RUSIJA
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4651 Re: RUSIJA
Imas pravo da izvlacis takve zakljucke iz mojih rijeci. Papir i internet svasta trpe. Ali uz duzno postovanje, imam i ja pravo, da te zaobilazim u daljnjoj diskusiji 
-
dezurni_ucenik
#4652 Re: RUSIJA
Nisi mi objasnio jednu stvar : Amerikanci su bili losi tokom rata, Rusi nisu. To su tvoji argumenti. Sto su jedni losi drugi dobri ?
-
5 0 5
#4653 Re: RUSIJA
ne mora. naravno. ali recimo po pitanju ove zadnje deklaracije. cemu drzanje ledja srbiji, koja svakako nema nikakve veze sa tom rezolucijom?_BataZiv_0809 wrote: Zar mora biti na bilo ciju stetu da bi bila u nasu korist? Kakvo je to poimanje svijeta?
Priznali su nas medju prvima, tokom rata su podrzavali vecinu diplomatskih inicijativa koje su zapadne drzave pokretale, i ucestvovali su u mirovnoj misiju na terenu kod nas u okviru snaga UN-a.
dalje, cemu podrzavanje separatisticke politike u bosni i hercegovini, naspram recimo politike jacanja bosanskohercegovacke drzavnosti?
zasto nema znacajnijeg financijskog ulaganja van istocnog entiteta?
u zadnjih cetvrt vijeka, nasao si mirovnu misiju un-a. od zemlje kao sto je rusija, ocekivao bih puno vise.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4654 Re: RUSIJA
Druze, postsovjetska Jeljcinova Rusija i Putinova Rusija ili mozda Hruscovljev Sovjetski Savez, u putu se nisu sreli. Toliko o ocekivanjima. Zna se sta je Rusija bila u vremenskom okviru o kojem je ovdje rijec.5 0 5 wrote: ne mora. naravno. ali recimo po pitanju ove zadnje deklaracije. cemu drzanje ledja srbiji, koja svakako nema nikakve veze sa tom rezolucijom?
dalje, cemu podrzavanje separatisticke politike u bosni i hercegovini, naspram recimo politike jacanja bosanskohercegovacke drzavnosti?
u zadnjih cetvrt vijeka, nasao si mirovnu misiju un-a. od zemlje kao sto je rusija, ocekivao bih puno vise.
Problem oko nase percepcije ovih stvari je sto stvari gledamo navijacki emotivno. Cim je protiv nas, za Srbe je. A to je bolno pogresno. Ovdje se nesto sasvim drugo valja, a rezolucija i mi smo moneta za potkusurivanje.
Podrzavanje sepratisticke politike u BiH, hmmmm, opet mi zvuci kao emotivna kvalifikacija. Jbt ovi odvoje Kosovo mimo svih konvencija i pravila, zakuvaju u Ukrajini i ocekuju da ce Rusija sjediti na usima. Naravno, onda ovi udare kontru, a sve preko nasih ledja.
Amerika je poznata da preko noci izadje saveznike. Vidi u enciklopediji pod Sadam Husein npr. Tako da trenutna saglasnost americkih interesa sa nasim, nije nesto sto bi nas trebalo dovoditi u kolektivni orgazam. Znas da se poslije orgazma malo prispava, a tad si najranjiviji.
-
dezurni_ucenik
#4655 Re: RUSIJA
_BataZiv_0809 wrote:Druze, postsovjetska Jeljcinova Rusija i Putinova Rusija ili mozda Hruscovljev Sovjetski Savez, u putu se nisu sreli. Toliko o ocekivanjima. Zna se sta je Rusija bila u vremenskom okviru o kojem je ovdje rijec.5 0 5 wrote: ne mora. naravno. ali recimo po pitanju ove zadnje deklaracije. cemu drzanje ledja srbiji, koja svakako nema nikakve veze sa tom rezolucijom?
Problem oko nase percepcije ovih stvari je sto stvari gledamo navijacki emotivno. Cim je protiv nas, za Srbe je. A to je bolno pogresno. Ovdje se nesto sasvim drugo valja, a rezolucija i mi smo moneta za potkusurivanje.
Podrzavanje sepratisticke politike u BiH, hmmmm, opet mi zvuci kao emotivna kvalifikacija. Jbt ovi odvoje Kosovo mimo svih konvencija i pravila, zakuvaju u Ukrajini i ocekuju da ce Rusija sjediti na usima. Naravno, onda ovi udare kontru, a sve preko nasih ledja.
