crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ommadawn

#4651 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Ommadawn »

konektovan wrote:
sparky wrote: Zbog toga bi te spucao orginalnom dizalicom od spomenutog modela...
:lol:
Zahebajem se, dobre su to machine... :mrgreen:
Pa sad...ovaj...kako da kazem....
Mislim, imaju dobre dizalice, to sigurno.
:lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4652 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by bitanga_sa_otesa »

dizalice su dobre,al je truHlo ono DŽe se gurne u pragu...
esso_sa

#4653 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by esso_sa »

U prevodu - podigne prag, ali ne i auto :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#4654 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

ne ne ...udje u prag :lol:
Ommadawn

#4655 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Ommadawn »

bitanga_sa_otesa wrote:dizalice su dobre,al je truHlo ono DŽe se gurne u pragu...
To je nama bilo na Skodi truHlo a auto bilo staro 6-7 godina. Ne pitaj kako sam to saznao. :-) :lol:
sparky

#4656 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by sparky »

esso_sa wrote:U prevodu - podigne prag, ali ne i auto :mrgreen:
Ma jok, dobro je to konstruisano. Samo se odvali od praga onaj navareni dio :D
bitanga_sa_otesa

#4657 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Image
eto vam truljari jos jedan stojadin
Me_again

#4659 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Me_again »

Kada smo kod Zastava, i to crvenih:

https://www.olx.ba/artikal/33094023/zas ... -koral-55/

Jako dobar primjerak i vrlo korektna cijena.
Baca me u trans i mlade dane, iste boje je bio moj Koral 45 :okac:
amar1994

#4660 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by amar1994 »

momak vjerovatno diplomirao na masinstvu i sad ima za bolje,auto je odlican,michelin gume na njemu vazda :D :thumbup:
Me_again

#4661 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Me_again »

amar1994 wrote:momak vjerovatno diplomirao na masinstvu i sad ima za bolje,auto je odlican,michelin gume na njemu vazda :D :thumbup:
Svaka mu čast, ovako se održava auto. Ja to ne bih nikada ni prodao, 2.500 KM su nikakve pare za auto u ovakvom stanju koji polako počinje bivati harizmatičan. Kada pogledam sada cijene Fića i to grobina, zamanta mi se.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#4662 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by sime_cipol »

Me_again wrote:
amar1994 wrote:momak vjerovatno diplomirao na masinstvu i sad ima za bolje,auto je odlican,michelin gume na njemu vazda :D :thumbup:
Svaka mu čast, ovako se održava auto. Ja to ne bih nikada ni prodao, 2.500 KM su nikakve pare za auto u ovakvom stanju koji polako počinje bivati harizmatičan. Kada pogledam sada cijene Fića i to grobina, zamanta mi se.
Slažem se u potpunosti s tobom, ali nedavno bi ovdje onaj R5 za slične pare, tacno da se čovjek zamisli sta bi kupio :roll:
Me_again

#4663 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Me_again »

sime_cipol wrote: Slažem se u potpunosti s tobom, ali nedavno bi ovdje onaj R5 za slične pare, tacno da se čovjek zamisli sta bi kupio :roll:
Ali baš da se zamisliš.
Na žalost, teško će se i jedan i drugi prodati.
amar1994

#4664 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by amar1994 »

Me_again wrote:
:thumbup:
zabravio sam mu ime,bas je volio taj auto i vidi se iz prilozenog..
Me_again

#4665 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Me_again »

amar1994 wrote:
Me_again wrote:
:thumbup:
zabravio sam mu ime,bas je volio taj auto i vidi se iz prilozenog..
Da imam gdje lagerovati ........
bitanga_sa_otesa

#4666 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

tu je on na forumu ,i to je najbolji jugo u sarajevu :thumbup:
Me_again

#4667 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Me_again »

bitanga_sa_otesa wrote:tu je on na forumu ,i to je najbolji jugo u sarajevu :thumbup:
Realno, a i puno šire od Sarajeva.
Ja bih mu samo LED ukinuo, nije mi to to. I 4-5 cm dole, da se ne dovikuje sa mravima :-D
Ommadawn

#4668 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Ommadawn »

