Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Challenger__

#4651 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Mogu, mogu... Da skratimo priču, zanimljva vremena.
Alfons Kauders

#4652 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:Inauguracioni govor je bio idealna prilika da se okonča antagonizacija. Umjesto toga lik navalio na "establišment", što je jasna poruka da lik nema namjeru da spušta loptu. Kako on, tako njegov krug.

Ovo je prvorazredna politička činjenica i ne treba da bude predmet nerazumjevanja ili histerije.
Govor je bio kao da ga je reciklirao s nekog predizbornog skupa. Hrpa nicega.

Ali znas sta je problem? Kada je to radio kao opozicioni kandidat, to je bio sasvim legitiman metod politicke borbe. Kada to radi kao Predsjednik SAD, ja ne kontam sta pokusava postici pricom protiv establismenta.

Od jucer je Trump establisment.

Koja ce mu biti sljedeca prica?
Alfons Kauders

#4653 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:Mogu, mogu... Da skratimo priču, zanimljva vremena.
Ma joj mozes... Ali samo teoretski :)
Challenger__

#4654 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Alfons Kauders wrote:Ma joj mozes... Ali samo teoretski :)
Varaš se, vjeruj mi.

Naš svijet ne može da razdvoji kulturne i političke identifikacije. Ne podržavati intervencionizam i nj. pogubne efekte (vremenski okvir mojih interesovanja - 21. stoljeće), ne znači biti antiamerički orijentisan.

Itd.
Challenger__

#4655 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Alfons Kauders wrote:Koja ce mu biti sljedeca prica?
Koliko sam upratio, najavio je reorganizaciju obavještajnih agencija... Tu će biti svega.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4656 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

ST11 wrote:
Chmoljo wrote:
ST11 wrote: Izvinjavam se, ako ove rijeci tumacim drugacije nego sto ih citam.
očito. čim imaš potrebu da tumačiš ono što je jasno napisano.
Ne, nego stoj iza onoga sta pises, ne da se izvijas kada te neko pita odakle tvoje tvrdnje.
[emoji38] [emoji106]
It_is_a_Leclerc

#4657 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by It_is_a_Leclerc »

dječak sa šibicama wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Nikki Haley je zapravo Nimrata Randhaw, iz porodice Sikha. Ne vidim zašto bi iko, a pogotovo uvaženna i cijenjena ambasadorica Power bila na aparatima zbog toga ? Ako već ismijavamo bilo koga, onda makar ženu koja je tokom rata toliko toga pokušala uraditi za ovu zemlju i koja je uložila lični i svaki drugi integritet u Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, treba poštedjeti. Naravno, ako ste dobronamjerni.

A sad malo o vašem prethodnom postu... Kažete - svijet bi bio gore mjesto da je Clinton pobijedila. WRONG !, što bi rekao Donald Trump kojeg nam ovdje pokušavate prodati kao nekog univerzalnog anti-političara, veseljaka iz naroda, iskrenog patriotu i slično. Kako čovjek koji kaže - Kill their families, kad odgovora o tome kako spriječiti teroriste da prave napade; čovjek koji na pitanjem kako riješiti problem ISIL-a, odgovara sa - Nuke them all, a onda bodri publiku da to skandira; čovjek koji kaže da podržava mučenje osumnjičenih za terorizam; čovjek koji je osudio jedinu anti-izraelsku rezoluciju SAD-a u zadnjih 20 godina; koji pokreće proces prekida sporazuma o ograničavanju obogaćivanja uranijuma u Iranu, proces izlaska iz Pariškog klimatskog sporazuma, koji kaže da će ambasadu premjestiti u Jerusalem; koji negira pravo Palestincima da se brane - može biti bolji i miroljubiviji kandidat od bilo koga ?

Hoćete o Obami ? Može. Iranski nuklearni sporazum - smanjena nuklearna prijetnja na Bliskom Istoku, povučena vojska u najvećoj mjeri i iz Iraka i iz Afganistana... Ima tu i stvari koje su zabrljane, zbog kojih je svijet manje siguran, poput Libije, ali nemojte da tvrdite kako je Obama ili bilo ko iz njegove administracije kao licemjeran, dok je Trump eto miroljubiv i pošten. To jednostavno neodgovara istini.

