EDIT: Ako je softverska greska, ovo bi trebalo rijesiti tvoj problem
iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Duge
#4651 Re: iPhone - All about
Citav backup napravis na itunes-u i nakon restore-a vratis. Pravo je jednostavno. Kao sto rece AMD, 3 fajla i 20 klikova
. Spojis se na itunes, desni klik na svoj iphone i kliknes backup. Pomocu redsn0w-a napravis custom (ako nije fabricki otkljucan) i ubacis preko itunesa. kad sve to zavrsi uradis jb i vratis backup 
-
febo_acm
#4652 Re: iPhone - All about
Upravo tako, novi iOS - stari podatci 
- shalla
#4653 Re: iPhone - All about
Mislim da si me ovdje izgubioDuge wrote:Citav backup napravis na itunes-u i nakon restore-a vratis. Pravo je jednostavno. Kao sto rece AMD, 3 fajla i 20 klikova. Spojis se na itunes, desni klik na svoj iphone i kliknes backup. Pomocu redsn0w-a napravis custom (ako nije fabricki otkljucan) i ubacis preko itunesa. kad sve to zavrsi uradis jb i vratis backup
-
Chuckie
#4654 iPhone - All about
Sa Resn0w alatom od original fw fajla napravis custom fw da ne sjebes baseband, i taj custom fw ubacis preko iTunesa sa Shift+Restore i odaberes taj fajl sto si napravio, nikako originalni.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
febo_acm
#4655 Re: iPhone - All about
Uradi backup!
Skineš odgovarajući ipsw: http://www.redmondpie.com/download-5.0. ... ect-links/
Skineš Redsnow : https://sites.google.com/a/iphone-dev.c ... edirects=0
Pokreneš redsnow, ideš na extras > custom ipsw > nađeš fajl koji si prethodno skinuo i ostatk će redsnow odraditi. Sada u folderu gdje si skinuo 5.0.1 imaš novi ipsw koji počinje sa NO BBi izgleda otprilike ovako NO_BB_iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore .
Poveži iPhone sa PC, ugasi iPhone i sada ponovo pokreni redsnow > extras> pwned dfu. Sada otvori iTunes, pokazat će ti da se iPhone nalazi u retore modu. Pritisni SHIFT i drži pa pritisni RESTORE i učitaj ovaj NO_BB_iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore. Sada će odraditi restore...
Ugasi iPhone kada se upali i pokreni redsnow i sada klikni na JAILBREAK prati proceduru koja traje 30 sec
Kad se ovo završi u redsnow će biti opcija INSTALL CYDIA i samo klikni next. Kad se iPhone upali to je to. Imaš 5.0.1 i untethered JB 
Sada u iTunes samo ideš na opciju restore from backup i to je to
Skineš odgovarajući ipsw: http://www.redmondpie.com/download-5.0. ... ect-links/
Pokreneš redsnow, ideš na extras > custom ipsw > nađeš fajl koji si prethodno skinuo i ostatk će redsnow odraditi. Sada u folderu gdje si skinuo 5.0.1 imaš novi ipsw koji počinje sa NO BBi izgleda otprilike ovako NO_BB_iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore .
Poveži iPhone sa PC, ugasi iPhone i sada ponovo pokreni redsnow > extras> pwned dfu. Sada otvori iTunes, pokazat će ti da se iPhone nalazi u retore modu. Pritisni SHIFT i drži pa pritisni RESTORE i učitaj ovaj NO_BB_iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore. Sada će odraditi restore...
Ugasi iPhone kada se upali i pokreni redsnow i sada klikni na JAILBREAK prati proceduru koja traje 30 sec
- shalla
#4656 Re: iPhone - All about
Hvala ti na trudu druže, ovo je stvarno opširno i detaljnoAMD wrote:Uradi backup!