Me_again wrote:
sime_cipol wrote: Slažem se u potpunosti s tobom, ali nedavno bi ovdje onaj R5 za slične pare, tacno da se čovjek zamisli sta bi kupio :roll:
Ali baš da se zamisliš.
Na žalost, teško će se i jedan i drugi prodati.
Ja bih R5.
Iako je Yugo fakat lijep i očuvan.
tempuser

#4669 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by tempuser »

Me_again wrote:
Neki dan neko napisa komentar na oldtimerima u stilu lako je pametovat, a niko da kupi.
Za ovakve stvari pare nisu iskljucivi faktor, dzaba pare ako nemas kad i ako nemas gdje.
Eto ja imam stari auto, registracija i servis 600 KM godisnje, garaza 600 KM, znaci 100 KM mjesecno bez goriva. Ajd ko voli to i plati, ali kad od obaveza godisnje taj auto provozas 10-15 x godisnje, da po mjesec dana ne uhvatis sat vremena da ga upalis isl, onda se postavi pitanje ima li smisla da te svaka voznja kosta stoju!
Me_again

#4670 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Me_again »

tempuser wrote:
Me_again wrote:
Neki dan neko napisa komentar na oldtimerima u stilu lako je pametovat, a niko da kupi.
Za ovakve stvari pare nisu iskljucivi faktor, dzaba pare ako nemas kad i ako nemas gdje.
Eto ja imam stari auto, registracija i servis 600 KM godisnje, garaza 600 KM, znaci 100 KM mjesecno bez goriva. Ajd ko voli to i plati, ali kad od obaveza godisnje taj auto provozas 10-15 x godisnje, da po mjesec dana ne uhvatis sat vremena da ga upalis isl, onda se postavi pitanje ima li smisla da te svaka voznja kosta stoju!
Ja sam koliko se sječam napisao taj komentar.

Nema smisla da te svaka vožnja košta stoju.
Nema smisla ni kupovati auto od 100.000 KM kada ima dosta dobrih za 30.000 KM. Novih.
Nema smisla kupovati premium iz.rkotine sa 450.000 km da bi bio baja u raji.
Nema smisla ni čamce kupovati, što će ti, možeš na plaži onako ležati.
Ali, filozofski posmatrajuči, šta je uopšte smisao ? Ono što nekoga zadovoljava i čini sretnim. Ako te ta stoja mjesečno čini sretnim, onda si jeftino prošao.
Vrlo vjerovatno...

Evo nešto gledam, trenutno na OLX-u imaš takvu ponudu da za 10.000 KM (sa malim cjenjkanjem) možeš kupiti onog Yugu koji je top, R5 takodjer u top stanju i jednog istinskog oldtimer-a oranž Dyanu (mada uvijek mislim da je plave boje :)) koja je vrhunski obnovljena i pravljena kao za sebe.
Ta investicija za takva tri auta je realno ništa i vjeruj mi, da imam prostor za "deep archive", da bih radije tu pljunuo lovu nego kupio neko moderno auto za tih 10 kKM više. Malo meraka koji bi u početku koštao, ali bi se kroz nekoliko godina izvadio.
Ali, uvijek ima ali, nema uslova, nemogu ih na parkingu držati, nema nikakvog smisla.
tempuser

#4671 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by tempuser »

Me_again wrote:
tempuser wrote:
Ja sam koliko se sječam napisao taj komentar.

Nema smisla da te svaka vožnja košta stoju.
Nema smisla ni kupovati auto od 100.000 KM kada ima dosta dobrih za 30.000 KM. Novih.
Nema smisla kupovati premium iz.rkotine sa 450.000 km da bi bio baja u raji.
Nema smisla ni čamce kupovati, što će ti, možeš na plaži onako ležati.
Ali, filozofski posmatrajuči, šta je uopšte smisao ? Ono što nekoga zadovoljava i čini sretnim. Ako te ta stoja mjesečno čini sretnim, onda si jeftino prošao.
Vrlo vjerovatno...

