Pariz

Post Reply
insomnia78

#4651 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Fantassin wrote:
k3ngur wrote:Prva zrtva ovog ludjaka je bila muslimanka
Zasto muslimani nista ne cine da sprijece radikalizaciju.... pa u pola djamija u Francuskoj se prodaju price koje daju izgovore ovakvim idiotima.Zasto muslimani nisu prvi koji ce prijaviti ljude i organizacije za koje primjete da su ekstremni/e. Pa valjda zajednica najbolje zna kako ljudi u istoj misle.Zasto nema protesta protiv al kaide daesa i slicnih a ne neko tiho opravdavanje davanjem izgovora tipa to je Amerika ili Izrael ih naveo ili uzrokovao da se radikalizuju.. Ili po Milosevicu zavjera Vatikana...
Evo ovde na forumu je prvi primjer... niko ne spominje da bi muslimani trebali malo da razmisle i djeluju da sprijece ovakve idotske poteze .. nego odma se spominje Amerika Izrael Rusija ili neko treci.. po nekoj logici.. ne nismo mi krivi ni zasto mi smo super sve je to krivica drugih..
[emoji106]

S moje sokoćalo
Teufik

#4652 Re: Pariz

Post by Teufik »

Evo kako su ga roknuli.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4653 Re: Pariz

Post by Truba »

Fantassin wrote:
Zasto muslimani nista ne cine da sprijece radikalizaciju.... pa u pola djamija u Francuskoj se prodaju price koje daju izgovore ovakvim idiotima.Zasto muslimani nisu prvi koji ce prijaviti ljude i organizacije za koje primjete da su ekstremni/e. Pa valjda zajednica najbolje zna kako ljudi u istoj misle.Zasto nema protesta protiv al kaide daesa i slicnih a ne neko tiho opravdavanje davanjem izgovora tipa to je Amerika ili Izrael ih naveo ili uzrokovao da se radikalizuju.. Ili po Milosevicu zavjera Vatikana...
Evo ovde na forumu je prvi primjer... niko ne spominje da bi muslimani trebali malo da razmisle i djeluju da sprijece ovakve idotske poteze .. nego odma se spominje Amerika Izrael Rusija ili neko treci.. po nekoj logici.. ne nismo mi krivi ni zasto mi smo super sve je to krivica drugih..
ovo se moze primijeniti na svaki narod na zemlji...svaku opcinu i svaku mjesnu zajednicu
statixx

#4654 Re: Pariz

Post by statixx »

Fantassin wrote:
:thumbup:
mO k3

#4655 Re: Pariz

Post by mO k3 »

Fantassin wrote:
Hajde ne seruckaj majketi , i ne Bacaj sve muslimane u isto koš , iskreno da je moj rođeni brat izdao bi ga , si moj rođeni ne razmišlja kao ova manjina muslimana koja pokušavaju da bace svijet u kaos
insomnia78

#4656 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Pa ti si prvi kren'o sa pricama o francuskom ravnjanju bolnica po Siriji

S moje sokoćalo
k3ngur

#4657 Re: Pariz

Post by k3ngur »

Mene vise cudi kako nikad ne roknu vojne baze ili kasarne oko srednjeg istoka pa da kaze covjek hajd to je fer al ubijat neduzne ljude po drugim kontinentima da bi iskalio svoj bijes to vise nema ni naziva jera i ludjak nebi tako nesto osmislio.

Musliman sam i moja vjera nema nista sa ovim dogadjajima, ovo je vise rat izmedju dva zle misli a u sredini smo mi neduzni koji ispastamo i placamo neciji ceh.
insomnia78

#4658 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

k3ngur wrote:Mene vise cudi kako nikad ne roknu vojne baze ili kasarne oko srednjeg istoka pa da kaze covjek hajd to je fer al ubijat neduzne ljude po drugim kontinentima da bi iskalio svoj bijes to vise nema ni naziva jera i ludjak nebi tako nesto osmislio.