Na temi teroristickih napada u Parizu:
It_is_a_Leclerc wrote:Haj, kad je za šamara. Još sam i dobro prošao. Moglo je biti za kame, kalašnjikova ili eksploziva u porodičnoj kući. To je ipak modus operandi ovih nad čijom smrću cmizdrite i cvilite.

Ubijati nego šta. Bez milosti, bez razmišljanja. Uništiti ih do kraja.

Ili biste vi bilateralne pregovore sa bagrom ?
Leklerk dosljedno.

Hvala bato.
Dječaci, kao što se može vidjeti uvidom u temu - riječ je bila o pripadnicima ISIL-a, a ne njihovim majkama, ženi i djeci što predlaže vaš novi vanjskopolitički favorit. I da, riječ je o ljudima koji izvršavaju i planiraju napade, a ne osumnjičenima i sl.

Međutim, to vas ne zanima jer vi naprosto druge argumentacije od starih postova i nemate. Samo jedno, ze isto pa dok neko ne kupi.

P. S. Hvala bato
Alfons Kauders

#4658 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:
Alfons Kauders wrote:Ma joj mozes... Ali samo teoretski :)
Varaš se, vjeruj mi.

Naš svijet ne može da razdvoji kulturne i političke identifikacije. Ne podržavati intervencionizam i nj. pogubne efekte (vremenski okvir mojih interesovanja - 21. stoljeće), ne znači biti antiamerički orijentisan.

Itd.
Ako vjerujes da intervencionizam ima samo pogubne efekte, a ujedno vjerujes da Americki izolacionizam donosi iskljucivo pozitivne ishode, onda ne. :)

Nazalost, stvari nisu crno-bijele i imas masu primjera kada se Amerika zajebala radi previse jednog ili drugog. Trump je namjerno, pored upozorenja, iskoristio "America First" u svom govoru, kako bi svoju ideologiju predstavio kao nasljednicu izolacionizma C. Lindberga i ekipe.

I Lindbergovi su pricali iste stvari i uzivali dosta podrske, punili dvorane do zadnjeg dana. I jedan dan je na jedan od njihovih skupova dosla vijest da je Japan bombardovo Pearl Harbour. Masa se razisla iste sekunde i to je bio kraj pokreta.

Izolacionizam super zvuci dok nesto ne izleti, a intervencionizam zvuci super dok stalno nesto izlijece. I Bush je pricao potpuno desetu pricu prije 11 Septembra, samo se fokusirao na domacu politiku, pa ostade zapamcen po svemu sem domacoj politici.

Kljuc je potrefiti imati mjeru i odvagati pravi balans u datom trenutku, a za to treba znanja, strpljenja i iskustva. Trump nema ni jedno, ni drugo, ni trece.
Challenger__

#4659 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Alfons Kauders wrote:Ako vjerujes da intervencionizam ima samo pogubne efekte, a ujedno vjerujes da Americki izolacionizam donosi iskljucivo pozitivne ishode, onda ne. :)

Nazalost, stvari nisu crno-bijele i imas masu primjera kada se Amerika zajebala radi previse jednog ili drugog. Trump je namjerno, pored upozorenja, iskoristio "America First" u svom govoru, kako bi svoju ideologiju predstavio kao nasljednicu izolacionizma C. Lindberga i ekipe.

I Lindbergovi su pricali iste stvari i uzivali dosta podrske, punili dvorane do zadnjeg dana. I jedan dan je na jedan od njihovih skupova dosla vijest da je Japan bombardovo Pearl Harbour. Masa se razisla iste sekunde i to je bio kraj pokreta.

Izolacionizam super zvuci dok nesto ne izleti, a intervencionizam zvuci super dok stalno nesto izlijece. I Bush je pricao potpuno desetu pricu prije 11 Septembra, samo se fokusirao na domacu politiku, pa ostade zapamcen po svemu sem domacoj politici.