Evo nešto gledam, trenutno na OLX-u imaš takvu ponudu da za 10.000 KM (sa malim cjenjkanjem) možeš kupiti onog Yugu koji je top, R5 takodjer u top stanju i jednog istinskog oldtimer-a oranž Dyanu (mada uvijek mislim da je plave boje :)) koja je vrhunski obnovljena i pravljena kao za sebe.
Ta investicija za takva tri auta je realno ništa i vjeruj mi, da imam prostor za "deep archive", da bih radije tu pljunuo lovu nego kupio neko moderno auto za tih 10 kKM više. Malo meraka koji bi u početku koštao, ali bi se kroz nekoliko godina izvadio.
Ali, uvijek ima ali, nema uslova, nemogu ih na parkingu držati, nema nikakvog smisla.
Ja nisam napisao da nema smisla, nego da se pocnes pitati ima li smisla, a ja jos uvijek placam tu "stoja/voznja", jbga svaki cejf se placa. ;-)
Boldirano je poenta. Nije pitanje ni para da generaliziras "lako je po forumu pricat", pa ni prostor nije glavna prepreka (prostor se parama rjesava), nego je pitanje vremena da se time bavis, a to je kategorija na koju ne mozes tek tako da utices.
Prosle godine obnovim kocnice komplet, ispoliram auto, nove gume, neke sitnice uradim (zamjerim radio, poredam neku struju i sl), nastelim se da gustam cijelu sezonu, da se provozam do mora, ali stvari se okrenu tako da sam do prvog snijega mozda 5-6 x uspio provozati auto i to neko malo loko po gradu.
Za ovu sezonu imamo istu namjeru, ali kako stvari stoje prije jula mjeseca nista od toga...
Me_again

#4672 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Me_again »

tempuser wrote:
Ja nisam napisao da nema smisla, nego da se pocnes pitati ima li smisla, a ja jos uvijek placam tu "stoja/voznja", jbga svaki cejf se placa.
Boldirano je poenta, nije pitanje ni para, pa ni prostor nije glavna prepreka (prostor se parama rjesava), nego je pitanje vremena da se time bavis.
Prosle godine obnovim kocnice komplet, ispoliram auto, nove gume, neke sitnice uradim (zamjerim radio, poredam neku struju i sl), nastelim se da gustam cijelu sezonu i stvari se okrenu tako da sam do prvog snijega mozda 5-6 x uspio provozati auto.
Jbg, ti sve vagaš da ti neko nije nešto ružno rekao.
Sve si ovo u pravu, iz istih razloga sam prodao svog 2CV jer nije bilo smisla, nisam ga imao vremena koristiti kako treba. I prije toga sam imao Bubu, i nju prodao iz istih razloga pa ponovo pokušao sa 2CV....
Ali, obratiš li malo pozornost na ono što sam napisao, vidječeš da sam spomenuo prostor za "deep archive", dakle mjesto gdje bi makine mogle da čekaju nekoliko godina dok ja ne steknem uslove da radim par dana u sedmici. Tada ću imati vremena za takve stvari, ali tih auta neće više biti.
Sada da rentam 3 garaže sljedečih nekoliko godina, sorry nije mi baš dopadljiva ideja :(
tempuser

#4673 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by tempuser »

Me_again wrote:
tempuser wrote:
Ja nisam napisao da nema smisla, nego da se pocnes pitati ima li smisla, a ja jos uvijek placam tu "stoja/voznja", jbga svaki cejf se placa.
Boldirano je poenta, nije pitanje ni para, pa ni prostor nije glavna prepreka (prostor se parama rjesava), nego je pitanje vremena da se time bavis.
Prosle godine obnovim kocnice komplet, ispoliram auto, nove gume, neke sitnice uradim (zamjerim radio, poredam neku struju i sl), nastelim se da gustam cijelu sezonu i stvari se okrenu tako da sam do prvog snijega mozda 5-6 x uspio provozati auto.
Jbg, ti sve vagaš da ti neko nije nešto ružno rekao.
Sve si ovo u pravu, iz istih razloga sam prodao svog 2CV jer nije bilo smisla, nisam ga imao vremena koristiti kako treba. I prije toga sam imao Bubu, i nju prodao iz istih razloga pa ponovo pokušao sa 2CV....
Ali, obratiš li malo pozornost na ono što sam napisao, vidječeš da sam spomenuo prostor za "deep archive", dakle mjesto gdje bi makine mogle da čekaju nekoliko godina dok ja ne steknem uslove da radim par dana u sedmici. Tada ću imati vremena za takve stvari, ali tih auta neće više biti.
Sada da rentam 3 garaže sljedečih nekoliko godina, sorry nije mi baš dopadljiva ideja :(
Ne vagam majke mi, nego dijelim neke svoje dileme iz prve ruke, a ja sam presao "sa forumskih rijeci na djelo"...
Kao neko ko se "vec uvalio" u to sam 100% pomislio sta fali da nabavim jos jedan pa cak i na tu "deep archive" opciju i to da bude cak i djelomicno (ili potpuno) na komercijalnoj osnovi, da se investira u auto fundus, da se auti cuvaju i iznajmljuju za potrebe snimanja filmova, medjutim to i vani propada. To je izvedivo za nekog sa puno para jer su i minimalni troskovi cuvanja veliki (zatvori i zaboravi na par god pa ih onda pravi kad budes imao vremena je skuplje nego da se redovno odrzavaju), to ti je otprilike kao kupovina glisera ili AR-a (za ovo drugo se naravno salim) :D
citroen xm

