Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#4651 Re: Teretana
Eh ramazan je prošao sad najmanje 2 mjeseca spavanja u teretani 
-
TheMule
#4653 Re: Teretana
Dobro dobro, samo ti nastavi po svom. Ti si sabro svu pamet svijeta. Evo da pogodim sta ti "znas":caffeinefreak wrote:[
Ciko koji sve zna, evo balavac koji trenira 12 godina i koji se bavio ovim i prije nego sto postoji taj tvoj body.ba ti kaze da nemas blage veze cim nekome mozes preporuciti da jede BUREK za misicnu masu. Tacka.
Nemam ti nikakvo pitanje postaviti jer nemas pojma i ne znam sto uopste ulazim u diskusiju s nekim ko za misicnu masu kaze da je dobar burek. Tacka. Halo ba, burek eee![]()
-Nemoj zaboravit na protein prah poslije teretane odmah u roku od jednog sata i kad ustanes ujutro. Nemoj zaboraviti da smanjis dozu kreatina nakon dvije sedmice. Jel' tako?
-Bjezi od tjestenine ko od djavola, pogotovo bijelog hljeba, jer ces se odma udebljati od njega zbog povecanja insulina u krvi. Ne jedi slatko, ne jedi nista sa "losim" ugljehidratima, cak ni pivo ne pij, ako nije "light", al da ne spominjem burek jelde? Cuj BUREK, pa to nije Arnold jeo!
-Jedi 500 kalorija vise nego sto je potrebno, a dobro bi bilo da uzmes kakav preparat za masu.
-Kad postanes debeo ko krmak, jedi 500 kalorija manje. Sve to sabiraj ko racunovodja. Kad jedes manje, treniraj sto vise da ne izgubis onaj 1 kg misica sto si izgradio u poslijednju godinu dana i ono malo snage.
-Ne moras trcati, jer dizanje tegova je bolje za srce i ima slican efekat
-Jedi sto vise piletine u vodi, ribe, curke, i drugih "nemasnih" mesa. Skini kozu.
-Kad jedes jaja, samo jedi bjelance, a mlijeko sa 1% masnoce
-Idi u teretanu 5-6 dana sedmicno, svaki put radi neki dio tijela
-Gledaj kako ove godine dizes samo 5 kila vise od prosle godine ili mozda isto ko i prosle godine. Mozda ne uzimas dovoljno proteina? Mozda treba kupiti najnoviji preparat i jesti jos vise piletine, pa ce biti bolje?
-Izracunaj sve tako da odnos proteina, ugljohidrata, i masnoce bude najmanje 40%-40%-20%, ali bi bilo dobro da je postotak proteina malo veci.
-Treba ti 1.8 grama proteina po kilogramu.
-Moras piti dosta vode radi hidracije
-Ako ovako nastavis, jednog dana ces i ti biti ko Mr. Olimpia, ili bar ko Arnold. Imaces najmanje 125kg tezine, sa 4% tjelesne masnoce
-Dobro bi bilo da prije treninga pijes praprat koji ti daje "energiju" (taurin, kafin, itd - pogledaj ti nadimak) pa da po teretani trehnes "teskim" tegovima od 40kg nakon sto odradis seriju "letenja" na klupi
itd itd
Hajde sad reci jesam li pogodio u sridu?
Kad je tako, uredu, sretno sa "zravljem" ali i treningom
-
caffeinefreak
#4654 Re: Teretana
"seljacki napadam debile koji drugima preporucuju burek kao dio zdrave prehrane".TackaTheMule wrote: Dobro dobro, samo ti nastavi po svom. Ti si sabro svu pamet svijeta. Evo da pogodim sta ti "znas":
-Nemoj zaboravit na protein prah poslije teretane odmah u roku od jednog sata i kad ustanes ujutro. Nemoj zaboraviti da smanjis dozu kreatina nakon dvije sedmice. Jel' tako?
