I ovo je tačno. Nevjerovatno kakva je konfuzija napravljena oko DF. Sve zbog nepostojanja jasne komšićeve vizije. nepokretni su i stereotipni. Moraju ponuditi nešto novo sasvim različito od postojećih političkih stranaka.palermo wrote:Zaista lijepo rečeno.Shahab wrote:Lijepo rečeno.....Banksy wrote: Bilo je vrlo lako i onim najglupljima, još na samom početku, ustvrditi da Komšić vrlo vjerovatno nema tih kapaciteta i daha za osnovati i ustrojiti novu, veliku, kvalitetnu političku stranku. Bilo je logično, još na samom početku, očekivati da će (neuspješno kamuflirani') forumski fanovi SDP-a, SDA i SBB-a združeno udariti na njega - bio je užitak gledati ih ujedinjene i čitati tobožnje realne, neovisne, pesimistične ''analize'' stanja i fakata poznatih i malom djetetu. Bilo je za očekivati i njihova likovanja nakon što je postalo očito da je DF neuspio ili, bar zasad, traljav projekat. Cijelim putem sve je, zapravo, bilo predvidivo i transparentno, i Komšićevo ponašanje i ponašanje njegovih političkih protivnika.
Jedino što me čudi je tako tanka fourmska podrška projektu koji je očito nadnacionalan i jedan od posljednjih koji nosi građansku, multinacionalnu ideju. Opet, s druge strane, većina forumaša, lično ili porodično, prikačena je na budžet, kroz jednu ili drugu partiju, pa onda taj višak forumske zluradosti i ne čudi.
Kako god, zasluži(va)o je malo više pozitivne energije i dobrih namjera, jače podrške i, ako treba, moglo se zatvoriti oči i pred pokojom slabom tačkom, a u svrhu općeg dobitka i višeg dobra.
Što god bilo, imamo i imaćemo upravo ono što smo zaslužili i što smo birali, one koji su slika i prilika nas samih, pa makar to bili SDP, SDA ili SBB. To smo mi.
Iako, u odbranu forumaša pa i čitavoga puka ,moram reći da je teško gurati i podržavati nekoga ko zapravo ne želi vašu podršku na način koji mu je dajete. Ovdje je više formuaša u par navrata reklo da od Komšića očekuje da stvori nekakav pokret, da proklamira ideje i vrijednosti koje okupljaju,. ali to on očito ne želi. On jednostavno želi da stranku situira,i da onda na već viđeni način se dogovora po sijelima i kafanama (možda i po ambasadama, ali to je potpuno svejedno, princip je isti, ostalo su nijanse)
I kad smo već spomenuli riječ projekat, pitanje je da li je on uopšte i postojao. Osim u glavama onih koji su to priželjkivali,a tih je bilo mnogo. Hoću reći, ja sam i sada spreman da podržim Komšića, ali ne znam u čemu.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Shahab
#4651 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- ultima_palabra
#4652 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zapitam se da li u ovoj državi uopšte postoji čovjek/grupa ljudi koji nam mogu ponuditi ono što želimo?palermo wrote:Zaista lijepo rečeno.
Iako, u odbranu forumaša pa i čitavoga puka ,moram reći da je teško gurati i podržavati nekoga ko zapravo ne želi vašu podršku na način koji mu je dajete. Ovdje je više formuaša u par navrata reklo da od Komšića očekuje da stvori nekakav pokret, da proklamira ideje i vrijednosti koje okupljaju,. ali to on očito ne želi. On jednostavno želi da stranku situira,i da onda na već viđeni način se dogovora po sijelima i kafanama (možda i po ambasadama, ali to je potpuno svejedno, princip je isti, ostalo su nijanse)
I kad smo već spomenuli riječ projekat, pitanje je da li je on uopšte i postojao. Osim u glavama onih koji su to priželjkivali,a tih je bilo mnogo. Hoću reći, ja sam i sada spreman da podržim Komšića, ali ne znam u čemu.
- kamen spoticanja
#4653 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vrlo je upitno i sta u stvari želimo. ..fakt je da je nasa tzv tranzicija u glavama u samim povojima...do sad su se uglavnom bezpogovorno branile pozicije političkih opcija i politickih subjekata i nije bilo važno kakve psine cine uvjjek bi se stvar izrelativizirala...ultima_palabra wrote:Zapitam se da li u ovoj državi uopšte postoji čovjek/grupa ljudi koji nam mogu ponuditi ono što želimo?palermo wrote:Zaista lijepo rečeno.