#4674 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

Šta je uopšte smisao svega? :?

Po meni, iskoristiti ovaj kratak život na najbolji mogući način. :thumbup: Ako ti auto znači nešto, pa i jedna vožnja ima smisla i vrijedi mnogo više od tog novca. Naravno, ako imaš novca da finansiraš to. Ako od usta odvajaš, onda nema smisla ma koliko volio.

Svi imamo neka svoja interesovanja, neko svoje viđenje idealnog života. Ja iskreno ne znam šta bih sa više automobila za gušt. Ne mogu ih 10 voziti. Dovoljan je jedan, ali da istinski uživam u njemu. Za mene ni pretjerano lickanje i čuvanje pod staklenim zvonom nije to što želim. Bitno mi je da lijepo izgleda, da nije krš, ali najbitnije da ga vozim. Moje auto za gušt stoji pod nebom, vozi se od proljeća do polovine jeseni i ružnog vremena, onda miruje. Ali kada se vozi, onda se vozi. Skoro svaki vikend se negdje otputuje(more, planina, jezera....). Pare za garažu volim da trošim na gorivo, ako već oboje ne mogu glatko postići. Nije da mu nimalo ne smeta, ali za 5-10 godina ofarbat će se opet kao i sada i opet će krstariti putevima. Osjećaj sjedanja na vozačevu poziciju i istinska sreća što se kreće na put baš tim vozilom je neprocjenjiv. :thumbup:
Ommadawn

#4675 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Ommadawn »

citroen xm wrote:Šta je uopšte smisao svega? :?

Po meni, iskoristiti ovaj kratak život na najbolji mogući način. :thumbup: Ako ti auto znači nešto, pa i jedna vožnja ima smisla i vrijedi mnogo više od tog novca. Naravno, ako imaš novca da finansiraš to. Ako od usta odvajaš, onda nema smisla ma koliko volio.

Svi imamo neka svoja interesovanja, neko svoje viđenje idealnog života. Ja iskreno ne znam šta bih sa više automobila za gušt. Ne mogu ih 10 voziti. Dovoljan je jedan, ali da istinski uživam u njemu. Za mene ni pretjerano lickanje i čuvanje pod staklenim zvonom nije to što želim. Bitno mi je da lijepo izgleda, da nije krš, ali najbitnije da ga vozim. Moje auto za gušt stoji pod nebom, vozi se od proljeća do polovine jeseni i ružnog vremena, onda miruje. Ali kada se vozi, onda se vozi. Skoro svaki vikend se negdje otputuje(more, planina, jezera....). Pare za garažu volim da trošim na gorivo, ako već oboje ne mogu glatko postići. Nije da mu nimalo ne smeta, ali za 5-10 godina ofarbat će se opet kao i sada i opet će krstariti putevima. Osjećaj sjedanja na vozačevu poziciju i istinska sreća što se kreće na put baš tim vozilom je neprocjenjiv. :thumbup:
Čovjek objasnio.

Jednom živiš.
U šta sam sve silne pare ulupao, danas sam mogao biti prilično ekonomski neovisan - ali boli me kurac, uživao sam i ćejfio.
Post Reply