravljati. Naravno, od garancije nista.
-
tempuser
#4656 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ti prije svega prodajes rabljenu robu, inace nikakve razlike izmedju prodaje novih i polovnih ne bi bilo!ado-šampion wrote:A jest lik uporan.![]()
Fkt je zalosno kad je neko toliko nesretan da ima toliki hejt prema obicnom trgovcu automobilima, i to polovnim, a pogotovo jer je toliko uporan da to pokaze.
Na temu, neko pise kako ce on znati da je auto pokvareno, pa kako cu ja kao kupac znati?! U ovom slucaju se stiti potrosac. Ti kao pravno lice prodajes robu kao ispravnu, prema tome roba mora biti ispravna. Moze mahati papirima do sutra, kao sto neko gore napisa ako nisi potpisao da je klima pokvarena od tih papira nema nista, nekakvi blanko potpisi da je auto preuzeto u vidjenom stanju, pa to student Prava obara u 10 minuta.Ali izgleda da pali, jer odbija one koji se plase svoje sjene, ne daje on to dzaba.
-
530i
#4657 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Lijepo od tebe što si priznao svoje pravo lice - laž i islamofobija.tempuser wrote:Kao sto rekoh zvoja zatucanost je zalosna i beskonacna... Nista Hercegovci i Dodo ne rade sto tvoj ridjobradi podrumas sa svojom bandom ne radi, a ti budi sljep pored ociju, to je tvoje demokratsko pravo...530i wrote:Moj profesore, sad nas uvjeravaš da policija, tužilaštvo i sud uvijek i svugdje rade svoj posao. U Sarajevu i nekako, u zap. Hercegovini nikako, to je činjenica za sve nivoe života.
-
530i
#4658 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Jesi li kupio ti ili brat? Ili komšija ili rođak? Šta god napišeš to je laž i petljačina, kao i tvoj bivši poslodavac. Ali lijepo što ga braniš zajedno sa bivšim kolegama i poslovnim suradnicima.ado-šampion wrote: Ja sam kupio 2 auta kod Kramara. Koliko si ih ti kupio?
- Industrialyzer
#4659 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Momci, opustite se, pretjerali ste 
- amar1994
#4660 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
kompleksasi i kad kupe puni sebe ko vreca govananepass1 wrote: a lozi se raja amare, a nema za novo isto. evo moj dobar drug sad hoce pasata b8 4 motion 2.0 tdi sa 170ks ili koliko vec ima taj pasat. ali ima 30k. a oni po 35 do 37k. ne smijes sportage nov spomenuti. hoce ljudi da su vidjeni. realno kad parkira tog pasata iz 2016g ili moju vitaru novu koju moze za 34k kupiti sa 4x4 na cemu ce pogled kod 95% raje ostati. kurac ce iko vitaru pogledati. drugi hoce q5 audija nasao polovan (ali ko nov)
40k mislim da je 2014g. i boli njega kita sta ti i ja,mislimo ako ce deset picoka pisnuti u gace
mene moze samo impresionirat nekim rijetkim autom i egzotikom
-
tempuser
#4661 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Meni mozes prokaciti svasta nesto ali islamofobiju ili kakav bilo animozitet vezan za bilo koju vjeru i naciju ne mozes jer ja po rodjenju i svemu ostalom jednostavno to ne mogu biti, ali ovim gore samo dokazujes koliko sam u pravu kad sam zakljucio da si zatucan i ogranicen. Sva sreca da nemamo svi te tvoje uske poglede i plemensko-teritorijalne principe i rezone "ako nisi nas onda si protiv nas".530i wrote:Lijepo od tebe što si priznao svoje pravo lice - laž i islamofobija.tempuser wrote:Kao sto rekoh zvoja zatucanost je zalosna i beskonacna... Nista Hercegovci i Dodo ne rade sto tvoj ridjobradi podrumas sa svojom bandom ne radi, a ti budi sljep pored ociju, to je tvoje demokratsko pravo...530i wrote:Moj profesore, sad nas uvjeravaš da policija, tužilaštvo i sud uvijek i svugdje rade svoj posao. U Sarajevu i nekako, u zap. Hercegovini nikako, to je činjenica za sve nivoe života.
