K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#4651 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Rekoh ja biće pobjeda :izet: Bravo :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4652 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Samo cestitke na rezultatu i pobjedi a sve ostalo katastrofa. Povrijedio se Atic, sepa Young puno povreda sto znaci da su igraci uzuzetno lose pripremljeni. Kad se patis protiv ekipe koja ima 24 izgubljene lopte sta napisati?!
hrasno38

#4653 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Logovan wrote: 14/03/2026 19:35 Rekoh ja biće pobjeda :izet: Bravo :thumbup:
Svaka cast :thumbup:
insaneinthebrain

#4654 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by insaneinthebrain »

Logovan wrote: 14/03/2026 19:35 Rekoh ja biće pobjeda :izet: Bravo :thumbup:
:bih:
Altsa

#4655 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Altsa »

Najslada pobjeda uz sramotnu igru.
Dugarry

#4656 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Dugarry »

Zalaganje je na nivou, ali individulani kvalitet kod mnogih igraca stvarno nije na nivou.

Ne moze se biti zadovoljno sa ovim izdanjem, ovo je bilo stvarno lose.

Sto he tice Hrasno. Covjek je kriticar, ali previse ste ostri prema njemu. Ima covjek pravo da kritikuje, koji vam je? Kao da vam je Pasalic tetak. AKo jeste, nemojte citati forume.

Dubravko Barbaric je vratio kosarku u Sarajevo i Bosnu na kosarkasku mapu regije, ali se moze kritikovati za lose poteze, sta ima lose u tome? Forum je da se diskutuje, kritikuje, iznese misljenje.

Dubravno je rekao da nece igrati ABA ako Bosna ne bude igrala za vrh tabele. Zato je trazio podrsku drzave. Dobio je podrsku. Znaci ocekivanja Hrasnog i svakog drugog normalnog navijaca nije dosla iz vedra neba nego iz price Dubravka Barbarica.

Hrasno samo nastavi. Siguran sam da nisam jedini koji cijeni tvoje postove i zeli cuti tvoje misljenje. Ne slazem se uvijek, ali itekako znas o cemu pricas.
izbjeglica_iz_besmisla

#4657 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Jedno je dobronamjerna kritika, bez toga nema napretka. Ali drugo su salve kritika (po pravilu usmjerena na Pasalica ali i Atica, Halilovica i Barbarica) kad se desi poraz i jedva procijedjena pohvala za gorenavedene kad se pobijedi.

Po tome se sve vidi.
hrasno38

#4658 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Dugarry wrote: 14/03/2026 20:07 Zalaganje je na nivou, ali individulani kvalitet kod mnogih igraca stvarno nije na nivou.

Ne moze se biti zadovoljno sa ovim izdanjem, ovo je bilo stvarno lose.

Sto he tice Hrasno. Covjek je kriticar, ali previse ste ostri prema njemu. Ima covjek pravo da kritikuje, koji vam je? Kao da vam je Pasalic tetak. AKo jeste, nemojte citati forume.

Dubravko Barbaric je vratio kosarku u Sarajevo i Bosnu na kosarkasku mapu regije, ali se moze kritikovati za lose poteze, sta ima lose u tome? Forum je da se diskutuje, kritikuje, iznese misljenje.

Dubravno je rekao da nece igrati ABA ako Bosna ne bude igrala za vrh tabele. Zato je trazio podrsku drzave. Dobio je podrsku. Znaci ocekivanja Hrasnog i svakog drugog normalnog navijaca nije dosla iz vedra neba nego iz price Dubravka Barbarica.

