Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mahalas505

#4651 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

nellismo wrote:Bila zima a starija žena samnom, oduži se očaktanum :)
Jel ono bijase Kozaracka prije rata?
Sto se tice taksista, poznat je njihov nacin rada. I jel vas odvezao na kraju?
nellismo

#4652 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by nellismo »

mahalas505 wrote:
nellismo wrote:Bila zima a starija žena samnom, oduži se očaktanum :)
Jel ono bijase Kozaracka prije rata?
Sto se tice taksista, poznat je njihov nacin rada. I jel vas odvezao na kraju?
Da, kozaračka
Odvukao ali rondao čitav put
seoBIH

#4653 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by seoBIH »

Image

:lol: :lol: :lol:
O'zone
Globalni moderator

#4654 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by O'zone »

Bloody

#4655 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bloody »

Ima li taksista mogucnost izdati racun za voznju?
holowey

#4656 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by holowey »

Bloody wrote:Ima li taksista mogucnost izdati racun za voznju?
naravno da ima mogucnost, pitanje je volje... poneki taksista ima taksimetar sa printerom pa ti moze tako dati racun ali vecina ima samo nota blokice koje rukom ispisuje... ali samo na licni zahtjev i insistiranje...
Bloody

#4657 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bloody »

holowey wrote:
naravno da ima mogucnost, pitanje je volje... poneki taksista ima taksimetar sa printerom pa ti moze tako dati racun ali vecina ima samo nota blokice koje rukom ispisuje... ali samo na licni zahtjev i insistiranje...

Silom prilika sam morala sam na taxi,obavila sam voznju u dva pravca i malo me sacekao,cijena 21 KM.Zatrazila sam racun jer mi to firma treba nadoknaditi,ali mi je vozac taxija rekao da oni ne izdaju racun i da nema ni nota blok cak.Pitala sam ga mogu li mi u sjedistu firme za koju radi izdati racun,insistirala sam,i onda je poceo da vice na mene i da psuje drzavu i vlast a kako sam pare drzala u ruci bukvalno mi ih je istrgnuo iz ruku.

U pitanju je Sarajevo taxi da se zna.
holowey

#4658 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by holowey »

Bloody wrote:
holowey wrote:

Silom prilika sam morala sam na taxi,obavila sam voznju u dva pravca i malo me sacekao,cijena 21 KM.Zatrazila sam racun jer mi to firma treba nadoknaditi,ali mi je vozac taxija rekao da oni ne izdaju racun i da nema ni nota blok cak.Pitala sam ga mogu li mi u sjedistu firme za koju radi izdati racun,insistirala sam,i onda je poceo da vice na mene i da psuje drzavu i vlast a kako sam pare drzala u ruci bukvalno mi ih je istrgnuo iz ruku.

zato sam i napisao ovo podvuceno... znaju kome mogu a kome ne mogu prosipati silu...
Bloody

#4659 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bloody »

holowey wrote:
zato sam i napisao ovo podvuceno... znaju kome mogu a kome ne mogu prosipati silu...

Znas kako sam ljuta i razocarana :-) stvarno je ponizenje dozivjeti ovakvo nesto,zapamtila sma broj vozila i zaliti cu se.
holowey

#4660 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by holowey »

Bloody wrote:
holowey wrote:

Znas kako sam ljuta i razocarana :-) stvarno je ponizenje dozivjeti ovakvo nesto,zapamtila sma broj vozila i zaliti cu se.
kome se zaliti? predsjednik udruzenja isti kabadahija kao i taj taksista na koga se zalis :(

sljedeci put pamet u glavu i potrudi se da izbjegnes sarajevo taksi
nellismo

#4661 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by nellismo »

holowey wrote:
Bloody wrote:
holowey wrote:

kome se zaliti? predsjednik udruzenja isti kabadahija kao i taj taksista na koga se zalis :(

sljedeci put pamet u glavu i potrudi se da izbjegnes sarajevo taksi
To treba odmah inspekciju i policiju zvati
sheilak