-Bjezi od tjestenine ko od djavola, pogotovo bijelog hljeba, jer ces se odma udebljati od njega zbog povecanja insulina u krvi. Ne jedi slatko, ne jedi nista sa "losim" ugljehidratima, cak ni pivo ne pij, ako nije "light", al da ne spominjem burek jelde? Cuj BUREK, pa to nije Arnold jeo!
-Jedi 500 kalorija vise nego sto je potrebno, a dobro bi bilo da uzmes kakav preparat za masu.
-Kad postanes debeo ko krmak, jedi 500 kalorija manje. Sve to sabiraj ko racunovodja. Kad jedes manje, treniraj sto vise da ne izgubis onaj 1 kg misica sto si izgradio u poslijednju godinu dana i ono malo snage.
-Ne moras trcati, jer dizanje tegova je bolje za srce i ima slican efekat![]()
-Jedi sto vise piletine u vodi, ribe, curke, i drugih "nemasnih" mesa. Skini kozu.
-Kad jedes jaja, samo jedi bjelance, a mlijeko sa 1% masnoce
-Idi u teretanu 5-6 dana sedmicno, svaki put radi neki dio tijela
-Gledaj kako ove godine dizes samo 5 kila vise od prosle godine ili mozda isto ko i prosle godine. Mozda ne uzimas dovoljno proteina? Mozda treba kupiti najnoviji preparat i jesti jos vise piletine, pa ce biti bolje?
-Izracunaj sve tako da odnos proteina, ugljohidrata, i masnoce bude najmanje 40%-40%-20%, ali bi bilo dobro da je postotak proteina malo veci.
-Treba ti 1.8 grama proteina po kilogramu.
-Moras piti dosta vode radi hidracije
-Ako ovako nastavis, jednog dana ces i ti biti ko Mr. Olimpia, ili bar ko Arnold. Imaces najmanje 125kg tezine, sa 4% tjelesne masnoce![]()
-Dobro bi bilo da prije treninga pijes praprat koji ti daje "energiju" (taurin, kafin, itd - pogledaj ti nadimak) pa da po teretani trehnes "teskim" tegovima od 40kg nakon sto odradis seriju "letenja" na klupi
itd itd
Hajde sad reci jesam li pogodio u sridu?Priznaj da je ovo "znanje" sve sto znas o "pravilnoj" ishrani i bildanju i da si doso ovdje da seljacki napadnes druge koji nemaju ovo "strucno" znanje kao ti da se malo pokazes
![]()
Kad je tako, uredu, sretno sa "zravljem" ali i treningom
Da krenemo redom:
-Whey pijem nakon treninga, ali kad dodjem kuci, ne nosim kutije po torbama, ne da mi se i svejedno mi kad cu ga popit, ujutro sa zobenim mi je sasvim ok. Kreatin ne pijem, prije 10 god mi je isfurao u svim shemama uzimanja
-bijeli hljeb ne jedem, integralni mi je sasvim ok, tjestetninu tu i tamo, u vrijeme dijete ne
-slatko ne jedem,navikao se,sve ima zamjenu (hint suseno voce i zitarice), pivo ne pijem inace, burek jedem normalno kad mi se jede,slabo, ali na dijeti ne
-Arnold mi nije sinonim bildera i ne svidja mi se ta gradja
-ovo oko kalorija ne komentarisem jer nemas pojma, da ne idem nasiroko, cijelu godinu jedem otprilike isto, nemam iskljucivi period mase i definicije, osim ako osjetim da mi ne odgovara trenutna kilaza
-bijelo meso i ribu tamanim, ostalo meso na vodi naravno, jeli ti znas neki bolji recept, podijeli ako znas
-ne sabiram kalorije, vec duze vremena treniram i jedem pravilno i znam kako mi tijelo funkcionise i bez racunovodje i sabiranja
-trcim vise puta sedmicno, cak vise nego sto radim tegove, kad ti bude trebao plan, pitas i platis, mozda i dobijes