Kljuc je potrefiti imati mjeru i odvagati pravi balans u datom trenutku, a za to treba znanja, strpljenja i iskustva. Trump nema ni jedno, ni drugo, ni trece.
Vidi stari... Uopšte ne razmišljam u tim crno-bijelim (intervencionizam vs izolacionizam) matricama. To je prvo. Drugo, svjedoci smo katastrofalnih posljedica intervencija (od direktnog preko indirektnog angažmana) u 21. vijeku. One su bile unilateralne, protivpravne i nanijele su nesagledivu štetu ne samo tim državama već svijetu u cjelini.

To nije dobro i reći da to nije dobro nije "antiamerikanizam".

Ovo ostalo što si napisao je OK (makar se ne slagao sa svim napisanim), pročitao sam sa zadovoljstvom.
bole1st

#4660 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

Challenger__ wrote:
Challenger__ wrote:Da uđe u zapisnik:

Tipujem da za USA postoji teoretska šansa da osvanu u egipatskom scenariju. Na kladionici bih, na ovaj ishod, za sada stavio vrlo visok kladionički koeficijent* koji će sa vremenom padati...
:arrow: LINK

Očekivano, Čmoljo, očekivano.
Kako da dodje do egipatskog scenarija kad je oruzje samo na jednoj strani, ljevicari u najbolje slucaju mogu zapalit neka auta i razbit koji prozor i to samo u svom kvartu (smiju da razbijaju samo svoje jer znaju kako bi prosli da krenu na tudje).

Image
cyprus

#4661 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

Alfons Kauders wrote:Ako vjerujes da intervencionizam ima samo pogubne efekte, a ujedno vjerujes da Americki izolacionizam donosi iskljucivo pozitivne ishode, onda ne. :)

:thumbup:

Meni su naročito fascinantni ljudi (a znam ih masu), koji ubiše pričom kako su Amerikanci skrivili sve i jedan belaj na ovoj planeti svojim intervencijama i mješanjem (šta oni imaju glumit svjetskog policajca???), a istovremeno im zamjeraju što nisu prije, brže, odlučnije i jače intervenisali u slučaju našeg posljednjeg rata :-) To je za mene vrhunac hipokrizije...
Alfons Kauders

#4662 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:

Vidi stari... Uopšte ne razmišljam u tim crno-bijelim (intervencionizam vs izolacionizam) matricama. To je prvo. Drugo, svjedoci smo katastrofalnih posljedica intervencija (od direktnog preko indirektnog angažmana) u 21. vijeku. One su bile unilateralne, protivpravne i nanijele su nesagledivu štetu ne samo tim državama već svijetu u cjelini.

To nije dobro i reći da to nije dobro nije "antiamerikanizam".

Ovo ostalo što si napisao je OK (makar se ne slagao sa svim napisanim), pročitao sam sa zadovoljstvom.
Ma samo mi zanimljivo kako je intervencionizam kada Amerika bombarduje Irak i Pakistan (uz dozvolu njihovih vlada), a kada Rusija okupira i anektira dijelove Gruzije, to ne samo da nije los primjer intervencionizma, vec pravedna borba opespravljenog ruskog naroda za Lebensraum (malo im 11 vremenskih zona u Rusiji)
Alfons Kauders

#4663 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Alfons Kauders »

cyprus wrote:

:thumbup:

Meni su naročito fascinantni ljudi (a znam ih masu), koji ubiše pričom kako su Amerikanci skrivili sve i jedan belaj na ovoj planeti svojim intervencijama i mješanjem (šta oni imaju glumit svjetskog policajca???), a istovremeno im zamjeraju što nisu prije, brže, odlučnije i jače intervenisali u slučaju našeg posljednjeg rata :-) To je za mene vrhunac hipokrizije...
Intervencije ovog stoljeca (odnosno Irak i Afganistan) su osmisljene za vrijeme neokonzervativaca...

