BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
strong69

#4651 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

Naslovnica wrote:
Slo Burner wrote:Sto se tice "Bajre", poslije ove afere sa turcima idu na ignore listu. Nabijem ja takve domace proizvode
Pa zna li se ko je učestvovao u prevarama?!
Da li je i Bajra bila uključena?
:roll: :evil:
Bilo je dosta pisanja o ovome u medijima. Bajra iz Travnika, Susa iz Visokog i Sisovic iz Rakitnog-Posusje su spominjani u tom kontekstu. Jedni su kupovali stariju junad u BiH od one koja je propisana tim ugovorom i krivotvorili dokumentaciju a drugi su uvozili meso iz EU (Poljska i Rumunija) i falsifikovali te certifikate. UIO i SIPA istrazuju ovo.

Ovi mesari opet kazu da je sve po zakonu :D
Thorgerson

#4652 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Thorgerson »

Je li oaza proizvodi tesanjski dijamant?

ne kontam jbmu nemaju ni web stranicu u pm...

neke nagrade osvajaju, marketing nula bodova...popisana jana sipaju je sa cesme ubi ih lopatom...
O'zone
Globalni moderator

#4653 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by O'zone »

Opet smo potukli konkurenciju u onome čega najviše imamo a opet uvozimo sa svih strana
Bh. voda najbolja: Tešanjski Kiseljak osvojio prvo mjesto na takmičenju u SAD-u
Također, nagradu je osvojio i „Celvik Dobri Kiseljak“ iz Tešnja zauzevši treće mjesto u kategoriji flaširanih mineralnih voda.
http://www.klix.ba/biznis/privreda/bh-v ... /160229047
strong69

#4654 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

O'zone wrote:Opet smo potukli konkurenciju u onome čega najviše imamo a opet uvozimo sa svih strana
Bh. voda najbolja: Tešanjski Kiseljak osvojio prvo mjesto na takmičenju u SAD-u
Također, nagradu je osvojio i „Celvik Dobri Kiseljak“ iz Tešnja zauzevši treće mjesto u kategoriji flaširanih mineralnih voda.
http://www.klix.ba/biznis/privreda/bh-v ... /160229047
Prosjecan BH gradjanin ne vjeruje u to. I zato, kao posljedicu uvozimo vodu.
U osam mjeseci 2015. godine u BiH je uvezeno proizvoda iz tarifnog broja 2201 (vode, uključujući prirodne ili umjetne mineralne vode i gazirane vode, bez dodatnog šećera, nekog drugog sladila, ili aroma) u količini od 33.434 tona ukupne vrijednosti 15,5 milijuna KM.
Scopio

#4655 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Scopio »

Odlično za naše vode ali imajte na umu da na ta natjecanja ne idu više poznati brendovi kao što je Evian ili susjedna Jana.

Zasto? Jer su oni na početku stvaranja branda pokupili te nagrade i nemaju više potrebe na taj način se afirmirati jer uvijek postoji šansa da završe 3.4...

Zato oni ulažu u reklamu i dizajn.
DIZAJN je glavna mana naših proizvoda, vode osobito.
Nije mi jasno kako tako promaše. Mislin, evidentno je da ambalaža vode treba djelovati neutralno, smirujuće i blago... Dok je kod nas to čisti turbofolk
MOSALJOZE

#4656 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by MOSALJOZE »

Kakav bolan dizajn,pa ne kupuješ telefon,već vodu.Šta fali izgledu naših voda,nema lošijeg argumenta.
Bosnjak333

#4657 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bosnjak333 »

MOSALJOZE wrote:Kakav bolan dizajn,pa ne kupuješ telefon,već vodu.Šta fali izgledu naših voda,nema lošijeg argumenta.
Iskompleksiranoj osobi sve smeta. Ima jedna narodna izreka, poprilicno je prosta (pa je necu navoditi), ali istinita. :D

Vama kojima domaci proizvodi ne valjaju preporucujem da nastavite sa kupovinom Maggy supa punih otrovnog olova i Mars i Milkiway cokoladica sa okusom plastike. Nebitno je sto cete dobiti karcinom, cir, tumor bitno je da je hrana ukusna i lijepo upakovana.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#4658 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Matijevic_Vlado »

Bosnjak333 wrote:
MOSALJOZE wrote:Kakav bolan dizajn,pa ne kupuješ telefon,već vodu.Šta fali izgledu naših voda,nema lošijeg argumenta.
Iskompleksiranoj osobi sve smeta. Ima jedna narodna izreka, poprilicno je prosta (pa je necu navoditi), ali istinita. :D

