Ovaj gradonacelinik papak pravi, hebala ga mikseta
PRAVDA ZA MIKSETU

To da ne razumijes sta piseJanjicar wrote:Konkretno sta je glupost ?insomnia78 wrote:Pa ovo za Harisa
Rezim u RS je pokazao fec dovoljno neracionalnosti, tako da jrdno ubojstvo manje vise i prikrivanje istog u mirnodobskim uvjetima im ne znaci nista. Vlast je porok, a kako se vlast krvnicki i ocajnicki cuva represijom i saucesnistvom ljigavih glisti od policije, imamo priliku vidjeti i u FBIH. Ali, mi se poklopimo usima, damo podrsku odvratno korumpiranom policijskom kadru, jer jelte to ima uniformu, a ibretimo se sta se desava u susjednom entitetu. Prateci Davorove nastupe do sad, progovorio bi i pod vodom. Zato sam sklona vjrrovati da ce ili zauvjek ostati nestao ili je na takvoj zlocinackoj represivnoj obradi da vise nikad ne progovori. I ti ulijrces sa nekim ratio?Muhamed Đakmić wrote:Pa režimu u Republici Srpskoj je bitnije da Davor Dragičević ostane živ i zdrav nego samom Davoru Dragičeviću.
Dobro Vaše Visočanstvo.insomnia78 wrote:To da ne razumijes sta piseJanjicar wrote:Konkretno sta je glupost ?insomnia78 wrote:Pa ovo za Harisa
Novu godinu Banja Luka je dočekala sa novim hapšenjima i to istih ljudi po drugi ili treći put, prije svega Ozrena i Sofije aktivista Pravde za Davida, kazao je u razgovoru za Radiosarajevo.ba narodni poslanik u Skupštini RS, Draško Satnivuković.
Dodao je da je i za njim raspisana potjernica, te je poručio da će procijeniti u kojem trenutku i kad će otići do policije.
“Kad mi se bude dalo otići ću i sa njima malo čavrljati, a više mi se ni to ne da. U proteklih 15 dana toliko su mi uzeli izjava, pa nek uzmu i preslušavaju, ja im nemam više šta reći. U 2018. smo vidjeli ‘Diktaturu 1’, a evo u ovoj novoj vidimo nastavak ‘Dikatatura 2’. Dakle nastavak stare priče u novoj godini. Međutim najviše me brine situacija oko Davora Dragičevića, policija je 30. decembra oko 22.30 izvela napad i mislili smo da je on uhapšen. Međutim od tad Davora nema, nemam više sa njim komunikaciju, razgovaram sa Suzanom međutim ni ona ništa ne zna. Čovjeka jednostavno nema na mapi, policija i dalje ne radi svoj posao, a ako budu tražili kao i do sad onda nikad nikog neće naći”, poručio je Stanivuković.
Foto: Facebook: Draško Stanivuković
Prema njegovim riječima, sve je ovo postalo gnusno i mučno, te budi u čovjeku otpor i poziva na borbu.
“Apsurdno je da gradonačelnik Banja Luke najavljuje milionske tužbe protiv građana za otkazivanje koncerta i proslave Nove godine. Pitanje je koje tužbe idu protiv ubica, lopova koji su opustošili budžet Banja Luke i RS, koje tužbe idu za ova djela. Koje tužbe idu za kašnjenje desetina projekata samo u Banja Luci. Gradonačelnik dakle više plače i žali za nekom miksetom koju je je navodno neko oštetio tokom protesta, a to je notorna laž i sve se vidi na mnogoborjnim video snimcima”, istakao je Stanivuković.
Upitao je gradonačelnika koju mislionsku tužbu on treba pokrenuti jer ga već dva puta hapsi policija i tuče u policijskoj stanici.
“Nema riječi kojima se može opisati teror nad ljudima u Banja Luci, a kulminirat će sve time da će sve obične poštene građane potopiti ili će ulicama šetati desetina hiljada ljudi. Ovo nema trećeg scenarija, a ja nikad odustati neću i sad više nego ikad imam elena i volje. Hoću da radim samo kako takvi ljudi više ne bi vodili politiku i da nemaju priliku ništa više da rade”, kategoričan je Stanivuković.
Komentarišući poruke predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Stanivuković ističe da sve to djeluje kao da se radi o neuravnoteženoj osobi.
“Dakle Dodik treba da sjedne sam sa sobom i da razmisli ili jeste ili nije. Ali do sad je dokazao da nije s narodom. Njegove izjave doprinose tome da on sve više tone, osoba koja danas izjavi jedno, a sutra drugo nije uravnotežena. Ali je jasno da je on došao i uzeo šta je htio, a to je i “Davidovo srce” sa trga i svijeće i počistio je trg kako je i najavio prije izbora. To je isti onaj čovjek koji radi sve što je najavljivao prije izbora, on sije napade, mržnju i diktaturu”, naglasio je Stanivuković.
Ja sam odlucila svako veče da dolazim, da zapalim svijeću, kao majka. Ko hoće hoće", navela je Davidova majka Suzana
Suzana Radanović je rekla kako je izjava gradonačelnika Igora Radojičića o tužbama protvi organizatora skupa jadna te da će ona da s ekonzultuje sa advokatima pa da tuži Grad jer nije bio siguran kada je David otet.
Ona je kazala kako su danas privedeni Sofija i Ozren, ne zna zbog čega ( Sofija Grmuša, i Ozren Perduv iz grupe Pravda za Davida )
“ Ja ne znam koje je ovo bezvlašće, o čemu se ovdje radi. Pričala sam sa advokatom da s eljudi po prekršajnim prijavama ne privode” rekla je ona.
Dodala je kako ne zna gdje je Davor.
“Policija ga traži, pričala sam sa advokatom”
Zato i mislim da zena zna gdje je.PeppermintSA wrote:Bas mi je cudno da je covjek nestao, a jedva da se to spominje. Cak i na FB Grupi jedva da se spominje. Ocekivao bi covjek da svi samo o tome bruje.
Boga pitaj sta se ovdje desava.
plain vanilla wrote:Zato i mislim da zena zna gdje je.PeppermintSA wrote:Bas mi je cudno da je covjek nestao, a jedva da se to spominje. Cak i na FB Grupi jedva da se spominje. Ocekivao bi covjek da svi samo o tome bruje.
Ovo je mozda dramska pauza.
Vrlo moguce.plain vanilla wrote:Zato i mislim da zena zna gdje je.PeppermintSA wrote:Bas mi je cudno da je covjek nestao, a jedva da se to spominje. Cak i na FB Grupi jedva da se spominje. Ocekivao bi covjek da svi samo o tome bruje.
Pratila sam grupu, sve vrijeme su pozivali na prosvjede. Otkako je nestao, mole clanove za strpljenjeSaraFina wrote:
Režimski bootovi bubnjaju da u ambasadi UK u SA.
kako je moguce i da je kidnapovan ako je konstantno bio medju ljudima? ili su mu kod kuce sačekušu napraviliPeppermintSA wrote:Vrlo moguce.plain vanilla wrote:Zato i mislim da zena zna gdje je.PeppermintSA wrote:Bas mi je cudno da je covjek nestao, a jedva da se to spominje. Cak i na FB Grupi jedva da se spominje. Ocekivao bi covjek da svi samo o tome bruje.
Ali da je negdje pobjegao, valjda bi se javio kao ovi ostali za koje je izdata potjernica. Nekako mi je cudno da je frajer koji samo sto iz pastete nije iskakao, koji je svaki dan na trgu bio, Dodika na ulici slao u pm, vracao se na trg direktno iz policijske stanice šuti.
Ili je kidnapovan od strane rezima ili nesto zestoko priprema pa je ovo zatisje pred buru. Ne bi me iznenadilo da ga nadju u nekom jarku I da istraga “pokaze” da ga je neki bivsi borac VRS-PTSPovac roknuo jer “rusi RS”.
Bas dobro tukne
plain vanilla wrote:Pratila sam grupu, sve vrijeme su pozivali na prosvjede. Otkako je nestao, mole clanove za strpljenjeSaraFina wrote:
Režimski bootovi bubnjaju da u ambasadi UK u SA.Nema logike, osim ako nisu nesto isplanirali.
plain vanilla wrote:Uhapsen Drasko
Полиција је управо привела Драшка док је палио свијећу у Храму Христа Спаситеља!
Остале информације ускоро!
Драшков тим!
Krokodajl wrote:Draško ko Pernar.
Pojma nemam.Quaresma wrote:
kako je moguce i da je kidnapovan ako je konstantno bio medju ljudima? ili su mu kod kuce sačekušu napravili
Pa realno, nakon dešavanja u SDS-u mislim da se PDP polako postavlja kao glavna opoziciona stranka u RS.SaraFina wrote:Krokodajl wrote:Draško ko Pernar.
Živi zid u HR jači od SDPDraško dooobar!
Pa njegovo hapsenje bi tek izvelo ljude na ulice, zato su ga nedavno odmah i pustili.PeppermintSA wrote:Pojma nemam.Quaresma wrote:
kako je moguce i da je kidnapovan ako je konstantno bio medju ljudima? ili su mu kod kuce sačekušu napravili
E sad, ima i ona najlogičnija opcija. Tolerisali su proteste mjesecima ali im je ovo sve oko nove godine bila kap koja je prelila čašu i to je preneseno Davoru u fazonu, nemoj se više igrati, pojesće te mrak. Lik shvatio koliko je sati, negdje se sakrio i čeka svog advokata.
Dakle po njegovoj izjavi od juče, evo je u tekstu, Haris Džinović je danima znao da nece održati svoj koncert u Banjaluci. Samim tim i gradonacelnik Banjaluke koji danima lažno optužuje članove Pravde za Davida za otkazivanje koncerta koji nije trebao ni biti održan. Sad se samo postavlja pitanje, da li je to znao i neko ko je skrenuo i poveo ljude koji su šetali u protestu da dođu ispred postavljene bine da bi tako praktično upali u već pripremljenu klopku, da budu unaprijed optuženi za odgađanje već odgođenog koncerta.
Igor, najposlušniji član SNSD bi znači tužio djecu. Nemam riječi. Šerujte ljudi ovo, djeca se linčuju preko javnih medija za nešto zašta uopšte nisu krivi
Krokodajl wrote:Pa realno, nakon dešavanja u SDS-u mislim da se PDP polako postavlja kao glavna opoziciona stranka u RS.SaraFina wrote:Krokodajl wrote:Draško ko Pernar.
Živi zid u HR jači od SDPDraško dooobar!
Jedino je pitanje koliko će Draško gurati kao dio PDP-a i kada treba očekivati njegovo razilaženje sa vrhom stranke.