Hrasno samo nastavi. Siguran sam da nisam jedini koji cijeni tvoje postove i zeli cuti tvoje misljenje. Ne slazem se uvijek, ali itekako znas o cemu pricas.
Prvo hvala za napisano. Cilj naseg pisanja nije da se slazemo jedni sa drugima nego da svako iznese svoje misljenje tj. napise ga. E sad nekima je ocito vatra radi onoga sto ja pisem jer se vecina napisanog pokaze tacnim. Ja kada gledam kosarku zaista je gledam detaljno, pratim statistiku, pratim mnogo toga i onda izvlacim zakljucak. Takodje sto se tice samog kluba pratio sam Bosnu kada je igrala drugu ligu i ovdje postavljao rezultate i najave utakmica kada pojedinih strucnjaka sa foruma nije bilo ni na mapi. Ne zelim ja Bosni nista lose jer to jednostavno ne bi bilo prirodno s obizrom na moju vezu sa tim klubom koja traje 50 godina ali nisam od onih koji se zadovoljavaju mrvicama. Bosna je dobila jako fine pare za ovu sezonu i OK napravila je dobre rezultate uz prestrasne oscilacije u igri. Dubravko je taj koji dovodi igrace i ako skupimo sve igrace na hrpu doveo je dvojicu odlicnih, dva solidna i sve ostalo katastrofa. Od kada ovdje pisemo da Bosni treba centar jer ovo sto ima je stvarno katastrofa. Medjutim ovdje ni malo ne izgleda sve normalno i ovo nisu uopste ti igraci koji su igrali prvi dio sezone. Recimo ja se ne sjecam da je Kovacevica ikada iko zaljepio ispod kosa jer tu je najjaci. Pasalic jeste doni svjezinu i promjenu na pozitivno, zaredale su pobjede nad ekipama koje su realno finansijski puno losije od nase ali sa svim jacim ekipama smo dobili pljuske jer se Pasalic tu gubi. Ovo sada sto se prikazuje ili je neko nezadovoljstvo u pitanju ili katastrofalna pripremljenost. Ono sto vidi i neko ko nema pojma sa kosarkom je to da mi nemamo nikakvih akcija i sve se svodi na individualni kvalitet. Dakle sve te pare koje su usle u klub roster je izuzetno los i nekvalitetan kao i klupa. Ja sam siguran sa kvalitetnijim trenerom i solidnim centrom da bi bez problema dobili Madjare vise od 15 razlike, uzeli recimo Cluj u ABA ligi i sigurno uzeli titulu. To ne znaci da necemo i sa ovim rosterom uzeti titulu ali bit ce povuci potegni. Sada je i Atic povrijedjen, Young sepa vidjet cemo jer u srijedu je revans protiv Madjara.
Dugarry

#4659 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Dugarry »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 14/03/2026 20:25 Jedno je dobronamjerna kritika, bez toga nema napretka. Ali drugo su salve kritika (po pravilu usmjerena na Pasalica ali i Atica, Halilovica i Barbarica) kad se desi poraz i jedva procijedjena pohvala za gorenavedene kad se pobijedi.

Po tome se sve vidi.
Licno covjeka ne poznajem, ali vjerujem da je dobronamjerna kritika i da zeli Bosni sve najbolje.

Halilovic je cijelu sezonu los. Kako ga nebi kritikovao.
Atic igra toplo hladno, i mnogi ga nekad kritikuju. Treba napomenuti da je jedan od najboljih igraca ove ekipe, ali kao sto rekoh jedan dan vrhunski, drugi dan katastrofalan.

Odluka Barbarica da krene u sezonu da neiskusnim trenerom se moze kritikovati ili barem zapitati da li je to bilo pametno. Hrasno je bio protiv Damjanovica na pocetku, i bio je u pravu. Dobio je otkaz nakon 3 utakmice.

Vjerujem da svi zelimo najbolje KK Bosni. Ne slazemo se uvijek kako doci do cilja, i to je sasvim legitimno.

Ljudi su prije branili Susica, a ja ga nisam mogao smisliti. Danas podrzavam Barbareza, mnogi ga ne mogu smisliti. To je sport i diskusija i razlicita misljenja su dio toga. Ja ne mogu da shvatim da se neko moze posvadjati zbog razlicitog misljenja na ovoj temi.
izbjeglica_iz_besmisla

#4660 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Ko sto rekoh, ne zagovara niko jednoumlje.