A neokonzervativci su osmislili svoju intervencionisticku politiku radi genocida u Bosni...
Challenger__

#4664 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Alfons Kauders wrote:Ma samo mi zanimljivo kako je intervencionizam kada Amerika bombarduje Irak i Pakistan (uz dozvolu njihovih vlada), a kada Rusija okupira i anektira dijelove Gruzije, to ne samo da nije los primjer intervencionizma, vec pravedna borba opespravljenog ruskog naroda za Lebensraum (malo im 11 vremenskih zona u Rusiji)
Saddam pozvao Buša da interveniše? Onda je i Gadafi uradio isto, pozvao Hillary i Obumu da ga samosmaknu. Nemoj za*ebavati... Onda je to OK.
Alfons Kauders

#4665 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:
Alfons Kauders wrote:Ma samo mi zanimljivo kako je intervencionizam kada Amerika bombarduje Irak i Pakistan (uz dozvolu njihovih vlada), a kada Rusija okupira i anektira dijelove Gruzije, to ne samo da nije los primjer intervencionizma, vec pravedna borba opespravljenog ruskog naroda za Lebensraum (malo im 11 vremenskih zona u Rusiji)
Saddam pozvao Buša da interveniše? Onda je i Gadafi uradio isto, pozvao Hillary i Obumu da ga samosmaknu. Nemoj za*ebavati... Onda je to OK.
Sadam je rahmetli.

Trenutna vlada.
Challenger__

#4666 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Alfons Kauders wrote:Trenutna vlada.
Taj angažam niko relevantan ne spori. Spori se ono iz 2003.
Kikibombona

#4667 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

belfy wrote:
Kikibombona wrote:
155_mm wrote: ma to da su kurdi buduca svecka sila to si nam vec objasnio. ali kako ovamo tvrdis da tramp nece nametati nista drugim vladama a ovamo se nadas da ce to uoravo raditi prema vladama turske, iraka i irana. mislim zbog kurda.

to sto ti izgleda nikad u zivotu nisi razmijenio ni dvije recenice sa jednim kurdom da ti on iz prve ruke objasni zbog ceg kurdi nemaju drzavu to je ocigledno iz tvojih postova.

a i za ulogu kurda u genocidu nad armenima vjerovatno nisi cuo.
Tebi neki slasticar objasnio i ti mu povjerovao?

Tramp nece sasvim sigurno. Rat u Siriji i Iraku se privodi kraju. Ove godine ce biti definitivno okoncan. Kurdi u Iraku imaju drzavu, u Siriji ce dobiti autonomiju. I to je to. To je odluceno prije nego je Tramp izabran za predsjednika. On ce samo nastaviti saradnju na vojnom i ekonomskom planu. Mozda ce iracki Kurdi proglasiti nezavisnost. O tome pregovaraju sa Bagdadom. Bice to miran razlaz ako se desi.

Tramp sasvim sigurno nece praviti sranje u Turskoj. Nece ni u Iranu, osim ako Izraelci ne pokrenu neki belaj. Al' ce ih, jedne i druge, drzati za jaja, bas radi Kurda koji su faktor i koji kontinuirano jacaju u Siriji i Iraku. Ako Turci ili Iranci ne budu slusali, ako budu nesto srali, sad pa sad se desi 'desavanje naroda'.

Sve je to proces koji ce trajati par decenija. Ne ide to brzo kao kod nas, ne lomi se preko koljena. Dovedes 100% Hareta na vlast i on sve poukida. Dovedes Dodoleta, on se odvoji od svega. Amerika je ozbiljna drzava. Sve u svoje vrijeme.

Trampu je cilj zaustaviti ekspanziju Kine. Bliski istok bi za vrijeme njegove vladavine mogao malo odahnuti. Tako mislim, mozda grijesim. I drugi se pitaju, neke reakcije mogu biti iznudjene. Netrepeljivost Izraela prema Iranu, tj. strah od jacanja Irana je opasnost za region. Isto tako, Saudi i njihove sluge bi jedva docekale sukob Izraela i Irana.
dosta je rijeci na bosanskom da se kaze kolike si gluposti ovdje ispisao, ali ja cu se drzati one stare da je pametnom i isaret dovoljan.
:zid:
Izvini genijalac, nisam te prepoznao. Nemoj slucajno iznijeti skupocjeno misljenje. Napalacuj ga, kao sto vjerovatno radis.