Amerika je poznata da preko noci izadje saveznike. Vidi u enciklopediji pod Sadam Husein npr. Tako da trenutna saglasnost americkih interesa sa nasim, nije nesto sto bi nas trebalo dovoditi u kolektivni orgazam. Znas da se poslije orgazma malo prispava, a tad si najranjiviji.
Vidim boli vas i dalje Kosovo.
-
5 0 5
#4656 Re: RUSIJA
nista emotivno. samo konkretno. hocemo li se onda fokusirati samo na putinovu rusiju. hocemo li reci da je putin proukrajinski raspolozen jer podrzava (neke) gradjane ukrajine? necemo naravano. hocemo li ga nazvati porbosanskim politicarom, ako podrzava politiku koja zagovara cijepanje drzave? kada je tadic predlozio da se gradi terminal za novi plinovod u tuzli, putin se razbjesnio, govoreci, sta on hoce, da ja ostavim nato zemljama ventil za plin. (ovo sam citao nedavno u memoarima, ne sjecam se cijih, nekog iz ds-a). u isto vrijeme ruska firma koja je trebala graditi taj plinovod je na svojoj mapi oznacila republiku srpsku kao drzavu, a entitet fbih kao bih. pa nisam slijep kod ociju._BataZiv_0809 wrote:
Druze, postsovjetska Jeljcinova Rusija i Putinova Rusija ili mozda Hruscovljev Sovjetski Savez, u putu se nisu sreli. Toliko o ocekivanjima. Zna se sta je Rusija bila u vremenskom okviru o kojem je ovdje rijec.
pa na osnovu ovoga, volio bih da mi ipak napises gdje je putin (da ne kazem rusija), podrzao neko probosansku politiku od kad je na vlasti. jer ja vidim veoma jasno velika ruska ulaganja u republiku srpsku. ne toliko u ovaj drugi entitet. sad, da li je to zbog globalne politike, ili zbog korupcije, ili zbog pravoslavne krvi, meni nije bitno. vidim jasno da je republika srpska ruski ulog u globalnoj igri.
ako ti mislis da nije tako, opet te pitam da mi nadjes par putinovih odluka koje su pomogle jacanju drzave bosne i hercegovine. prihvatam da sam ih propustio. otvori mi oci. pocev od dana kada je dosao na vlast pa sve do ove un-ove rezolucije.
sto se tice amerike, upravu si. potpuno isto je sa rusijom. mi smo za njih sitnis za potkusuravanje. prodat ce nas i jedni i drugi u treptaju oka. "slucaj" je htio da rusi (trenutno) podrzavaju politike koje bi od ove teritorije napravili sprzenu zemlju. a tu zaista ne vidim razliku, bez obzira ko je (bio) na celu rusije.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4657 Re: RUSIJA
Druze, inteligentan si forumas i smatram da si me pogresno procijenio.5 0 5 wrote: nista emotivno. samo konkretno. hocemo li se onda fokusirati samo na putinovu rusiju. hocemo li reci da je putin proukrajinski raspolozen jer podrzava (neke) gradjane ukrajine? necemo naravano. hocemo li ga nazvati porbosanskim politicarom, ako podrzava politiku koja zagovara cijepanje drzave? kada je tadic predlozio da se gradi terminal za novi plinovod u tuzli, putin se razbjesnio, govoreci, sta on hoce, da ja ostavim nato zemljama ventil za plin. (ovo sam citao nedavno u memoarima, ne sjecam se cijih, nekog iz ds-a). u isto vrijeme ruska firma koja je trebala graditi taj plinovod je na svojoj mapi oznacila republiku srpsku kao drzavu, a entitet fbih kao bih. pa nisam slijep kod ociju.
pa na osnovu ovoga, volio bih da mi ipak napises gdje je putin (da ne kazem rusija), podrzao neko probosansku politiku od kad je na vlasti. jer ja vidim veoma jasno velika ruska ulaganja u republiku srpsku. ne toliko u ovaj drugi entitet. sad, da li je to zbog globalne politike, ili zbog korupcije, ili zbog pravoslavne krvi, meni nije bitno. vidim jasno da je republika srpska ruski ulog u globalnoj igri.
ako ti mislis da nije tako, opet te pitam da mi nadjes par putinovih odluka koje su pomogle jacanju drzave bosne i hercegovine. prihvatam da sam ih propustio. otvori mi oci. pocev od dana kada je dosao na vlast pa sve do ove un-ove rezolucije.
sto se tice amerike, upravu si. potpuno isto je sa rusijom. mi smo za njih sitnis za potkusuravanje. prodat ce nas i jedni i drugi u treptaju oka. "slucaj" je htio da rusi (trenutno) podrzavaju politike koje bi od ove teritorije napravili sprzenu zemlju. a tu zaista ne vidim razliku, bez obzira ko je (bio) na celu rusije.