Ali jednostavno se vidi ko je konstruktivan a ko ima licne hatore (ili interese, mada mislim da ovdje to nije slucaj). I onda je dzaba sve, i one kritike koje jesu na mjestu ce se gledati kao najobicnije subjektivno misljenje. Jer je takav "track record".

Evo ja prvi nisam bio za barbareza, to sto je legenda na terenu nije nikakva referenca da bude selektor. Slicno sa pasalicem, bio sam iznenadjen njegovim izborom.

Ali obojica su postigli rezultate iznad ocekivanja, i vidis da im je stalo,da se trude i evoluiraju. Pa kad je tako treba ih kritikovati ali treba i braniti od barazne vatre ljudi kojima iz nekog razloga nisu sjeli.

A nismo djeca da ne znamo razluciti sitni sicar od dobronamjerne kritike. Imamo takvih na temi o fudbalskoj reprezentaciji, nije ovaj podforum izuzetak.
Logovan

#4661 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Cluj izgubio :D
Leopard_SA

#4662 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

Logovan wrote: 14/03/2026 22:13 Cluj izgubio :D
Ma oni su nivo iznad nas, bas su male sanse da ih uzmemo. Jedino ako budu preumorni zbog obaveza u Eurokupu
Altsa

#4663 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Altsa »

Licno ne poznajem Hrasna i jedino mu zamijeram sto navija za Zelju :D Šalu na stranu Hrasno ima komentare koji su mu uglavnom na mjestu. Moja jedina ozbiljna zamijerka je sto ulazi u pojedinacne prepirke-diskusije koje se na kraju svedu na licno prepucavanje sto mi na forumu tj. barem ja ne zelim da citam. Podosta je onih koji idealiziraju igru Bosne do nebesa kao i trenera Pašalića i pored evidentno katastofalne igre koja je sve gora i gora. Ogromni padovi u igri, nevjerojatne greske koje su na nivou pionira kao i takticke greske samog trenera su toliko evidentne da je zaista tesko stalno ih hvaliti. Pokazuje se da kroz ekipu puše teška promaha i kako sezona tece sve su gori i gori. Da li je u pitanju problem izmedu samih igraca ili na relaciji trener igraci ne znam ali znam da se sa pravom kritikuju Halilovic, Atic, Šalić kao i neki amerikanci koji su pokazali da su ispod prosjecni igraci i da s njima Bosna nije nista dobila. Da li su u pitanju ne kvalitetni treninzi,a vidimo da tokom utakmice nemaju skoro nikako uvjezbanih akcija ne znam. Mnogi koji su igrali veoma dobro u prvom dijelu sezone iznenada stagniraju i ne mogu se prepoznati i postavlja se pitanje koji je razlog. Tu je i par igraca koji svojim ponasanjem vjerojatno prave i razdor u ekipi prije svega Atic koji ocito ima neki u glavi problem jer je nemoguce da jedan igrac u ovom slucaju on na treningu odbije da istrci ono sto je zadato i kad mu trener kaze sto ne trci on odgovori da nece i sta mu moze. :?
Svi volimo kad Bosna pobjeduje ali nas više ljuti kada igraju kako igraju i zbog svojih gluposti gube utakmice koje inace moraju dobiti.Ne ocekujem pobijede protiv evidentno boljih ekipa ali i ne ocekujem da su kanta za napucavanje. Vise volim kada neko kritikuje nego da pise neopravdane hvalospjeve i ako svi vidimo da sve bas ne ide kako treba. Nadam se da je kriza koja je evidentna samo prolazna i ako mislim da bez korijenitih promijena u sastavu i strucnom stabu nista se nece promijeniti.
giovanni008

#4664 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by giovanni008 »

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely izgubise kuci od sedmoplasirane ekipe Madjarskog prvenstva!

Sad mi je jos vise krivo od kakve levatske ekipe mi izgubismo 15 razlike.

Ovo se u srijedu mora dobiti preko +15 pa nek Pasalic razmislja sad sta i kako!