Sto se tice mojih 'analiza', pitam se da li imam odredjeno znanje ili samo srecu. Iz nekog razloga, obistinile su se moje prognoze. To ce ti reci svako ko prati 'bliskoistocne teme'. Dovodio sam u pitanje pouzdanost anketa u USA. Ispostavilo se da tu nesto 'ne stima'. Recimo, forumsu @Jeza u ledja sam napisao kako je moguce da se radi strahovite medijske kampanje ljudi stide reci da su za Trampa i da zato ankete pokazuju laznu sliku. Slicno je kod nas ovdje, ljudi se stide reci da glasaju za vladajuce stranke. Pisao sam da anketari forsiraju urbane sredine gdje Hilari ima vecu podrsku i da se tako dobija lazna slika. Ni ciliano friziranje nije iskljuceno s ciljem da se demoraliziraju Trampove pristalice i ne izadju na izbore.

Sa forumasem Kamen spoticanja sam imao zanimljiv duel na temi Turska. On je naime bio uvjeren da ce Turska do sredine 2016. dobiti bezvizni rezim sa EU jer su se tako dogovorili u sklopu 'izbjeglicke krize'. Ja sam smjelo napisao da od toga nece biti nista i da ce ih EU izraditi. Naveo sam razloge za to. Kameni je ponudio okladu da ce na Klixu platiti clanak 'Kiki, geostrateski genije' ako se to desi. Steta sto se nisam kladio :D Na temi Egipat sam pisao da ce Sisi ostati na vlasti i da nece biti gradjanskog rata. Moji oponenti, na celu sa forumasom @Jastuk, su tvrdili drugacije. I zajebali se. Pisao sam da su Kurdi adut Amerike za Bliski istok. Pisao sam da ce Iracki Kurdistan biti nezavisan. Xy puta pisao. I to se dokazalo kao potpuno tacno. Americka vojska se umjesala u iracki rat kada su Kurdi bili napadnuti. Americki i zapdni politicari salju signale da se raspise referendum o nezavisnost i da ce sigurno biti prihvacen. Amerika gradi predstsvnistvo u glavnom gradu irackog Kurdistana koje ce biti drugo po velicini u svijetu. Iracki Kurdi su zauzeli ogroman teritorij i nece ga vratiti Bagdadu. U sirijski rat su Ameri krenuli kada je Kurdima bio ugrozen kljucni grad - zila kucavica. Erdogan je bjesnio i bjesni za toga, iako je Turska za Ameriku 'kej nato alaj'. Sirijskih Kurda ima 10%, a povrsinski kontrolisu veci teritorij nego vlada u Damasku i opozicija pojedinacno. Jaki su kao zemlja, zahvaljujuci Americi. Pisao sam da ce Asad dobiti rat, da ce 'revolucija' izgubiti. I ovdje su se moje prognoze pokazale kao tacne. Sve sto sam godinama pisao se apsolutno obistinilo. Kurdi su imali najslabije karte u rukama ali su postigli daleko najvise. Zasto? Zbog Amerike. Eno ti forumasa Opetja, Mlohavi, Jastuk, Saxxx i ostala ekipa oponenata, koje sam bezbroj puta uvjeravao da ce ovako biti... Pisao sam da ce suni ekipa u Iraku i Siriji izgubiti, da ce Iran izaci kao veliki pobjednik a Turska kao veliki gubitnik bliskoistocnog pretumbavanja. I tako je bilo. Apsolutno sve sto sam pisao se ispostavilo. Zato imas slucaj da se pomenuti forumasi ne smiju pomoliti na 'bliskoistocne teme' od kada je sve ovo postalo evidentno, da ih ne trehamo, mi koji smo prognozirali drugaciji ishod. :D Ima tu jos stosta, al' da ne smaram. Zastrasujuce je sto nisam imao nijednu vecu fulu. Razmisljam da kao ti pocnem naplacivati znanje ili srecu, sta god bilo u pitanju. :D
seln