#4662 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

Bloody wrote:

nije se meni ovako nesto desilo samo sa sarajevo taxijem. kad god obavljam sluzbenu voznju, a to je cesto, upozorim ih da ce mi morati izdati racun. vecini je to ok, ali u par navrata su me nazivali svakakvim imenima. :D to doduse kad sam nakon voznje trazila. jedan mi dao racun samo sa cijenom, niti se broj vozila vidio niti predjena udaljenost. no, moraju svakako ispostaviti uredan racun ako se zatrazi od njih. ovo trebas prijaviti, ali inspekciji. ne njima, holoway objasnio zasto.
Qler

#4663 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Qler »

Obavezno prijaviti. Prijavi i inspekciji i udruzenju. Nemoj samo da bude kao u 99,99% slucajeva kod nas, ma ne mogu, ne isplati se, ko ce se peglati... prijavi i nek zna da ne moze prosipati silu i varati ni putnike ni drzavu.
Bloody

#4664 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bloody »

Qler wrote:Obavezno prijaviti. Prijavi i inspekciji i udruzenju. Nemoj samo da bude kao u 99,99% slucajeva kod nas, ma ne mogu, ne isplati se, ko ce se peglati... prijavi i nek zna da ne moze prosipati silu i varati ni putnike ni drzavu.

Nazvala sam u firmu Sarajevo Taxi, i ispricala sta se desilo,nisam htjela odmah u inspekciju,i vjerovatno i ne bih da su imali imalo sluha i bar me saslusali kako treba. Kazu nemoguce da se to desilo jer vozilo tog broja danas nije u prometu jer je iskluceno iz saobracaja radi tehnickog pregleda. :-)

Ali nisu imali komentar na to da ja imam i broj reg oznaka koje odgovara broju vozila(onaj broj pored naziva firme).

Poslije ovog cu definitivno podnijeti prijavu inspekciji.
Saka

#4665 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

Nije Sarajevo Taxi "firma u kojoj on radi", već je to samo udruženje koje brani njihove kolektivne interese. Firma u kojoj on radi je on sam, on je samostalni privrednik. I taksisti su izuzeti od izdavanja fiskalnih računa jer su to izlobirali (po meni to treba hitno mijenjati). Mogu ti izdati nota račun ako hoće ali obično kad im spomeneš kao da im vadiš zdrav zub. Daj bože da ti inspekcija išta pomogne. Sistem je neuređen, a inspekcije ne mogu i ne smiju puno toga. Ako i šta ozbiljnije urade lopovi odmah blokiraju grad i prijete na sve strane. Stoka je to, a narod opet ovce voza se Sa taksijem. Lično ću radije uzeti divljaka nego sa njima sjesti jer su oni u pravilu daleko veća stoka od divljaka.
mahalas505

#4666 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

Bloody wrote:Nazvala sam u firmu Sarajevo Taxi, i ispricala sta se desilo,nisam htjela odmah u inspekciju,i vjerovatno i ne bih da su imali imalo sluha i bar me saslusali kako treba. Kazu nemoguce da se to desilo jer vozilo tog broja danas nije u prometu jer je iskluceno iz saobracaja radi tehnickog pregleda. :-)

Ali nisu imali komentar na to da ja imam i broj reg oznaka koje odgovara broju vozila(onaj broj pored naziva firme).

Poslije ovog cu definitivno podnijeti prijavu inspekciji.
Jesi se ti uopste vozila SA taksijem? Mozda je to bio san? :izet: :lol:. Stoka je to :D .
Edin H.

#4667 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Joj kraljeva, ne izdaju racun :lol: :lol: :lol: i onda usput jos salva psovki sto isti zatrazis :lol: :lol: :lol:

U kom filmu taj levat zivi :-)
Saka

#4668 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

Najjače je bilo ono prije par godina kad se neko žalio na člana Sarajevo Taxija što je puno naplatio, a oni rekli vratićemo vam pare - samo donesite račun. :D
ovo_mi_je_nick

#4669 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ovo_mi_je_nick »

Prije 10-tak dana sa glavne autobusne stanice trebao do Envera Sehovica. Prilazim taxiju pita lola dokle ces. Rekoh do Envera S. Ma kratka ta relacija, ne vozimo veli lola sa lancom oko vrata. Dobro sefe velim ja, malo prohodati ali vratit cu ti ja :izet: , mislim u sebi.