-----------------

https://honved.hu/szenzacio-szombathely ... -a-falcot/

Senzacija u Szombathelyju: pobijedili smo Falco!

Nevjerovatna predstava, nakon Körmenda, pobijedili smo i u Szombathelyju: u 22. kolu regularne sezone muške košarkaške NB I/A, savladali smo Falco-Vulcano Energia KC Szombathely rezultatom 98–92.

Falco je bolje započeo utakmicu, pri rezultatu 9-0, nakon skoro pet minuta igre Dimitrijević je postigao naš prvi koš. Sa dvije trojke Valeria-Bodona koji je ušao s klupe, počeli smo sustizati zaostatak, a zatim je i Glišić postigao svoje prve poene za mađarski tim (15-12). Nažalost, domaći tim se ponovo uspio poboljšati pred kraj četvrtine, ali smo košem postignutim nakon ofanzivnog skoka Dócsa uspjeli smanjiti zaostatak na deset poena ( 24-16 ). Početkom druge četvrtine razlika se stabilizovala na oko deset poena, a zatim smo brzim pet poena Dimitrijevića uspjeli ponovo da se približimo (37-33). I sustizanje još nije bilo gotovo, pored toga što je naš srpski plejmejker postigao još jednu trojku, započeo je i Rush, nakon njegove akcije dva plus jedan, ostao je samo jedan poen između ekipa (42-41). Približavajući se odmoru, Radó i Valerio-Bodon su i dalje bili efikasni, ali smo ipak na odmor otišli sa Falcom u vodstvu. 48-43

Drugo poluvrijeme je počelo odličnom igrom Valeria-Bodona, zatim su Dimitrijevićeve dvije trojke i dvostruki udarac doveli u vodstvo, Miloš Konakov je također zatražio timeout (54–57). Ni to nije prekinulo naš zamah, kiša trojki se nastavila, nakon trojki Valeria-Bodona i O'Bannona imali smo prednost od jedanaest poena, domaći tim je ponovo zatražio timeout (54–65). Ovo je bilo efikasnije, nakon serije domaćih 7–0, Zlatko Jovanović je također zatražio timeout. Rushova trojka, pa O'Bannonova trojka prekinule su naš niz bez postignutog gola, pa smo ponovo bili deset, od kojih su ostala samo tri, ali Perl je pogriješio u posljednjem napadu Szombathelyja, a Dimitrijević nas je kaznio trojkom koja je pogodila zid ( 66–74 ). Utakmica se nastavila na izuzetno visokom nivou u četvrtoj četvrtini, ali nažalost Falco je uspio malo prići. Pet i po minuta prije kraja, razlika je bila samo dva poena kada je Valerio-Bodon pogodio tricu u tijesnoj situaciji, ali se povrijedio prilikom doskoka. Nakon pregleda videa, sudije su dosudile nesportski prekršaj, što je atmosferu učinilo pomalo začinjenom, s tehničkim prekršajima koji su letjeli na obje strane. Rush je pogodio tricu, a zatim pokazao blok, što su sudije dosudile kao prekršaj. Tri minute prije kraja, dva Kellerova prekršaja su ponovo povećala našu prednost na deset poena, i to smo dobro riješili, pa smo ponovo savladali Falco nakon više od 28 godina. 92–98

ULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY–ENDO PLUS SERVICE-HONVÉD 92–98 (24–16, 24–29, 18–29, 26–24)

Falco: Váradi 4, Peterson 4/3, Novaković 8/3, Bognár 17/6, Toro 11. Zamjene: Perl 19/3, Whelan 20/15, Keller Á. 8, Filipovity M. 1, Verasztó. Trener: Miloš Konakov

Honved: Dimitrijević 29/18, Raš 16/6, Keler I. 2, O'Banon 10/6, Dorogi. Zamena: Valerio-Bodon 23/15, Glišić 6, Docs 2, Simon, Reizinger 2, Radó 8. Trener: Zlatko Jovanović
Dugarry

#4665 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Dugarry »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 14/03/2026 21:05 Ko sto rekoh, ne zagovara niko jednoumlje.