Musliman sam i moja vjera nema nista sa ovim dogadjajima, ovo je vise rat izmedju dva zle misli a u sredini smo mi neduzni koji ispastamo i placamo neciji ceh.
Zato sto u bazu ne mozes uci kako pozelis

S moje sokoćalo
mO k3

#4659 Re: Pariz

Post by mO k3 »

insomnia78 wrote:Pa ti si prvi kren'o sa pricama o francuskom ravnjanju bolnica po Siriji

S moje sokoćalo
Ako lažeš , laži sa stilom . Kvotaj moj post koji sam napisao , ko je izjavio !
Postavicu podcast pa izvoli i pogledaj kada ga postave na Phoenix kanalu stranicu , ako treba platicu ti prevodioca da ti tačno prevede sta je Jürgen todehofer rekao
breuer

#4660 Re: Pariz

Post by breuer »

a što prosječan francuski glasač ne protestira protiv napada na Libiju i ostala svjetska žarišta, zašto na izborima ne biraju manje ratu odane političare ili jednostavno integraciji opredjeljene

vidim neko pominje imigrante glumce , sportiste, i Jesse Owens je trčao za USA u vrijeme kad su crnce u istoj kolijevci demokratije smatrali malo višim stadijom životinja
Last edited by breuer on 15/07/2016 14:04, edited 1 time in total.
mO k3

#4661 Re: Pariz

Post by mO k3 »

@ insomnija
Bolnica u tvome kontekstu kako si napisao je množina , ja sam rekao bolnice
insomnia78

#4662 Pariz

Post by insomnia78 »

mO k3 wrote:
insomnia78 wrote:Pa ti si prvi kren'o sa pricama o francuskom ravnjanju bolnica po Siriji

S moje sokoćalo
Postavicu podcast pa izvoli i pogledaj kada ga postave na Phoenix kanalu stranicu , ako treba platicu ti prevodioca da ti tačno prevede sta je Jürgen todehofer rekao
Jah, ali to uopste nije relevantno za ovu pricu

S moje sokoćalo
Fantassin

#4663 Re: Pariz

Post by Fantassin »

Nisu svi isti ali trend je izgleda uspostavljen.Ne zaboravi da je generalizacija normalna stvar.Sutra kad policija pocne rasno/etnicko/vjersko profilisanje - i kad niko ne bude zelio zaposliti tunizanina alzirca ili crnca bit ces prvi koji ces seruckat oko toga..i kukat o rasizmu.
mO k3

#4664 Re: Pariz

Post by mO k3 »

insomnia78 wrote:
mO k3 wrote:

S moje sokoćalo
Jah, ali to uopste nije relevantno za ovu pricu

S moje sokoćalo
Jah nije relevantno , ako ćemo da tražimo razlog zašto se ovo dešava u svijetu onda gledajmo sve moguće uzroke zašto , kako....
Danas je sve relevantno , sve se stavlja na zlatnu vagu
Fantassin

#4665 Re: Pariz

Post by Fantassin »

breuer wrote:a što prosječan francuski glasač ne protestira protiv napada na Libiju i ostala svjetska žarišta, zašto na izborima ne biraju manje ratu odane političare ili jednostavno integraciji opredjeljene

vidim neko pominje imigrante glumce , sportiste, i Jesse Owens je trčao za USA u vrijeme kad su crnce u istoj kolijevci demokratije smatrali malo višim stadijom životinja
Ti poredis intervenciju u Libiji gdje je Gadafi oboren bez da je iko iz EU koracio vojskom u istu ili bombardovanje ISISA sa gazenjem civila kamionom.Pa da je Francuz uzeo kamion i izgazio 100 imigranata protestvovalo bi se na sve strane a sama drzava bi poblentavila.
Upravo to je razmisljanje i ovih iz ISISa oni napadaju muslimane lafo zato mi se raznosimo po Evropi i ubijamo svijet po aerodromima.