Sad pomalo postoje glasovi koji kritikuju bakirov audi od sda glasaca ili pak oni koji kritikuju zlatka a ljevičari su...
Kad bude postojala kritična masa takvih onda mozemo očekivati i nekoga da potrebe mase izartikulise u siru platformu
naravno komsic nije kapacitet da izartikulise bilo sta osim istog, do sada vidjenog...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#4654 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa ima Komsic jos vremena, ako je i napravio koju glupost, da se to popraviti... tesko je stici ove dosadasnje glavesine
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#4655 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno da postoje. BiH ima izuzetno vrijedne i pametne ljude ali radi se o pojedincima koji kao individua ne mogu ništa uraditi od psiho-patogenog ljudskog resursa generiranog u zadnjih 20 godina, a radi se o hiljadama. Imate slučaj Damira Marjanovića ali on je jedan normalan, sposoban i pošten u odnosu na hiljade kriminogenih psihopata koji upravljaju ovom državom. Komšić ukoliko želi dobro ovoj zemlji treba DF prepustiti Marjanoviću koji će obrnutim procesom kao što sada rade psihopate iz vrha prema dnu generirati sebi slične poštene i sposobne ljude. Ukoliko Komšić ostane da vodi DF na izborima će ga vrlo lako pomesti jer ništa u životu nije konkretno uradio, niti za to ima potencijala.ultima_palabra wrote:Zapitam se da li u ovoj državi uopšte postoji čovjek/grupa ljudi koji nam mogu ponuditi ono što želimo?palermo wrote:Zaista lijepo rečeno.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4656 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
može biti da većina ljudi isto želi, samo mislim da su načini na koji se te želje trebaju ostvariti bitno drugačiji.ultima_palabra wrote: Zapitam se da li u ovoj državi uopšte postoji čovjek/grupa ljudi koji nam mogu ponuditi ono što želimo?
hoću reći, neki su realni, i znaju šta se može i kako. drugi... imaju neku svoju logiku.
- madner
#4657 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Posto je kvalitet pljuvaca kakav jeste, njihova antireklama je zapravo najbolja reklama.Banksy wrote: nezavisni koji zapravo nisu nezavisni ...
Bilo je vrlo lako i onim najglupljima, još na samom početku, ustvrditi da Komšić vrlo vjerovatno nema tih kapaciteta i daha za osnovati i ustrojiti novu, veliku, kvalitetnu političku stranku. Bilo je logično, još na samom početku, očekivati da će (neuspješno kamuflirani') forumski fanovi SDP-a, SDA i SBB-a združeno udariti na njega - bio je užitak gledati ih ujedinjene i čitati tobožnje realne, neovisne, pesimistične ''analize'' stanja i fakata poznatih i malom djetetu. Bilo je za očekivati i njihova likovanja nakon što je postalo očito da je DF neuspio ili, bar zasad, traljav projekat. Cijelim putem sve je, zapravo, bilo predvidivo i transparentno, i Komšićevo ponašanje i ponašanje njegovih političkih protivnika.
Jedino što me čudi je tako tanka fourmska podrška projektu koji je očito nadnacionalan i jedan od posljednjih koji nosi građansku, multinacionalnu ideju. Opet, s druge strane, većina forumaša, lično ili porodično, prikačena je na budžet, kroz jednu ili drugu partiju, pa onda taj višak forumske zluradosti i ne čudi.
Kako god, zasluži(va)o je malo više pozitivne energije i dobrih namjera, jače podrške i, ako treba, moglo se zatvoriti oči i pred pokojom slabom tačkom, a u svrhu općeg dobitka i višeg dobra.
Što god bilo, imamo i imaćemo upravo ono što smo zaslužili i što smo birali, one koji su slika i prilika nas samih, pa makar to bili SDP, SDA ili SBB. To smo mi.
Nikada ne prekidati protivnika kada cini gresku.
- webby-x
#4658 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ispade da od proračuna žive samo oni koji ne podržavajuBanksy wrote:Opet, s druge strane, većina forumaša, lično ili porodično, prikačena je na budžet, kroz jednu ili drugu partiju, pa onda taj višak forumske zluradosti i ne čudi.
Komšića (plus ustaše i četnici). Čudna tvrdnja s obzirom
da je sam Komšić, kao i čitav vrh te stranke, na proračunu
dugi niz godina.
- webby-x
#4659 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne postoji, niti će ikada postojati, barem ne dok jeultima_palabra wrote:Zapitam se da li u ovoj državi uopšte postoji čovjek/grupa ljudi koji nam mogu ponuditi ono što želimo?