Ali jednostavno se vidi ko je konstruktivan a ko ima licne hatore (ili interese, mada mislim da ovdje to nije slucaj). I onda je dzaba sve, i one kritike koje jesu na mjestu ce se gledati kao najobicnije subjektivno misljenje. Jer je takav "track record".

Evo ja prvi nisam bio za barbareza, to sto je legenda na terenu nije nikakva referenca da bude selektor. Slicno sa pasalicem, bio sam iznenadjen njegovim izborom.

Ali obojica su postigli rezultate iznad ocekivanja, i vidis da im je stalo,da se trude i evoluiraju. Pa kad je tako treba ih kritikovati ali treba i braniti od barazne vatre ljudi kojima iz nekog razloga nisu sjeli.

A nismo djeca da ne znamo razluciti sitni sicar od dobronamjerne kritike. Imamo takvih na temi o fudbalskoj reprezentaciji, nije ovaj podforum izuzetak.
Sto se mene tice, mozes imati misljenje bilo kakvo, ako izneses dobre argumente. I ako izneses dobre argumente, ne mora znaciti da si u pravu, jer druga strana moze imati jos bolje argumente, ali ako imas dobre argumente, onda se moze diskutovat.

Sto se tice tih trenera i selektora cuo sam tu pricu kako se Pasalic stvarno trudi i da je Barbarez stvarno angazovan. Ja se pitam pa sta drugo da ocekujemo? Svaki kosrakski trener u BiH bi volio biti na mjestu Pasalica, a svaki fudbalski trener u drzavi bi volio biti na mjestu Barbareza. Naravno da se moraju trudirti. To je minimum koji se ocekuje od njih. Ako to trener nema, ne treba ni da bude tu. Zato je sigurno Pasalic bolja opcija od mnogih trenera koji bi samo dosli za lovu....i Barba je bolji nego neki Milosevic koji sigurno niej koristio ni trecinu vremena na repku kojeg koristi Barba na ovu ekipu.
ALi to sto se trude samo po sebi mi nije dovoljno da ih podrzim. Treba i kvaliteta. Ja sam bio za Barbu samo zato sto mislim da je vecina dosadasnjih selelktora bila katastrofalna, i da je i ovakav Barba bolji od alternativa. Znam sta znaci dobar trener a takvih je kod nas malo, da ne kazem da ih nikako nema. Kod barbe barem znam da ce raditi ozbiljno, a kvalitet mozda nadodje.
hrasno38

#4666 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Dugarry wrote: 15/03/2026 01:46
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 14/03/2026 21:05 Ko sto rekoh, ne zagovara niko jednoumlje.

Sto se mene tice, mozes imati misljenje bilo kakvo, ako izneses dobre argumente. I ako izneses dobre argumente, ne mora znaciti da si u pravu, jer druga strana moze imati jos bolje argumente, ali ako imas dobre argumente, onda se moze diskutovat.

