Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Shahab

#4651 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

palermo wrote:
Shahab wrote:
Banksy wrote: Bilo je vrlo lako i onim najglupljima, još na samom početku, ustvrditi da Komšić vrlo vjerovatno nema tih kapaciteta i daha za osnovati i ustrojiti novu, veliku, kvalitetnu političku stranku. Bilo je logično, još na samom početku, očekivati da će (neuspješno kamuflirani') forumski fanovi SDP-a, SDA i SBB-a združeno udariti na njega - bio je užitak gledati ih ujedinjene i čitati tobožnje realne, neovisne, pesimistične ''analize'' stanja i fakata poznatih i malom djetetu. Bilo je za očekivati i njihova likovanja nakon što je postalo očito da je DF neuspio ili, bar zasad, traljav projekat. Cijelim putem sve je, zapravo, bilo predvidivo i transparentno, i Komšićevo ponašanje i ponašanje njegovih političkih protivnika.
Jedino što me čudi je tako tanka fourmska podrška projektu koji je očito nadnacionalan i jedan od posljednjih koji nosi građansku, multinacionalnu ideju. Opet, s druge strane, većina forumaša, lično ili porodično, prikačena je na budžet, kroz jednu ili drugu partiju, pa onda taj višak forumske zluradosti i ne čudi.
Kako god, zasluži(va)o je malo više pozitivne energije i dobrih namjera, jače podrške i, ako treba, moglo se zatvoriti oči i pred pokojom slabom tačkom, a u svrhu općeg dobitka i višeg dobra.
Što god bilo, imamo i imaćemo upravo ono što smo zaslužili i što smo birali, one koji su slika i prilika nas samih, pa makar to bili SDP, SDA ili SBB. To smo mi.
Lijepo rečeno..... :thumbup:
Zaista lijepo rečeno.

Iako, u odbranu forumaša pa i čitavoga puka ,moram reći da je teško gurati i podržavati nekoga ko zapravo ne želi vašu podršku na način koji mu je dajete. Ovdje je više formuaša u par navrata reklo da od Komšića očekuje da stvori nekakav pokret, da proklamira ideje i vrijednosti koje okupljaju,. ali to on očito ne želi. On jednostavno želi da stranku situira,i da onda na već viđeni način se dogovora po sijelima i kafanama (možda i po ambasadama, ali to je potpuno svejedno, princip je isti, ostalo su nijanse)

I kad smo već spomenuli riječ projekat, pitanje je da li je on uopšte i postojao. Osim u glavama onih koji su to priželjkivali,a tih je bilo mnogo. Hoću reći, ja sam i sada spreman da podržim Komšića, ali ne znam u čemu.
I ovo je tačno. Nevjerovatno kakva je konfuzija napravljena oko DF. Sve zbog nepostojanja jasne komšićeve vizije. nepokretni su i stereotipni. Moraju ponuditi nešto novo sasvim različito od postojećih političkih stranaka.
ultima_palabra

#4652 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:Zaista lijepo rečeno.

Iako, u odbranu forumaša pa i čitavoga puka ,moram reći da je teško gurati i podržavati nekoga ko zapravo ne želi vašu podršku na način koji mu je dajete. Ovdje je više formuaša u par navrata reklo da od Komšića očekuje da stvori nekakav pokret, da proklamira ideje i vrijednosti koje okupljaju,. ali to on očito ne želi. On jednostavno želi da stranku situira,i da onda na već viđeni način se dogovora po sijelima i kafanama (možda i po ambasadama, ali to je potpuno svejedno, princip je isti, ostalo su nijanse)

I kad smo već spomenuli riječ projekat, pitanje je da li je on uopšte i postojao. Osim u glavama onih koji su to priželjkivali,a tih je bilo mnogo. Hoću reći, ja sam i sada spreman da podržim Komšića, ali ne znam u čemu.
Zapitam se da li u ovoj državi uopšte postoji čovjek/grupa ljudi koji nam mogu ponuditi ono što želimo?
kamen spoticanja

#4653 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

ultima_palabra wrote:

