Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sanjarko

#4651 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Nego na temu 9 anime adon na Kodiju radi. Gledao juce anime. Kako sam ga instalirao pojma nemam. Sa one mislim stranice Semir sto je dao.
Sanjarko

#4652 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

diablobih wrote: Poenta je da ti ne treba. I ne leta tebi nigdje IP adresa :D
Ma nije bitno. Pise Mostar a ja nisam Mostarac.
duffy_duck

#4653 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by duffy_duck »

Koji adoon instalirati na kodiju a da je dobar da ima neke nase filmove serije i neki kanali?
Koji je najbolji za tu namjenu ?
crnivrag

#4654 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

duffy_duck wrote:Koji adoon instalirati na kodiju a da je dobar da ima neke nase filmove serije i neki kanali?
Evo tutorijala kako instalirati Balkan Green Build:

duffy_duck

#4655 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote: Evo tutorijala kako instalirati Balkan Green Build:

Hvala puno duznik sam ti .
ado_sar

#4656 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by ado_sar »

Pored netflixa zivog i dalje mi nije jasno kako vam se da :)
irac300

#4657 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

ado_sar wrote:Pored netflixa zivog i dalje mi nije jasno kako vam se da :)
Na Netflixu neces naci ni 10% video sadrzaja koje nudi Kodi, i ti pitas kako nam se da?!
kakavdanakneiskustvu

#4658 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

irac300 wrote:
ado_sar wrote:Pored netflixa zivog i dalje mi nije jasno kako vam se da :)
Na Netflixu neces naci ni 10% video sadrzaja koje nudi Kodi, i ti pitas kako nam se da?!
:thumbup:
mufa1

#4659 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mufa1 »

Danas kod jarana, on ima i netflix i amazon prime. Spomenusmo film Alpha, ja ga vec odgledo na kodiji, a on ga samo moze pred narucit na amazonu, netflix ni u kakoj pretrazi nista ne izbacuje..
irac300

#4660 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

mufa1 wrote:Danas kod jarana, on ima i netflix i amazon prime. Spomenusmo film Alpha, ja ga vec odgledo na kodiji, a on ga samo moze pred narucit na amazonu, netflix ni u kakoj pretrazi nista ne izbacuje..
Ma ne mogu se te legalne usluge porediti sa piraterijom. OK, ko se ne voli bakcat i zeli sve legalno, ali svaka usporedba sa Kodijem ili torrentima je smijesna.
kakavdanakneiskustvu

#4661 Re: Kodi/XBMC Media centar

crnivrag wrote:
duffy_duck wrote:Koji adoon instalirati na kodiju a da je dobar da ima neke nase filmove serije i neki kanali?

a jest ga ovaj ubrzao,odustao sam poslije prve minute
irac300

#4662 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
crnivrag wrote:

@danko, ovo je build na klipu. Ne igraj se, jer ce ti instalirati sve zivo na tvoj Kodi. :D
crnivrag

#4663 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

Ovo je gotova solucija za ljude koji nisu baš vješti pri instalaciji raznih add-ona na Kodiju, već da imaju sve popularne domaće i strane add-one na jednom mjestu, podešene i odmah spremne za korištenje.
kakavdanakneiskustvu

#4664 Re: Kodi/XBMC Media centar

irac300 wrote:

@danko, ovo je build na klipu. Ne igraj se, jer ce ti instalirati sve zivo na tvoj Kodi. :D[/quote]

ma odustao sam,a i ne treba mi,ne znam sta mi bi da pokusam

build je tacno sta?
crnivrag

#4665 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

build je tacno sta?
Program koji automatski instalira sve add-one u jednom potezu, i nudi svoj posebno uređen interfejs sa prečicama za add-one po kategorijama.

U ovom build-u inače sve bude na domaćem jeziku, i sve je podešeno za korištenje, od live TV, do korištenja add-ona za strane i domaće filmove i serije, te add-one za sportske događaje.
kakavdanakneiskustvu

#4666 Re: Kodi/XBMC Media centar

crnivrag wrote:

Ovo je gotova solucija za ljude koji nisu baš vješti pri instalaciji raznih add-ona na Kodiju, već da imaju sve popularne domaće i strane add-one na jednom mjestu, podešene i odmah spremne za korištenje.
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#4667 Re: Kodi/XBMC Media centar

crnivrag wrote:

build je tacno sta?
Program koji automatski instalira sve add-one u jednom potezu, i nudi svoj posebno uređen interfejs sa prečicama za add-one po kategorijama.