Vama kojima domaci proizvodi ne valjaju preporucujem da nastavite sa kupovinom Maggy supa punih otrovnog olova i Mars i Milkiway cokoladica sa okusom plastike. Nebitno je sto cete dobiti karcinom, cir, tumor bitno je da je hrana ukusna i lijepo upakovana.
Scopio

#4659 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Scopio »

Bosnjak333 wrote:

A gledaj meni osobno je općenito maloumno kupovati u BiH flaširanu vodu. OK, kad je silom prilika vani 40° a ti ganjaš neke papire... A ovako mi je to cisto preseravanje
Bivša cura mi je bila dizajnerica i bas smo jednom vodili polemiku oko dizajna boca, i veli ona samo su joj OK od olimpije i sarajevskog kiseljaka.
Gle čuda, obje kompanije u vlasništvu stranaca.

Mislin općenito je kod nas jadno, ako već ne zeli platiti pravog dizajnera pa daj idi na arhitektonski fakultet, napravi mini natječaj i za 500 Km ćes čuda dobiti
Bosnjak333

#4660 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bosnjak333 »

Sve to stoji sto si rekao, znam ja koliko kompanije kod nas slabo ulazu u dizajn i marketing. Da bi neki proizvod bio upecatljiv mora biti izgledan odnosno mora imati dobar dizajn koji ce kod kupaca ostaviti utisak bukvalno govoreci KUPI ME, VIDI STO SAM DOBAR. Medjutim, ako vec znas da neki bh proizvod postoji i da je hajmo reci kvalitetan sto moras biti iskompleksiran i i govoriti da je dizajn razlog sto ga ne kupujes. Kao sto vec rekoh, dizajn je vrlo vazan, ali iskljucivo kada izvozis u druge zemlje jer tamo ljudi ne znaju za taj proizvod i on na neki nacin mora da privuce njihovu paznju. Ovdje kod nas to je putpuno nebitna stvar jer mi znamo da egzistira.
gnjev

#4661 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by gnjev »

Cuj losa voda , bolja , dobra . Pitka voda moze biti topla hladna i mlaka. Ostalo ko razlikuje laze i preserava se bezveze .
Scopio

#4662 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Scopio »

Može li mi itko informativno reći jel viđao igdje ovaj domaći deterdžent igdje u trgovinama

Image
Scopio

#4663 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Scopio »

Odnosno jel itko od vas ikad na policama zamjetio ove domaće deterdžente

Image

Image

I ovo

Image
Großmeister

#4664 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Großmeister »

Scopio wrote:Odnosno jel itko od vas ikad na policama zamjetio ove domaće deterdžente

Image

[/img]
Jesam ovaj, u Zenici, u Ekor marketima... Bio je vrlo povoljno, oko 4-5 KM... I nije uopće loš... Ali je Arix bolji, pa sad Ditine uzimam
AmADin_gospo

#4665 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by AmADin_gospo »

Bosnjak333 wrote: Iskompleksiranoj osobi sve smeta. Ima jedna narodna izreka, poprilicno je prosta (pa je necu navoditi), ali istinita. :D

vidis, u tome i jeste poenta, strane kompanije ce objaviti kad su usrale motku i povuci s trzista proizvode, dok ovim nasim tako nesto nikada na pamet nece pasti.
zato ljudi imaju povjerenje u kompanije s zapada, a nemaju u domace.
Bosnjak333

#4666 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bosnjak333 »

AmADin_gospo wrote:
Bosnjak333 wrote: Iskompleksiranoj osobi sve smeta. Ima jedna narodna izreka, poprilicno je prosta (pa je necu navoditi), ali istinita. :D

vidis, u tome i jeste poenta, strane kompanije ce objaviti kad su usrale motku i povuci s trzista proizvode, dok ovim nasim tako nesto nikada na pamet nece pasti.
zato ljudi imaju povjerenje u kompanije s zapada, a nemaju u domace.
Ne pricaj gluposti! Nisu oni sami priznali nego ih provale drzavne agencije za kontrolu hrane. Kad je bila afera sa Maggy supama u Indiji nisu se sami javili nego ih je labaratorijsko ispitivanje izdalo. Oni SVJESNO stavljaju otrove i salju ih u siromasnije zemlje sa slabijim kontrolama u nadi da ce im proci. Nije ni VW sam priznao da su vrsili manipulacije nego su ih SAD otkrile.
bumerangss

#4667 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bumerangss »

Scopio wrote:
Bosnjak333 wrote:

A gledaj meni osobno je općenito maloumno kupovati u BiH flaširanu vodu. OK, kad je silom prilika vani 40° a ti ganjaš neke papire... A ovako mi je to cisto preseravanje
Bivša cura mi je bila dizajnerica i bas smo jednom vodili polemiku oko dizajna boca, i veli ona samo su joj OK od olimpije i sarajevskog kiseljaka.
Gle čuda, obje kompanije u vlasništvu stranaca.