Kao sto rekekoh ovo ce dovesti samo do jacanja desnice i segregacije pa ce posle biti zli Francuzi ili Njemci tlace Muslimane... bit ce ko u Americi.. nosis Arapsku odjecu dobijes degenek od policije jer misle da si terorista.Crnac si i ne dignes ruke dovoljno brzo par metaka ..
insomnia78

#4666 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Prema pisanju AP-a (sinoc su, doduse imali jednu laznu vijest) u toku je evakuacija aerodroma u Nici

S moje sokoćalo
ioannes

#4667 Re: Pariz

Post by ioannes »

vidim dosta ljudi se čudi činjenicom zašto baš francuska itd.. .... stvar je u razini kriminalne energije koju su pojedine tajne službe u nekim zemljama dostigle.
u njemačkoj nije još dostignut taj nivo, jer ovde dosad ljude plaše samo osujećenim napadima i uzdizanjem mogućih terorističkih legla... što je se u 2 ili 3 slučaja ispostavilo patkom... pa se svi posutili. Cilj je ipak postignut, znatno su presječena građanska prava.
slušam jutros nakon ovoga napada, prva reakcija francuske vlade na ovaj gnusni čin je produžetak vanrednog stanja u francuskoj i produžetak vojnih operacija u iraku, siriji i maliju.... bez da se znaju ikakve okolnosti ovog zločina. sami se demaskiraju
insomnia78

#4668 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

breuer wrote:a što prosječan francuski glasač ne protestira protiv napada na Libiju i ostala svjetska žarišta, zašto na izborima ne biraju manje ratu odane političare ili jednostavno integraciji opredjeljene

Pa jedino da ih uhvate za ruke i integrisu
Jbt, imas sve prilike za normalan zivot. Imam ih ja, koji nisam rodjen ovdje i koji nisam znao jezik, mozes misliti onda kako ih imaju oni
Al kita, lakse sjediti u naselju, tespihati, uvaljati malo hasisa, primati socijalu, biti veliki musliman i srati kako je Francuska nepravedna i kako ih tlaci

S moje sokoćalo
breuer

#4669 Re: Pariz

Post by breuer »

Fantassin wrote:Ti poredis intervenciju u Libiji gdje je Gadafi oboren bez da je iko iz EU koracio vojskom u istu ili bombardovanje ISISA sa gazenjem civila kamionom.Pa da je Francuz uzeo kamion i izgazio 100 imigranata protestvovalo bi se na sve strane a sama drzava bi poblentavila.
Upravo to je razmisljanje i ovih iz ISISa oni napadaju muslimane lafo zato mi se raznosimo po Evropi i ubijamo svijet po aerodromima.

Kao sto rekekoh ovo ce dovesti samo do jacanja desnice i segregacije pa ce posle biti zli Francuzi ili Njemci tlace Muslimane... bit ce ko u Americi.. nosis Arapsku odjecu dobijes degenek od policije jer misle da si terorista.Crnac si i ne dignes ruke dovoljno brzo par metaka ..
Ja govorim da je to što radi zvanična francuska politika mnogo gore od pomahnitalih i monstruoznih akcija ISIS-a.

Drugi dio tvog posta samo otkriva suštinu i korijen zla i poremećenosti koja čuči u dubinama francuskog društva. Nek jačaju desnicu, degeneče arapsku migraciju, pa će im ovaj napad od sinoć biti mila majka šta ih, nažalost, očekuje u budućnosti.
stari grad Visegrad

#4670 Re: Pariz

Post by stari grad Visegrad »

Fantassin wrote:
Zasto ti ovaj ludjacki napad na prolaznke u Nici vezujes za sve muslimane svijeta, tj. 1,7 miljardi?? To je glupo. Pogotovo sto taj ludjak nije bio u vjeri, prema pisanju u novinama komsije nisu primjetile da je bio neki vjernik.
Ti bi trebao da znas, ako si ikada gledao akcione filmove, da teroristi djeluju u malim bazama od 5-10 ljudi, i u njih nema uvida ni crkva ni dzamija.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4671 Re: Pariz