Sto se tice tih trenera i selektora cuo sam tu pricu kako se Pasalic stvarno trudi i da je Barbarez stvarno angazovan. Ja se pitam pa sta drugo da ocekujemo? Svaki kosrakski trener u BiH bi volio biti na mjestu Pasalica, a svaki fudbalski trener u drzavi bi volio biti na mjestu Barbareza. Naravno da se moraju trudirti. To je minimum koji se ocekuje od njih. Ako to trener nema, ne treba ni da bude tu. Zato je sigurno Pasalic bolja opcija od mnogih trenera koji bi samo dosli za lovu....i Barba je bolji nego neki Milosevic koji sigurno niej koristio ni trecinu vremena na repku kojeg koristi Barba na ovu ekipu.
ALi to sto se trude samo po sebi mi nije dovoljno da ih podrzim. Treba i kvaliteta. Ja sam bio za Barbu samo zato sto mislim da je vecina dosadasnjih selelktora bila katastrofalna, i da je i ovakav Barba bolji od alternativa. Znam sta znaci dobar trener a takvih je kod nas malo, da ne kazem da ih nikako nema. Kod barbe barem znam da ce raditi ozbiljno, a kvalitet mozda nadodje.
Da ali ima jedna velika razlika izmedju Pasalica i Barabareza. Barabarez je sa sobom na klupu stavio bivse igracine i reprezentativce, Bajramovica koji je bio trener omladinaca u Njmeackoj i radio sa ozbiljnim njemackim trenerima. Saša Papac, Ninoslav Milenković i Mirko Hrgović su reprezentativci koji su imali sjajne fudblaske karijere a da ne spominjem Spahica na mjestu sportskog direktora. Iz toga svega se i polucio dosadasnji uspjeh jer ja isto nisam bio za Barabareza jer on nema nikakvo trenersko znanje ali je bio izuztno mudar sa svojim strucnim stabom. Takodje Barabrez je igrao Bundesligu i stekao status legnde u Hamburgu, radio sa najvecim evropskim trenerima a Pasalic sve to nema niti je bio igracinav niti u strucno stabu ima iskusne igrace i trenere. Pa samo pogledaj koliko je doslo mladih igraca u reprezentaciju upravo i ponajvise radi Barbareza i Spahica. A Bosnu su u sirokom luku zaobisli recimo i Gegic i Lazic.Pasalic je sasvim solidan trener za utakmice nivoa ABA 2 lige i ekipa koje su priblizne ili losije od Bosne. Ali utakmice protiv Olimpije i Madjara su pokazale da njemu fali puno puno toga i tu nema nikakve mrznje to je samo ono sto vidim ja i jos bruka navijaca ali i ljudi iz kosarke. Koliko smo mi ovdje i koliko mu je ljudi sugerisalo da Plummer mora biti u startnoj petorci kao jedan jedini suter i napokon ga je stavio protiv Igokee i na kraju utakmice je bio poslije izvrsnog Joesara najbolji pointer sa 18 poena.
Meni je ponajvise muka sto znam da se za pare koje su usle u Bosnu se mogao obezbjediti puno jaci i ozbiljniji roster i trener. Dalje u Bosni je totalno naopako poslozen omladinski pogon. Umjesto da su napravili skole kosarke a imali su ih jer u pocetku MVP bio u sklopu Bosne sa odlicnim trebnerom Sejom Pestom jok oni su se bazirali na juniore i A2 ekipu!!! I ni od jednih nemas nista. I jedni i drugi sluze za nabijanje kos razlike ali sa masnim stipendijama. Po onome sto su mi rekli prijatelji (osim Jojica) osim Livadica i Parcana i naravno Novaka sa kojim se mora strasno puno raditi nema tu nikakvog talenta koji bi mogao biti iskoristen. Fakticki ti si pokupio vec formirane igrace od kojih je masa vrlo vrlo lose formirana i onda si dao nekom treneru da ih vodi???? Tu trebas raditi dvije godine da bi ispravio sve greske.
Dakle Bosna je napravila najveci uspjeh u zadnjih 15-tag godina, Dubravko je podigao klub iz mrtvih i kapa do poda za to, Bosna je dobila napokon ozbiljne pare od drzave i sponzora prije svih Energoinvesta i BH Telecoma ali nije dobila ono najosnovnije a to je kvalitetan sportski direktor i zato danas imamo 3-4 dobra igraca i ostatak kloceva. Formula "klub to sam ja" nigdje nije dobro prosla na kraju.
Dugarry