- drndalo
#4662 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pa ako mu je samo to opsesija, evo pisnucu mu ja u gace i to besplatno... Nije Beg cicija...amar1994 wrote:boli njega kita sta ti i ja,mislimo ako ce deset picoka pisnuti u gace
- amar1994
#4663 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ovo ja nisam pisaodrndalo wrote:Pa ako mu je samo to opsesija, evo pisnucu mu ja u gace i to besplatno... Nije Beg cicija...amar1994 wrote:boli njega kita sta ti i ja,mislimo ako ce deset picoka pisnuti u gace
-
Matris
#4664 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
U pravu si ako kupujes od svercera. Ako kupujes od auto kuce koja se ponosi provjerenim autima redovno servisiranim onda bi ocekivao da imaju par okruglica u gacama pa kazu sta god nadjes neispravno u roku 3 mjeseca mi cemo popraviti. Jer realno, oni nisu vozili auto pa moze se desiti nesto ali to bi pokrili sa tom garancijom. Znao bi onda da stvarno vjeruju u svoja auta. Realno, ako oni ne vjeruju u svoja auta zasto bi ja vjerovao?Industrialyzer wrote:Ti kao kupac si duzan pregledati robu, u ovom slucaju ako nisi strucan da odvezes majstoru ili povedes sa sobom nekoga ko je strucan. DUZAN si kao kupac uraditi pregled robe i uraditi sve sto je u tvojoj moci. Ispravnost polovnog vozila se NE MOZE garantovati zakonski jer koliko puta ste culi da je neko dosao kuci, ugasio auto, ujutro on nece da upali? Moze se garantovati cinjenicno stanje, a to je servisna historija, porijeklo i kilometraza. Upravo je to zackoljica gdje kupci kupe maglu kod ovih kvazi garancija u auto kucama. Znaci da rezimiramo, garantovati se moze samo za nesto iza cega stoji potpis ovlastene osobe i cinjenicno stanje ostaje nepromjenjeno. Npr. ako sam uradio veliki servis 6.8.2019. to je cinjenica i to ti mogu garantovati da sam uradio i taj datum ce zauvijek biti datum kad je veliki servis odradjen. Ja ti ne mogu garantovati da ces ti otici kuci i ujutro imati ispravne sijalice u farovima, to je nemoguce zakonski i svako ko misli drugacije neka i dalje pusi fore auto kuca i zivi u zabludi da ce mu uvaziti garanciju. Jedino ako se boje loseg publiciteta pa ti to odrade "na lijepe oci".ado-šampion wrote:A jest lik uporan.![]()
Fkt je zalosno kad je neko toliko nesretan da ima toliki hejt prema obicnom trgovcu automobilima, i to polovnim, a pogotovo jer je toliko uporan da to pokaze.
Na temu, neko pise kako ce on znati da je auto pokvareno, pa kako cu ja kao kupac znati?! U ovom slucaju se stiti potrosac. Ti kao pravno lice prodajes robu kao ispravnu, prema tome roba mora biti ispravna. Moze mahati papirima do sutra, kao sto neko gore napisa ako nisi potpisao da je klima pokvarena od tih papira nema nista, nekakvi blanko potpisi da je auto preuzeto u vidjenom stanju, pa to student Prava obara u 10 minuta.Ali izgleda da pali, jer odbija one koji se plase svoje sjene, ne daje on to dzaba.
Oni uvoze auta, oni garantuju porijeklo, pa kad si siguran da su auta dobra onda stavi pare tamo gdje ti je jezik i obavezi se da ces popraviti sve sto bude pokvareno u roku tri mjeseca. Dogovori se sa Eurohercom pa ti snosi 100% troskova a ne da ti kupac snosi troskove. Ionako deres kupca.
Hocu reci, ne moze i jare i pare. Ili vjerujes da su ti dobra auta ili ne vjerujes.
-
Mlad i Nevin
#4665 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ljudi kupujete polovna kola, sta hocete, garanciju na klimu? Haha....garancija jedino moze biti na porijeklo i kilometre i eto na motor i mjenjac. Mada ti sutra moze nov motor zaribat a ne polovan. Polovan auto kupujes u trenutnom ispravnom stanju. A vec sutra budi spreman da nesto otkaze. Pojedini bi i da ne gube na vrijednosti novog a da se i polovnjak ne kvari.