-tegove radim i radio sam u milion razlicitih programa a to jednu grupu dnevno mi ne odgovara
-jaja jedem normalno sve, kad mi je muka od zumanca, smanjim u omjeru 3/5, mlijeko ne pijem zbog zelucanih tegoba
-treniram za svoju dusu a ne da pokazem nekome koliko dizem ali ako ti je to cilj odradicemo i trening, nije mi tesko (hint naravno i to se placa, kapitalizam moj nabildani ucenjace)
-treba mi 2-2,5 max. gr proteina po kg, zavisi od perioda, i vode koliko mi se pije, ne gledam u litar
-ne zanima me ni olimpija ni arnold ni bodyfat od 4%, imam pametnijih interesovanja
-da znas koji preparat ide prije treninga ne bi se provaljivao s glupostima, ali kad vec pitas ne konzumiram nista osim wheya, ne daju mi se pare na gluposti (hint za prije treninga jaka crna kafa, sasvim mi je dovoljna, valjda nick od toga veliki ucenjace)
-letenje na klupi da znas sta je shvatio bi da ti ne trebaju navodnici za tih 40kg, inace tu vjezbu ne radim, ne pase mi ali hajd' kad si navalio, i ne bacam tegove po teretani jer nije moja, postujem da je neko ulozio novac u to, koliko toliko, ne razmisljam seljacki kao ti da ako sam platio imam pravo da radim sta hocu..
Eh sad ti skontaj koliko si pogodio, moj nabildani ciko. Jesam sve odgovorio? ako sta jos treba samo pitaj, mozda nesto i naucis izmedju redova.
I opet da naglasim HALO BA, BUREK eee i pravilna ishrana, pravi savjet od nekoga ko trenira sto godina
Ovo za plan i placanje naravno se odnosi na takve hvalisavce kao ti, svako normalan uvijek je spreman pomoci kad se lijepo pita, ali takve kao ti treba oderati po dzepu jer su pokupili svu pamet svijeta (pardon men's healtha i slicnim urbanih casopisa)
-
caffeinefreak
#4655 Re: Teretana
Probao sam prije nekoliko ljeta, dobar, ali uz povremene glavobolje, valjda od povecanog pritiska, ostale "side efects" nisam osjetio. Probao ono 2 sedmice clen pa 2 eftarikBA wrote:klen. majka definicije
- Kofer
#4656 Re: Teretana
Ovi čovjek je dokaz da se može nabildat bez proteina i steroida,navodno govori tako da nije uzimao ništa od toga i nabildo se,a ima i njegov plan prehrane na videu:
http://youtu.be/U8HiBivPPag
-
TheMule
#4657 Re: Teretana
Ima tu dosta suplje price, previse mi nesto buncas. Opet si se unervozio, jer svaka druga recenica ti je pokusaj neke uvrede. Jel' sve uredu s tobom? Pogodio sam ja izgleda blize nego sto ti priznascaffeinefreak wrote: Neke nebuloze
I primjetio sam da spominjes vise puta u vise postova neko naplacivanje, jesil zato napo Kofera kad je fino covjek reko da radi kod kuce i jede normalnu hranu? Kao ti neki trenercic sto naplacuje, pa ti mrsko kad tvoje beskorisne usluge nisu potrebne? Izgleda da dolazimo do same srzi problema....
I lafo ti pomazes svakom normalno kad fino pita, a i na njega i na mene si skocio ko muha na nesto, svaki post se nesto rugas, kur*is, izvrces rijeci.. Mozda si vidio da je iz Njemacke, pa da ti malo plati?
I sto se tice 2.5 g proteina po kg

Last edited by TheMule on 08/08/2013 11:16, edited 1 time in total.
