Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
nokee995

#4651 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by nokee995 »

sa66 wrote:Mislim da ima dovoljno igracaka...autica loptica...jedino nema onih interaktivnih...mehanickih...nadam se da ga ga samo pucaju hormoni i da ce se smiriti nakon kanstracije. Zasad je nemoguc...
Pokusaj da nabavis ovu igracku i igraj se ti sa macom, ja se igram nekih 15-tak minuta i jadnica ne moze vise stajati na nogama i onda samo dodje i legne spavati.
Image
Mehemed
Vozim: automobil

#4652 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Mehemed »

Moj se igra i sa običnom vezicom od obuće, ne treba mu ništa specijalno, samo nek se kreće i on će to ganjati da uhvati :D
sa66

#4653 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by sa66 »

Ma i to sam mu napravila....ama seljak ostaje seljak....hahaha...s vikendice sam ga donijela...trebala sam sam ga ostavit gore da se smrzne...bezobraznik mali...salim se...evo cini mi se da napredujemo...nocas moje legao na grudi...valjda cuo da me stisla astma...jest da me poslije ugrizao za ruku sto sam izvukla ispod jorgana....a mozda je legao na mene samo da me pojede?....hahhaha...ako vam se ne javim duze vrijeme da znate da me je priklao...da da...i za vrat me ujeda.
zubi

#4654 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zubi »

sa66 wrote:Ma i to sam mu napravila....ama seljak ostaje seljak....hahaha...s vikendice sam ga donijela...trebala sam sam ga ostavit gore da se smrzne...bezobraznik mali...salim se...evo cini mi se da napredujemo...nocas moje legao na grudi...valjda cuo da me stisla astma...jest da me poslije ugrizao za ruku sto sam izvukla ispod jorgana....a mozda je legao na mene samo da me pojede?....hahhaha...ako vam se ne javim duze vrijeme da znate da me je priklao...da da...i za vrat me ujeda.
Ma cim je to musko, odmah ujeda.. bezobrazluk cisti :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4655 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

ima li ko da bi udomijo jednog sivo bijelog mačka, godina i po mu je jako je umiljat i za kuce je.Drzimo ga u garazi i tu spava i jede, ne izlazi vani nikako. pribio se uz radijator i samo spava... umiljat je i nije agresivan iako nije kastriran i odrastao je oko nase kuce.
shmizlica

#4656 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by shmizlica »

usisivac :arrow: neprijatelj no.1 :mrgreen:
pici

#4657 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

Koshpa

#4658 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Koshpa »

Koliko kosta kastracija i vakcinacjija ? Vrijeme nam je pa da se na vrijeme pipremimo :D
pici

#4659 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

Koshpa wrote:Koliko kosta kastracija i vakcinacjija ? Vrijeme nam je pa da se na vrijeme pipremimo :D
sve oko pedesetak maraka... bilo ne znam jel vise... za zenke je skuplje zato sto je mora operisati...
Koshpa

#4660 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Koshpa »

:thumbup:

Zenka je u pitanju, mislio sam da je visestruko skuplje
Vitezanin

#4661 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Vitezanin »

Mala maca ima upalu pluća :roll: Primila je injekcije i danas će infuziju. Možemo li išta više uraditi iz kućne radinosti? Tek joj je 5 mjeseci. :|
Vitezanin

#4662 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Vitezanin »

Koshpa wrote:Koliko kosta kastracija i vakcinacjija ? Vrijeme nam je pa da se na vrijeme pipremimo :D
Kako gdje, ja sam za mačora platio 70 KM.
King Theoden

#4663 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by King Theoden »

Nevjerovatno. I kod nas zavladala evropska bolest unakazivanja životinja poznata kao kastracija :twisted:
zubi

#4664 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zubi »

Dino34 wrote:Nevjerovatno. I kod nas zavladala evropska bolest unakazivanja životinja poznata kao kastracija :twisted:
Ne lupetaj.
King Theoden

#4665 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by King Theoden »

Najpreče je da to odradiš na sebi.
Kaligrafija

#4666 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Kaligrafija »

Dino34 wrote:Najpreče je da to odradiš na sebi.
Ma ja, pametnije da hoda po 30 gladnih macaka okolo, koje sutiraju nogama, haman niko ne hrani, osim rijetkih ljudi i kojima je zivotni vijek od mjesec do godinu....u mom naselju svako 6 mjeseci drugi okot, pobije ih macija kuga i druge bolesti...zar nije ispravnije jednoj zivorinji pruziti sve moguce, nego da umiru po ulicama...!?! A za odrzavanje vrste, uvijek ce biti dovoljan broj macaka, pogotovo na selu, gdje su macke i zdravije...Mozda nisi primjetio u Sarajevu sa padom broja pasa, pojavio se ogroman broj macaka...sto je normalno, jer nema prirodnog "neprijatelja"...pa zar je normalno da sve te macke gladuju i da ih divljaci prepadaju i maltretiraju!?
King Theoden

#4667 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by King Theoden »

Ugradiš čip i riješio si problem. Ja sam ga ugradio svom mačku. Čip drži godinu dana i mačka u tom periodu nema tjeranje.
Ovako sjeći jaja ili presijecati kanale tj kasapiti životinju nije ništa do barbarski čin ispranih mozgova.
Ko god misli da je dobro, neka to uradi na sebi.
Dovoljno je pogledati stomake mačaka koje su kastrirane.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4668 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Velkoski »

Don't feed the troll guys :mrgreen:
splinter

#4669 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by splinter »

Vitezanin wrote:Mala maca ima upalu pluća :roll: Primila je injekcije i danas će infuziju. Možemo li išta više uraditi iz kućne radinosti? Tek joj je 5 mjeseci. :|
Ne trebaš ništa. Ako je primila ispravnu terapiju i pod uslovom da je postavljena tačna dijagnoza, pridržavaj se uputa koje si vjeroavatno dobio, drži mačku na toplom, pusti je nek ima dovoljno sna i nek si nađe neki miran kutak, hrana naravno zavisi od apetita i to je to.
pici

#4670 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

Vitezanin wrote:
Kako gdje, ja sam za mačora platio 70 KM.

