Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- It_is_a_Leclerc
#4651 Re: Poplave u cijeloj BiH
I još glede pomoći, možda bi bilo dobro da neko sad preuzme koordinativnu ulogu u svemu, npr. Crveni krst, pa da se sve donacije nose njima, a oni ih dalje distribuiraju, i tako nešto. Bojim se da se neke općine zbog nedostatka koordinacije zapostavljaju, tipa Sanski Most, Živinice, Doboj Jug, Srebrenica...
- suncica24
#4652 Re: Poplave u cijeloj BiH
Onaj... ne zaboraviti pri ovome na zene.Iz crvenog križa apeluju na građane Sarajeva da doniraju više higijenskih proizvoda
Organizacije crvenog križa svih općina u Kantonu Sarajevo provode akciju sakupljanja hrane i ostalih potrepština za ugroženo stanovništvo poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini.
Volonterka Crvenog križa Općine Centar Adna Čelik izjavila je za Agenciju FENA da Sarajlije cijelo jutro pristižu s donacijama u hrani, vodi, odjeći, obući, dekama i higijenskim proizvodima, a kombi s hranom i odjećom donirala je i kompanija OBI.
- Apelujem na građane da doniraju više higijenskih proizvoda kojih je doneseno najmanje, a prijeko su potrebni za očuvanje zdravlja ugroženog stanovništva – istakla je Čelik.
Dodala je im građani pomažu i s prijevozom ovih sredstava, te da je trenutno nekoliko njih s vlastitim vozlima na putu prema Semizovcu.
Čelik je kazala da će Crveni križ Federacije BiH donirane potrepštine iz općinskih organizacija u Kantonu Sarajevo danas prevoziti do najteže pogođenih područja poput Maglaja, Zavidovića, Olova i drugih.
-
kakavdanakneiskustvu
-
leo karan
#4654 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ima li neki kontakt tamo?Cholina_Lokica wrote:Cpcd upravo sprema kombi za tamoleo karan wrote:Olovo?
molim vas...kako je tamo?
Sta treba?
- Isabell
#4655 Re: Poplave u cijeloj BiH
Isabell wrote:Logovan wrote:MAGLAJ INFO: Situacija u gradu je dramaticna, masovno se kradu stvari, hrana i preprodaju po enormnim cijenama. Ako znate nekog da je na putu za Maglaj trenutno informisite ga da ne ostavlja pomoc nigdje usput, u nekim sabirnim centrima, vec ukoliko je moguce vozi direktno U GRAD i podijeli sve direktno iz auta, kedija, kamiona.
Mi idemo sutra i jos nekoliko vozila sa nama. Direktno se spustamo u grad ljudima koje znamo.
Ako ima jos netko neka se javi.. da idemo svi zajedno.
Za sada tri cadya puna robe idu u Maglaj ujutro.
Ako netko ima nesto dodati.... tu smo.
Opet ponavljam hrana za bebe, metle, lopate.
- Challenger__
#4656 Re: Poplave u cijeloj BiH
Promaklo mi: gdje, kome dostaviti?Isabell wrote:Za sada tri cadya puna robe idu u Maglaj ujutro.
Last edited by Challenger__ on 17/05/2014 13:41, edited 1 time in total.
-
JeremyJ
#4657 Re: Poplave u cijeloj BiH
Koja predizborna propaganda Vucica? Izbori sdu zavrseni prije 2 mjeseca. Nije Vucic imao nikakav neuspjeh u Obrenovcu, tamo se izlila potpuno druga rijeka. Da nije radjeno sinoc u Sapcu, grad bi bio pod vodom. Pogledaj visinu bedema i visinu nasipa.
Ovi komentari protiv Vucica iz Srbije su iz protivnickog tabora. To je tako ocito.
Jebo vucica, slazem se, ali njegov sistem radi dobar posao.
A Vucic je medju narodom. Nasih nema. Osim Bakira jutros i Nermina jucer
Ovi komentari protiv Vucica iz Srbije su iz protivnickog tabora. To je tako ocito.
Jebo vucica, slazem se, ali njegov sistem radi dobar posao.
A Vucic je medju narodom. Nasih nema. Osim Bakira jutros i Nermina jucer
-
Boskero
#4658 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:14, edited 1 time in total.
- _mufljuz_
#4659 Re: Poplave u cijeloj BiH
mislim da treba vodece politicare poslat u kurac - 3 dana ni glasa ni traga retardima - treba im instantno urucit otkaze familiju im jebem.....
- branimir stulic
#4660 Re: Poplave u cijeloj BiH
Da li se placa putarina od Sarajeva prema Zenici? Ima nas nekoliko sa autima i htjeli bismo odvesti nesto namirnica...Cisto da znamo...
-
JeremyJ
#4661 Re: Poplave u cijeloj BiH
Lazi i obmane iz protivnickih stranaka. Na kraju krajeva, Sbac je odbranio narod, nije bitno iz Bga ili ne. Logicno nece sve povesti.Havatar wrote:O vucicu i organizaciji:Kao mulac sam sedeo u busu skoro 3 sata,da bi nam na kraju rekli da ne trebamo.Dosla Mihajlovicka slikala se i to je to.Otisla su samo dva busa sa sns zastavama,ostali smo otisli kuci,jer su nam tako rekli.Lakrdija,sramota,populizam i zalost.Megatrend organizacija je pokazala svoje danas.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#4662 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nemojte zaboraviti na higijenske potrepstine. Apeluju iz CK da ljudi donose toga jer najmanje je doneseno sredstava za higijenu.Isabell wrote:
Za sada tri cadya puna robe idu u Maglaj ujutro.