U ovom build-u inače sve bude na domaćem jeziku, i sve je podešeno za korištenje, od live TV, do korištenja add-ona za strane i domaće filmove i serije, te add-one za sportske događaje.
hvala
alibaba_i_30_godina

#4668 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by alibaba_i_30_godina »

irac300 wrote:
mufa1 wrote:Danas kod jarana, on ima i netflix i amazon prime. Spomenusmo film Alpha, ja ga vec odgledo na kodiji, a on ga samo moze pred narucit na amazonu, netflix ni u kakoj pretrazi nista ne izbacuje..
Ma ne mogu se te legalne usluge porediti sa piraterijom. OK, ko se ne voli bakcat i zeli sve legalno, ali svaka usporedba sa Kodijem ili torrentima je smijesna.
Imam ja i Netflix pored Kodija i koristim oba podjednako. Netflix mi je odličan jer je jako brz i ne zastajkuje. Brzo se zaraziš, a pogotovo činjenicom da čim se završi jedna epizoda odmah kreće druga i tako pregledaš par a nisi ni svjestan. :D
Liku koji je osmislio da se preskoči intro treba dati neki poseban orden.

Mana Netflixa je naravno što nema najnovije epizode za serije koje nisu iz njihove produkcije, i naravno titlovi za one koji ne razumiju baš engleski ili njemački jezik.
irac300

#4669 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

alibaba_i_30_godina wrote:
irac300 wrote:
Imam ja i Netflix pored Kodija i koristim oba podjednako. Netflix mi je odličan jer je jako brz i ne zastajkuje. Brzo se zaraziš, a pogotovo činjenicom da čim se završi jedna epizoda odmah kreće druga i tako pregledaš par a nisi ni svjestan. :D

Mana Netflixa je naravno što nema najnovije epizode za serije koje nisu iz njihove produkcije, i naravno titlovi za one koji ne razumiju baš engleski ili njemački jezik.
Ma sve 5, kontam ja to, al' ovo kad mi kazu "kakav Kodi, bolji Netflix", gdje 's ba na Rusiju. :D
alibaba_i_30_godina

#4670 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by alibaba_i_30_godina »

irac300 wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:
irac300 wrote: Ma ne mogu se te legalne usluge porediti sa piraterijom. OK, ko se ne voli bakcat i zeli sve legalno, ali svaka usporedba sa Kodijem ili torrentima je smijesna.

Ma sve 5, kontam ja to, al' ovo kad mi kazu "kakav Kodi, bolji Netflix", gdje 's ba na Rusiju. :D
Naša posla. :mrgreen:

I ne probaju nešto, ali imaju mišljenje i znaju da ne valja...mrsko ljudima praviti Kodi, daj da je sve na jedan klik. Evo imaš primjera kol'ko hoćeš, čak i googlati mrsko. :oops: :lol:
ado_sar

#4671 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by ado_sar »

Naravno, zadnja stvar koja mi u zivotu treba je da se zajebavam sa necim kada navece zameracim da pogledam nesto.
vatrogasac

#4672 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

ado_sar wrote:Naravno, zadnja stvar koja mi u zivotu treba je da se zajebavam sa necim kada navece zameracim da pogledam nesto.
Kada se sjetim hoću da pogledam film sa VHS pa sa CD-a pa sa DVD-ija i valja se spremiti do videoteke pa birati tu šta ima, a nema puno i onda se vratiti kući pa sutra ponoviti postupak da se vrati i plati, a nekada zaboravim pa se sjetim nakon tri dana pa platim bez veze i ta tri dana, a ovo je daleko praktičnije i još uz to besplatno sa daleko boljom kvalitetom slike. Upališ tv, otvoriš aplikaciju i izabereš nešto ili po žanru ili po godini ili po popularnosti gledanja ili .... i pokreneš film, upariš titl za šta treba najviše desetak minuta i uživaš u toploj sobi. Čak nema više potrebe penjati se na krov pa analogna antena pa satelitska. Sve preko jedne aplikacije na TV-u.
dragecyu

#4673 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dragecyu »

Vizionar 1985 wrote:
beni-bu-man wrote:
musicman80 wrote:Kakav Mobdro, V-sat je najbolji iptv app.

https://v-sat.net
vavoo.tv
Ma ja sam govorio o adonu na Kodiju. Mobdro adon nije nesto radio. A sad radi. Nekakve greske dobijam na pojedinim adonima. Error i dependencies greske. Pokusavao deinstaliranjem i reinstaliranjem otkloniti ali nece pa nece da se otkloni.
Može li mala pomoć kako Vavoo prebaciti na engleski (ako ta mogućnost uopšte postoji) i da li može i kako da se ubaci titl prilikom gledanja filma ili serije.
Inače aplikacija me je iznenadila kako lepo radi kad je u pitanju Live tv, mada nije htela da mi otvori većinu filmova koje sam probao?!
Hvala i pozdrav
beni-bu-man

#4674 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by beni-bu-man »

dragecyu wrote:
Može li mala pomoć kako Vavoo prebaciti na engleski (ako ta mogućnost uopšte postoji) i da li može i kako da se ubaci titl prilikom gledanja filma ili serije.
Inače aplikacija me je iznenadila kako lepo radi kad je u pitanju Live tv, mada nije htela da mi otvori većinu filmova koje sam probao?!
Hvala i pozdrav
vjeruj da pojma nemama da se moze podesiti na engleski sto se tice aplikacije nju koristim samo radi live tv
semirsar

#4675 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

Moze se, kod mene je na engleskom, nije bas svaka rijec al jes 95% samo u oostavkama treba izabrati
Post Reply