Zapitam se da li u ovoj državi uopšte postoji čovjek/grupa ljudi koji nam mogu ponuditi ono što želimo?
Vrlo je upitno i sta u stvari želimo. ..fakt je da je nasa tzv tranzicija u glavama u samim povojima...do sad su se uglavnom bezpogovorno branile pozicije političkih opcija i politickih subjekata i nije bilo važno kakve psine cine uvjjek bi se stvar izrelativizirala...
Sad pomalo postoje glasovi koji kritikuju bakirov audi od sda glasaca ili pak oni koji kritikuju zlatka a ljevičari su...
Kad bude postojala kritična masa takvih onda mozemo očekivati i nekoga da potrebe mase izartikulise u siru platformu
naravno komsic nije kapacitet da izartikulise bilo sta osim istog, do sada vidjenog...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4654 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

pa ima Komsic jos vremena, ako je i napravio koju glupost, da se to popraviti... tesko je stici ove dosadasnje glavesine
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#4655 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

ultima_palabra wrote:

Naravno da postoje. BiH ima izuzetno vrijedne i pametne ljude ali radi se o pojedincima koji kao individua ne mogu ništa uraditi od psiho-patogenog ljudskog resursa generiranog u zadnjih 20 godina, a radi se o hiljadama. Imate slučaj Damira Marjanovića ali on je jedan normalan, sposoban i pošten u odnosu na hiljade kriminogenih psihopata koji upravljaju ovom državom. Komšić ukoliko želi dobro ovoj zemlji treba DF prepustiti Marjanoviću koji će obrnutim procesom kao što sada rade psihopate iz vrha prema dnu generirati sebi slične poštene i sposobne ljude. Ukoliko Komšić ostane da vodi DF na izborima će ga vrlo lako pomesti jer ništa u životu nije konkretno uradio, niti za to ima potencijala.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4656 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote: Zapitam se da li u ovoj državi uopšte postoji čovjek/grupa ljudi koji nam mogu ponuditi ono što želimo?
može biti da većina ljudi isto želi, samo mislim da su načini na koji se te želje trebaju ostvariti bitno drugačiji.

hoću reći, neki su realni, i znaju šta se može i kako. drugi... imaju neku svoju logiku. :D
madner

#4657 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Banksy wrote: nezavisni koji zapravo nisu nezavisni ...

Bilo je vrlo lako i onim najglupljima, još na samom početku, ustvrditi da Komšić vrlo vjerovatno nema tih kapaciteta i daha za osnovati i ustrojiti novu, veliku, kvalitetnu političku stranku. Bilo je logično, još na samom početku, očekivati da će (neuspješno kamuflirani') forumski fanovi SDP-a, SDA i SBB-a združeno udariti na njega - bio je užitak gledati ih ujedinjene i čitati tobožnje realne, neovisne, pesimistične ''analize'' stanja i fakata poznatih i malom djetetu. Bilo je za očekivati i njihova likovanja nakon što je postalo očito da je DF neuspio ili, bar zasad, traljav projekat. Cijelim putem sve je, zapravo, bilo predvidivo i transparentno, i Komšićevo ponašanje i ponašanje njegovih političkih protivnika.
Jedino što me čudi je tako tanka fourmska podrška projektu koji je očito nadnacionalan i jedan od posljednjih koji nosi građansku, multinacionalnu ideju. Opet, s druge strane, većina forumaša, lično ili porodično, prikačena je na budžet, kroz jednu ili drugu partiju, pa onda taj višak forumske zluradosti i ne čudi.
Kako god, zasluži(va)o je malo više pozitivne energije i dobrih namjera, jače podrške i, ako treba, moglo se zatvoriti oči i pred pokojom slabom tačkom, a u svrhu općeg dobitka i višeg dobra.
Što god bilo, imamo i imaćemo upravo ono što smo zaslužili i što smo birali, one koji su slika i prilika nas samih, pa makar to bili SDP, SDA ili SBB. To smo mi.
Posto je kvalitet pljuvaca kakav jeste, njihova antireklama je zapravo najbolja reklama.
Nikada ne prekidati protivnika kada cini gresku. :D
webby-x

#4658 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

Banksy wrote:Opet, s druge strane, većina forumaša, lično ili porodično, prikačena je na budžet, kroz jednu ili drugu partiju, pa onda taj višak forumske zluradosti i ne čudi.
Ispade da od proračuna žive samo oni koji ne podržavaju
Komšića (plus ustaše i četnici). Čudna tvrdnja s obzirom
da je sam Komšić, kao i čitav vrh te stranke, na proračunu
dugi niz godina.

