Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da li je neko imao iskustva sa ovim peletom, kakav je i isplati li se za 340 KM sa prevozom?
Malo je tamniji. Ili je bolje kupiti LagerPak prvu klasu po cijeni 365 KM?
adoadop wrote:Da li je neko imao iskustva sa ovim peletom, kakav je i isplati li se za 340 KM sa prevozom?
Uzeo ga ja za ovu godinu po kriteriju najbrže isporuke.Kod ostalih se već čeka po mjesec-dva bez garantovanja cijene ( naručiš i neznaš cijenu do dana isporuke).
Nekakav srednji kvalitet, dobro gori i nema puno šljake - ništa specijalno.
freelancerBIH wrote:365 za pelet u ljetnoj sezoni Pa radije cu ugalj lozit, jeftinije je bar 2 puta
U pravu ste 100%, ugalj u rudniku Miljevina po akcijskoj cijeni 100KM tona bez prevoza, komsija ga dovezao prije neki dan i odlican kvalitet, bolji nego Banovicki. Uzimao ga i prosle godine kaze prezadovoljan bio, izgleda da cemo se vracati ponovo na ugalj.
newklear wrote:Nije pitanje baš o peletu ali je povezano-koliko košta peć na pelet na koju ne idu radijatori, ona što grije 1 ili 2 prostorije max?
Ovo sve što po olx nađem sve su za centralno grijanje, kako se zovu ove što meni trebaju? Ima li neki poseban naziv?
To su kamini na pelet, sto se tice cijena konsultuj olx ili proizvodjace, zavisi koja marka, je li nova ili polovna itd...
Da li je moguce da se osnuje Neko udruzenje potrosaca s obzirom da postoji u federaciji visak struje zbog zatvaranja aluminija .Nije zajebancija jer mene grijanje zimi na
na -30 i klima ljeti sa svom potrosnjom struje na Stan od 90 metara kvadratnih Kosta 1500 km u pitanju je drzava sa ljiljanima preko velike bare
newklear wrote:Nije pitanje baš o peletu ali je povezano-koliko košta peć na pelet na koju ne idu radijatori, ona što grije 1 ili 2 prostorije max?
Ovo sve što po olx nađem sve su za centralno grijanje, kako se zovu ove što meni trebaju? Ima li neki poseban naziv?
To su kamini na pelet, sto se tice cijena konsultuj olx ili proizvodjace, zavisi koja marka, je li nova ili polovna itd...
Hvala ti, našao sam, imam još jedno pitanje-vidim ima u ponudi 6, 8, 9, 10 kw... Za koliko kvadrata je koja?
Opet mogu samo laicki odgovoriti, racunaj ne nekih 4-5 kvadrata po kW, ako ti je stan od recimo 50m2 onda 10kW - 12 kW. Mozda ce ti neko znat rec konkretnije, moze se i po internetu provjeriti. Kod mene je veca pec, za centralno, 25 kW (mada je najcesce podeaena na oko 22kW) a grijem dvije etaze od po cca 55m2...
Pozdrav , prvi put kupujem pelet ove godine.
Citao sam ove postove ali su svi relativno stari , ako mogu preporuke gdje uzeti pelet kvalitetan i da nije preskupo .
Zvao sam drvosjecu (366 KM) tona.
Sarajevo
isie wrote:Pozdrav , prvi put kupujem pelet ove godine.
Citao sam ove postove ali su svi relativno stari , ako mogu preporuke gdje uzeti pelet kvalitetan i da nije preskupo .
Zvao sam drvosjecu (366 KM) tona.
Sarajevo
Vidio sam paletu Drvosječe, crn ko zemlja. Ono će zabetonirati svaki kotao u koji uđe.
Pozdrav, planiram od ove godine grijanje na pelet, tražim kamin na pelet, ima li neko iskustva sa ovim što se prodaje u FIS-u, Termal 10 kw, meni bi trebalo za nekih 40-45 kvadrata?