Ukrajina
- alanx
#4651 Re: Ukrajina
Svi oni rade zajedno. Mase su tu da se tuku medjusobno dok oni djepove napunise.
- area51
#4652 Re: Ukrajina
http://www.seebiz.net/energetika/nafta- ... -17-posto/armin071 wrote:Zviz wrote:To ce najvise ici na stetu Njemackoj, jer fakticki je 100% je ovisnik od Rusije. Manje vise citava Europa je ovisnik od nje po tom pitanju. Zato Angelika stuti... kao jebes Ukrainu daj vamo da meni bude ok.Black swan wrote:kad nam zavrnu plin biće plači mala plači![]()
Njemacka ovisnik o Rusiji. Pa Njemacka kupuje plin od Rusije samo zato sto joj je ovaj jeftin. Ljudi cak imaju i svoj vlastiti gas. A kupuju sa svih strana. Rusija ima tu jedno 30% udjela ali samo zato sto su jeftini. E cuj Njemacka ovisnik o RusijiSvasta ces procitati ovdje.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#4653 Re: Ukrajina
Kako nisu, koliko su se hvatali za glave kad su rusi prestali da dostavljaju plin. Ja ima njemacka svog, samo sto taj pil nema 50% para da prijusti. To je problem. Problem je cijena. Dzaba ti tvoj plin kad nisu u stanju da ga ponudis svojim ljudima nego hoces da ih oderes, e onda daj od Rusa ili bilo koga vec, a kad ti zavrnu slavinu onda imas vamo ove po Berlinu sto crkaju jer ga nemaju, a vlastiti cijenis i svom vlasitom narodu - odnosno jebiga crknite. Hajd bolan - razumijem ja da dosta ljudi u bih vise mrzi ruse jer su ko eto blizi srbima, jebe se rusima za srbijom ali to izgldea jos vise boli srbe, ja niti sam nacionalno nastrojen niti sta. Ja mrzim americku vanjsku politiku i najsretnij bi bio kad bi tamo jedna kometa ljuljnula samo malo da zaprasi, jedno jacine 10 nukleraki, nece nista biti citavom svijetu to je efekat od slabe 4 minute bilo i proslo. Nisu mi ni rusi dragi ali ovaj put imaju pravo. Bar ja tako vidim. Ja da sam u Bosni ja bi navijao da Rusi zgaze Ukrainu, jer ako ukrainci dobiju svijetlo da setaju po Europi kao sto to cine poljaci, ljudi iz BiH nece imati ni gdje da vani traze posao. U Ukraini je jadnije nego u najjadnijem selu u BiH. Tamo ljudi rade mjesec dana za 120KM U Danskoj zilski centri puni ukrainaca i bjelorusa, kakvih bosanaca i srba. Ne nego ukrainaca i bjelorusa. Sve oni njih deportuju postepeno ali to nigdje nepise po BiH medijma.armin071 wrote:Zviz wrote:To ce najvise ici na stetu Njemackoj, jer fakticki je 100% je ovisnik od Rusije. Manje vise citava Europa je ovisnik od nje po tom pitanju. Zato Angelika stuti... kao jebes Ukrainu daj vamo da meni bude ok.Black swan wrote:kad nam zavrnu plin biće plači mala plači![]()
Njemacka ovisnik o Rusiji. Pa Njemacka kupuje plin od Rusije samo zato sto joj je ovaj jeftin. Ljudi cak imaju i svoj vlastiti gas. A kupuju sa svih strana. Rusija ima tu jedno 30% udjela ali samo zato sto su jeftini. E cuj Njemacka ovisnik o RusijiSvasta ces procitati ovdje.
A nemozes ni porediti Njemacku ni Dansku, gdje je standard plata i zivota u Danskoj jedno 15x iznad njemacke. Meni je njemacka polovna prodavnica po pitanju cijena. To ti govori koliko su poneki njemci jos siromsniji nego sto neko misli.
U Danskoj socijala ili prijevremenska penzija skoro ista kao direktorska plata u Njemackoj. A u BiH kao plata 5 politicara.
Last edited by Zviz on 04/03/2014 09:12, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4654 Re: Ukrajina
pa ljudi im duguju 3 milijardecelava_dlaka wrote:A to zavrtanje plina uopste nece utjecati na ekonomiju rusije ?
kakav je inters prodavati plin a ne vidjeti pare
- area51
#4655 Re: Ukrajina
alanx wrote:Svi oni rade zajedno. Mase su tu da se tuku medjusobno dok oni djepove napunise.