:roll:
webby-x

#4659 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

ultima_palabra wrote:Zapitam se da li u ovoj državi uopšte postoji čovjek/grupa ljudi koji nam mogu ponuditi ono što želimo?
Ne postoji, niti će ikada postojati, barem ne dok je
BiH u ovom obliku.
Bodkin

#4660 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bodkin »

kamen spoticanja wrote:
ultima_palabra wrote:

Vrlo je upitno i sta u stvari želimo. ..fakt je da je nasa tzv tranzicija u glavama u samim povojima...do sad su se uglavnom bezpogovorno branile pozicije političkih opcija i politickih subjekata i nije bilo važno kakve psine cine uvjjek bi se stvar izrelativizirala...
Sad pomalo postoje glasovi koji kritikuju bakirov audi od sda glasaca ili pak oni koji kritikuju zlatka a ljevičari su...
Kad bude postojala kritična masa takvih onda mozemo očekivati i nekoga da potrebe mase izartikulise u siru platformu
naravno komsic nije kapacitet da izartikulise bilo sta osim istog, do sada vidjenog...
sustina svega :thumbup: bila je tema ovjde kao sta bi htjeli promijeniti. svi uopsteno i generalno pricali, niko da konkretno nesto kaze. puno suplje a malo prave price. tako je u svemu
Maystor

#4661 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

antimobbing wrote: Naravno da postoje. BiH ima izuzetno vrijedne i pametne ljude ali radi se o pojedincima koji kao individua ne mogu ništa uraditi od psiho-patogenog ljudskog resursa generiranog u zadnjih 20 godina, a radi se o hiljadama. Imate slučaj Damira Marjanovića ali on je jedan normalan, sposoban i pošten u odnosu na hiljade kriminogenih psihopata koji upravljaju ovom državom. Komšić ukoliko želi dobro ovoj zemlji treba DF prepustiti Marjanoviću koji će obrnutim procesom kao što sada rade psihopate iz vrha prema dnu generirati sebi slične poštene i sposobne ljude. Ukoliko Komšić ostane da vodi DF na izborima će ga vrlo lako pomesti jer ništa u životu nije konkretno uradio, niti za to ima potencijala.
Ti to ozbiljno?
MuaDib

#4662 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Meni se čini da nije toliko problem u Komšiću, koliki je problem u narodu, koji bi da dobro živi, ali neko drugi da riješi sve probleme brzinom svjetlosti. Ja moram ovdje ponoviti čuvenu Kenedijevu rečenicu, prilagođenu nama: "Ne gledajte šta Amerika (BiH) može da uradi za vas, već vidite šta vi možete da uradite za Ameriku (BiH)".
Bodkin

#4663 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bodkin »

.
Last edited by Bodkin on 30/07/2013 22:37, edited 1 time in total.
Bodkin

#4664 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bodkin »

MuaDib wrote:Meni se čini da nije toliko problem u Komšiću, koliki je problem u narodu, koji bi da dobro živi, ali neko drugi da riješi sve probleme brzinom svjetlosti. Ja moram ovdje ponoviti čuvenu Kenedijevu rečenicu, prilagođenu nama: "Ne gledajte šta Amerika (BiH) može da uradi za vas, već vidite šta vi možete da uradite za Ameriku (BiH)".
Ma to je klasicna americka loziona. Ovdje treba neko nametnuti postovanje i provodjenje zakona. Te patriotske su samo zanosenje
Mastermind30

#4665 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mastermind30 »

palermo wrote:
Shahab wrote:
Banksy wrote: Bilo je vrlo lako i onim najglupljima, još na samom početku, ustvrditi da Komšić vrlo vjerovatno nema tih kapaciteta i daha za osnovati i ustrojiti novu, veliku, kvalitetnu političku stranku. Bilo je logično, još na samom početku, očekivati da će (neuspješno kamuflirani') forumski fanovi SDP-a, SDA i SBB-a združeno udariti na njega - bio je užitak gledati ih ujedinjene i čitati tobožnje realne, neovisne, pesimistične ''analize'' stanja i fakata poznatih i malom djetetu. Bilo je za očekivati i njihova likovanja nakon što je postalo očito da je DF neuspio ili, bar zasad, traljav projekat. Cijelim putem sve je, zapravo, bilo predvidivo i transparentno, i Komšićevo ponašanje i ponašanje njegovih političkih protivnika.
Lijepo rečeno..... :thumbup:
Zaista lijepo rečeno.