Koliko god se cinilo na ovom forumu da si protiv ako nisi za i vice versa, ja uopce nisam pretjeran ljubitelj Rusije. Volim njihove pisce, žene (
Jako me nervira jednostran pristup i serviranje poluistina kao aksioma. U tom cilju pišem.
Velike sile nisu ničiji prijatelji. Naši ponajmanje. Stoga šta imam rasčlanjivati je li Putin išta uradio za ovu državu, kad mi nismo. Sami sebi pucamo u nogu evo 20 godina.
Rusko ulaganje u RS ti je analogno turskom u bošnjačkom dijelu FBiH. Ne znam kakvo mišljenje imaš o istom, a moje je poprilično lišeno emotivne konotacije
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4658 Re: RUSIJA
Ne dao Bog nikom da mu ulazu kao sto su Rusi u RS.
Opuhace (ako vec nisu) ono sto mogu i tu vise trava ne raste.
Opuhace (ako vec nisu) ono sto mogu i tu vise trava ne raste.
-
5 0 5
#4659 Re: RUSIJA
pa naravno da nema prijatelja. sve je interes. mi smo za rusiju na politickoj mapi mala teritorija gdje oni imaju neki uticaj, i s kojom mogu nekome napraviti blagu glavobolju. ako nas u isto vrijeme mogu i iscjediti, to je samo plus. ali, bottom line, da nema ruske podrske, ne bi bilo ni ovoliko jakog separatistickog pokreta. cuo si za kravice? evo kako to stratiste izgleda danas. slika govori hiljadu rijeci._BataZiv_0809 wrote:
Druze, inteligentan si forumas i smatram da si me pogresno procijenio.
Koliko god se cinilo na ovom forumu da si protiv ako nisi za i vice versa, ja uopce nisam pretjeran ljubitelj Rusije. Volim njihove pisce, žene (![]()
), divim se njihovom doprinosu u borbi za slobodu od fašizma i to je otprilike to.
Jako me nervira jednostran pristup i serviranje poluistina kao aksioma. U tom cilju pišem.
Velike sile nisu ničiji prijatelji. Naši ponajmanje. Stoga šta imam rasčlanjivati je li Putin išta uradio za ovu državu, kad mi nismo. Sami sebi pucamo u nogu evo 20 godina.
Rusko ulaganje u RS ti je analogno turskom u bošnjačkom dijelu FBiH. Ne znam kakvo mišljenje imaš o istom, a moje je poprilično lišeno emotivne konotacije
-
dezurni_ucenik
#4660 Re: RUSIJA
Divis se Rusima u njihovoj borbi protiv fasizma. Drug, da nije bilo americke odnosno zapadnjacke intervencije, ti bi se sad Hans zvao. A Rusija, to sto se oni ukljucili u rat, je cisto igra slucaja. Da ih Hitler nije dirao, Ruse bi bolila ona stvar za ostatkom Evrope. Ah da , milioni silovanih svabica od strane Rusa je "borba protiv nacizma" 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4661 Re: RUSIJA
Maloumnici onanisu na Putina, drugi na Erdogana, ista dijagnoza po intenzitetu, razlicita po predznaku5 0 5 wrote: pa naravno da nema prijatelja. sve je interes. mi smo za rusiju na politickoj mapi mala teritorija gdje oni imaju neki uticaj, i s kojom mogu nekome napraviti blagu glavobolju. ako nas u isto vrijeme mogu i iscjediti, to je samo plus. ali, bottom line, da nema ruske podrske, ne bi bilo ni ovoliko jakog separatistickog pokreta. cuo si za kravice? evo kako to stratiste izgleda danas. slika govori hiljadu rijeci.