BiH u ovom obliku.
-
Bodkin
#4660 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sustina svegakamen spoticanja wrote:Vrlo je upitno i sta u stvari želimo. ..fakt je da je nasa tzv tranzicija u glavama u samim povojima...do sad su se uglavnom bezpogovorno branile pozicije političkih opcija i politickih subjekata i nije bilo važno kakve psine cine uvjjek bi se stvar izrelativizirala...ultima_palabra wrote:Zapitam se da li u ovoj državi uopšte postoji čovjek/grupa ljudi koji nam mogu ponuditi ono što želimo?palermo wrote:Zaista lijepo rečeno.
Sad pomalo postoje glasovi koji kritikuju bakirov audi od sda glasaca ili pak oni koji kritikuju zlatka a ljevičari su...
Kad bude postojala kritična masa takvih onda mozemo očekivati i nekoga da potrebe mase izartikulise u siru platformu
naravno komsic nije kapacitet da izartikulise bilo sta osim istog, do sada vidjenog...
- Maystor
#4661 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti to ozbiljno?antimobbing wrote: Naravno da postoje. BiH ima izuzetno vrijedne i pametne ljude ali radi se o pojedincima koji kao individua ne mogu ništa uraditi od psiho-patogenog ljudskog resursa generiranog u zadnjih 20 godina, a radi se o hiljadama. Imate slučaj Damira Marjanovića ali on je jedan normalan, sposoban i pošten u odnosu na hiljade kriminogenih psihopata koji upravljaju ovom državom. Komšić ukoliko želi dobro ovoj zemlji treba DF prepustiti Marjanoviću koji će obrnutim procesom kao što sada rade psihopate iz vrha prema dnu generirati sebi slične poštene i sposobne ljude. Ukoliko Komšić ostane da vodi DF na izborima će ga vrlo lako pomesti jer ništa u životu nije konkretno uradio, niti za to ima potencijala.
- MuaDib
#4662 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni se čini da nije toliko problem u Komšiću, koliki je problem u narodu, koji bi da dobro živi, ali neko drugi da riješi sve probleme brzinom svjetlosti. Ja moram ovdje ponoviti čuvenu Kenedijevu rečenicu, prilagođenu nama: "Ne gledajte šta Amerika (BiH) može da uradi za vas, već vidite šta vi možete da uradite za Ameriku (BiH)".
-
Bodkin
#4663 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
.
Last edited by Bodkin on 30/07/2013 22:37, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#4664 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma to je klasicna americka loziona. Ovdje treba neko nametnuti postovanje i provodjenje zakona. Te patriotske su samo zanosenjeMuaDib wrote:Meni se čini da nije toliko problem u Komšiću, koliki je problem u narodu, koji bi da dobro živi, ali neko drugi da riješi sve probleme brzinom svjetlosti. Ja moram ovdje ponoviti čuvenu Kenedijevu rečenicu, prilagođenu nama: "Ne gledajte šta Amerika (BiH) može da uradi za vas, već vidite šta vi možete da uradite za Ameriku (BiH)".
-
Mastermind30
#4665 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ocekivati takvo sto od Komsica je isto sto i mamuzati mrtvog konja, dakle uzaludnopalermo wrote:Zaista lijepo rečeno.Shahab wrote:Lijepo rečeno.....Banksy wrote: Bilo je vrlo lako i onim najglupljima, još na samom početku, ustvrditi da Komšić vrlo vjerovatno nema tih kapaciteta i daha za osnovati i ustrojiti novu, veliku, kvalitetnu političku stranku. Bilo je logično, još na samom početku, očekivati da će (neuspješno kamuflirani') forumski fanovi SDP-a, SDA i SBB-a združeno udariti na njega - bio je užitak gledati ih ujedinjene i čitati tobožnje realne, neovisne, pesimistične ''analize'' stanja i fakata poznatih i malom djetetu. Bilo je za očekivati i njihova likovanja nakon što je postalo očito da je DF neuspio ili, bar zasad, traljav projekat. Cijelim putem sve je, zapravo, bilo predvidivo i transparentno, i Komšićevo ponašanje i ponašanje njegovih političkih protivnika.
- vee-jay
#4666 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne nego: ne gledaj sta BiH moze da uradi za tebe, nego pogledaj sta sam mozes uraditi za sebe.MuaDib wrote:Meni se čini da nije toliko problem u Komšiću, koliki je problem u narodu, koji bi da dobro živi, ali neko drugi da riješi sve probleme brzinom svjetlosti. Ja moram ovdje ponoviti čuvenu Kenedijevu rečenicu, prilagođenu nama: "Ne gledajte šta Amerika (BiH) može da uradi za vas, već vidite šta vi možete da uradite za Ameriku (BiH)".