- ultima_palabra
#4656 Re: Ukrajina
Kad čitam postove ovog zviza, mozak se počne buniti i samoinicijativno krene da iskoči iz lobanje 
- Challenger__
#4657 Re: Ukrajina
Vašington, London, Tel Aviv,alanx wrote:Svi oni rade zajedno. Mase su tu da se tuku medjusobno dok oni djepove napunise.
vs
Kremlj, Berlin, Peking, Teheran, Kairo...
-
sumirprimus
#4658 Re: Ukrajina
saš vidt kad rusi izbace grin kard loteri,koja ce to hampa bit... 
-
sumirprimus
#4659 Re: Ukrajina
jel ozbiljno, kako ti ne dojadi?Challenger__ wrote:Vašington, London, Tel Aviv,alanx wrote:Svi oni rade zajedno. Mase su tu da se tuku medjusobno dok oni djepove napunise.
vs
Kremlj, Berlin, Peking, Teheran, Kairo...
- madner
#4660 Re: Ukrajina
Imam dojavu iz Berlina da su oni treci pol. 
- armin071
#4661 Re: Ukrajina
ultima_palabra wrote:Kad čitam postove ovog zviza, mozak se počne buniti i samoinicijativno krene da iskoči iz lobanje
Kakav prosperitet nudi Rusija nabolje se vidjelo na podjeli Njemačke. Razlika između istočnog i zapadnog djela je nevjerovatna. I to sve za 40-tak godina. Zamisli da su bili 500 godina tu ko Turci.
-
Cavina
#4662 Re: Ukrajina
nemaš ti pojma, Njemačka i zapadne zemlje zavise od ruskog plina ko drogeraš od kokainaarmin071 wrote:Zviz wrote:To ce najvise ici na stetu Njemackoj, jer fakticki je 100% je ovisnik od Rusije. Manje vise citava Europa je ovisnik od nje po tom pitanju. Zato Angelika stuti... kao jebes Ukrainu daj vamo da meni bude ok.Black swan wrote:kad nam zavrnu plin biće plači mala plači![]()
NAJNOVIJE, rusi su ipak pi*ke
Putin popustio nakon pritiska SAD-a: Ruskim trupama naređeno povlačenje
Ruski mediji pišu kako je Putin donio ovu odluku nakon izvještaja Ministarstva odbrane, u kojem se navodi da su vojne vježbe uspješno izvedene, saopćio je portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.
Iznenadne vježbe ruske vojske su počele prošle srijede, a uključivale su 150.000 vojnika, 90 borbenih aviona, 880 oklopnih vozila te druge artiljerije. Jučer je izvedena i posljednja vježba, a prisustvovao joj je i Putin, koji je tom prilikom posjetio vojni poligon Kirillovs u sjevero-zapadnoj Rusiji.
Ovakva odluka dolazi i nakon što su Sjedinjene Američke Države najavile niz sankcija protiv Rusije. Prisustvo ruskih vojnih trupa i njihove vojne vježbe izazvale su tenzije i zabrinutost cijelog svijeta da bi moglo doći do ratnih dejstava.
Također, ambasadori zemalja članica NATO-a danas će održati sastanak u Briselu kako bi razmotrili situaciju u Ukrajini, odnosno na Krimu.
S druge strane izaslanik Rusije u UN-u kažu da je svrgnuti predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič ponovo zatražio od Moskve da pošalje trupe preko granice.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/putin ... /140304002
Last edited by Cavina on 04/03/2014 09:19, edited 1 time in total.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#4663 Re: Ukrajina
Nemoj ni citati, ja te negonim, a to sto ti sve vidis samo sa jedne strane to je tvoj problem. Jebe se mene za bilo koga kao sto se nekome jebe kako je meni. Kazem samo, da treba gledati sta je stvarnost, no ovdje dosta djece misli, ondosno zeli, ono sto svak hoce, a to je nadrealitetultima_palabra wrote:Kad čitam postove ovog zviza, mozak se počne buniti i samoinicijativno krene da iskoči iz lobanje
Amerikanci sjebali i novca u Iraku i Afghanistanu i fakticki nisu nista postigli. Irak na rubu gradjanskog rata, ko prati zna o cemu govorim. Afganistan ce doci u novi rat cim stranci ga napuste. I Amerika bi ratovala sa Rusijom ili mozda Francuska, Njemacka i Britanija? Sve se bojim. Zbog koga i cega? Ukraine? Treba biti naivan pa vjerovati u to. Da zapad ima geo-strateski interes to je istina, da je voljan za isti zrtvovati rat na Europskom kontinentu nije, jer to kosta a nema vise niko ni para za silne izbjeglice, nije bas Ukraina od 3 i kusur miliona ljudi. Putin ce raditi sta je naumio, a ovi se ko fol neke sankcije ono ovo. Kako ces iskljuciti Rusiju iz G8 kad imas Kinu u istom bubnju? Kako ces bilo sta uvesti protiv Rusije kad matica E-Unije ne zeli, jer je svjesna konsekvence. Njemackoj treba Rusija jer im zadovoljavaju neke potrebe - ako gledas malo ADR i ZDF razumit ces o cemu je rijec. Jednoj Danskoj i netreba Rusija jer nemaju nista u interesu ili mozda BiH ali to neznaci da drugi nemaju. I treca stvar su izbjeglice. To je najveci bojaz zapadnih drzava u Europi. Izbjeglice. Dosta ih se opeklo na racun rata u Jugoslaviji.