Juce ja opet do standa na autobusnoj, (iako necu nigdje, pjesobus do kampusa) prilazim 'nesigurno' razgledam ko izgubnjen hahah, pita lola sa lancom oko vrata dokle ces. Rekoh do mostarskog raskrsca. Upadaj jarane, gasi cigraru, brise nos. Taman da udje u auto, ma reko ja cu busem ipak kratka je to relacija :lol: :izet:
Frajer popi*dio hahhah :izet:
dječak sa šibicama

#4670 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

Edin H. wrote:Joj kraljeva, ne izdaju racun :lol: :lol: :lol: i onda usput jos salva psovki sto isti zatrazis :lol: :lol: :lol:

U kom filmu taj levat zivi :-)
Pa oni se ponasaju kao mafija, kao drzava u drzavi, i prolazi im to.

Kontaju, ko god nas dirne, mi cemo blokirati grad. Klasicna ucjena, jednako kao i GRAS sto se ponasao sa onim blokadama autobuskih stajalista cim se pojavi konkurencija.

Kod nas to moze, jer svaki papak misli da je jaci od drzave. A o taksistima je dovoljno reci da im je na celu jedan Dado, kabadahija kakvog nema nadaleko.
bumerangss

#4671 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

Qler wrote:Obavezno prijaviti. Prijavi i inspekciji i udruzenju. Nemoj samo da bude kao u 99,99% slucajeva kod nas, ma ne mogu, ne isplati se, ko ce se peglati... prijavi i nek zna da ne moze prosipati silu i varati ni putnike ni drzavu.
Bez racuna nista, nemoj prijavljivati jer ja sam prijavio Sa taxistu koji mi je naplatio 8KM a nije htjeo da upali taximetar jer je voznja oko 6KM i nakon 20ak dana zovu me iz inspekcije i kazu mi da su izasli na teren tj stand gdje doticni taxista radi i da taj taxista tvrdi da je upalio i naplatio po taximetru!!! Pita me inspektor da li sam uzeo racun, ja odgovaram da nisam i pitam ga sta sad...? Kaze mi pa mozete jedino podnijeti tuzbu ali vam to ne preporucujem jer nemate dokaza tj racuna i izgubit ce te na sudu jer vasa rijec protiv njegove nije nikakav dokaz jer ce on sve naravno negirati :-)
Zato od tad iz nekog principa necu u Sa-taxi a ako bih nekad i sjeo silom prilika odmah bih mu skrenuo paznju da mu necu platiti dok mi ne izda racun a istjerat me iz vozila ne bi mogao a jos bi me teze iznio jer sam potezak :D nego odmah mobitel i zovem policiju, bez zapisnika nista!!! :wink:
Inace, da znate da po zakonu niste duzni platiti proizvod niti pruzenu uslugu ako vam trgovac ili izvrsitelj usluge (taxista, zubar, frizer...) ne izdaju racun na vase insistiranje!!! Zato imajte broj u imeniku i inspekcije i policije i ako nece da vam da racun, vi odmah recite "eh da nazovem i pliciju zbog zapisnika jer ce se ovo ocito zakomplikovati i inspekciju zbog ne izdavanja racuna" i da vidite kako je odmah druga prica, nizi ton, nema psovki, persira Vas a cak mi je par puta bilo "ma haj da sve zaboravimo, kuca casti" :D doduse u kaficu i pekari, zubar i zlatar me nisu castili ali su mi ipak morali izdati racun :lol:
dzeno123

#4672 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

Bloody wrote:
holowey wrote:

Ja sumnjam da je to bio legalan Sarajevotaxi jer svaki legalan ima nota racun i znam slucajeva da su dijelili te racune raji kojima treba da pravdaju po firmama. Ne vidim razlog sto ti ne bi izdao, da napise 100KM da je voznja bila, hajde ti dokazi da je manja bila?
Bloody

#4673 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bloody »

dzeno123 wrote: Ja sumnjam da je to bio legalan Sarajevotaxi jer svaki legalan ima nota racun i znam slucajeva da su dijelili te racune raji kojima treba da pravdaju po firmama. Ne vidim razlog sto ti ne bi izdao, da napise 100KM da je voznja bila, hajde ti dokazi da je manja bila?

A kakav je bio,jel nelegalan? Tek tako ispise naziv Sarajevo taxi,i broj vozila i sve ostalo? Lijepo sam napisala, gospodin mi nije htio dati racun, u konacnici nije ni to problem ja necu ogladniti radi 20 Km a on nece zabogatiti sigurno,mogao je lijepo reci da nema racun i da je moja greska sto nisam odmah pitala za to pri ulasku u vozilo i tu bi se sve zavrsilo,problem je bahatost,bezobrazluk i nekultura,manjak elementarnog bontona kod ljudi koji su na neki nacin ogledalo grada.
Bloody

#4674 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bloody »

bumerangss wrote:
Bez racuna nista, nemoj prijavljivati jer ja sam prijavio Sa taxistu koji mi je naplatio 8KM a nije htjeo da upali taximetar jer je voznja oko 6KM i nakon 20ak dana zovu me iz inspekcije i kazu mi da su izasli na teren tj stand gdje doticni taxista radi i da taj taxista tvrdi da je upalio i naplatio po taximetru!!! Pita me inspektor da li sam uzeo racun, ja odgovaram da nisam i pitam ga sta sad...? Kaze mi pa mozete jedino podnijeti tuzbu ali vam to ne preporucujem jer nemate dokaza tj racuna i izgubit ce te na sudu jer vasa rijec protiv njegove nije nikakav dokaz jer ce on sve naravno negirati :-)
Zato od tad iz nekog principa necu u Sa-taxi a ako bih nekad i sjeo silom prilika odmah bih mu skrenuo paznju da mu necu platiti dok mi ne izda racun a istjerat me iz vozila ne bi mogao a jos bi me teze iznio jer sam potezak :D nego odmah mobitel i zovem policiju, bez zapisnika nista!!! :wink:
Inace, da znate da po zakonu niste duzni platiti proizvod niti pruzenu uslugu ako vam trgovac ili izvrsitelj usluge (taxista, zubar, frizer...) ne izdaju racun na vase insistiranje!!! Zato imajte broj u imeniku i inspekcije i policije i ako nece da vam da racun, vi odmah recite "eh da nazovem i pliciju zbog zapisnika jer ce se ovo ocito zakomplikovati i inspekciju zbog ne izdavanja racuna" i da vidite kako je odmah druga prica, nizi ton, nema psovki, persira Vas a cak mi je par puta bilo "ma haj da sve zaboravimo, kuca casti" :D doduse u kaficu i pekari, zubar i zlatar me nisu castili ali su mi ipak morali izdati racun :lol:

Ja nisam do sada nikad stvarno naisla na ovako nesto,zato sam i iznervirana i bas se nekako osjecam ponizeno, samo zato sto sam trazila racun ispsovao me je :( Do sada sam ih uvijek pustala u saobracaju,taxiju uvijek dam prednost,sta ces ljudi zive od toga,jutros mi jedan svira iz tog razloga, dobio je srednji prst. :oops: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4675 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by _BataZiv_0809 »

Isao poslom do Istocnog Sarajeva. Uzeo Sa-taxi na Marijin Dvoru. Covjek skroz normala, fino smo se ispricali, zamolio ga da me saceka 15-tak minuta dok zavrsim to sto trebam i da me vrati. 15 KM mi uzeo.

Dakle sve je kako na koga naletis.
Post Reply