-
TheMule
#4658 Re: Teretana
Ma ovaj mi je sumljiv, ali u pravu si. Amini se nalaze u 99% hrane na ovoj zemlji, i ove gluposti uopste nisu potrebne. Dokazi su u istrazivackim radovima napisanih od strane doktora nauka kao i ozbiljnih medicinskih naucnika, a i iskustvo potvrdjuje to. Izbjegavaj masnocu, ali samo nastavi jest pravu hranu, odmor, i rad, i rezultati ce lahko doci.Kofer wrote:Ovi čovjek je dokaz da se može nabildat bez proteina i steroida,navodno govori tako da nije uzimao ništa od toga i nabildo se,a ima i njegov plan prehrane na videu:
- Kofer
#4659 Re: Teretana
Crnjci su poput zvijeri,izdržljiviju su puno od bijelaca jer imaju veće nosnice i pluća i ima toga još...TheMule wrote:Ma ovaj mi je sumljiv, ali u pravu si. Amini se nalaze u 99% hrane na ovoj zemlji, i ove gluposti uopste nisu potrebne. Dokazi su u istrazivackim radovima napisanih od strane doktora nauka kao i ozbiljnih medicinskih naucnika, a i iskustvo potvrdjuje to. Izbjegavaj masnocu, ali samo nastavi jest pravu hranu, odmor, i rad, i rezultati ce lahko doci.Kofer wrote:Ovi čovjek je dokaz da se može nabildat bez proteina i steroida,navodno govori tako da nije uzimao ništa od toga i nabildo se,a ima i njegov plan prehrane na videu:
-
caffeinefreak
#4660 Re: Teretana
Aha sad stigosmo na placanje, pa veliki ucenjace nisi mi pojasnio kako se tvoj burek ubraja u zdravu prehranu jednog sportasa rekreativca, da ne kazem nekog ko se ozbiljnije bavi bilo kojom vrstom sporta. Hoces da ti platim, posalji podatke i uplaticu nije frka, moze i na ruke.
Tebi i ovom djetetu (cuj crnci izdrzljiviji jer imaju vece nosnice
, kralj, kralj intelekta
) ne bi niko normalan ni dao nikakav savjet jer po vasim postovima vi sve znate. Ne treba vama savjet niti sam vas ja napao sto trenirate kuci, vec sto covjeku dajes savjet da jede BUREK kao dio dobre prehrane. Zivo me zaboli odakle ste, dovoljno mi da vidim sta pisete.
I ovo za 2,5 gr P po kg se malo raspitaj, slabo si ti to naucio za sto godina vjezbanja. Ako nemas kesa koristis P za onoliko koliko imas, ali nemoj se mangupisati i pametovati oko necega sto ne znas.
Pozdrav i ziv ti bio
Tebi i ovom djetetu (cuj crnci izdrzljiviji jer imaju vece nosnice
I ovo za 2,5 gr P po kg se malo raspitaj, slabo si ti to naucio za sto godina vjezbanja. Ako nemas kesa koristis P za onoliko koliko imas, ali nemoj se mangupisati i pametovati oko necega sto ne znas.
Pozdrav i ziv ti bio
- Kofer
#4661 Re: Teretana
Nek si ti pametan,svi smo mi luzeri i glupi.caffeinefreak wrote:Aha sad stigosmo na placanje, pa veliki ucenjace nisi mi pojasnio kako se tvoj burek ubraja u zdravu prehranu jednog sportasa rekreativca, da ne kazem nekog ko se ozbiljnije bavi bilo kojom vrstom sporta. Hoces da ti platim, posalji podatke i uplaticu nije frka, moze i na ruke.
Tebi i ovom djetetu (cuj crnci izdrzljiviji jer imaju vece nosnice![]()
, kralj, kralj intelekta
) ne bi niko normalan ni dao nikakav savjet jer po vasim postovima vi sve znate. Ne treba vama savjet niti sam vas ja napao sto trenirate kuci, vec sto covjeku dajes savjet da jede BUREK kao dio dobre prehrane. Zivo me zaboli odakle ste, dovoljno mi da vidim sta pisete.
