Pokusaj da nabavis ovu igracku i igraj se ti sa macom, ja se igram nekih 15-tak minuta i jadnica ne moze vise stajati na nogama i onda samo dodje i legne spavati.sa66 wrote:Mislim da ima dovoljno igracaka...autica loptica...jedino nema onih interaktivnih...mehanickih...nadam se da ga ga samo pucaju hormoni i da ce se smiriti nakon kanstracije. Zasad je nemoguc...
Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moderator: anex
-
nokee995
#4651 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#4652 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moj se igra i sa običnom vezicom od obuće, ne treba mu ništa specijalno, samo nek se kreće i on će to ganjati da uhvati 
-
sa66
#4653 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ma i to sam mu napravila....ama seljak ostaje seljak....hahaha...s vikendice sam ga donijela...trebala sam sam ga ostavit gore da se smrzne...bezobraznik mali...salim se...evo cini mi se da napredujemo...nocas moje legao na grudi...valjda cuo da me stisla astma...jest da me poslije ugrizao za ruku sto sam izvukla ispod jorgana....a mozda je legao na mene samo da me pojede?....hahhaha...ako vam se ne javim duze vrijeme da znate da me je priklao...da da...i za vrat me ujeda.
- zubi
#4654 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ma cim je to musko, odmah ujeda.. bezobrazluk cistisa66 wrote:Ma i to sam mu napravila....ama seljak ostaje seljak....hahaha...s vikendice sam ga donijela...trebala sam sam ga ostavit gore da se smrzne...bezobraznik mali...salim se...evo cini mi se da napredujemo...nocas moje legao na grudi...valjda cuo da me stisla astma...jest da me poslije ugrizao za ruku sto sam izvukla ispod jorgana....a mozda je legao na mene samo da me pojede?....hahhaha...ako vam se ne javim duze vrijeme da znate da me je priklao...da da...i za vrat me ujeda.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4655 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
ima li ko da bi udomijo jednog sivo bijelog mačka, godina i po mu je jako je umiljat i za kuce je.Drzimo ga u garazi i tu spava i jede, ne izlazi vani nikako. pribio se uz radijator i samo spava... umiljat je i nije agresivan iako nije kastriran i odrastao je oko nase kuce.
- shmizlica
#4656 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
usisivac
neprijatelj no.1 
- pici
- Koshpa
#4658 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Koliko kosta kastracija i vakcinacjija ? Vrijeme nam je pa da se na vrijeme pipremimo 
- pici
#4659 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
sve oko pedesetak maraka... bilo ne znam jel vise... za zenke je skuplje zato sto je mora operisati...Koshpa wrote:Koliko kosta kastracija i vakcinacjija ? Vrijeme nam je pa da se na vrijeme pipremimo
- Koshpa
#4660 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Zenka je u pitanju, mislio sam da je visestruko skuplje
- Vitezanin
#4661 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Mala maca ima upalu pluća
Primila je injekcije i danas će infuziju. Možemo li išta više uraditi iz kućne radinosti? Tek joj je 5 mjeseci. 
- Vitezanin
#4662 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Kako gdje, ja sam za mačora platio 70 KM.Koshpa wrote:Koliko kosta kastracija i vakcinacjija ? Vrijeme nam je pa da se na vrijeme pipremimo
- King Theoden
#4663 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Nevjerovatno. I kod nas zavladala evropska bolest unakazivanja životinja poznata kao kastracija 
- zubi
#4664 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ne lupetaj.Dino34 wrote:Nevjerovatno. I kod nas zavladala evropska bolest unakazivanja životinja poznata kao kastracija
- King Theoden
#4665 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Najpreče je da to odradiš na sebi.
- Kaligrafija
#4666 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ma ja, pametnije da hoda po 30 gladnih macaka okolo, koje sutiraju nogama, haman niko ne hrani, osim rijetkih ljudi i kojima je zivotni vijek od mjesec do godinu....u mom naselju svako 6 mjeseci drugi okot, pobije ih macija kuga i druge bolesti...zar nije ispravnije jednoj zivorinji pruziti sve moguce, nego da umiru po ulicama...!?! A za odrzavanje vrste, uvijek ce biti dovoljan broj macaka, pogotovo na selu, gdje su macke i zdravije...Mozda nisi primjetio u Sarajevu sa padom broja pasa, pojavio se ogroman broj macaka...sto je normalno, jer nema prirodnog "neprijatelja"...pa zar je normalno da sve te macke gladuju i da ih divljaci prepadaju i maltretiraju!?Dino34 wrote:Najpreče je da to odradiš na sebi.
- King Theoden
#4667 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ugradiš čip i riješio si problem. Ja sam ga ugradio svom mačku. Čip drži godinu dana i mačka u tom periodu nema tjeranje.
Ovako sjeći jaja ili presijecati kanale tj kasapiti životinju nije ništa do barbarski čin ispranih mozgova.
Ko god misli da je dobro, neka to uradi na sebi.
Dovoljno je pogledati stomake mačaka koje su kastrirane.
