PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
R9..

#4651 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by R9.. »

BaDa wrote:
Mega Man X wrote:Stigao Cooler Master Hyper 212X. Otac ga hebo ja komplikacije oko onog X bracketa i stavljanja kulera zajedno. Par ogrebotina na prstima zbog toga. :lol: :lol: Ali što je najvažnije, nisam morao vadit matičnu napolje.

Ali zato brate CPU temperatura ne prelazi preko 43 stepena na idle, a na stock kuleru bude oko 50-55. Još nova termalna pasta došla uz kuler u kutiji i meni još bolje. :mrgreen:

Ako se neko odluči da uzme Hyper 212 EVO ili ko ja Hyper 212X, nek termalne paste stavi otprilike malo manje od veličine graška. Zato što ovaj kuler namalteriše/razmaže pastu po procesoru samo tako. :lol:
meni u idle ne prelazi 30 stepeni sa ovim lc-120 u full loadu ne prelazi 43 stepena... kod mene je thermaltake v3 naprijed jedan usisni vent 120mm na zadnjoj strani 120mm ispuhivanje i na gornjoj strani isto 120mm ispuhivanje :D

Cooler Master: SickleFlow 120mm ili arctic f12 odlican posao radi :thumbup: ja neki dan kupio sickleflow i arctica i oba su odlicna
cestitke u mene u idle 31 uvjek
BaDa

#4652 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by BaDa »

Upravio sam narucio ovo sa radnja.ba ! :-D Cijena smijesna, na piku Cyclops IV 60 KM, jako dobro izgleda, a i nije neka pljacka ako se razocaram. Zagrijava li se, cuju li se kuleri previse? Vjerovatno ce i meni trebati ova dva kulera sto si kupio? Dodje li kakvo uputstvo, jer vidim na ovoj MS stranici nemaju nikakve manuale. Hvala na preporuci! :D
Ja ga nisam kupio a razmisljao sam da i ja narucim bas je cudno sto je tako jeftin.... ali i ja cu vjerovatno uzeti sljedeci mjesec :-D
zippoo87

#4653 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zippoo87 »

Arkec Zgotiva wrote:Zato i kazem, sumnjam da ce ,ako pokazes interesovanje za case od tri stoje, reci "E buraz, ovo ti je sad 150 KM da znas". Cijede dok mogu. @zippoo87 jel fakat prodaju polovne komponente kao nove? Kontam uzeti maticnu, procesor, ssd, hdd, ram i napojnu. Za ssd i hdd i nekako mogu testirati jesu li koristeni, a za ovo ostalo nikako? Da se nadam najboljem, ocekujem najgore? :-)
evo nekih pravila kojih se ja pridrzavam u kupovini sa pika
bilo sta sto kupujem,trazim na udaljenosti na koju mogu otici autom i pogledati ako sam zainteresovan
dakle do nekih 40ak km udaljenosti od mene
druga stvar je traziti od prodavaca dokaze o ispravnosti,ako su u pitanju HDDovi,traziti SS iz HD sentinela ili slicnih programa,koji pokazuju bad sectore i health
traziti dodatne slike od artikla i 5 puta pitati je li sve ispravno kako je navedeno a opet ce vecina slagati nesto ili ce ti reci,kada kazes evo ja krenuo do tebe (moja licna iskustva...sute o nekom nedostatku dok ne kazes da dolazis,onda propjevaju)
prosle sedmice sam imao najnoviju ovakvu situaciju...trazio laptop da kupim i nadjem jedan i pise da mu fali HDD i RAM i hajde,kontam to cu naci lagano i ugraditi ,svakako je bio jeftin bas ,nazovem lika i reko evo ja kontam krenuti do tebe...kad kaze,ej nisam ti rekao,nema laptop ni punjaca ...i tada sam ga napao malo,samo suti lik dok ja galamim :D

i kada odes da pogledas nesto,ako vec nije testirano,najbolje da na usb sticku poneses ove neke dijagnosticke programe,pa testiras malo,ako je skuplja roba

na piku je sada generalno vrlo malo ozbiljnih ljudi,sve je gola fukara ,em su nepismeni em nemaju pojma sta je prodaja...tako da je jako tesko naletiti na nekoga sa kim ces odraditi kupoprodaju bez vecih problema
iz vlastitog iskustva,mogu reci da je jedan od 5-6 prodavaca na piku normalniji i moze se razgovarati...a i to opet zavisi od vrste robe koju trazis i koju neko prodaje
generalno ,sto se tice informaticke opreme,moj je zakljucak da su ljudi koji ovo prodaju informaticki nepismeni,ne znaju cak ni oglas napisati kako treba i svakom oglasu nedostaju tehnicke informacije o artiklu,cak nedostaje i naziv i oznaka artikla,pa da se moze provjeriti na netu
ovo sve pisem iz iskustva a ko mi ne vjeruje,mogu ubaciti neke SSove sa prepiskama od raje sa pika :D
Arkec Zgotiva

#4654 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Arkec Zgotiva »

Ja sam mislio uzeti komponente jedino od 3 prodavaca koji su mi onako, stvarno pouzdani. mickey84, PCHardware, i GamingShopBN. Neko je napisao da su mu dosli polovni hdd-ovi od mickey84, sto se lako moze provjeriti. A za ove ostale komponente jbg, niko ne zna. Svi oni salju i originalna pakovanja od komponenti, ali ko zna da li je procesor koristio godinu dana, pa ga ocistio i vratio u kutiju.. Od PCHardware sam uzeo grafiku rx 480 nitro+ oc, izgleda nova, radi kao nova, ali je kutija u kojoj je zapakovana dosla bila bas ofirno zatvorena. Vidi se da je otvarana prije. Ako imate jos nekog od prodavaca sa pika preporuciti javljajtee
Maharadza

#4655 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

AMD Ryzen 7 1800X Breaks Cinebench R15 Multi-Thread World Record – Overclocked to 5.2 GHz on All 8 Cores With LN2 Cooling

The record run shows a group of overclockers putting an AMD Ryzen 7 1800X chip through the test in Cinebench R15. The chip was cooled with LN2 and voltage was bumped to an outrageous 1.875V. This allowed the overclockers to push this chip to 5.2 GHz across all 8 cores using LN2 cooling which kept the chip operating at a cool -200c. This is absolutely amazing for a chip that is yet to be released for consumers.