- amar1994
#4666 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Meni nije jasna ta na porijeklo,kakvo porijeklo,pa nema(jos uvijek) kopija mejd in cajna i slicno
ma ne bi im ja ni na motor i mjenjac dao,kad pogledas servisne intervale na evropskim autima sve je jasno
,a to je kao veliki plus kod autonovinara,sto duzi interval to je bolje 
ma ne bi im ja ni na motor i mjenjac dao,kad pogledas servisne intervale na evropskim autima sve je jasno
- nivla
#4667 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
ma to na porijeklo i preDZenu kilometrazu, samo da nije ukradeno tj da je iz regularnih kanala dovuceno, sjedista na zadnjoj klupi ako je bilo transport auto mogu biti ukradena, a ovdje je porijeklo sa parkinga u bih
- Industrialyzer
#4668 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pa da nije prekucan, da papiri o porijeklu vozila nisu od nekog drugog.amar1994 wrote:Meni nije jasna ta na porijeklo,kakvo porijeklo,pa nema(jos uvijek) kopija mejd in cajna i slicno![]()
ma ne bi im ja ni na motor i mjenjac dao,kad pogledas servisne intervale na evropskim autima sve je jasno,a to je kao veliki plus kod autonovinara,sto duzi interval to je bolje
Svako polovno auto je macak u vreci i svaka auto kuca ima dobre i lose aute, ima tu varijacija ali ne mnogo. Osim Jure, kod njega je svako dobro
- nivla
#4669 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
kod jure i po zdjelu pure
- amar1994
#4670 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
nivla wrote:ma to na porijeklo i preDZenu kilometrazu, samo da nije ukradeno tj da je iz regularnih kanala dovuceno, sjedista na zadnjoj klupi ako je bilo transport auto mogu biti ukradena, a ovdje je porijeklo sa parkinga u bih
a to,ahaIndustrialyzer wrote:Pa da nije prekucan, da papiri o porijeklu vozila nisu od nekog drugog.amar1994 wrote:Meni nije jasna ta na porijeklo,kakvo porijeklo,pa nema(jos uvijek) kopija mejd in cajna i slicno![]()
ma ne bi im ja ni na motor i mjenjac dao,kad pogledas servisne intervale na evropskim autima sve je jasno,a to je kao veliki plus kod autonovinara,sto duzi interval to je bolje
Svako polovno auto je macak u vreci i svaka auto kuca ima dobre i lose aute, ima tu varijacija ali ne mnogo. Osim Jure, kod njega je svako dobro
-
tempuser
#4671 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Kakve veze ima garancija na porijeko sa tim da li je auto dobar? Garancija na porijeklo je valjda prije svega da auto nije ukraden ili prekucan.Matris wrote: Oni uvoze auta, oni garantuju porijeklo, pa kad si siguran da su auta dobra
Last edited by tempuser on 06/08/2019 22:50, edited 1 time in total.
- Industrialyzer
#4672 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ovdje bas ima ljudi koji ne razmisljaju o procitanom. Nastavnice bosanskog moraju vise forsirati pitanje poslije lektire Sta je pisac htio reci 
-
tempuser
#4673 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pa vidis da su strucnjaci izjednacili prodaju polovnih i novih vozila.Mlad i Nevin wrote:Ljudi kupujete polovna kola, sta hocete, garanciju na klimu? Haha....garancija jedino moze biti na porijeklo i kilometre i eto na motor i mjenjac. Mada ti sutra moze nov motor zaribat a ne polovan. Polovan auto kupujes u trenutnom ispravnom stanju. A vec sutra budi spreman da nesto otkaze. Pojedini bi i da ne gube na vrijednosti novog a da se i polovnjak ne kvari.
-
Matris
#4674 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pod strucnjaci mislis na Kramara? Kad prodaju maltene pricaju kao da je auto novo, jednostavno savrseno. Imas garanciju njihovu a mozes dokupiti od euroherca na 24 mjeseca.tempuser wrote:Pa vidis da su strucnjaci izjednacili prodaju polovnih i novih vozila.Mlad i Nevin wrote:Ljudi kupujete polovna kola, sta hocete, garanciju na klimu? Haha....garancija jedino moze biti na porijeklo i kilometre i eto na motor i mjenjac. Mada ti sutra moze nov motor zaribat a ne polovan. Polovan auto kupujes u trenutnom ispravnom stanju. A vec sutra budi spreman da nesto otkaze. Pojedini bi i da ne gube na vrijednosti novog a da se i polovnjak ne kvari.
Ne razumijem zasto polovna auta ne bi mogla biti pokrivena osiguranjem ako kuca se busa kako su im auta dobra, provjerena i REDOVNO SERVISIRANA. Po njihovoj prici rizik da se nesto vece pokvari je nikakav jer su bila u ovlastenim servisima redovno pregledana. Znaci velika vecina ih se nece pokvariti kad ode u ruke kupca. Pa u cemu je onda problem dati garanciju na 3 mjeseca na apsolutno sve sto se pokvari? Koji postotak auta ce imati nesto pokvareno u tom periodu? Koliko ce ih to kostati? Po njihovoj prici posto su redovno servisirana ne bi trebalo to biti problem omoguciti. Mi smo naucili kupovati polovna vozila bez ikakvih garancija ali kad vec busaju se u prsa nekim garancijama pa nek onda busaju se i u novcanik. Ne mozes pricati kako su ti auta pouzdana a nisi spreman garantovati za njih. To je onda isto kao i bilo koji drugi svercer autima. Nikakva razlika izmedju auto kuce i pijace.