Post by plain vanilla »

Kako javlja Russia Today, u toku je evakuacija aerodroma u Nici. Brojne policijske i vojne snage su ušle u zgradu aerodroma. Nezvanično, evakuacija je uslijedila nakon što je na odjelu podizanja prtljage uočena sumnjiva torba.
artime

#4672 Re: Pariz

Post by artime »

ioannes wrote:vidim dosta ljudi se čudi činjenicom zašto baš francuska itd.. .... stvar je u razini kriminalne energije koju su pojedine tajne službe u nekim zemljama dostigle.
u njemačkoj nije još dostignut taj nivo, jer ovde dosad ljude plaše samo osujećenim napadima i uzdizanjem mogućih terorističkih legla... što je se u 2 ili 3 slučaja ispostavilo patkom... pa se svi posutili. Cilj je ipak postignut, znatno su presječena građanska prava.
slušam jutros nakon ovoga napada, prva reakcija francuske vlade na ovaj gnusni čin je produžetak vanrednog stanja u francuskoj i produžetak vojnih operacija u iraku, siriji i maliju.... bez da se znaju ikakve okolnosti ovog zločina. sami se demaskiraju
Da i moje misli, slusam intervju nekog lika francuske obavjestajne agencije koji tvrdi da se ovo ocekivalo. sto znaci da ipak ne zele ispred institucija pruziti osjecaj "nespremnosti" ali ipak niko tu ne odg. na neka kljucna pitanja. Neko ovdje napisa otkud ogromni kamion usred zone u kojem su pjesaci bili, obzirom da im je praznik, kako je do toga doslo? itd.
breuer

#4673 Re: Pariz

Post by breuer »

insomnia78 wrote:Pa jedino da ih uhvate za ruke i integrisu
Jbt, imas sve prilike za normalan zivot. Imam ih ja, koji nisam rodjen ovdje i koji nisam znao jezik, mozes misliti onda kako ih imaju oni
Al kita, lakse sjediti u naselju, tespihati, uvaljati malo hasisa, primati socijalu, biti veliki musliman i srati kako je Francuska nepravedna i kako ih tlaci
Ti si inteligentna osoba i vjerovatno bi se samostalno snašao bilo gdje, nebitno. Veća grupa arapskih migranata ne predstavlja homogenu političku grupaciju i njima je trebala stvarna pomoć, kad ih se već primalo, sad ih je kasno fatati za ruku i tegliti normalnom i civilizovanom načinu života. KOliko god da je čovjek kompleksna igračka, zamisliti samo koliko je tek kompleksno društvo.

Par pojedinaca i pozitivnih primjera tu ne predstavlja ništa.
insomnia78

#4674 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

breuer wrote:
insomnia78 wrote:Pa jedino da ih uhvate za ruke i integrisu
Ti si inteligentna osoba i vjerovatno bi se samostalno snašao bilo gdje, nebitno. Veća grupa arapskih migranata ne predstavlja homogenu političku grupaciju i njima je trebala stvarna pomoć, kad ih se već primalo, sad ih je kasno fatati za ruku i tegliti normalnom i civilizovanom načinu života. KOliko god da je čovjek kompleksna igračka, zamisliti samo koliko je tek kompleksno društvo.

Par pojedinaca i pozitivnih primjera tu ne predstavlja ništa.
Covjece boziji, svi ovi dosadasnji napadaci su rodjeni i odrasli u Fr
Dosta ih je cak i treca generacija

S moje sokoćalo
breuer

#4675 Re: Pariz

Post by breuer »

insomnia78 wrote:Covjece boziji, svi ovi dosadasnji napadaci su rodjeni i odrasli u Fr
Dosta ih je cak i treca generacija
Upravo tako, zakašnjela reakcija.
Post Reply