-
5 0 5
#4662 Re: RUSIJA
to je istina._BataZiv_0809 wrote: Maloumnici onanisu na Putina, drugi na Erdogana, ista dijagnoza po intenzitetu, razlicita po predznaku
- Opetja033
#4663 Re: RUSIJA
Sta je rusofili? Pobjegli ste u misije rupe, sakrili se.
Salonci. Svi ste vi jebeni salonci.
Salonci. Svi ste vi jebeni salonci.
- MMM1977
#4664 Re: RUSIJA
Jebem mater svim Rusima ali i svim Bosancima koji budu sipali gorivo na Gazpromu, koristili usluge Sberbanke, kao i bilo šta drugo za što znamo da je rusko.
- Opetja033
#4665 Re: RUSIJA
MMM1977 wrote:Jebem mater svim Rusima ali i svim Bosancima koji budu sipali gorivo na Gazpromu, koristili usluge Sberbanke, kao i bilo šta drugo za što znamo da je rusko.
Misevi se usutili. Nemaju muda ni da se jave. Miseeeeeeeeeeeeeeeeviiiii!
- limeni
#4666 Re: RUSIJA
treba im polupati svu imovinu koju imaju ovdje...tako i slovencima ako ne vrate stednju..samo prijateljima dozvoliti da ovdje razvijaju biznis!MMM1977 wrote:Jebem mater svim Rusima ali i svim Bosancima koji budu sipali gorivo na Gazpromu, koristili usluge Sberbanke, kao i bilo šta drugo za što znamo da je rusko.
- SpecialOffer
#4667 Re: RUSIJA
Gdje je sahovski mag @Challenger da nam pojasni malo ovaj veto?
Last edited by SpecialOffer on 08/07/2015 17:07, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#4668 Re: RUSIJA
Ja ne znam stvarno ko može naći ikakvo opravdanje za ovu sramotu. Ko što je Čova opravdano okarakteriziran pičketinom jer je bio suzdržan, ovi su megapičketine jer su čak i protiv. Neke stvari nisu za politiziranje, genocid je jedna od njih. Al od njih su još i veće spodobe ovi naši forumaši što ih brane...
- klaki
#4669 Re: RUSIJA
Meni je ova demokratija uvijek bila super
10 za, 4 suzdrzana, 1 ne i ne more
10 za, 4 suzdrzana, 1 ne i ne more
- Tvrtko II Kotromanić
#4670 Re: RUSIJA
cekam neko ofirno pravdanje
"katalizatore" globalnih procesa i sl
"katalizatore" globalnih procesa i sl
-
dezurni_ucenik
#4671 Re: RUSIJA
I mene sad zanima sta ce rusofili sada reci, kakvo sad opravdanje imaju .
- Opetja033
#4672 Re: RUSIJA
Sacekaj prvo da zavrse sa slavljem.....dezurni_ucenik wrote:I mene sad zanima sta ce rusofili sada reci, kakvo sad opravdanje imaju .
- U-zap
#4673 Re: RUSIJA
limeni wrote:treba im polupati svu imovinu koju imaju ovdje...tako i slovencima ako ne vrate stednju..samo prijateljima dozvoliti da ovdje razvijaju biznis!MMM1977 wrote:Jebem mater svim Rusima ali i svim Bosancima koji budu sipali gorivo na Gazpromu, koristili usluge Sberbanke, kao i bilo šta drugo za što znamo da je rusko.
- Tvrtko II Kotromanić
#4674 Re: RUSIJA
ma primirit ce se stoka na par dana barem po ovim temama
pa ce opet krenut sa svojim mantrama
pa ce opet krenut sa svojim mantrama
- Oligarh
#4675 Re: RUSIJA
Da, da... Učestvovali su na terenu, nije im mrsko bilo jesti pečene volove na Palama i iskreno se smješiti dok su pozirali sa minobacačkim baterijama na Trebeviću._BataZiv_0809 wrote:Zar mora biti na bilo ciju stetu da bi bila u nasu korist? Kakvo je to poimanje svijeta?5 0 5 wrote:mozes li mi navesti 3 poteza ruske vanjske politike od '92. a do danas koji su isli direktno ili indirektno u korist (r)bih a na stetu r.srbije?_BataZiv_0809 wrote: Nisam, nego sam je smjestio u kontekst.
Priznali su nas medju prvima, tokom rata su podrzavali vecinu diplomatskih inicijativa koje su zapadne drzave pokretale, i ucestvovali su u mirovnoj misiju na terenu kod nas u okviru snaga UN-a.