Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#4651 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kafr Batna i Džisrin preko 40 poginulih. Prilog od Step News Agency

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0717975883
salik79

#4652 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:Kafr Batna i Džisrin preko 40 poginulih. Prilog od Step News Agency

Nego, gine li se u Jemenu?! :oops:
Challenger__

#4653 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- mapa sjevernog Alepa:

Image

Mislim da su pozicije ISIL-a trenutno bliže Azazu nego što je na ovoj mapi, ali to je to.
Avetinho

#4654 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

cbrt wrote:
Avetinho wrote:
zrakomlat wrote: Pročitaj ponovo :) poginulo 8 žena, od kojih su 2 muškarca, jedan dječak i dvije djevojčice. Vjerovatno je mislio na ukupno 13 civila, ali obzirom da nije napisano, ta rečenica nema nikakvog smisla. A tragedija je u svakom slučaju, kako god je napisano.
Fakat smijesno, ali uzas. Crni humor u pravom smislu rijeci.
11 civila...8 žena od kojih 2 devojčice, dva muškarca i jedan dečak...ajd se pravite naivni još malo...
Slazem se, i zalim i placem, narocito jer sam i sam prosao kroz ratne strahote, zato sam rekao da je crni humor. Ali tako napisano, osam zena od kojih su dva muskarca i jedan djecak i dvije djevojcice. Inace groza.

Ali koga je jos briga sto ljudi tamo negdje ginu ni krivi ni duzni. A i oni su tamo necija braca, sestre, mame, tate, djeca, unuci, babe, dede, stricevi i strine.
sarajevoxxxx

#4655 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

U današnjem režimskom bombardovanju Džisrina u Istočnoj Guti, poginuo je mladić Dija' en-Nebki. Dija' je bio kura hafiz (poznavalac ili hafiz deset kiraeta ili različitih načina po kojima se uči Kur'an kao i hafiz samog Kur'ana) i poznati učač Kur'ana.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8088016969
Mlohavi

#4656 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Challenger__ wrote:- Savo, evo ti još jedne civilne žrtve, sirijske, danas:

Image
#Latakia: Reports Jund Al-Sham commander "Muslim Shishani" KIA battles against #SAA/#NDF in Latakia countryside. #Sy
Poginuo u borbi sa SAA/NDF agresorima iz Latakije, Sirija. Do kad će sirijski agresori mučiti čečensku nejač?

Do kad??
Ziv je Shishani umro nije :D Neki Muslim al Shari je ubijen Shishani je jos ziv
cbrt

#4657 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Avetinho wrote:
cbrt wrote:
Avetinho wrote: Fakat smijesno, ali uzas. Crni humor u pravom smislu rijeci.
11 civila...8 žena od kojih 2 devojčice, dva muškarca i jedan dečak...ajd se pravite naivni još malo...
Slazem se, i zalim i placem, narocito jer sam i sam prosao kroz ratne strahote, zato sam rekao da je crni humor. Ali tako napisano, osam zena od kojih su dva muskarca i jedan djecak i dvije djevojcice. Inace groza.

Ali koga je jos briga sto ljudi tamo negdje ginu ni krivi ni duzni. A i oni su tamo necija braca, sestre, mame, tate, djeca, unuci, babe, dede, stricevi i strine.
Greškom sam tebi replicirao...oprosti
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#4658 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Image
RepublikanskaGarda

#4659 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Anketa u engleskom telegrafu, Assad dobio više glasova nego na Sirijskim predsjedničim izborima :D

Image

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... Syria.html
Challenger__

#4660 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

RepublikanskaGarda wrote:Anketa u engleskom telegrafu, Assad dobio više glasova nego na Sirijskim predsjedničim izborima :D

Image

To samo prikazuje raskorak između javnog mnjenja i zvanične politike pojedinih zemalja.
Kombat

#4661 Re: Sirija vol. 2

Post by Kombat »

sarajevoxxxx wrote:Snimak strahovitog ruskog bombardovanja Sehl Gaba u zapadnoj okolini Hame.

mashallah!!! njima vec nova godina!!!
husein_kapetan

#4662 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Anketa u engleskom telegrafu, Assad dobio više glasova nego na Sirijskim predsjedničim izborima :D

Image

To samo prikazuje raskorak između javnog mnjenja i zvanične politike pojedinih zemalja.
Upravo.. i vise nego indikativno..
Avetinho

#4663 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

husein_kapetan wrote:
Challenger__ wrote:

Image

Upravo.. i vise nego indikativno..
Naravno da ne.

