Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
insomnia78 wrote:Pa npr sa muskarcima koji misle da je kontracepcija, zastita i posljedice koje proizilaze iz njihovog nekoristenja samo zenski problem
tu se slazemo. mislim da ni ne poznajem ni jednog takvog.
(da mi je blizak toliko da bih znala njegove stavove na ovu temu)
Hakiz wrote:
E, da, količina plus nestandardna veličina, pa ih ovdje često nema.
jest, citala sam da su ti XS size skuplji jer se neki posebno mali dijelovi moraju rucno raditi.
sem toga, pri navlacenju lako pucaju, statistike kazu da se vise od trecine baci zbog ostecenja prije nego se i upotrijebe.
razlog za to je nesrazmjer izmedju ruku i spolovila pri cemu i uobicajena velicina muske sake ipak ne moze postici finu motoriku koja je potrebna za aplikaciju na dosta manji organ.
covjek govori istinu.
Ko god koristi nesta sto pospjesuje sintetu nakih hormona (ili direktno unosi te hormone) a da to ne treba raditi zbog nekih teskih zdr. problema je budala zesca.
Bukvalno ti dodje da na molekularnom nivou vrsis transgender opcije
Hakiz wrote:
jest, citala sam da su ti XS size skuplji jer se neki posebno mali dijelovi moraju rucno raditi.
sem toga, pri navlacenju lako pucaju, statistike kazu da se vise od trecine baci zbog ostecenja prije nego se i upotrijebe.
razlog za to je nesrazmjer izmedju ruku i spolovila pri cemu i uobicajena velicina muske sake ipak ne moze postici finu motoriku koja je potrebna za aplikaciju na dosta manji organ.
covjek govori istinu.
To ti i govorim. A zamisli nama kojima treba XXS i XXXS size, kakve mi probleme imamo.
triconja wrote:Ko god koristi nesta sto pospjesuje sintetu nakih hormona (ili direktno unosi te hormone) a da to ne treba raditi zbog nekih teskih zdr. problema je budala zesca.
Bukvalno ti dodje da na molekularnom nivou vrsis transgender opcije
Biti predug vremenski period s viškom hormona je ludilo, da. Nisu jedini i najgori sajd efekt akne nego promjene u ponašanju
Hakiz wrote:
covjek govori istinu.
To ti i govorim. A zamisli nama kojima treba XXS i XXXS size, kakve mi probleme imamo.
uuuu....ako od 100 komada mozes iskoristiti 5, super je.
skupo te dodje seks, ja bih odustala pod takvim uslovima.
srkletli...
otherside wrote:
covjek govori istinu.
uuuu....ako od 100 komada mozes iskoristiti 5, super je.
skupo te dodje seks, ja bih odustala pod takvim uslovima.
srkletli...
Kao što ranije rekoh, daljinski za TV je blizu. A bolja zabava nego žene.
Boemica wrote:
Neću se ni udavat onda, čuj u braku i još da razmišljam o kondomima.
A otkud ti znaš gdje su muž i alat mu bili kada nisu s tobom?
Pa valjda ću se udavat za nekoga kome vjerujem. Ako se ispostavi da mu nisam trebala vjerovat, jebiga, snosit posljedice svoje naivnosti.
Pa ima li onda bolje kontracepcije od razmišljanja o tome gdje mu je alat bio i sa kim te varao? Niđe veze. Onda najbolje da ga ne puštam iz kuće jer ne znam gdje će biti i šta će raditi kad nije sa mnom.
Ne reče mi drugi razlog?
hadzinicasa wrote:
Boemica wrote:
A kako to? Meni se recimo još nikad nije desilo da ima neki stav: to je tvoja briga.
Šjo ponosna sam na svoje bivše .. partnere
mislim da se nismo shvatili.
ne poznajem ni jednog muskarca koji misli da je kontracepcija samo i iskljucivo briga zene.
E da, i ja isto.
U stvarnom životu se družim sa nekim sasvim normalnim likovima, da čitajući ovako neke stvari ne možeš da se ne zapitaš da li se ciljano sotoniziraju muškarci iz nekih nama nepoznatih razloga.
nemam ja nikakvih iluzija da zivimo u muskom svijetu, odnosno u svijetu krojenom po muskarcima.
samo ne prakticiram diskriminaciju na osnovu spola, pa ni kad se radi o stajalistima. samo zato to je neko musko, ne znaci da nema oci ili da je malouman ili neinteligentan.
jednako kao sto cinjenica da je neko zensko ne podrazumijeva nuzno neki ili neki drugi stav.
svi imaju sansu da pokazu gdje stoje. a ne treba im puno.
MarlboroGold wrote:
Ko vas tjera da ih pijete? Također, mogu se i jeftinije nabaviti. Svi lijekovi imaju neke nuspojave koje se ne manifestuju kod svih ljudi, pa šta ćemo sa toliko, recimo, srčanih bolesnika? Da ih ne piju davno bi bili pod zemljom, a mnogima su produžili život. Ja sam samo poredio kondom sa pilulom, a što se najčešće, barem koliko ja znam, i koristi. Za nas muškarce je sex drastično bolji bez njih. Međutim, ukoliko ona ne želi piti pilule nemam problem da koristim kondom i tu je kraj priče.
@hadzinica - krivo sam se izrazio - bez ozbiljnih nuspojava.
Joj porediš srčane bolesnike i nus pojave zbog tableta koji oni koriste i kontraceptivne pilule. Mislim stvarno ...
Zašto da ne? Valjda ćeš se prvo posavjetovati sa doktorom. Ukoliko genetski u familiji postoji rizik od raka naravno da ti ih doktor neće preporučivati. Ako se nuspojave ne manifestuju ni 1% kod žene ne vidim razlog da prestane sa korištenjem istih... naravno, opet napominjem ukoliko to one žele.
Niko nikog ne treba tjerati na nešto što ne želi, a onda dođeš u situaciju da u dužoj vezi (bez šveranja okolo) žena insistira da muškarac koristi kondom iako ste oboje testirani na spolnoprenosive bolesti. Seks bez i sa kondomom se ne mogu porediti. Šta u tom slučaju?
MarlboroGold wrote:
Ko vas tjera da ih pijete? Također, mogu se i jeftinije nabaviti. Svi lijekovi imaju neke nuspojave koje se ne manifestuju kod svih ljudi, pa šta ćemo sa toliko, recimo, srčanih bolesnika? Da ih ne piju davno bi bili pod zemljom, a mnogima su produžili život. Ja sam samo poredio kondom sa pilulom, a što se najčešće, barem koliko ja znam, i koristi. Za nas muškarce je sex drastično bolji bez njih. Međutim, ukoliko ona ne želi piti pilule nemam problem da koristim kondom i tu je kraj priče.
@hadzinica - krivo sam se izrazio - bez ozbiljnih nuspojava.
Joj porediš srčane bolesnike i nus pojave zbog tableta koji oni koriste i kontraceptivne pilule. Mislim stvarno ...
Zašto da ne? Valjda ćeš se prvo posavjetovati sa doktorom. Ukoliko genetski u familiji postoji rizik od raka naravno da ti ih doktor neće preporučivati. Ako se nuspojave ne manifestuju ni 1% kod žene ne vidim razlog da prestane sa korištenjem istih... naravno, opet napominjem ukoliko to one žele.
Niko nikog ne treba tjerati na nešto što ne želi, a onda dođeš u situaciju da u dužoj vezi (bez šveranja okolo) žena insistira da muškarac koristi kondom iako ste oboje testirani na spolnoprenosive bolesti. Seks bez i sa kondomom se ne mogu porediti. Šta u tom slučaju?