Neće.madesa wrote:redmi 4x hoce li dobiti oreo ?
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
zokislav
#4651 Re: Xiaomi mobiteli
- skafiskafsnjak
#4652 Re: Xiaomi mobiteli
Uzivo vidio danas redmi 5 plus...
Pa braco moja, kako ono dobro izgleda haha
Pa braco moja, kako ono dobro izgleda haha
-
citroen xm
#4653 Re: Xiaomi mobiteli
DA li su iste kamere kod običnog i kod PRO modela? Na PRO su nahvaljene u svim uslovima.CooK wrote:E ovo je mobitel! Konacno su se odmakli od Snapdragona 625(koji nije los ali je postar i imaju 10 mobitela sa njim) i ubacili mocniji Snapdragon 636.
- Haris033
#4654 Re: Xiaomi mobiteli
Xiaomi Redmi Note 5 Pro

NETWORK
Technology GSM / HSPA / LTE
LAUNCH
Announced 2018, February
Status Available. Released 2018, February
BODY
Dimensions 158.6 x 75.4 x 8.1 mm (6.24 x 2.97 x 0.32 in) Weight 181 g (6.38 oz)
Build Front glass, aluminum body
SIM
Hybrid Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
DISPLAY
Type IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size 5.99 inches, 92.6 cm2 (~77.4% screen-to-body ratio)
Resolution 1080 x 2160 pixels, 18:9 ratio (~403 ppi density)
Multitouch Yes
Protection Corning Gorilla Glass (unspecified version) - MIUI 9
PLATFORM OS
Android 7.1.2 (Nougat)
Chipset Qualcomm SDM636 Snapdragon 636
CPU
Octa-core 1.8 GHz Kryo 260
GPU
Adreno 509
MEMORY
Card slot microSD, up to 256 GB (uses SIM 2 slot)
Internal 64 GB, 4/6 GB RAM
CAMERA
Primary Dual: 12 MP (f/2.2, 1.25µm) + 5 MP (f/2.0, 1.12µm), phase detection autofocus, LED flash
Features Geo-tagging, touch focus, face detection, panorama, HDR
Video 1080p@30fps
Secondary 20 MP (f/2.2, 1/2.8", 1µm), LED flash, 1080p
SOUND
Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes
- Active noise cancellation with dedicated mic
COMMS WLAN
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct, hotspot
Bluetooth 5.0, A2DP, LE
GPS Yes, with A-GPS, GLONASS, BDS
Infrared port Yes
Radio FM radio
USB
microUSB 2.0
FEATURES
Sensors Fingerprint (rear-mounted), accelerometer, gyro, proximity, compass
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser HTML5
- Fast battery charging (Quick Charge 2.0)
- DivX/Xvid/MP4/H.265 player
- MP3/WAV/eAAC+/FLAC player
- Photo/video editor
- Document viewer
BATTERY
Non-removable Li-Po 4000 mAh battery
MISC Colors
Black, Champagne Gold, Rose Gold, Lake Blue
SAR 1.19 W/kg (head) 0.33 W/kg (body)
Price About 200 EUR
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_n ... o-8893.php

NETWORK
Technology GSM / HSPA / LTE
LAUNCH
Announced 2018, February
Status Available. Released 2018, February
BODY
Dimensions 158.6 x 75.4 x 8.1 mm (6.24 x 2.97 x 0.32 in) Weight 181 g (6.38 oz)
Build Front glass, aluminum body
SIM
Hybrid Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
DISPLAY
Type IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size 5.99 inches, 92.6 cm2 (~77.4% screen-to-body ratio)
Resolution 1080 x 2160 pixels, 18:9 ratio (~403 ppi density)
Multitouch Yes
Protection Corning Gorilla Glass (unspecified version) - MIUI 9
PLATFORM OS
Android 7.1.2 (Nougat)
Chipset Qualcomm SDM636 Snapdragon 636
CPU
Octa-core 1.8 GHz Kryo 260
GPU
Adreno 509
MEMORY
Card slot microSD, up to 256 GB (uses SIM 2 slot)
Internal 64 GB, 4/6 GB RAM
CAMERA
Primary Dual: 12 MP (f/2.2, 1.25µm) + 5 MP (f/2.0, 1.12µm), phase detection autofocus, LED flash
Features Geo-tagging, touch focus, face detection, panorama, HDR
Video 1080p@30fps
Secondary 20 MP (f/2.2, 1/2.8", 1µm), LED flash, 1080p
SOUND
Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes
- Active noise cancellation with dedicated mic
COMMS WLAN
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct, hotspot
Bluetooth 5.0, A2DP, LE
GPS Yes, with A-GPS, GLONASS, BDS
Infrared port Yes
Radio FM radio
USB
microUSB 2.0
FEATURES
Sensors Fingerprint (rear-mounted), accelerometer, gyro, proximity, compass
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser HTML5
- Fast battery charging (Quick Charge 2.0)
- DivX/Xvid/MP4/H.265 player
- MP3/WAV/eAAC+/FLAC player
- Photo/video editor
- Document viewer
BATTERY
Non-removable Li-Po 4000 mAh battery
MISC Colors
Black, Champagne Gold, Rose Gold, Lake Blue
SAR 1.19 W/kg (head) 0.33 W/kg (body)
Price About 200 EUR
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_n ... o-8893.php
- pepeljara
#4655 Re: Xiaomi mobiteli
Raja pitanjce.
Kontam uzet novi phone, (lg g3 je trenutno).
E sad kontao sam MI6, ne znam jel mi to bolja opcija, vidim raja dosta hvali redmi note 5.
Jel to bestbuy od njih ?
Malo preporuke ne bi skodilo.
hvala unaprijed.
E sad kontao sam MI6, ne znam jel mi to bolja opcija, vidim raja dosta hvali redmi note 5.
Jel to bestbuy od njih ?
hvala unaprijed.
- diablobih
#4656 Re: Xiaomi mobiteli
Sve zavisi kakav si korisnik i koliko si para spreman izdvojiti.pepeljara wrote:Raja pitanjce.
Jel to bestbuy od njih ?
hvala unaprijed.
Za midrange je bestbuy ovi note 5, redmi 5 plus i tako ti.
-
CooK
#4657 Re: Xiaomi mobiteli
Xiaomi Mi 6 sa Snapdragon 835 procesorom i adreno 540 grafickom pojede Redmi Note 5 za dorucak iako je i on dobar. Isti chipset kao Mi 6 ima duplo skuplji Galaxy S8 za USA trziste. Ako kako mozes uzmi Mi 6.pepeljara wrote:Raja pitanjce.
Jel to bestbuy od njih ?
hvala unaprijed.
- pepeljara
#4658 Re: Xiaomi mobiteli
mogu se protegnut za nov taj, cirka 650 km je.CooK wrote:Xiaomi Mi 6 sa Snapdragon 835 procesorom i adreno 540 grafickom pojede Redmi Note 5 za dorucak iako je i on dobar. Isti chipset kao Mi 6 ima duplo skuplji Galaxy S8 za USA trziste. Ako kako mozes uzmi Mi 6.pepeljara wrote:Raja pitanjce.
Jel to bestbuy od njih ?
hvala unaprijed.
-
CooK
#4659 Re: Xiaomi mobiteli
Znam koliko se krece, zato sam ti i napisao da ako mozes uzmes njega. Sa tim mobitelom si se obezbijedio za duzi vremenski period sto se tice mobitela.pepeljara wrote:mogu se protegnut za nov taj, cirka 650 km je.CooK wrote:Xiaomi Mi 6 sa Snapdragon 835 procesorom i adreno 540 grafickom pojede Redmi Note 5 za dorucak iako je i on dobar. Isti chipset kao Mi 6 ima duplo skuplji Galaxy S8 za USA trziste. Ako kako mozes uzmi Mi 6.pepeljara wrote:Raja pitanjce.
Jel to bestbuy od njih ?
hvala unaprijed.
- pepeljara
#4660 Re: Xiaomi mobiteli
hvala.CooK wrote: Znam koliko se krece, zato sam ti i napisao da ako mozes uzmes njega. Sa tim mobitelom si se obezbijedio za duzi vremenski period sto se tice mobitela.
Ono imam neki budzet,a necu vishe u telekom da se zavaljujem 2x vece cijene jos zakljucan.
Svidja mi se sto je 5.15, nije phalbet, velicina iphone 7 sto mi je idealna velicina mobitela. (malko veci od njega)
test brzine app vs iphone x
-
CooK
#4661 Re: Xiaomi mobiteli
Kazem ti ba, Mi 6 ubija a to mozes vidjeti i po recenzijama i po ovim video testovima.pepeljara wrote:hvala.CooK wrote: Znam koliko se krece, zato sam ti i napisao da ako mozes uzmes njega. Sa tim mobitelom si se obezbijedio za duzi vremenski period sto se tice mobitela.
Ono imam neki budzet,a necu vishe u telekom da se zavaljujem 2x vece cijene jos zakljucan.
Svidja mi se sto je 5.15, nije phalbet, velicina iphone 7 sto mi je idealna velicina mobitela. (malko veci od njega)
test brzine app vs iphone x
-
Anabella_
#4662 Re: Xiaomi mobiteli
Ope' ja. Naručila sam MI A1, čekam da dođe, a u međuvremenu još nešta da pripiutam.
Hoćul ja s tim telefonom imat pristup SVIM aplikacijama iz Google Store, čak i onim najbezveznijim.
Isto me zanima i za Redmi 5 +, kojeg planiram majci kupit.
Dalje, hoćemo li na oba telefona imati Google Account, tj. jel radi ono automatsko spremanje fotografija na google disk?
Možda su banalna pitanja, ali pošto ovaj drugi radi na MIUI da priupitam

Hoćul ja s tim telefonom imat pristup SVIM aplikacijama iz Google Store, čak i onim najbezveznijim.
Dalje, hoćemo li na oba telefona imati Google Account, tj. jel radi ono automatsko spremanje fotografija na google disk?
Možda su banalna pitanja, ali pošto ovaj drugi radi na MIUI da priupitam
- spree
#4663 Re: Xiaomi mobiteli
Prvo hoces, a drugo generalno android fercera sa Google računom, tako da je najbolje da napravis jedan za majku. Mozes se ti prijaviti na oba moba sa jednim racunon, ali je bolje da svako ima svoj. Sto se tiče slika skini Google photos i izaberi opciju visoka kvaliteta i imas neograničen prostor za slike.Anabella_ wrote:Ope' ja. Naručila sam MI A1, čekam da dođe, a u međuvremenu još nešta da pripiutam.
Možda su banalna pitanja, ali pošto ovaj drugi radi na MIUI da priupitam![]()
-
Heller
#4664 Re: Xiaomi mobiteli
Kakve su ove Xiaomi sluse na piku
-
Sarlo Akrobata
#4665 Re: Xiaomi mobiteli
Heller wrote:Kakve su ove Xiaomi sluse na piku
Koje, ima ih skroz bezveznih do vrhunskih
- bersK
#4666 Re: Xiaomi mobiteli
Koristio sam piston 2 2 godine, nema šta ih nije gazilo i šta se nije desilo s njima, gdje nisu upadale. I dalje cijepale opasno. A onda poslije 2 godine torture, sjebu mi se tragičnim padom sa 20 centimetara. Jedna sluška crknu i cap-cap i u kontejner.Heller wrote:Kakve su ove Xiaomi sluse na piku
-
Heller
#4667 Re: Xiaomi mobiteli
koliko si ih platio. meni uslo malo onog iz dzepa platna u dzek i ispostavi se da rade, pa ih necu sad uzimat al moglo bi se u blizoj budućnost i, to i powerbankbersK wrote:Koristio sam piston 2 2 godine, nema šta ih nije gazilo i šta se nije desilo s njima, gdje nisu upadale. I dalje cijepale opasno. A onda poslije 2 godine torture, sjebu mi se tragičnim padom sa 20 centimetara. Jedna sluška crknu i cap-cap i u kontejner.Heller wrote:Kakve su ove Xiaomi sluse na piku
- bersK
#4668 Re: Xiaomi mobiteli
Heller wrote:koliko si ih platio. meni uslo malo onog iz dzepa platna u dzek i ispostavi se da rade, pa ih necu sad uzimat al moglo bi se u blizoj budućnost i, to i powerbankbersK wrote:Koristio sam piston 2 2 godine, nema šta ih nije gazilo i šta se nije desilo s njima, gdje nisu upadale. I dalje cijepale opasno. A onda poslije 2 godine torture, sjebu mi se tragičnim padom sa 20 centimetara. Jedna sluška crknu i cap-cap i u kontejner.Heller wrote:Kakve su ove Xiaomi sluse na piku
Tad na gearbestu mozda 7-8 eura. Neki discount bio. Valjda luda sreća. Naručio neke fuš Xiaomi po istoj cijeni prije mjesec, nisu radile tri dana da valja.
-
Heller
#4669 Re: Xiaomi mobiteli
Pa vidim na piku 10-50 KM pa se i bojim fuša.bersK wrote:
Tad na gearbestu mozda 7-8 eura. Neki discount bio. Valjda luda sreća. Naručio neke fuš Xiaomi po istoj cijeni prije mjesec, nisu radile tri dana da valja.
-
tnt-tunja
#4670 Re: Xiaomi mobiteli
Hoce li se pojaviti ovaj Redmi Note 5 Pro vec jednom na trzistu...
- friskyoreo
#4672 Re: Xiaomi mobiteli
Da li je ok cijena 230 eura za redmi note 5 global sa 4 GB RAM?
-
CooK
#4673 Re: Xiaomi mobiteli
Trenutne cijene su takve ali ako mozes sacekaj malo da se smiri frtutma oko tog mobitela jer je tek izasao i bice on jeftiniji.friskyoreo wrote:Da li je ok cijena 230 eura za redmi note 5 global sa 4 GB RAM?
-
citroen xm
#4674 Re: Xiaomi mobiteli
tnt-tunja wrote:Hoce li se pojaviti ovaj Redmi Note 5 Pro vec jednom na trzistu...
To i ja čekam da vidim hoću li postati Šaomivac.
- strongmen
#4675 Re: Xiaomi mobiteli
XIAOMI U INDIJI DEBELO PRESTIGAO SAMSUNG!
Gledajući globalno tržište pametnih telefona, dvije zemlje su najbitnije i to najviše radi sirovih brojki. To su naravno Kina i Indija. Indiju čak mnogi nazivaju “drugom Kinom” jer se zbog rasta standarda u Kini dobar dio proizvodnje preseljava upravo u Indiju. Samsung je do pred kraj prošle godine tamo bio glavna sila, ali od kada je Xiaomi ozbiljnije ušao na to tržište situacija se drastično promjenila.
Xiaomi i Samsung zajedno drže više od pola tržišta!
Da, istina je. Prema podacima iz analitičke tvrtke Canalys Xiaomi je u prvom kvartalu (Q1) 2018 godine bio odgovoran za čak 31% isporuka. Iza njega je Samsung sa 25%. U prošlom kvartalu razlika je bila toliko malena da je čak bilo prepirke oko brojki. Ovaj put je sve jasno kao dan i noć – Samsung je “izgubio” Indiju. Fascinantno je da su oba proizvođača zajedno odgovorna za ukupno 56% isporuka.
Najbolje prodavani Xiaomi uređaj bio je Redmi 5A koji je u ta tri mjeseca isporučen u čak 3.5 milijuna primjeraka. Usporedbe radi, najbolji Samsungov uređaj bio je Galaxy J7 Nxt koji je isporučen u “samo” 1.5 milijuna primjeraka. Primjetite da su u Indiji popularni budžetno orjentirani telefoni, a svi znamo da je Xiaomi tu kralj.
Tržište u Indiji postaje sve tjesnije za druge igrače. Oppo i Vivo su jedini koji imaju dovoljno velik udjel da su zaslužili spomen dok su sve druge kompanije utrpane u “Ostalo”. Slična situacija kao i u ostatku svijeta gdje imamo 5-6 brendova koji dominiraju (Samsung, Apple, Huawei, Oppo, Xiaomi i Vivo) dok se ostali bore za mrvice ili ih spašavaju njihovi drugi uspješni odjeli (khm… Sony….. khm… LG).
Oppo novi vladar Kine
Situacija u Indiji je nekako očekivana, ali zato je Kina donijela neka iznenađenja. Prema agenciji Sina u prvom kvartalu 2018. godine najuspješniji je bio Oppo sa 18.52 milijuna isporuka. Na drugom mjestu je Vivo sa 17.34 milijuna. Obje te kompanije su u vlasništvu giganta BBK Electronic. Treće mjesto pripada Apple-u koji je isporučio 16.8 milijuna uređaja. Četvrto i peto mjesto rezervirano su za Huawei i Honor koji su isporučili po 14 milijuna primjeraka. Xiaomi je na šestom mjestu.
Inače, gledano globalno, Xiaomi bi prema procjeni Digitimesa u drugom kvartalu 2018. trebao prestići Oppo i tako postati 4. najveći brend na svijetu.
https://www.balkangadgets.com/xiaomi-pr ... i-q1-2018/
Gledajući globalno tržište pametnih telefona, dvije zemlje su najbitnije i to najviše radi sirovih brojki. To su naravno Kina i Indija. Indiju čak mnogi nazivaju “drugom Kinom” jer se zbog rasta standarda u Kini dobar dio proizvodnje preseljava upravo u Indiju. Samsung je do pred kraj prošle godine tamo bio glavna sila, ali od kada je Xiaomi ozbiljnije ušao na to tržište situacija se drastično promjenila.
Xiaomi i Samsung zajedno drže više od pola tržišta!
Da, istina je. Prema podacima iz analitičke tvrtke Canalys Xiaomi je u prvom kvartalu (Q1) 2018 godine bio odgovoran za čak 31% isporuka. Iza njega je Samsung sa 25%. U prošlom kvartalu razlika je bila toliko malena da je čak bilo prepirke oko brojki. Ovaj put je sve jasno kao dan i noć – Samsung je “izgubio” Indiju. Fascinantno je da su oba proizvođača zajedno odgovorna za ukupno 56% isporuka.
Najbolje prodavani Xiaomi uređaj bio je Redmi 5A koji je u ta tri mjeseca isporučen u čak 3.5 milijuna primjeraka. Usporedbe radi, najbolji Samsungov uređaj bio je Galaxy J7 Nxt koji je isporučen u “samo” 1.5 milijuna primjeraka. Primjetite da su u Indiji popularni budžetno orjentirani telefoni, a svi znamo da je Xiaomi tu kralj.
Tržište u Indiji postaje sve tjesnije za druge igrače. Oppo i Vivo su jedini koji imaju dovoljno velik udjel da su zaslužili spomen dok su sve druge kompanije utrpane u “Ostalo”. Slična situacija kao i u ostatku svijeta gdje imamo 5-6 brendova koji dominiraju (Samsung, Apple, Huawei, Oppo, Xiaomi i Vivo) dok se ostali bore za mrvice ili ih spašavaju njihovi drugi uspješni odjeli (khm… Sony….. khm… LG).
Oppo novi vladar Kine
Situacija u Indiji je nekako očekivana, ali zato je Kina donijela neka iznenađenja. Prema agenciji Sina u prvom kvartalu 2018. godine najuspješniji je bio Oppo sa 18.52 milijuna isporuka. Na drugom mjestu je Vivo sa 17.34 milijuna. Obje te kompanije su u vlasništvu giganta BBK Electronic. Treće mjesto pripada Apple-u koji je isporučio 16.8 milijuna uređaja. Četvrto i peto mjesto rezervirano su za Huawei i Honor koji su isporučili po 14 milijuna primjeraka. Xiaomi je na šestom mjestu.
Inače, gledano globalno, Xiaomi bi prema procjeni Digitimesa u drugom kvartalu 2018. trebao prestići Oppo i tako postati 4. najveći brend na svijetu.
https://www.balkangadgets.com/xiaomi-pr ... i-q1-2018/