hadzinica wrote:aha, al ni blizuIrm@ wrote:znaci indigo i ja smo iste![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hadzinice bona nek si se ti vratila..ova virtuelna mahala bez mirisa iz tvoje kuhinje nije istamozda u kilazi al u (.Y.) ni "ublizu"
![]()
![]()
![]()
p.s. nisam ja nigdje ni odlazilasamo sam susak prepustila mladjima...malo odmaram
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- Irm@
#4651 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
-
east&west
#4652 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Indigo,budi ljubazna kao sto jesi,pa napisi recept za lepinje;hvala !Postao/la Indigo-X dana 14/09/2009 22:22
Pa vi sad recite da ne mogu imati pravi ugodjaj iz nasih cevabdzinica
-
walkabout
#4653 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
ljubim ruke vrijednim kuharicama

-
suspect_zero
#4654 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
walkabout wrote:ljubim ruke vrijednim kuharicama![]()
![]()
Taman kontala ti nešto lijepo u sahan složio
-
walkabout
#4655 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
eh sad, ako je ljubljenje ruku za tebe fula ondak sam ti ja brez rijechi... 
-
walkabout
#4656 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
pogoozije svih zemalja, ujedinimo se 
- hakazvaka
#4657 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
hajd molim te ostavi recept za ovo kako se pravi, da natjeram mamuhadzinica wrote:
vruce..iz rerne izvadjene prije nepunih 5 min
- Irm@
#4658 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
hadzinice blago tvojoj djeci 
- neprilagodjena
#4659 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
hadzinica wrote:
vruce..iz rerne izvadjene prije nepunih 5 min
a moze li recept za ove tvoje kiflice,ja volem kiflice
- neprilagodjena
#4660 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
hadzinica wrote:stavih gore malo vise, al evo da mi se ne zahmetis
![]()
http://www.coolinarika.com/recept/729851
Halali Hadzinice,oci me ne sluze danas dobro.
-
pLaV00kA_LmY
#4661 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Nemam sliku, ali sam danas pravila punjeni paradajz (paradajz punjen jajima i parmezanom, zapecen u rerni).
To je jedno lagano jelo za trenutke kada niste previse gladni, ali morate pojesti nesto, a u drugim slucajevima mozete koristiti kao predjelo.
To je jedno lagano jelo za trenutke kada niste previse gladni, ali morate pojesti nesto, a u drugim slucajevima mozete koristiti kao predjelo.
- hakazvaka
#4662 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
jao ne bi vjerovala.hadzinica wrote:stavih gore malo vise, al evo da mi se ne zahmetis
![]()
http://www.coolinarika.com/recept/729851
dolazim ja kuci s ovim receptom, reko mama mogla si nam kiflice napravit, kad na stolu one vec izrezane
kao da je znala, sto ti je rec mama
- sonne08
#4663 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Punjena pletenica, fino i brzo za dorucak ili veceru

- neprilagodjena
#4664 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
ove punjene pletenice izgledaju dobro,moze li recept

- pustopoljina
#4665 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
drage zene,
imam pakovanje piskota,pakovanje amaretti keksica,dva mascarpone po pola kg, limenku espressa, i 12 jaja.
hocu tiramisu.
ja sam mislila ovako:
piskote poloziti,smrvljene amaretti-je preko odn.izmedju. zaliti espressom-odgore umutiti secer,mascarpone i sad ne znam:2-3-4 citava jaja ili samo zumanjke ? i preko posuti kafom...
liker necu stavljati.
je li to to? ili ima nesto za dodati?
e da...to sa jajima,to kao salmonela...to ce biti odmah pojedeno-moze li friska jaja ili bas moram nesto s njima raditi. sta?
imam pakovanje piskota,pakovanje amaretti keksica,dva mascarpone po pola kg, limenku espressa, i 12 jaja.
hocu tiramisu.
ja sam mislila ovako:
piskote poloziti,smrvljene amaretti-je preko odn.izmedju. zaliti espressom-odgore umutiti secer,mascarpone i sad ne znam:2-3-4 citava jaja ili samo zumanjke ? i preko posuti kafom...
liker necu stavljati.
je li to to? ili ima nesto za dodati?
e da...to sa jajima,to kao salmonela...to ce biti odmah pojedeno-moze li friska jaja ili bas moram nesto s njima raditi. sta?
- pustopoljina
#4666 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
ok.nasla sam.zumanjke i secer pjenasto umutiti,dodati maskarpone-snijeg istuci posebno-dodati u smjesu.
gore ide kakao(ja cu ipak i kafu staviti).
gore ide kakao(ja cu ipak i kafu staviti).
- neprilagodjena
#4667 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Pa postavi i nama recept za Tiramisu