Pozdrav i ziv ti bio
-
Chuckie
#4662 Re: Teretana
Bez proteina ne da se nebi nabildao, nego bi bio na ahiretu.Kofer wrote:Ovi čovjek je dokaz da se može nabildat bez proteina i steroida,navodno govori tako da nije uzimao ništa od toga i nabildo se,a ima i njegov plan prehrane na videu:
-
zilla_
#4663 Re: Teretana
Previše vi pridajete značaja tim praškovima... Pio sam ih i ja al da kažem da sam imao neke rezultate i nisam... Zadnjih godinu dana samo tučem piletinu, grah, buraniju, orašaste plodove i te zajebancije i puno sam se više nabio nego tad dok sam intenzivno pio whey...
Ko ima dovoljno love i ko voli jest on i običnom prehranom će unijet sasvim dovoljno proteina...
Mnogi ovdje brkaju profi bildere koji idu na takmičenje sa običnim rekreativcima....
Ja znam bruku raje koji nikad nit su digli teg nit uzeli bilo šta a opet imaju ručku ko Stalone u najboljim danima

Ko ima dovoljno love i ko voli jest on i običnom prehranom će unijet sasvim dovoljno proteina...
Mnogi ovdje brkaju profi bildere koji idu na takmičenje sa običnim rekreativcima....
Ja znam bruku raje koji nikad nit su digli teg nit uzeli bilo šta a opet imaju ručku ko Stalone u najboljim danima
- bregano
#4664 Re: Teretana
Rudar na bureku VS BIlder na suplementima
Ko je jaci ? Ko ima vise snage ?
-
zilla_
#4665 Re: Teretana
automehaničar na pivi i mezibregano wrote:Rudar na bureku VS BIlder na suplementima
al ne stvarno što ti mehaničari starog kova imaju stisak ruke pa to je nevjerovatno
- Partijaner
#4666 Re: Teretana
Gdje je @BAN_KAI da nam baci koju pametnu ? 
- Kofer
#4667 Re: Teretana
Ako razumiješ engleski poslušaj čovjeka šta govori!Chuckie wrote:Bez proteina ne da se nebi nabildao, nego bi bio na ahiretu.Kofer wrote:Ovi čovjek je dokaz da se može nabildat bez proteina i steroida,navodno govori tako da nije uzimao ništa od toga i nabildo se,a ima i njegov plan prehrane na videu:
Nisam ni ja vjeroval u početku.
-
caffeinefreak
#4668 Re: Teretana
Citaj djecak sta sam napisao,nisu svi glupi ni luzeri,samo pojedini.Kofer wrote: Nek si ti pametan,svi smo mi luzeri i glupi.
Slazem se i ja da se tome daje previse paznje,jer bez pravilne prehrane sve pada u vodu.zilla_ wrote:Previše vi pridajete značaja tim praškovima... Pio sam ih i ja al da kažem da sam imao neke rezultate i nisam... Zadnjih godinu dana samo tučem piletinu, grah, buraniju, orašaste plodove i te zajebancije i puno sam se više nabio nego tad dok sam intenzivno pio whey...
meni licno je whey dovoljan,ostalo mi se ne daju pare, a zasto whey, pa prakticnost i prenosivost. npr-Jeli lakse ponijeti 2-3 doze wheja zajedno sa toliko samljevenih zobenih ili pola kg piletine u kutiji sa rizom i salatom.meni je to neka cista logika.
to je sirova snaga baszilla_ wrote: automehaničar na pivi i mezi![]()
al ne stvarno što ti mehaničari starog kova imaju stisak ruke pa to je nevjerovatno
- Kofer
#4669 Re: Teretana
caffeinefreak wrote:Citaj djecak sta sam napisao,nisu svi glupi ni luzeri,samo pojedini.Kofer wrote: Nek si ti pametan,svi smo mi luzeri i glupi.![]()
Glup si bebo.