#4668 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

Challenger__ wrote:Ne uvjeravam ja tebe i tebi slične ništa. Tebi Allah dž.š. ne može ništa objasniti a kamo li ja.
Ma ni Putin dz.s. ih ne moze izvesti na pravi put.
burgundy

#4669 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

El prezidente ode u bela kuca,ide zid sada.Eno izrucise im i El Chapa juce.Podsjeti me kao kad su Iranci pustili americke taoce isti dan kad je Reagan postao predsjednik.
seln

#4670 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

animus wrote:
pici wrote:Image

jooojjj vidim poznata mi ženska... pa ja sam svirucko po sloveniji tamo krajem osamdesetih... ljudi moji izgleda da sam ja ovo žego... yesam bogumi
Mogla bi tebe CIA malo žik. Prica se da od juce misteriozno nestaju muskarci po USA and Slovenia. Guantanamo se ponovo puni ali sada su u modi pink i ljubicasta boja.
Podsjeti me to kad je Ralf Sumaher davao silne pare da otkupi neke slike na kojima je njegova hanuma sa sve primarnim polnim odlikama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4671 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

cyprus wrote:
WTF :shock:
Krivi izraz, omaška. Upakovano u lakse svarljivu foliju.
seln

#4672 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

burgundy wrote:El prezidente ode u bela kuca,ide zid sada.Eno izrucise im i El Chapa juce.Podsjeti me kao kad su Iranci pustili americke taoce isti dan kad je Reagan postao predsjednik.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#4673 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
belfy wrote:
Kikibombona wrote: Tebi neki slasticar objasnio i ti mu povjerovao?

Tramp nece sasvim sigurno. Rat u Siriji i Iraku se privodi kraju. Ove godine ce biti definitivno okoncan. Kurdi u Iraku imaju drzavu, u Siriji ce dobiti autonomiju. I to je to. To je odluceno prije nego je Tramp izabran za predsjednika. On ce samo nastaviti saradnju na vojnom i ekonomskom planu. Mozda ce iracki Kurdi proglasiti nezavisnost. O tome pregovaraju sa Bagdadom. Bice to miran razlaz ako se desi.

Tramp sasvim sigurno nece praviti sranje u Turskoj. Nece ni u Iranu, osim ako Izraelci ne pokrenu neki belaj. Al' ce ih, jedne i druge, drzati za jaja, bas radi Kurda koji su faktor i koji kontinuirano jacaju u Siriji i Iraku. Ako Turci ili Iranci ne budu slusali, ako budu nesto srali, sad pa sad se desi 'desavanje naroda'.

Sve je to proces koji ce trajati par decenija. Ne ide to brzo kao kod nas, ne lomi se preko koljena. Dovedes 100% Hareta na vlast i on sve poukida. Dovedes Dodoleta, on se odvoji od svega. Amerika je ozbiljna drzava. Sve u svoje vrijeme.

Trampu je cilj zaustaviti ekspanziju Kine. Bliski istok bi za vrijeme njegove vladavine mogao malo odahnuti. Tako mislim, mozda grijesim. I drugi se pitaju, neke reakcije mogu biti iznudjene. Netrepeljivost Izraela prema Iranu, tj. strah od jacanja Irana je opasnost za region. Isto tako, Saudi i njihove sluge bi jedva docekale sukob Izraela i Irana.
dosta je rijeci na bosanskom da se kaze kolike si gluposti ovdje ispisao, ali ja cu se drzati one stare da je pametnom i isaret dovoljan.
:zid:
Izvini genijalac, nisam te prepoznao. Nemoj slucajno iznijeti skupocjeno misljenje. Napalacuj ga, kao sto vjerovatno radis.