Kao i sve ovce na ovom forumu, tako ni tamo ne vide da je upravo Ass-sadista uzrok ovog zla. On je problem, a ne rjesenje.
solar7

#4664 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Kikibombona wrote:
solar7 wrote: Kiki bombona ovo je neistina.Ne znam za ISIL ali ovi drugi to ne rade
Nusrici su u Idlibu pogubili oca i sina, krscane, koji su prodavali alkohol.
A Alepu je Ahrar Sham na trgu u Alepu bicevao trgovce koji su radili za vrijeme dzume.
U Marat Numanu je zenama zabranjeno izaci iz kuce bez muza.
Bosanci, pripadnici Nusre, su snimili video hapsenja trgovaca koji su radili za vrijeme dzume.

Kao da mi ne znamo kakve su selefije, radikalni islamisti. Agresivni su ovdje gdje su manjina i gdje nemaju vlast. Mozes misliti kakvi su kada imaju moc, kada su naoruzani, kada mogu raditi sta hoce. Aj se prosetaj kroz njihov grad u sorcu ili sa pivom u kesi. To bi ti zadnje bilo. Zatucana gamad.
Sve nabrojano nema veze sa kako kazes nagonjenjem nekoga u vjeru a i ako se desi nesto to su vise individualni slucajevi jer jos uvijek je ratno stanje i tesko je uspostaviti pravu serijatsku vlast
zrakomlat

#4665 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

cbrt wrote:
Avetinho wrote:
zrakomlat wrote: Pročitaj ponovo :) poginulo 8 žena, od kojih su 2 muškarca, jedan dječak i dvije djevojčice. Vjerovatno je mislio na ukupno 13 civila, ali obzirom da nije napisano, ta rečenica nema nikakvog smisla. A tragedija je u svakom slučaju, kako god je napisano.
Fakat smijesno, ali uzas. Crni humor u pravom smislu rijeci.
Ne zaebai cbrt, citiraj tj procitaj originalni post od saxxa pa ćeš vidjeti da nema smisla kako je napisano, niti se može prevesti ovako kako si ti rekao. Evo pogledaj :
zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:U današnjem režimskom bombardovanju Talbisah poginulo je 8 žena, među kojima dvije djevojčice, jedan dječak i dva muškarca
..................
Rahmet im duši i ne ponovilo se. Nego, kako je ovo moguće?
Ne kontam što ti imaš potrebu da prilagodiš njegov post, tako da ispane da se neko ruga poginulim.
sarajevoxxxx wrote:......
Kucao sam sa mobitela.Kontam, 11 poginulih je tada bilo, od toga 8 žena, ostalo muškarci.Među muškarcima dvoje djece koliko se sjećam.To sam mislio napisati.
Sve ok, kasnije sam i napisao da si vjerovatno ispustio dio rečenice.
DuckZz

#4666 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

.
DuckZz

#4667 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Kikibombona wrote:
DuckZz wrote:Kockali su se, prodali dušu Rusima, i izgubili maksimalno, sad idu na sve ili ništa.
Cekaj care, zar nisu prodali Amerikancima?

Nismo li se slozili da ih Amerika priprema za Raku. Ti si rekao da ces jos stosta objaviti o tome.
Na kakvim si ti tramalima ?
Već smo shvatili da nisi ljubitelj Istočno-Slavenske politike i njihove propagande, ali se ponašaš kao da si na njihovoj obuci za kolumniste.
Kakvi Amerikanci i Jaish Thuwar grupa, kakve pripreme ...... o čemu ti pričaš , da se ne peglamo pola sata nađi mi od mojih 1k postova gdje sam jedne i druge spomenuo u istom kontekstu, da se odmah bacim sa zgrade ako išta od toga što govoriš ima logike.
Avetinho

#4668 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

arman1 wrote:Image

Fakat. Naka nas samo Rusi bombarduju i Ass-sadista s buradima.

Vi ostali odjebte.
Novak20

#4669 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

sarajevoxxxx wrote:U današnjem režimskom bombardovanju Džisrina u Istočnoj Guti, poginuo je mladić Dija' en-Nebki. Dija' je bio kura hafiz (poznavalac ili hafiz deset kiraeta ili različitih načina po kojima se uči Kur'an kao i hafiz samog Kur'ana) i poznati učač Kur'ana.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8088016969
Bašum sagosum.

Bog uzme rano one koje voli.
Co0l

#4670 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Maystor wrote:
Co0l wrote:
Maystor wrote: bye bye turski tok :wink:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/611235/ST ... o-gasovodu

Prdogan se zajebo u procjeni, misleći da Putin neće vući poteze na vlastitu štetu. Kod rusa je ponos broj 1, a onda ide sve ostalo.
Ili je neko bas i racunao na to :D
Neko i jeste, ali ne onaj na kojeg ti tipuješ ;)

Rusija je svjetska sila br 2, igrač bez kojeg se više ne može. Turska to nije, ona je sluga drugih sila. Nije teško naslutiti ko će izvući deblji kraj.