Mislin općenito je kod nas jadno, ako već ne zeli platiti pravog dizajnera pa daj idi na arhitektonski fakultet, napravi mini natječaj i za 500 Km ćes čuda dobiti
Meni i ona ohb hbo kako li se vec zove :D ima lijepu ambalazu a i oaza je ok samo da je umjesto papira najlon kao kod vecine
AmADin_gospo

#4668 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by AmADin_gospo »

Bosnjak333 wrote:Ne pricaj gluposti! Nisu oni sami priznali nego ih provale drzavne agencije za kontrolu hrane. Kad je bila afera sa Maggy supama u Indiji nisu se sami javili nego ih je labaratorijsko ispitivanje izdalo. Oni SVJESNO stavljaju otrove i salju ih u siromasnije zemlje sa slabijim kontrolama u nadi da ce im proci. Nije ni VW sam priznao da su vrsili manipulacije nego su ih SAD otkrile.
Koja je BH kompanija izvršila povlačenje svojih proizvoda s tržišta kad se utvrdi da nisu zdravstveno ispravni ?
koja je platila kaznu kad je ustanovljeno da im proizvodi nisu ispravni ?
Bosnjak333

#4669 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bosnjak333 »

AmADin_gospo wrote:
Bosnjak333 wrote:Ne pricaj gluposti! Nisu oni sami priznali nego ih provale drzavne agencije za kontrolu hrane. Kad je bila afera sa Maggy supama u Indiji nisu se sami javili nego ih je labaratorijsko ispitivanje izdalo. Oni SVJESNO stavljaju otrove i salju ih u siromasnije zemlje sa slabijim kontrolama u nadi da ce im proci. Nije ni VW sam priznao da su vrsili manipulacije nego su ih SAD otkrile.
Koja je BH kompanija izvršila povlačenje svojih proizvoda s tržišta kad se utvrdi da nisu zdravstveno ispravni ?
koja je platila kaznu kad je ustanovljeno da im proizvodi nisu ispravni ?
Kada se nekom bh proizvodjacu desilo nesto ovakvo? Sreca pa smo siromasni i nasi nemaju toliko love za razne aditive, pojacivace i ostale otrove.
AmADin_gospo

#4670 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by AmADin_gospo »

Bosnjak333 wrote:Kada se nekom bh proizvodjacu desilo nesto ovakvo? Sreca pa smo siromasni i nasi nemaju toliko love za razne aditive, pojacivace i ostale otrove.
HAHAHHA, pa bolan, svi ti pojačivači i aditivi su vušestruko jeftiniji od prirodnih i kvalitetnih sirovina, zato se i stavljaju u pića i hranu.

eno ti je neki dan na ** No links **.ba izašao text, kako se ljudi čude da je kila salame jeftinija od kile makarona.

u BiH, nema ama baš nikakve kontrole kvaliteta od strane države, a o unutrašnjim kontrolama od strane proizvođaća da ne govorim.
Bullet Tooth Tony

#4671 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bullet Tooth Tony »

Odlicna kafa , blago kiselkastog okusa i finog mirisa .... Ima odlican patent na vrhu za zatvarnje vrecice :thumbup: :thumbup:

Image

Image
karanana

#4672 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by karanana »

a gdje im je plantaza?
negdje izmedju bilalovca i kacuna vjerovatno?
Bullet Tooth Tony

#4673 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bullet Tooth Tony »

karanana wrote:a gdje im je plantaza?
negdje izmedju bilalovca i kacuna vjerovatno?
he he he
Thorgerson

#4674 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Thorgerson »

Ja sam neki dan uzeo bas ovu kafu i ne kontam...zemlja porijekla BiH?

U cemu je fazon. :?
holowey

#4675 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by holowey »

przena, mljevena i pakovana kod nas... zemlja porijekla proizvoda bih... zemlja porijekla sirovine? e to je nesto drugo...
Post Reply