#4667 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Dugarry »

hrasno38 wrote: 15/03/2026 12:46

Da ali ima jedna velika razlika izmedju Pasalica i Barabareza. Barabarez je sa sobom na klupu stavio bivse igracine i reprezentativce, Bajramovica koji je bio trener omladinaca u Njmeackoj i radio sa ozbiljnim njemackim trenerima. Saša Papac, Ninoslav Milenković i Mirko Hrgović su reprezentativci koji su imali sjajne fudblaske karijere a da ne spominjem Spahica na mjestu sportskog direktora. Iz toga svega se i polucio dosadasnji uspjeh jer ja isto nisam bio za Barabareza jer on nema nikakvo trenersko znanje ali je bio izuztno mudar sa svojim strucnim stabom. Takodje Barabrez je igrao Bundesligu i stekao status legnde u Hamburgu, radio sa najvecim evropskim trenerima a Pasalic sve to nema niti je bio igracinav niti u strucno stabu ima iskusne igrace i trenere. Pa samo pogledaj koliko je doslo mladih igraca u reprezentaciju upravo i ponajvise radi Barbareza i Spahica. A Bosnu su u sirokom luku zaobisli recimo i Gegic i Lazic.Pasalic je sasvim solidan trener za utakmice nivoa ABA 2 lige i ekipa koje su priblizne ili losije od Bosne. Ali utakmice protiv Olimpije i Madjara su pokazale da njemu fali puno puno toga i tu nema nikakve mrznje to je samo ono sto vidim ja i jos bruka navijaca ali i ljudi iz kosarke. Koliko smo mi ovdje i koliko mu je ljudi sugerisalo da Plummer mora biti u startnoj petorci kao jedan jedini suter i napokon ga je stavio protiv Igokee i na kraju utakmice je bio poslije izvrsnog Joesara najbolji pointer sa 18 poena.
Meni je ponajvise muka sto znam da se za pare koje su usle u Bosnu se mogao obezbjediti puno jaci i ozbiljniji roster i trener. Dalje u Bosni je totalno naopako poslozen omladinski pogon. Umjesto da su napravili skole kosarke a imali su ih jer u pocetku MVP bio u sklopu Bosne sa odlicnim trebnerom Sejom Pestom jok oni su se bazirali na juniore i A2 ekipu!!! I ni od jednih nemas nista. I jedni i drugi sluze za nabijanje kos razlike ali sa masnim stipendijama. Po onome sto su mi rekli prijatelji (osim Jojica) osim Livadica i Parcana i naravno Novaka sa kojim se mora strasno puno raditi nema tu nikakvog talenta koji bi mogao biti iskoristen. Fakticki ti si pokupio vec formirane igrace od kojih je masa vrlo vrlo lose formirana i onda si dao nekom treneru da ih vodi???? Tu trebas raditi dvije godine da bi ispravio sve greske.
Dakle Bosna je napravila najveci uspjeh u zadnjih 15-tag godina, Dubravko je podigao klub iz mrtvih i kapa do poda za to, Bosna je dobila napokon ozbiljne pare od drzave i sponzora prije svih Energoinvesta i BH Telecoma ali nije dobila ono najosnovnije a to je kvalitetan sportski direktor i zato danas imamo 3-4 dobra igraca i ostatak kloceva. Formula "klub to sam ja" nigdje nije dobro prosla na kraju.
U fudbalu je vise love pa Barba moze okupiti toliku ekipu oko sebe. Pasalic to sebi ne moze priustiti, mislim da veliki kvalitet u strucnom stabu.

Ja se nadam da ce za sljedecu sezonu doci sportski direktor koji ce znati sastaviti ekipu.
hrasno38

#4668 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Dugarry wrote: 15/03/2026 16:18
hrasno38 wrote: 15/03/2026 12:46

U fudbalu je vise love pa Barba moze okupiti toliku ekipu oko sebe. Pasalic to sebi ne moze priustiti, mislim da veliki kvalitet u strucnom stabu.

Ja se nadam da ce za sljedecu sezonu doci sportski direktor koji ce znati sastaviti ekipu.
Ima u Biosni sasvim dovoljno para da Pasalicu asistenti budu puno ozbiljniji likovi sa vecim iskustvom
izbjeglica_iz_besmisla

#4669 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Tebi mescini najvise smeta barbariceva kadrovska politika. Kako i zasto, ti ces znati.

Jer ovo sto gledamo je sezona s najvise para i, kako stvari stoje, najuspjesnija poslijeratna sezona. Dakle tu se nije podbacilo, na stranu par jako losih utakmica.