Sto se tice mojih 'analiza', pitam se da li imam odredjeno znanje ili samo srecu. Iz nekog razloga, obistinile su se moje prognoze. To ce ti reci svako ko prati 'bliskoistocne teme'. Dovodio sam u pitanje pouzdanost anketa u USA. Ispostavilo se da tu nesto 'ne stima'. Recimo, forumsu @Jeza u ledja sam napisao kako je moguce da se radi strahovite medijske kampanje ljudi stide reci da su za Trampa i da zato ankete pokazuju laznu sliku. Slicno je kod nas ovdje, ljudi se stide reci da glasaju za vladajuce stranke. Pisao sam da anketari forsiraju urbane sredine gdje Hilari ima vecu podrsku i da se tako dobija lazna slika. Ni ciliano friziranje nije iskljuceno s ciljem da se demoraliziraju Trampove pristalice i ne izadju na izbore.

Sa forumasem Kamen spoticanja sam imao zanimljiv duel na temi Turska. On je naime bio uvjeren da ce Turska do sredine 2016. dobiti bezvizni rezim sa EU jer su se tako dogovorili u sklopu 'izbjeglicke krize'. Ja sam smjelo napisao da od toga nece biti nista i da ce ih EU izraditi. Naveo sam razloge za to. Kameni je ponudio okladu da ce na Klixu platiti clanak 'Kiki, geostrateski genije' ako se to desi. Steta sto se nisam kladio :D Na temi Egipat sam pisao da ce Sisi ostati na vlasti i da nece biti gradjanskog rata. Moji oponenti, na celu sa forumasom @Jastuk, su tvrdili drugacije. I zajebali se. Pisao sam da su Kurdi adut Amerike za Bliski istok. Pisao sam da ce Iracki Kurdistan biti nezavisan. Xy puta pisao. I to se dokazalo kao potpuno tacno. Americka vojska se umjesala u iracki rat kada su Kurdi bili napadnuti. Americki i zapdni politicari salju signale da se raspise referendum o nezavisnost i da ce sigurno biti prihvacen. Amerika gradi predstsvnistvo u glavnom gradu irackog Kurdistana koje ce biti drugo po velicini u svijetu. Iracki Kurdi su zauzeli ogroman teritorij i nece ga vratiti Bagdadu. U sirijski rat su Ameri krenuli kada je Kurdima bio ugrozen kljucni grad - zila kucavica. Erdogan je bjesnio i bjesni za toga, iako je Turska za Ameriku 'kej nato alaj'. Sirijskih Kurda ima 10%, a povrsinski kontrolisu veci teritorij nego vlada u Damasku i opozicija pojedinacno. Jaki su kao zemlja, zahvaljujuci Americi. Pisao sam da ce Asad dobiti rat, da ce 'revolucija' izgubiti. I ovdje su se moje prognoze pokazale kao tacne. Sve sto sam godinama pisao se apsolutno obistinilo. Kurdi su imali najslabije karte u rukama ali su postigli daleko najvise. Zasto? Zbog Amerike. Eno ti forumasa Opetja, Mlohavi, Jastuk, Saxxx i ostala ekipa oponenata, koje sam bezbroj puta uvjeravao da ce ovako biti... Pisao sam da ce suni ekipa u Iraku i Siriji izgubiti, da ce Iran izaci kao veliki pobjednik a Turska kao veliki gubitnik bliskoistocnog pretumbavanja. I tako je bilo. Apsolutno sve sto sam pisao se ispostavilo. Zato imas slucaj da se pomenuti forumasi ne smiju pomoliti na 'bliskoistocne teme' od kada je sve ovo postalo evidentno, da ih ne trehamo, mi koji smo prognozirali drugaciji ishod. :D Ima tu jos stosta, al' da ne smaram. Zastrasujuce je sto nisam imao nijednu vecu fulu. Razmisljam da kao ti pocnem naplacivati znanje ili srecu, sta god bilo u pitanju. :D
Imas li vode analitiĆaru, il' ono bi grijanje?
Efrin pao Zenica nije [emoji23][emoji23][emoji23]
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4674 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

sve u svemu tVumpovski

Image
raoul duke

#4675 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

Jeste dosadni sa tim gif-ovima, bas troll level maksimum, ne znam zasto ne reaguje moderacija..

Trumpex :ljulja:
Post Reply