Ugasi iPhone kada se upali i pokreni redsnow i sada klikni na JAILBREAK prati proceduru koja traje 30 secKad se ovo završi u redsnow će biti opcija INSTALL CYDIA i samo klikni next. Kad se iPhone upali to je to. Imaš 5.0.1 i untethered JB
I dalje me strah da nešto ne sjebem (baseband zbog navigacije i sl) al jbt ga, pokušaću na ovaj način... Ma ne znam dal da uopšte nabacujem 5.0.1, hoću li ga usporiti i sl, ja sam kontao samo restorat i ostaviti ovaj 4.3.3...
-
febo_acm
#4657 Re: iPhone - All about
Kad dobiješ ovaj NO_BB_iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore, NO_BB znači NO BASEBAND upgrade. Samo mi reci koji iPhone imaš. Nećeš ništa sjebati 100000%, samo prati šta piše. Meni neki dan lik kaže da je platio 60km ovo što sam ja objasnio, tek onda sam se sjebo 
-
GaRGa
#4658 Re: iPhone - All about
ne kontam koji je problem sa bb 05.16.05 ja ga imam na fabricki otkljucanom 3GS i GPS radi normalno
zasto kod zakljucanih modela ne radi GPS na tom basebandu ?
-
febo_acm
#4659 Re: iPhone - All about
05.16 nije isto što i 06.15GaRGa wrote:ne kontam koji je problem sa bb 05.16.05 ja ga imam na fabricki otkljucanom 3GS i GPS radi normalno
-
Chuckie
#4660 iPhone - All about
Očigledno je problem u 6.15.00 a ne u 5.16.05 ! Čitaj malo brate.GaRGa wrote:ne kontam koji je problem sa bb 05.16.05 ja ga imam na fabricki otkljucanom 3GS i GPS radi normalno
- Quaresma
#4661 Re: iPhone - All about
najbolje ti je da kupis onaj rezac za sim kartice, i ostalima naplacujes, bolje to neg da idu u telekomAMD wrote:Novi SIM 5 km, rezanje free u BHT. To je to
-
agent_001
#4662 Re: iPhone - All about
Ja sam an skederiji izrezo onim kljestima da djabe, doduse ima godina!
-
bomba
#4663 Re: iPhone - All about
Ja sam sam sebi izrezao karticu. Ima template i po njemu izrezes.
Evo link za template
amjath.com/downloads/MicroSIM_template.pdf
Evo link za template
amjath.com/downloads/MicroSIM_template.pdf
-
Ali_G
#4664 iPhone - All about
I meni se vec 2x desio problem sa takvim "odumiranjem" telefona. Prvi puta sam mislio da je baterija prazna, al neki dan se desi ista stvar na pola baterije.
Ne znam kod tebe, al mene kad zovu ne javlja da sam nedostupan, vec telefon normalno zvoni ali se pozivi ne registruju.
Resetuj ti svoj pa javi jel rijesen problem
Ne znam kod tebe, al mene kad zovu ne javlja da sam nedostupan, vec telefon normalno zvoni ali se pozivi ne registruju.
Resetuj ti svoj pa javi jel rijesen problem
- shalla
#4665 iPhone - All about
Iphone 3gs, 32gb, obzirom da kad sam ga dobio morao sam nositi na unlock pretpostavljam da nije fabricki otkljucan, fw 4.3.3 (8J2), 05.16.02 bb...AMD wrote:Kad dobiješ ovaj NO_BB_iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore, NO_BB znači NO BASEBAND upgrade. Samo mi reci koji iPhone imaš. Nećeš ništa sjebati 100000%, samo prati šta piše. Meni neki dan lik kaže da je platio 60km ovo što sam ja objasnio, tek onda sam se sjebo
Cekam da zena zaspi da mogu lagano da krenem korak po korak ovo sve sto si mi napisao
- shalla
#4666 iPhone - All about
Moze li samo malo pojasnjenje ovoga sto si napisao da od originalnog fw fajla napravim custom?Chuckie wrote:Sa Resn0w alatom od original fw fajla napravis custom fw da ne sjebes baseband, i taj custom fw ubacis preko iTunesa sa Shift+Restore i odaberes taj fajl sto si napravio, nikako originalni.