-
Boskero
#4663 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:15, edited 1 time in total.
-
moee
- azurna_obala
#4665 Re: Poplave u cijeloj BiH
S obzirom da je najjaktivnija tema, malo jest off...ali..
Zvali su me sa transfuziologije, potrebna B+...za neku bebu, ako sam dobro razumjela...ako neko ima sa tom krvnom grupom, kontaktirajte transfuziologiju.
Zvali su me sa transfuziologije, potrebna B+...za neku bebu, ako sam dobro razumjela...ako neko ima sa tom krvnom grupom, kontaktirajte transfuziologiju.
- Rijeka_snova
#4666 Re: Poplave u cijeloj BiH
Dobila sam apel iz Zivinica za HIGIJENSKE ULOSKE ZA ZENE pa vas molim neka se nadju u vasim paketima! Mnogim zenama ce to biti neophodno
- Isabell
#4667 Re: Poplave u cijeloj BiH
Challenger__ wrote:Promaklo mi: gdje, kome dostaviti?Isabell wrote:Za sada tri cadya puna robe idu u Maglaj ujutro.
Na portirnicu zgrade CT Computersa preko puta Fisa u Halilovicima mozete ostaviti. Od tamo ujutro krecemo.
Ili sajite meni pp javim vam se da preuzmem.
- Casual's
#4668 Re: Poplave u cijeloj BiH
Placa,samo ne placaju konvoji sa hranom...branimir stulic wrote:Da li se placa putarina od Sarajeva prema Zenici? Ima nas nekoliko sa autima i htjeli bismo odvesti nesto namirnica...Cisto da znamo...
Nije potrebno pisati o SRB,imamo i mi problema
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
-
kakavdanakneiskustvu
#4669 Re: Poplave u cijeloj BiH
azurna_obala wrote:S obzirom da je najjaktivnija tema, malo jest off...ali..
u sarajevu?
- O'zone
- Globalni moderator
#4670 Re: Poplave u cijeloj BiH
UpChallenger__ wrote:Rijeka_snova wrote:Paketi nam HITNO trebaju na Filozofskom fakultetu!![]()
Čitati šta čovjek piše: paketi, filozofski.
Motorola Moto G
- azurna_obala
#4671 Re: Poplave u cijeloj BiH
Da, Sarajevo....kakavdanakneiskustvu wrote:azurna_obala wrote:S obzirom da je najjaktivnija tema, malo jest off...ali..
u sarajevu?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#4672 Re: Poplave u cijeloj BiH
I dosta je bilo o Vucicu i Dodiku.
Ljudi ovdje dolaze da se informisu, a ne da citaju prepucavanja oko ZMBT, Vucica, Dodika.
Imate teme odgovarajuce za to, ovu temu odmah ocistite od prepucavanja svake vrste.
Ljudi ovdje dolaze da se informisu, a ne da citaju prepucavanja oko ZMBT, Vucica, Dodika.
Imate teme odgovarajuce za to, ovu temu odmah ocistite od prepucavanja svake vrste.
-
nightmare
#4673 Re: Poplave u cijeloj BiH
FTV cijelo jutro samo redovne vijesti..... Pa stvarno su katastrofa... Sramota je da ja u sarajevu gledam rtrs da pratim stanje... I jos se nerviram dodatno na nase ponasanje i na svu tugu koja se desila.... Jos jedan od razloga zasto trebam prestati placati pretplatu... Nikako da se naucim pameti... 
-
dudba
#4674 Re: Poplave u cijeloj BiH
Brcko
Nakon još jedne kišne i neprospavane noći za stanovnike Distrikta, jer je više od 1.000 kuća u ovom području pod vodom, od jutros prioritet svih prioriteta je spriječiti pucanje glavnog nasipa na rijeci Savi u Vučilovcu. U distriktu je u posljednjih tri sata uvedena opšta mobilizacija a glavno oružje su čizme i lopate za punjenje vreća sa pjeskom i stvaranje takozvanih «zečijih nasipa».
Maksimalna mobilnost svih, od gradonačelnika preko članova vlade i brčanske administracije do gradjana distrikta, stanje na najkritičnijem mjestu odbrane od poplava savskom nasipu u Vučilovcu drži pod kontrolom ističe član krizunog štaba Mićo Simikić. «Vjerujem da će vodostaj Save nastaviti da usporeno raste, a tokom popodneva i večeri, nakon stagnacije, početi i da opada.
Nakon još jedne kišne i neprospavane noći za stanovnike Distrikta, jer je više od 1.000 kuća u ovom području pod vodom, od jutros prioritet svih prioriteta je spriječiti pucanje glavnog nasipa na rijeci Savi u Vučilovcu. U distriktu je u posljednjih tri sata uvedena opšta mobilizacija a glavno oružje su čizme i lopate za punjenje vreća sa pjeskom i stvaranje takozvanih «zečijih nasipa».
Maksimalna mobilnost svih, od gradonačelnika preko članova vlade i brčanske administracije do gradjana distrikta, stanje na najkritičnijem mjestu odbrane od poplava savskom nasipu u Vučilovcu drži pod kontrolom ističe član krizunog štaba Mićo Simikić. «Vjerujem da će vodostaj Save nastaviti da usporeno raste, a tokom popodneva i večeri, nakon stagnacije, početi i da opada.
- P308
#4675 Re: Poplave u cijeloj BiH
Svaki drugi post o FTV-u...shvatili smo svi da su govna, ne morate ponavljati to vise.