Davutolu: vanjska politika Turske je nula problema sa susjedima. Ovaj ... nula susjeda bez problema.

------------------
Tvoj problem u ovoj diskusiji je što si pristrasan, emocije te vuku. Na temi o obaranju aviona imaš gomilu sdaovaca koeficijenta inteligencije poput onog čuvenog "hu iz ju" kad je branio Prdogana na ulicama Sarajeva. Ti se ne bi trebao spuštati na taj nivo.
Gledano upravo bez emocija Rusija je ta koja najvise gubi stopiranjem Turskog toka,daleko vise nego Turska.Ovi su promptno reagovali energetskim ugovorom sa Katarom.Strasno pametan potez Rusije :D Ko tu najvise dobija,zakljuci sam.
Uspostava čvrće suradnje između Turske i Katara u oblasti energije, umanjit će izglede velikog energetskog projekta "Turski tok" koji su zagovarali Moskva i Ankara.
Solidan i ekspresan šuk.
Postoji mogucnost i da su Turci tako reagovali samo da dokazu Rusima da nisu nezamjenjivi i da ce se Turski tok kasnije vratiti u opticaj.

Dakle,da se vratim na svoj prethodni komentar:
Co0l wrote: Ili je neko bas i racunao na to :D
Avetinho

#4671 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:......
Kucao sam sa mobitela.Kontam, 11 poginulih je tada bilo, od toga 8 žena, ostalo muškarci.Među muškarcima dvoje djece koliko se sjećam.To sam mislio napisati.
Ne seri majketi vise,

8 + 2 + 1 = 11

Zajebavat se s ljudskim zivotima prilici samo anal kiticarima.
Avetinho

#4672 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Co0l wrote:
Maystor wrote:
Co0l wrote:
Ili je neko bas i racunao na to :D
Neko i jeste, ali ne onaj na kojeg ti tipuješ ;)

Rusija je svjetska sila br 2, igrač bez kojeg se više ne može. Turska to nije, ona je sluga drugih sila. Nije teško naslutiti ko će izvući deblji kraj.

Davutolu: vanjska politika Turske je nula problema sa susjedima. Ovaj ... nula susjeda bez problema.

------------------
Tvoj problem u ovoj diskusiji je što si pristrasan, emocije te vuku. Na temi o obaranju aviona imaš gomilu sdaovaca koeficijenta inteligencije poput onog čuvenog "hu iz ju" kad je branio Prdogana na ulicama Sarajeva. Ti se ne bi trebao spuštati na taj nivo.
Gledano upravo bez emocija Rusija je ta koja najvise gubi stopiranjem Turskog toka,daleko vise nego Turska.Ovi su promptno reagovali energetskim ugovorom sa Katarom.Strasno pametan potez Rusije :D Ko tu najvise dobija,zakljuci sam.
Uspostava čvrće suradnje između Turske i Katara u oblasti energije, umanjit će izglede velikog energetskog projekta "Turski tok" koji su zagovarali Moskva i Ankara.
Solidan i ekspresan šuk.
Postoji mogucnost i da su Turci tako reagovali samo da dokazu Rusima da nisu nezamjenjivi i da ce se Turski tok kasnije vratiti u opticaj.

Iiiiii poroplakace zooooora,
iiiiiiiiiiiiiiiiiiii proplakace kamen
aaaaaaaaaaaaaaa kako nebi putjinko stoooooo voli kao ja.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4673 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

#Siria: Nas i Rusa 200 miliona.
zrakomlat

#4674 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Avetinho wrote:
zrakomlat wrote:

Ne seri majketi vise,

8 + 2 + 1 = 11

Zajebavat se s ljudskim zivotima prilici samo anal kiticarima.
Ovdje se ne može dobiti ta računica ni matematički niti logički.
poginulo je 8 žena, među kojima dvije djevojčice, jedan dječak i dva muškarca
EDIT:
ne kaki ti.
Last edited by zrakomlat on 04/12/2015 23:34, edited 1 time in total.
Maystor

#4675 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Co0l wrote:
Maystor wrote:

------------------
Solidan i ekspresan šuk.

Budi ozbiljan, priča o plinu iz Katara je jeftin blef. Pogledaj kartu i reci nam kako će ga transportovati?
Jedina alternativa ruskom plinu je Iran. A to je manje izgledno nego da se pomire s rusima.
Locked