Gdje biram te fajlove, odakle ih ubacujem, jel klasicni "open file" kad se pokrenem taj redsnow program ili negdje drugo?
-
Duge
#4667 Re: iPhone - All about
Ako ti je taj bb trenutno i imas mrezu onda ti je fabricki otkljucanshalla wrote:Iphone 3gs, 32gb, obzirom da kad sam ga dobio morao sam nositi na unlock pretpostavljam da nije fabricki otkljucan, fw 4.3.3 (8J2), 05.16.02 bb...AMD wrote:Kad dobiješ ovaj NO_BB_iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore, NO_BB znači NO BASEBAND upgrade. Samo mi reci koji iPhone imaš. Nećeš ništa sjebati 100000%, samo prati šta piše. Meni neki dan lik kaže da je platio 60km ovo što sam ja objasnio, tek onda sam se sjebo
Cekam da zena zaspi da mogu lagano da krenem korak po korak ovo sve sto si mi napisao
Ako jeste onda citav proces restora cini duplo brzim i laksim
-
febo_acm
#4668 iPhone - All about
prvi link redmondpie skini 3GS I to ti je oficijalni. Taj ides file open u redsnow I dobit ces taj custom. Ako si skontoshalla wrote:Moze li samo malo pojasnjenje ovoga sto si napisao da od originalnog fw fajla napravim custom?Chuckie wrote:Sa Resn0w alatom od original fw fajla napravis custom fw da ne sjebes baseband, i taj custom fw ubacis preko iTunesa sa Shift+Restore i odaberes taj fajl sto si napravio, nikako originalni.
Gdje biram te fajlove, odakle ih ubacujem, jel klasicni "open file" kad se pokrenem taj redsnow program ili negdje drugo?
- stevan2712
#4669 iPhone - All about
Imam problem na mom iphoneu 3g ne radi mi yt, ni preko aplikacije ni preko safarija. Inače iOs je 3.1.3 Molim za pomoć!
- shalla
#4670 iPhone - All about
Da, ovo sam prepisao iz settings/about...Duge wrote:Ako ti je taj bb trenutno i imas mrezu onda ti je fabricki otkljucanshalla wrote:Iphone 3gs, 32gb, obzirom da kad sam ga dobio morao sam nositi na unlock pretpostavljam da nije fabricki otkljucan, fw 4.3.3 (8J2), 05.16.02 bb...AMD wrote:Kad dobiješ ovaj NO_BB_iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore, NO_BB znači NO BASEBAND upgrade. Samo mi reci koji iPhone imaš. Nećeš ništa sjebati 100000%, samo prati šta piše. Meni neki dan lik kaže da je platio 60km ovo što sam ja objasnio, tek onda sam se sjebo
Svaku mrezu nadje bez problema, gasio sam ga i palio hiljadu puta i uvijek nadje mrezu ko flak, probavano u turskoj, italiji, hrvatskoj, srbiji...
Radi navigacija ko zmaj, radi wifi, ma sve perfekcija osim sto se ovo poceo gasiti :-(
Ma iskreno bilo mi je cudno kad sam ga tek dobio da nije fabricki otkljucan jer znam da ga je lik (koji mi je poklonio iphone) 1000% kupio novog u radnji...
I, sta je onda brze i lakse
Hocu li raditi sve ovo sto mi je amd napisao ili ima nesto krace?
-
febo_acm
#4671 iPhone - All about
Ako je fabricki samo uradi backup i onda u itunes direktno update i to je toshalla wrote:Da, ovo sam prepisao iz settings/about...Duge wrote:Ako ti je taj bb trenutno i imas mrezu onda ti je fabricki otkljucanshalla wrote: Iphone 3gs, 32gb, obzirom da kad sam ga dobio morao sam nositi na unlock pretpostavljam da nije fabricki otkljucan, fw 4.3.3 (8J2), 05.16.02 bb...