- madner
#4664 Re: Ukrajina
Koliko vidim ne povlaci se sa Krima. 
-
sumirprimus
#4665 Re: Ukrajina
ma ja hebo g8,hebo zapad,nije djaba putin ulupo 50ak milijardi na fejslifting za zoi...
- ultima_palabra
#4666 Re: Ukrajina
Pa sad će biti priča da nisu ni intervenisali... ono na Krimu su bila spontana dešavanja i domaći dobrovoljcimadner wrote:Koliko vidim ne povlaci se sa Krima.
Miloševićeva taktika, napravi problem i onda se ponudi da budeš konstruktivan u rješavanju istog.
- madner
#4667 Re: Ukrajina
Njet, koliko vidim samo vraca trupe koje su mogle izvrsiti invaziju na zapad Ukraine. Na Krimu ostaje, a referendum je 30 og.
-
Cavina
#4668 Re: Ukrajina
što ne čitaš prethodni tekstultima_palabra wrote:Pa sad će biti priča da nisu ni intervenisali... ono na Krimu su bila spontana dešavanja i domaći dobrovoljcimadner wrote:Koliko vidim ne povlaci se sa Krima.![]()
Miloševićeva taktika, napravi problem i onda se ponudi da budeš konstruktivan u rješavanju istog.
bila "vojna vježba" koja je uspješno okončana
Last edited by Cavina on 04/03/2014 09:30, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#4669 Re: Ukrajina
ma to ti je vekovno rusko ognjiste,sao krim...madner wrote:Koliko vidim ne povlaci se sa Krima.
- ultima_palabra
#4670 Re: Ukrajina
To nikad nije ni bila realna opcija.madner wrote:Njet, koliko vidim samo vraca trupe koje su mogle izvrsiti invaziju na zapad Ukraine. Na Krimu ostaje, a referendum je 30 og.
- madner
#4671 Re: Ukrajina
Naravno da je to realna opcija.
Nista drugo nisu uradili na Krimu.
Nista drugo nisu uradili na Krimu.
-
sumirprimus
#4672 Re: Ukrajina
sve je ovde realno,samo cekaju povod...
ovde je ukrajincima najpamentije i ne upustat se u otvoren sukob..pustit neka politika odradi svoje...
prije ce popustit ruski pritisak diplomatijom,ovim bojkotima,negoli ratom...ratom su ga tek popusili...
ovde je ukrajincima najpamentije i ne upustat se u otvoren sukob..pustit neka politika odradi svoje...
prije ce popustit ruski pritisak diplomatijom,ovim bojkotima,negoli ratom...ratom su ga tek popusili...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4673 Re: Ukrajina
pa kaže...
» Russki, Challenger__
vas dvojica po mjesec. budite sretni pa nije trajni.
» Cavina
trajni
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kloniranje”
» Zajko i ja

Russki wrote:Jadni ovi amerofili![]()
![]()
![]()
ooooooooooooooooooo ameriiiiiiiiiii, gdje ste momcineeeee oooooooooooooo![]()
![]()
![]()
![]()
mogli ste se obami u pakaš uvuc mamu vam jebem
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”Challenger__ wrote:Rekao sam ti, kockoglavi, nije to za tebe. Idi na agrar nije ovo za tebe.
» Russki, Challenger__
vas dvojica po mjesec. budite sretni pa nije trajni.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”Cavina wrote:ništa efikasnoLajavikrelac wrote:Izvini, šta vi imate protiv Srba?
» Cavina
trajni
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kloniranje”
» Zajko i ja
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4674 Re: Ukrajina
ma jok...ovo se završavaju oni granični manevrimadner wrote:Koliko vidim ne povlaci se sa Krima.
a divu ovo
Kina i Turska blokirali prolaz NATO brodova kroz Bosfor!
ima nekih hebenih prestrojavanja u hodu
- stakasa
#4675 Re: Ukrajina
Je li ovo sa Turskom provjereno, zvuci previse... Mada... Turci samo sebe gledaju i kuca im purac i za obraz i za red i dogovore