30 km u slatini prije 4 godine... sad nek je 50km ne vjerujem vise da je al zavisi od klinike do klinike... za pse je preko 150 km pa i vise...
Kaligrafija

#4671 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Kaligrafija »

Dino34 wrote:Ugradiš čip i riješio si problem. Ja sam ga ugradio svom mačku. Čip drži godinu dana i mačka u tom periodu nema tjeranje.
Ovako sjeći jaja ili presijecati kanale tj kasapiti životinju nije ništa do barbarski čin ispranih mozgova.
Ko god misli da je dobro, neka to uradi na sebi.
Dovoljno je pogledati stomake mačaka koje su kastrirane.
Cip da macka nema tjeranje, jel ti nas to zajebajes!?
fortaleza

#4672 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by fortaleza »

Dino34 wrote:Nevjerovatno. I kod nas zavladala evropska bolest unakazivanja životinja poznata kao kastracija :twisted:
To se radi da bi ljudi zadržali životinju unutar određenih okvira te određenu prostorom stana. Životinja je ljudski jastuk i animator kod dosta ljudskih potreba i obrnuto.

Pribjeglo se sakaćenju životinja jer je ljudima tako lakše.

Što ne znači da je ispravno. Ljudi su subjektivni pa uljepšaju razloge.
Kaligrafija

#4673 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Kaligrafija »

fortaleza wrote:
To se radi da bi ljudi zadržali životinju unutar određenih okvira te određenu prostorom stana. Životinja je ljudski jastuk i animator kod dosta ljudskih potreba i obrnuto.

Pribjeglo se sakaćenju životinja jer je ljudima tako lakše.

Što ne znači da je ispravno. Ljudi su subjektivni pa uljepšaju razloge.
Ma da, ko u jednom selu, dva seljaka nabavila kuju, koju niko od njih nije hranio, nego drugi ljudi, nije imala ni dom, ni nista, samo za potrebe njihovih pasa da prostis, da nebi bili agresivni u vrijeme parenja, jadnica je dva puta godisnje radjala po 10 kucica, okotila je za nekoliko godina blizu 100 pasa, koji su baceni u gradove na ulicu, jer im smetaju oko kuca...nikad niko nije ni pomislio da je sterilise, niti su kome dali...Na kraju su rekli, previse se koti i odveli je u sumu i ubili, jer su lovci... a njeni psici su garant zavrsili kod sintora ili mrtvi...jel to ispravno, zar to nije ljudski cejf, zar ih ljudi nisu stvorili iz sebicnih razloga, bacili na ulicu iz sebicnih razloga i ubili iz sebicnih razloga!?? Nikad nije ni zalajala na nekog, nikad ujela, cista dobrota...!!! Jel zasluzila takav zivot-i smrt!?

Isto to ljudi rade sa macama lovicama, puste macku da se koti ako je dobra lovica, jer kao izgubice nagon i agresivnost i prestace da lovi i onda joj macice zafrljace negdje na ulicu, ako ne i u rijeku, jel to zivot!??

Macka se kao i pas "pripitomila" uz covjeka, prije deset hiljada godina ili vise, ljudi su njen svijet, ona je dobila besplatnu hranu, dom, nekog da je voli, covjek je dobio macku...! :D Ovaj smajli zato sto macku, ne mozes nikad pripitomiti, ona pripitomi tebe...! Divlje macke i pse, prvobitni ljudi nisu pripitomili, tako da su ih uzeli iz prirode i nasiiu pripitomljavali, vec su oni sami prisli covjeku, jer je covjek znacio besplatnu hranu i skloniste...! Macka je lovila sitnu gamad i pazila covjekovo skloniste, dok je pas cuvao dom, bio vjeran prijatelj i bla, bla...znaci simbioza covjeka i zivotinje...!

Sto se tice sterilizacije, ja sam pobornik i za ljude, jedni da imaju jedno ili dvoje djece, drugi da nemaju nikako, da bi se vremenom uradila dobrovoljna depopulacija planete i da covjek prestane biti virus koji crpi resurse i sve unistava...Bilo bi manje ljudi, vise sitih i napitih, manje ratova, manje problema i za ljude i za zivotinje, biljke, ribe i sav drugi zivi svijet...! Bez uvrede, moje razmisljanje je takvo...!
fortaleza

#4674 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by fortaleza »

Ma kakva uvreda.

Pretpostavka da broj ljudi utjece na subjektivnost covjeka je pogresna, podrzavati depopulaciju i slicne teorije koje ultimativno nece promjeniti ljudsku prirodu u kojoj covjek gospodari okolinom u svoju vlastitu korist na sebi svojstven nacin.

Pa tako i rjesavanje problema na nacin da se dovede kuja eto tek tako zbog vlastitih pasa.
pici

#4675 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

ja bi volio ove "pobornike moralisanja" da usvoje jedan par cuka i maca i da ih odrzavaju, hrane, ciste, njeguju itd itd... za dvije godine bi imali preko 30 kerova i jos plus toliko maca... za 4god. trostruko od tog broja... pa da vidim to moralisanje.
Post Reply