Mozete vi pricati sad ŠBB KBB, znas li sta bismo tek imali da je Dubravko doveo nekog euroligaskog trebera i sportskog direktora ... ali meni je nevjerovatno da se ovoliko drami a bosna je haman sedmoplasirana ekipa u nikad jacoj ABA ligi. :shock:
hrasno38

#4670 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 15/03/2026 16:55 Tebi mescini najvise smeta barbariceva kadrovska politika. Kako i zasto, ti ces znati.

Jer ovo sto gledamo je sezona s najvise para i, kako stvari stoje, najuspjesnija poslijeratna sezona. Dakle tu se nije podbacilo, na stranu par jako losih utakmica.

Mozete vi pricati sad ŠBB KBB, znas li sta bismo tek imali da je Dubravko doveo nekog euroligaskog trebera i sportskog direktora ... ali meni je nevjerovatno da se ovoliko drami a bosna je haman sedmoplasirana ekipa u nikad jacoj ABA ligi. :shock:
Meni smeta sto pare nisu iskoristene kako treba i sto se ogromne pare daju klocevima od igraca i sto na klupi sjede pocetnici umjesto ozbiljni treneri. To smeta svakome ko se iole razumije u kosarku. Podsjetit cu te da je Dubravko rekao prije pocetka sezone kada je trazio pare da zeli da se Bosna bori za vrh ABA lige. OK to je zaista finansijki poprilicno nedokucivo mada ja smatram da smo imali dobrog centra i dobrog trenera mogla se kuci dobiti i Olimpija i Buducnost i sada biti vrlo konkurentan za TOP4. Da ne govorim o porazu protiv Ilirije kuci u zadnjem kolu. Dakle imao je na raspolaganju dovoljno sredstava da sastavi i bolji roster i bolju klupu. Ovako 50.000 KM mjesecno placamo igraca kojem je valorizacija uglavnom u minusu a za te pare smo mogi dovesti dva centra koja bi igrala 10x bolje od Halilovica. Ali zato postoje sportski direktori a ne ljudi koji imaju pare i misle "klub to sam ja". Dakle napravljen je veliki pomak ali da je bilo pameti mogao je jos veci i meni a i mnogim navijacima to smeta.
Boan nebio sta ti mislis da ja imam nekakve pretenzije. Ne bi se vratio kosarci da mi neko da milion godisnje jer nema vise zdravlja za to. Govorim cisto iz ljubavi prem aklubu u kojem sam 1974 godine poceo da igram i sa kojim sam na raznorazne nacine citav svoj zivot ali nikada nisam bio ni u upravi niti sam 1KM uzeo od Bosne. Jednostavno ne volim napola uradjene stvari i to je to.
izbjeglica_iz_besmisla

#4671 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Ne volim ni ja napola odradjen posao. Sto je losa osobina za svakog ko zivi u ovakvoj "napola" drzavi.

Ali i dalje, ova godina se treba gledati da se maltene s nule pocelo i ovo je sve u svemu velik napredak. Ako sljedece godine budemo pricali istu pricu oko preplacenih igraca i trenera koji od gotovog umalo napravi veresiju u 50% utakmica, e onda je fakat vrijeme za ozbiljne kritike.

Al osvijestite da nismo Real niti cemo ikad to znati biti, pa taman da milijarda kane na racun bosne svake godine. Zato sto smo takvi.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 15/03/2026 20:48, edited 1 time in total.
Logovan

#4672 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Ovi na jugu mi djeluju kao navijači CZ
hrasno38

#4673 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Logovan wrote: 15/03/2026 20:46 Ovi na jugu mi djeluju kao navijači CZ
Ma nema ovdje navijaca ovdje su samo gledaoci :)
Logovan

#4674 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

hrasno38 wrote: 15/03/2026 20:54
Dobro onda, gledaoci CZ :D
hrasno38

#4675 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Logovan wrote: 15/03/2026 21:07
hrasno38 wrote: 15/03/2026 20:54
Dobro onda, gledaoci CZ :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply