SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kB27

#4651 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

O'zone wrote:
milojicabrzi wrote:Negdje sam procitao, da je nekome od recepcionara ili konobara u obliznjem hotelu, dosao covjek u zimskoj jakni (u augustu), te mu rekao da zove policiju, jer se zapalila crkva, a ovaj izjvaljuje nešto tipa "izgledao je neozbiljno pa nisam uzimao u obzir to što govori"... garant je taj nesretnik zaspao u tim prostorijama ili u blizini, izazvao požar pa stušio, a takvi ljudi obično nisu djonovi, pa je i ukazivao šta se dešava... možda samo moja teorija...
Ako je siva zimska jakna a beskućnik ima dužu kosu svezanu u repić i bradu onda znam ko je i pravo mi je žao ako se našao u toj situaciji

Poslato sa radnog mjesta...
Vjerovatno nije, barem sudeći po slikama sa Avaza prilikom hapšenja.
vješalica wrote:pa kako su vidjeli na snimku ko je tako će vidjeti i kako je došlo do paljevine :roll:
Moguće da kamera ima negdje na ulazu/izlazu ili u dvorištu, a na mjestu gdje je napravljen požar ne..
vješalica

#4652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Image
Bodkin

#4653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

Jebote kad vidim ovu sliku dole ne bude mi dobro. dva specijalca vode nesretnika koji je propao u zivotu totalno jer je zapalio zgradu i to slucajno u kojoj niko nije povrijedjen...
vješalica

#4654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

oni spengaju koga hoće,koga neće,neće
wolfie

#4655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

Tacno, a piromane sto pale auta fol ne mogu naci... Automafiju ne mogu naci...
Ljakan

#4656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

wolfie wrote:Tacno, a piromane sto pale auta fol ne mogu naci... Automafiju ne mogu naci...
Ovog je snimila kamera,zato su ga brzo nasli a auto mafija se vjesto skriva od kamera.
jao_situacije

#4657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

Ljakan wrote:
wolfie wrote:Tacno, a piromane sto pale auta fol ne mogu naci... Automafiju ne mogu naci...
Ovog je snimila kamera,zato su ga brzo nasli a auto mafija se vjesto skriva od kamera.
ubiše se od skrivanja 8-)
Ljakan

#4658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Ja ne znam za slucaj da je neko prijavio pljackasa,prepoznao a da nije uhapsen.
esmasaric

#4659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

Znam ja i to u centru grada. Novi hotel deluxe se otvorio iza BBi, drugarica mi radi na recepciji. I došle su dvije djevojke u BMW-u na par dana, parkirale auto ispred hotela. Istu noć, dolaze tri momka. Dvojica čuvaju stražu s oružjem, jedan obije auto za par minuta i odoše.
To se desilo u Junu, ni traga autu ni momcima. A kamera je snimila sve i prijavljeno je. :-)
Ljakan

#4660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Pitanje je jesu li ih prepoznali i kako ih je snimila kamera.
jao_situacije

#4661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

jelde, ne znaju ko su..
a kad udare na oligarhiju pojave se specovi i buše ih hladno onda znaju i ko i kad i gdje
sipa za manje od 8 sati vratila auta "eliti" iz četniteta :bih:
esmasaric

#4662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

Pa, znaju oni na koga da udare.
Mada je stanje katastrofa, jer svako malo nestane auto :roll:
Ljakan

#4663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

jao_situacije wrote:jelde, ne znaju ko su..
a kad udare na oligarhiju pojave se specovi i buše ih hladno onda znaju i ko i kad i gdje
Previse si alergican na policiju,znam za slucaj nasoj eliti da je nestalo auto ni dan danas pronadjen nije,zavisi sve od slucaja do slucaja.
jao_situacije

#4664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

Ljakan wrote:
jao_situacije wrote:jelde, ne znaju ko su..
Previse si alergican na policiju,znam za slucaj nasoj eliti da je nestalo auto ni dan danas pronadjen nije,zavisi sve od slucaja do slucaja.
nisam ja alergičan na policiju nego na nerad kriminal i korupciju
isto ja pričam i za druge državne organe i institucije
Ljakan

#4665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

esmasaric wrote:Pa, znaju oni na koga da udare.
Mada je stanje katastrofa, jer svako malo nestane auto :roll:
Nece ljudi da stave zastitu koja kosta nekih 500-600 maraka,puno im pa sutra kukaju sto im je neko za 5 minuta ukro auto.
Ljakan

#4666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

jao_situacije wrote: nisam ja alergičan na policiju nego na nerad kriminal i korupciju
Toga ima i u mnogo uređenijim drzavama od nase,Zamisli drzavu bez kriminala,korupcije...mozes samo zamislit.
AmirBaa

#4667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

Ljakan wrote:
jao_situacije wrote: nisam ja alergičan na policiju nego na nerad kriminal i korupciju
Toga ima i u mnogo uređenijim drzavama od nase,Zamisli drzavu bez kriminala,korupcije...mozes samo zamislit.
i zato sto to ima u drugim zemljama mi trebamo biti kao mirni? To je kao da kazes nema veze sto 8 sati dnevno nemamo vode, ima drzava gdje nikako vode nema... Pa u gradu od 300 hiljada stanovnika svaki dan se desi kradja auta, pljacka, pocnjava makar jednom sedmicno, auta se pale isto jednom sedmicno... Ocigledno policija i tuzilastvo ne radi dobro svoj posao !!
duga puska

#4668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by duga puska »

Izgleda jutros neko pokušao zapaliti fast food Apetito na AP
Ljakan

#4669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

AmirBaa wrote:
Ljakan wrote:
i zato sto to ima u drugim zemljama mi trebamo biti kao mirni? To je kao da kazes nema veze sto 8 sati dnevno nemamo vode, ima drzava gdje nikako vode nema... Pa u gradu od 300 hiljada stanovnika svaki dan se desi kradja auta, pljacka, pocnjava makar jednom sedmicno, auta se pale isto jednom sedmicno... Ocigledno policija i tuzilastvo ne radi dobro svoj posao !!
Dok je ljudi bice i kriminala.Vazda ga je bilo i ne vidim razlog da se neko ibreti bio grad od 10.000 ili 300.000 stanovnika.
ranger

#4670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ranger »

AmirBaa wrote:
Ljakan wrote:
Ovdje ti branici lika i djela uniformisanih kladionicara i zderaca bureka kao kontraargument za bilo koje sranje u gradu sloze neficevsku izjavu da se isto desava u svim gradovima svijeta... Tako da je ova tema besmislena jer se sve desava u svim drugim gradovima svijeta
Ljakan

#4671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Normalno da se desava,dje vi zivite.Danas je izgleda tesko bit realan u mnogo cemu.Lopova je vazda bilo i bice.
karanana

#4673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

nedeljko turchine
AmirBaa

#4674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

Ljakan wrote:Normalno da se desava,dje vi zivite.Danas je izgleda tesko bit realan u mnogo cemu.Lopova je vazda bilo i bice.
http://www.numbeo.com/crime/compare_cit ... Comparison + u sarajevu se veliki broj krivicnih djela ni ne prijavljuje, najvise pljacke :thumbup:
dezurni_ucenik

#4675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dezurni_ucenik »

Srbin zapalio crkvu :skoljka: . Index.hr i srbijanski portali na aparatima.
Post Reply