Slazem se i ja da se tome daje previse paznje,jer bez pravilne prehrane sve pada u vodu.zilla_ wrote:Previše vi pridajete značaja tim praškovima... Pio sam ih i ja al da kažem da sam imao neke rezultate i nisam... Zadnjih godinu dana samo tučem piletinu, grah, buraniju, orašaste plodove i te zajebancije i puno sam se više nabio nego tad dok sam intenzivno pio whey...
meni licno je whey dovoljan,ostalo mi se ne daju pare, a zasto whey, pa prakticnost i prenosivost. npr-Jeli lakse ponijeti 2-3 doze wheja zajedno sa toliko samljevenih zobenih ili pola kg piletine u kutiji sa rizom i salatom.meni je to neka cista logika.
to je sirova snaga baszilla_ wrote: automehaničar na pivi i mezi![]()
al ne stvarno što ti mehaničari starog kova imaju stisak ruke pa to je nevjerovatnoskontaj da oni zavrcu i odvrcu sarafe cijeli zivot i to pogotovo oni stariji mehanicari kad se gotovo sve rukama radilo bez masinerije
-
Great Cornholio
#4670 Re: Teretana
Ko hoće da se brzo "napuše" to će postići uzimanjem preparata u kojima je količina aminokiselina ( ono iz čega se izgrađuju proteini) mnogo veća nego u prirodnoj hrani. Ja sam nekad malo radio s tegovima, ali nisam uzimao nikakvu dupunu prehrani, i zato i nisam neke velike mišiće izgradio, a moj rođak je uzimao neke preparate u kojima je bila velika količina aminokiselina " izvučenih" iz sirutke, to je uzimao kao dopunu prehrani, i za vrlo kratko vrijeme je postigao to da mu mišići narastu kao kod nekoga ko vježba par godina ali ne uzima nikakve dodatke prehrani koji imaju sličan efekat k'o oni koncentrati za rast pilića, ako pile hraniš tim koncentratom ono za 40 dana dobije na težini ko pile od godinu dana koje je hranjeno samo nekim prirodnim žitaricama.zilla_ wrote:Previše vi pridajete značaja tim praškovima... Pio sam ih i ja al da kažem da sam imao neke rezultate i nisam... Zadnjih godinu dana samo tučem piletinu, grah, buraniju, orašaste plodove i te zajebancije i puno sam se više nabio nego tad dok sam intenzivno pio whey...
Ovi što kažu da mišići koji se "napušu" brzo, zbog toga što čovjek uzima dodatke prehrani, brzo i "ispušu" nisu u pravu, jer ovaj moj rođak je davno prestao da ide u teretanu, i mišići mu nisu puno spali, jedino je zbog toga što više ne vježba dobio jedno 20 kila stomaka.
-
Mustang1
#4671 Re: Teretana
Ovo je ozbiljno pitanje .. Covjeka nema vec dugoPartijaner wrote:Gdje je @BAN_KAI da nam baci koju pametnu ?
-
Vannolli
#4672 Re: Teretana
Kakav picvajz nastade oko bureka i piletine
Nejse, Bajram Serif Mubarek Olsun, sto vise dobrih treninga a sto manje povreda svima...
Nejse, Bajram Serif Mubarek Olsun, sto vise dobrih treninga a sto manje povreda svima...
- pirmin
#4673 Re: Teretana
Ovo se zove trening, oznojis se gledajuci
- moa
#4674 Re: Teretana
Nova rijec nistiluMOSALJOZE wrote:Jedva sam te skontao što si napisao.Znači da je baš bili nistilumoa wrote:veceras se nistilu, u sat vremena uradili ledja I triceps. Dok sam ceko druga trcanje na traci 12 minuta..palken trening odradili....
-
ExtremeB