- pustopoljina
#4668 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
uh...
http://www.rezeptewiki.org/wiki/Tiramisu_original
e tu je recept.
ja sam uzela 4 jaja i razdvojila
4 bjelanjka i malo soli umutila u snijeg (tu znam da je najbolja staklena zdjela,jer nista ne prima,ali najvaznija stvar je da jaja nisu direktno iz frizidera i da je zdjela za mucenje apsolutno bez ikakvih tragova masnoce.
4 zumanjka i 120g secera (sitniji) mutila dosta dugo,dok sesecer nije istopio,a postalo je pjenasto.onda u to ide 500g mascarponea .
onda u tu zdjelu sa mascarponeom dodajes pomalo snijeg od bjelanjaka.
pakovanje piskota-ovdje ima kupiti i integralnih i zutih.ja uvijek kupujem integralne stvari,ako imam izbor.
e sad.
piskote se umacu u espresso.ja kupila u limenci-ako imas bas onaj mali hepek za espresso super,ako nemas moze i jaka turska ugl.to se treba ohladiti. inace se u to moze staviti zabaione (ok,sad sam vidjela sta je ovo:to je u principu krema s jajima+ dodaci,ja mislila neki alkohol
),bilo kakav jaci alkohol ili amaretto liker. posto sam ja jednom jela s tim keksicima (amarettini) koji su pravo onako na badem-nisam stavljala alkohol.
i sad se piskote kratko s obje strane umoce u espresso i u tepsiju.onda sam posula smrvljenim amarettinijima.
smjesa sa mascarponeom preko toga.
onda opet jedan sloj piskota i mrvica od tih keksica,ali kao-zbog stabilnosti-bilo bi dobro redati ih pod uglom od 90° (znaci ako prvi sloj ide duz tepsije-drugi sloj poprijeko).
i opet sloj kreme.
onda sam pomijesala 2 cajne kasike kakaa i 1 kafe i pokusala to da prosijem kroz malo cjedilo preko kreme. malo sam jace trnzula pa na sredini imam malo deblji sloj toga
nije bas gusto cjedilo.
eto,to je sad u frizideru-a pokusni kunici dolaze u 4h.
p.s. ti keksici su ono malo krem boje sto zna doci uz kafu.ali to uopste nije potrebno. moze i bez toga.
ne znam hocu li slikati. moja kamera na mobilnom ne valja pet para,a i nije u nekoj sad staklenoj ili keramickoj posudi,nego u emajliranoj tepsiji
zaboravila sam:
moje pakovanje piskota je bilo 200g (mislim da je normalno 250) pa sam se bila prepala,da nije dovoljno-da se izbjegnu neugodna iznenadjenja-prvo "nasuho" vidjeti imas li za 2 "poda". meni ostala 1 viska
edit:

komentar: drugi put cu piskote vise namociti (bilo je mekano,ali treba biti skoro da se raspada,a krema je trebala biti cvrsca,a sto nije-ne znam. bilo je ukusno,sve je pojedeno,ali izgledom nije bio za 5.
http://www.rezeptewiki.org/wiki/Tiramisu_original
e tu je recept.
ja sam uzela 4 jaja i razdvojila
4 bjelanjka i malo soli umutila u snijeg (tu znam da je najbolja staklena zdjela,jer nista ne prima,ali najvaznija stvar je da jaja nisu direktno iz frizidera i da je zdjela za mucenje apsolutno bez ikakvih tragova masnoce.
4 zumanjka i 120g secera (sitniji) mutila dosta dugo,dok sesecer nije istopio,a postalo je pjenasto.onda u to ide 500g mascarponea .
onda u tu zdjelu sa mascarponeom dodajes pomalo snijeg od bjelanjaka.
pakovanje piskota-ovdje ima kupiti i integralnih i zutih.ja uvijek kupujem integralne stvari,ako imam izbor.
e sad.
piskote se umacu u espresso.ja kupila u limenci-ako imas bas onaj mali hepek za espresso super,ako nemas moze i jaka turska ugl.to se treba ohladiti. inace se u to moze staviti zabaione (ok,sad sam vidjela sta je ovo:to je u principu krema s jajima+ dodaci,ja mislila neki alkohol
i sad se piskote kratko s obje strane umoce u espresso i u tepsiju.onda sam posula smrvljenim amarettinijima.
smjesa sa mascarponeom preko toga.
onda opet jedan sloj piskota i mrvica od tih keksica,ali kao-zbog stabilnosti-bilo bi dobro redati ih pod uglom od 90° (znaci ako prvi sloj ide duz tepsije-drugi sloj poprijeko).
i opet sloj kreme.
onda sam pomijesala 2 cajne kasike kakaa i 1 kafe i pokusala to da prosijem kroz malo cjedilo preko kreme. malo sam jace trnzula pa na sredini imam malo deblji sloj toga
eto,to je sad u frizideru-a pokusni kunici dolaze u 4h.
p.s. ti keksici su ono malo krem boje sto zna doci uz kafu.ali to uopste nije potrebno. moze i bez toga.
ne znam hocu li slikati. moja kamera na mobilnom ne valja pet para,a i nije u nekoj sad staklenoj ili keramickoj posudi,nego u emajliranoj tepsiji
zaboravila sam:
moje pakovanje piskota je bilo 200g (mislim da je normalno 250) pa sam se bila prepala,da nije dovoljno-da se izbjegnu neugodna iznenadjenja-prvo "nasuho" vidjeti imas li za 2 "poda". meni ostala 1 viska
edit:

komentar: drugi put cu piskote vise namociti (bilo je mekano,ali treba biti skoro da se raspada,a krema je trebala biti cvrsca,a sto nije-ne znam. bilo je ukusno,sve je pojedeno,ali izgledom nije bio za 5.
Last edited by pustopoljina on 26/09/2009 19:20, edited 1 time in total.
- Irm@
#4669 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
danas...bajadera torta

imam goste pa je ne mogu sad naceti da vam pokazem kak je diiivna iznutra..ali svakako kad budem sluzila ja cu to sliknuti pa editujem poslije

evo edit-a iako torte vec pola nema
odlicna samo morat cu ja manje secera staviti nego sto je u receptu (1 komad dosta)

imam goste pa je ne mogu sad naceti da vam pokazem kak je diiivna iznutra..ali svakako kad budem sluzila ja cu to sliknuti pa editujem poslije
evo edit-a iako torte vec pola nema

Last edited by Irm@ on 27/09/2009 17:03, edited 2 times in total.
- Sunrise00
#4670 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Severina je nekakva umjetna, ljepsa si od njeIrm@ wrote:Indigo-X svaka ti cast..ali ono bash...od danas svoju staru mantru mijenjam...stara je bila: kad porastem zelim izgledati kao Severina i biti pametna kao prof Meliha Povlakic (prof s faxa najpametnija na svijetu)![]()
a od danas: kad porastem zelim izgledati kao Severina, biti pametna kao prof Meliha Povlakic i kuhati kao Indigo-X
![]()
![]()
Ja cu kad porastem kuhati kao hadzinica i indigo-x
-
walkabout
#4671 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
a moral se jesti shtapic'ima 
-
walkabout
#4672 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
pa ja ti uglavnom i jedem rukama, nogama josh nisam savlado
a za umakanje i sochno zagrizanje samti mali expert

a za umakanje i sochno zagrizanje samti mali expert
-
walkabout
#4673 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
na ispravljam greshke u kucanju kuharicama - po kucama

-
walkabout
#4674 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
znadem, cak sam i postavio ovdje kad se ti nisi ni bila rodla

- Irm@
#4675 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
kako ne zna on sve kuha, po kucama pa onda zene ovdje postavljaju slike a on krije da je on to sve napravio, jer je dzentlmen
po kucama