- novi.dan.nova.nafaka
#4667 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bit će interesanatno sačekati još godinicu i vidjeti dal će se proročanstvo Corta Maltesea ispuniti...madner wrote:No sikiriki, cifra je premala da se obraz pogazi
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 1#p8419251
- madner
#4668 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ankete kazu da nece.
- MuaDib
#4669 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sam Željko Komšić je čini mi se u Teleringu rekao, da DF ne zamišlja kao lidersku partiju, već kao partiju koju će kreirati njeno članstvo, a posebno mladi, koji treba da naslijede postojeću garnituru vlasti. Ali problem je kod nas, što bosanskohercegovački seljak, bio on Bošnjak, Srbin ili Hrvat, ima neumoljivu svijet da mu treba lider, a ne da on sam mijenja sebe. A činjenica je da 70% stanovništva pripada toj grupi ljudi.
DF treba da se uglada još jednom ponavljam na hrvatske laburiste, stranku koja je pomela sav lijevi sitniš u Hrvatskoj.
DF treba da se uglada još jednom ponavljam na hrvatske laburiste, stranku koja je pomela sav lijevi sitniš u Hrvatskoj.
- Banksy
#4670 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za početak, moraju ponuditi NEŠTO, bilo šta ... Ja ne vidim da oni uopće i postoje.Shahab wrote: Nevjerovatno kakva je konfuzija napravljena oko DF. Sve zbog nepostojanja jasne komšićeve vizije. nepokretni su i stereotipni. Moraju ponuditi nešto novo sasvim različito od postojećih političkih stranaka.
- Banksy
#4671 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lesar i laburisti su velika fula, nažalost ...MuaDib wrote: DF treba da se uglada još jednom ponavljam na hrvatske laburiste, stranku koja je pomela sav lijevi sitniš u Hrvatskoj.
- MuaDib
#4672 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Njihova moć politička je minimalna, ali njihova stranačka organizacija i kampanje je pokazala šta znači politika bliska čovjeku.Banksy wrote:Lesar i laburisti su velika fula, nažalost ...MuaDib wrote: DF treba da se uglada još jednom ponavljam na hrvatske laburiste, stranku koja je pomela sav lijevi sitniš u Hrvatskoj.
- Banksy
#4673 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Njihova stranačka organizacija je pokazala da su uglavnom hrpa nesposobnih diletanata, s istim takvim liderom na čelu, a prešli su cenzus i isplivali na površinu isključivo na valu nezadovoljstva hrvatskog naroda razočaranog u SDP i njihovo odsustvo socijalne osjetljivosti, a ne zbog kvalitetnih programa i vrijednog rada.MuaDib wrote:Njihova moć politička je minimalna, ali njihova stranačka organizacija i kampanje je pokazala šta znači politika bliska čovjeku.Banksy wrote:Lesar i laburisti su velika fula, nažalost ...MuaDib wrote: DF treba da se uglada još jednom ponavljam na hrvatske laburiste, stranku koja je pomela sav lijevi sitniš u Hrvatskoj.
U stvari, dobro si, DF bi mogao biti tačno to ...
- webby-x
#4674 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Otprilike tako. Prvaci Laburista, kao i DF-a, nikada nisuBanksy wrote:U stvari, dobro si, DF bi mogao biti tačno to
radili u realnom sektoru što čini naziv njihove stranke
još apsurdnijim.
-
Area_51
#4675 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Posebno je interesantno sta je to radio Zeljko Komsic i kako je na te poslove i zadatke dolazio. Sam nije sigurno.webby-x wrote:Otprilike tako. Prvaci Laburista, kao i DF-a, nikada nisuBanksy wrote:U stvari, dobro si, DF bi mogao biti tačno to
radili u realnom sektoru što čini naziv njihove stranke
još apsurdnijim.
Jos je interesantno sta su prije radili clanovi njegovog Predsjednistva, koliko su bili bliski obicnom covjeku (Hanka Vajzovic svaki dan na sebi ima 2.000KM garderobe) ili Marsal Prosic ili Munja Alibabic ili Sifet Podzic ili onaj geneticar. Sve zajedno, nema sta bili su iz realnog sektora, znaju sta je posao i veoma su blizu obicnom covjeku. Ali u zutu.