Svaku mrezu nadje bez problema, gasio sam ga i palio hiljadu puta i uvijek nadje mrezu ko flak, probavano u turskoj, italiji, hrvatskoj, srbiji...
Radi navigacija ko zmaj, radi wifi, ma sve perfekcija osim sto se ovo poceo gasiti :-(
Ma iskreno bilo mi je cudno kad sam ga tek dobio da nije fabricki otkljucan jer znam da ga je lik (koji mi je poklonio iphone) 1000% kupio novog u radnji...
I, sta je onda brze i lakse
Hocu li raditi sve ovo sto mi je amd napisao ili ima nesto krace?
- AdNaN88
#4672 Re: iPhone - All about
Covjek je nosio telefon na unlock, znaci radili su mu nesto
sta ode na itunes i uradi update a nije fabricki otkljucano
.
Ne razumijem se ni ja nesto ali cini mi da trebas otici u Cydiu i vidjeti ako imas ultrasnow ili tako nesto, ako nades to onda nije fabricki
Momci ce ti bolje objasniti kako skontati da li je fabricki ali prvo se uvjeri pa onda preko itunes-a uradi update 
Ne razumijem se ni ja nesto ali cini mi da trebas otici u Cydiu i vidjeti ako imas ultrasnow ili tako nesto, ako nades to onda nije fabricki
- shalla
#4673 Re: iPhone - All about
Kako ću biti siguran 100% da je fabrički otključan?
Dakle ovako, ja kad sam ga tek dobio (oktobar 2010) tj. kad sam ga prvi put upalio stajao mi je onaj znak da se mora spojiti na itunes. Odnio ga momku na skenderiju, on mi telefon jailbrekovao i otključao (originalni firmware na njemu je bio 3.1.3, ne znam fakat koji je bb bio). Prošle godine u junu kad mi se iphone nešto bio skršio opet sam ga odnio njemu, on mi digao fw na 4.3.3 i telefon je do nekidan radio savršeno hvala Bogu...
Dakle što kaže adnan ipak mislim da nije bio fabrički otključan al eto ne znam kako da budem 100% siguran. Joj sorry ja znam da vas upeglah al me ovo pravo handri
Dakle ovako, ja kad sam ga tek dobio (oktobar 2010) tj. kad sam ga prvi put upalio stajao mi je onaj znak da se mora spojiti na itunes. Odnio ga momku na skenderiju, on mi telefon jailbrekovao i otključao (originalni firmware na njemu je bio 3.1.3, ne znam fakat koji je bb bio). Prošle godine u junu kad mi se iphone nešto bio skršio opet sam ga odnio njemu, on mi digao fw na 4.3.3 i telefon je do nekidan radio savršeno hvala Bogu...
Dakle što kaže adnan ipak mislim da nije bio fabrički otključan al eto ne znam kako da budem 100% siguran. Joj sorry ja znam da vas upeglah al me ovo pravo handri
-
Duge
#4674 Re: iPhone - All about
Ma ako mu radi na tome bb onda je sto posto fabricki otkljucan. Ultrasn0w otkljucava ove bb iPhone 3GS: 04.26.08 | 05.11.07 | 05.12.01 | 05.13.04 | 06.15.00. Njemu je 5.16.02 sto znaci da se sa ultrasn0w ne moze otkljucati. Ali eto provjeri jos jednom u cydia imas li ultrasn0w instaliran. Ides na manage, packages i tu trazis ultrasn0w
- stevan2712
#4675 Re: iPhone - All about
Zna neko?stevan2712 wrote:Imam problem na mom iphoneu 3g ne radi mi yt, ni preko aplikacije ni preko safarija. Inače iOs je 3.1.3 Molim za pomoć!