At these speeds, the chip was able to score 2449 Cinebench points in the multi-threaded tests, breaking the previous world record of 2410 Cinebench points on an 8 core processor.
http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1800x-world-record/

Image

Sada i def. možemo reći AMD IS BACK! Živjela konkurencija! :thumbup:
BaDa

#4656 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by BaDa »

Evo digao sam fx8300 na 4.2ghz 1.3v napon LLC ukljucen da drzi napon.. 30min prime test bez ikakvih problema :ljulja: :ljulja:

Image
aditon

#4657 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

R5 najavljen za ljeto ove godine, 6 core / 12 threads. Ne znam samo zašto nisu cijelu seriju odmah izbacili. U svakom slučaju, drago mi je zbog AMD-a ali najviše zbog nas korisnika :)
AhmetShabo

#4658 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

aditon wrote:R5 najavljen za ljeto ove godine, 6 core / 12 threads. Ne znam samo zašto nisu cijelu seriju odmah izbacili. U svakom slučaju, drago mi je zbog AMD-a ali najviše zbog nas korisnika :)
je li to neka jeftinija verzija, za obicne smrtnike ? :D
Maharadza

#4659 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

AhmetShabo wrote:
aditon wrote:R5 najavljen za ljeto ove godine, 6 core / 12 threads. Ne znam samo zašto nisu cijelu seriju odmah izbacili. U svakom slučaju, drago mi je zbog AMD-a ali najviše zbog nas korisnika :)
je li to neka jeftinija verzija, za obicne smrtnike ? :D
To je ona verzija koja zanima najviše gamere (u rangu intel i5 serije) mada može itekako poslužiti i za ozbiljan posao tj. rendering itd. :thumbup:
typeOnegative

#4660 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Uvijek se prvo izbacuju high end procesori i chipseti , pa onda za mainstream . Kako bi se inace ubio kes :D

BaDa
odvrti i realbench jedno sat dva i ako ne cucne to je otprilike to . ja sam se sa svojim zjb danima dok nisam nasao prave vrijednosti . Prolazio mi je intel XTU stress test , aidu , Prime a padao u realbench . Odvrti i onaj prvi u prime (small FTP) , on je meni najvise zagrijavao i naravno prati temp .
BaDa

#4661 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by BaDa »

@typeOnegative evo sad cu bas i to probati valjda ce proci bez problema :D

EDIT: pokrenem realbench podesim opcije kliknem start i onda dobijem realbench has stopped working :shock:

EDIT 2: nasao gresku :D
typeOnegative

#4662 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

previse memorije odabrao, jel da :D ?
BaDa

#4663 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by BaDa »

typeOnegative wrote:previse memorije odabrao, jel da :D ?
da :D 8gb izabrao kontam imam 8gb moci ce hahhahha... nego odlucio sam kuciste novo koje cu kupiti https://www.next.ba/product.asp?product ... de=0151285 bas dobro izgleda ovaj thermaltake v3 na prodaju pa ko hoce nek se javi u pp :D
joyjoy

#4664 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by joyjoy »

RyZen R7 1700 :thumbup:
aditon

#4666 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

R7 1700 definitivno, samo je cijena žara, realno 650 bi trebao koštati al et. Ovi R5 će definitivno biti najbolja opcija, budget opcija naravno :)
Maharadza

#4667 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

FasterThanLight wrote:Image
:izet:
Evo poređenja radi, cijene u švabiji:

Image

Što se tiče prodaje, konkretno kod amazona ovaj 1800X najprodavaniji CPU ikada:

http://wccftech.com/amds-ryzen-7-cpus-a ... lers-list/

jer je već rasprodat:

http://www.tomshardware.com/news/amd-ry ... 33734.html

:mrgreen:
mufa1

#4668 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by mufa1 »

Živjela konkurencija :D

Image
Maharadza

#4669 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

Image

Image

:lol: :lol:
Averus

#4670 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Kako volim ove 4chan/reddit zajebancije na IT teme :lol:
SanskiBiser

#4671 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

FX 8320E, nov, na PIK se moze sad naci za 180 KM, oko 60 KM pad cijene :D
l33t

#4672 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by l33t »

sad se isplati uzeti intel haha :D
FasterThanLight

#4673 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by FasterThanLight »

jel' otislo ista intelovo dole?
BaDa

#4674 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by BaDa »

Znaci occt test prodje bez problema 1h ali prime95 tacnno kad zavrsi 720k (40-ak) minuta zaledi racunar :-? pokusao sam i napon dici na 1.325v ali opet isto nakon 720k passed zaledi...
avaks

#4675 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

FasterThanLight wrote:jel' otislo ista intelovo dole?
Ja kod Mikija prije skoro 4 godine kupio i5 4590 za 369,90KM.. Sada je i malo skuplji :lol:
Post Reply