Ocekivati takvo sto od Komsica je isto sto i mamuzati mrtvog konja, dakle uzaludno
vee-jay

#4666 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

MuaDib wrote:Meni se čini da nije toliko problem u Komšiću, koliki je problem u narodu, koji bi da dobro živi, ali neko drugi da riješi sve probleme brzinom svjetlosti. Ja moram ovdje ponoviti čuvenu Kenedijevu rečenicu, prilagođenu nama: "Ne gledajte šta Amerika (BiH) može da uradi za vas, već vidite šta vi možete da uradite za Ameriku (BiH)".
ne nego: ne gledaj sta BiH moze da uradi za tebe, nego pogledaj sta sam mozes uraditi za sebe. :-D
novi.dan.nova.nafaka

#4667 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by novi.dan.nova.nafaka »

madner wrote:No sikiriki, cifra je premala da se obraz pogazi :D
Bit će interesanatno sačekati još godinicu i vidjeti dal će se proročanstvo Corta Maltesea ispuniti... :D
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 1#p8419251
madner

#4668 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ankete kazu da nece.
MuaDib

#4669 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Sam Željko Komšić je čini mi se u Teleringu rekao, da DF ne zamišlja kao lidersku partiju, već kao partiju koju će kreirati njeno članstvo, a posebno mladi, koji treba da naslijede postojeću garnituru vlasti. Ali problem je kod nas, što bosanskohercegovački seljak, bio on Bošnjak, Srbin ili Hrvat, ima neumoljivu svijet da mu treba lider, a ne da on sam mijenja sebe. A činjenica je da 70% stanovništva pripada toj grupi ljudi.
DF treba da se uglada još jednom ponavljam na hrvatske laburiste, stranku koja je pomela sav lijevi sitniš u Hrvatskoj.
Banksy

#4670 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Shahab wrote: Nevjerovatno kakva je konfuzija napravljena oko DF. Sve zbog nepostojanja jasne komšićeve vizije. nepokretni su i stereotipni. Moraju ponuditi nešto novo sasvim različito od postojećih političkih stranaka.
Za početak, moraju ponuditi NEŠTO, bilo šta ... Ja ne vidim da oni uopće i postoje.
Banksy

#4671 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

MuaDib wrote: DF treba da se uglada još jednom ponavljam na hrvatske laburiste, stranku koja je pomela sav lijevi sitniš u Hrvatskoj.
Lesar i laburisti su velika fula, nažalost ...
MuaDib

#4672 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Banksy wrote:
MuaDib wrote: DF treba da se uglada još jednom ponavljam na hrvatske laburiste, stranku koja je pomela sav lijevi sitniš u Hrvatskoj.
Njihova moć politička je minimalna, ali njihova stranačka organizacija i kampanje je pokazala šta znači politika bliska čovjeku.
Banksy

#4673 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

MuaDib wrote:
Banksy wrote:
Njihova moć politička je minimalna, ali njihova stranačka organizacija i kampanje je pokazala šta znači politika bliska čovjeku.
Njihova stranačka organizacija je pokazala da su uglavnom hrpa nesposobnih diletanata, s istim takvim liderom na čelu, a prešli su cenzus i isplivali na površinu isključivo na valu nezadovoljstva hrvatskog naroda razočaranog u SDP i njihovo odsustvo socijalne osjetljivosti, a ne zbog kvalitetnih programa i vrijednog rada.
U stvari, dobro si, DF bi mogao biti tačno to ...
webby-x

#4674 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

Banksy wrote:U stvari, dobro si, DF bi mogao biti tačno to
Otprilike tako. Prvaci Laburista, kao i DF-a, nikada nisu
radili u realnom sektoru što čini naziv njihove stranke
još apsurdnijim.
Area_51

#4675 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Area_51 »

webby-x wrote:
Banksy wrote:U stvari, dobro si, DF bi mogao biti tačno to
Otprilike tako. Prvaci Laburista, kao i DF-a, nikada nisu
radili u realnom sektoru što čini naziv njihove stranke
još apsurdnijim.
Posebno je interesantno sta je to radio Zeljko Komsic i kako je na te poslove i zadatke dolazio. Sam nije sigurno.

Jos je interesantno sta su prije radili clanovi njegovog Predsjednistva, koliko su bili bliski obicnom covjeku (Hanka Vajzovic svaki dan na sebi ima 2.000KM garderobe) ili Marsal Prosic ili Munja Alibabic ili Sifet Podzic ili onaj geneticar. Sve zajedno, nema sta bili su iz realnog sektora, znaju sta je posao i veoma su blizu obicnom covjeku. Ali u zutu.
Post Reply