Ovako sjeći jaja ili presijecati kanale tj kasapiti životinju nije ništa do barbarski čin ispranih mozgova.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4668 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Don't feed the troll guys 
-
splinter
#4669 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Code: Select all
Ne trebaš ništa. Ako je primila ispravnu terapiju i pod uslovom da je postavljena tačna dijagnoza, pridržavaj se uputa koje si vjeroavatno dobio, drži mačku na toplom, pusti je nek ima dovoljno sna i nek si nađe neki miran kutak, hrana naravno zavisi od apetita i to je to.Vitezanin wrote:Mala maca ima upalu plućaPrimila je injekcije i danas će infuziju. Možemo li išta više uraditi iz kućne radinosti? Tek joj je 5 mjeseci.
- pici
#4670 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Vitezanin wrote:Kako gdje, ja sam za mačora platio 70 KM.Koshpa wrote:Koliko kosta kastracija i vakcinacjija ? Vrijeme nam je pa da se na vrijeme pipremimo
30 km u slatini prije 4 godine... sad nek je 50km ne vjerujem vise da je al zavisi od klinike do klinike... za pse je preko 150 km pa i vise...
- Kaligrafija
#4671 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Cip da macka nema tjeranje, jel ti nas to zajebajes!?Dino34 wrote:Ugradiš čip i riješio si problem. Ja sam ga ugradio svom mačku. Čip drži godinu dana i mačka u tom periodu nema tjeranje.
- fortaleza
#4672 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
To se radi da bi ljudi zadržali životinju unutar određenih okvira te određenu prostorom stana. Životinja je ljudski jastuk i animator kod dosta ljudskih potreba i obrnuto.Dino34 wrote:Nevjerovatno. I kod nas zavladala evropska bolest unakazivanja životinja poznata kao kastracija
Pribjeglo se sakaćenju životinja jer je ljudima tako lakše.
Što ne znači da je ispravno. Ljudi su subjektivni pa uljepšaju razloge.
- Kaligrafija
#4673 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ma da, ko u jednom selu, dva seljaka nabavila kuju, koju niko od njih nije hranio, nego drugi ljudi, nije imala ni dom, ni nista, samo za potrebe njihovih pasa da prostis, da nebi bili agresivni u vrijeme parenja, jadnica je dva puta godisnje radjala po 10 kucica, okotila je za nekoliko godina blizu 100 pasa, koji su baceni u gradove na ulicu, jer im smetaju oko kuca...nikad niko nije ni pomislio da je sterilise, niti su kome dali...Na kraju su rekli, previse se koti i odveli je u sumu i ubili, jer su lovci... a njeni psici su garant zavrsili kod sintora ili mrtvi...jel to ispravno, zar to nije ljudski cejf, zar ih ljudi nisu stvorili iz sebicnih razloga, bacili na ulicu iz sebicnih razloga i ubili iz sebicnih razloga!?? Nikad nije ni zalajala na nekog, nikad ujela, cista dobrota...!!! Jel zasluzila takav zivot-i smrt!?fortaleza wrote:To se radi da bi ljudi zadržali životinju unutar određenih okvira te određenu prostorom stana. Životinja je ljudski jastuk i animator kod dosta ljudskih potreba i obrnuto.Dino34 wrote:Nevjerovatno. I kod nas zavladala evropska bolest unakazivanja životinja poznata kao kastracija
Pribjeglo se sakaćenju životinja jer je ljudima tako lakše.
Što ne znači da je ispravno. Ljudi su subjektivni pa uljepšaju razloge.
Isto to ljudi rade sa macama lovicama, puste macku da se koti ako je dobra lovica, jer kao izgubice nagon i agresivnost i prestace da lovi i onda joj macice zafrljace negdje na ulicu, ako ne i u rijeku, jel to zivot!??
Macka se kao i pas "pripitomila" uz covjeka, prije deset hiljada godina ili vise, ljudi su njen svijet, ona je dobila besplatnu hranu, dom, nekog da je voli, covjek je dobio macku...!
Sto se tice sterilizacije, ja sam pobornik i za ljude, jedni da imaju jedno ili dvoje djece, drugi da nemaju nikako, da bi se vremenom uradila dobrovoljna depopulacija planete i da covjek prestane biti virus koji crpi resurse i sve unistava...Bilo bi manje ljudi, vise sitih i napitih, manje ratova, manje problema i za ljude i za zivotinje, biljke, ribe i sav drugi zivi svijet...! Bez uvrede, moje razmisljanje je takvo...!
- fortaleza
#4674 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ma kakva uvreda.
Pretpostavka da broj ljudi utjece na subjektivnost covjeka je pogresna, podrzavati depopulaciju i slicne teorije koje ultimativno nece promjeniti ljudsku prirodu u kojoj covjek gospodari okolinom u svoju vlastitu korist na sebi svojstven nacin.
Pa tako i rjesavanje problema na nacin da se dovede kuja eto tek tako zbog vlastitih pasa.
Pretpostavka da broj ljudi utjece na subjektivnost covjeka je pogresna, podrzavati depopulaciju i slicne teorije koje ultimativno nece promjeniti ljudsku prirodu u kojoj covjek gospodari okolinom u svoju vlastitu korist na sebi svojstven nacin.
Pa tako i rjesavanje problema na nacin da se dovede kuja eto tek tako zbog vlastitih pasa.
- pici
#4675 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
ja bi volio ove "pobornike moralisanja" da usvoje jedan par cuka i maca i da ih odrzavaju, hrane, ciste, njeguju itd itd... za dvije godine bi imali preko 30 kerova i jos plus toliko maca... za 4god. trostruko od tog broja... pa da vidim to moralisanje.